-
@ahmetty, içinde söyledi: Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi
Babamla bir süredir istişare ediyoruz bu eyalet konusu hakkında. Babam hispanik vs. göçmenlerin pek olmadığı eyaletlerde ısrarcı fakat ben florida'ya kafayı takmış bulunmaktayım
. Kalbimden geçen 4 mevsimin yaşandığı, çok da soğuk olmayan, üniversite veya cc'ler açısından uygun bir yer olması. Babam delaware konusunda beni yönlendiriyor ama sizin de düşüncelerinizi almak isterim doğrusu 
Oyle bir eyalet yok malesef hem hispanik hem gocmenlerin olmadigi.Hos oyle bir eyalete gitseniz acliktan olursunuz zaten. Wyoming te Vermont ta Montana da bile gocmen var az olsa da.
-
Babamla bir süredir istişare ediyoruz bu eyalet konusu hakkında. Babam hispanik vs. göçmenlerin pek olmadığı eyaletlerde ısrarcı fakat ben florida'ya kafayı takmış bulunmaktayım
. Kalbimden geçen 4 mevsimin yaşandığı, çok da soğuk olmayan, üniversite veya cc'ler açısından uygun bir yer olması. Babam delaware konusunda beni yönlendiriyor ama sizin de düşüncelerinizi almak isterim doğrusu 
South Carolina eyaletinin Charleston sehrini soruyorsunuz

New York'tan sonra gidince cevrede cok cok az Hispanik kisinin yasamasi direkt dikkat cekiyor. 4 mevsimin cogunun yasandigi
sicak bir iklime sahip bir sehir... -
Gocmenin olmadigi yer aramayin bence. Kendinizinde gocmen oldugunu unutmayin. Hem de herseyden bi haber yeni bir gocmen. Abd’ye geldiginizde aslinda diger milletlerden daha yuce bil millet olmadigimizi anlayacaksiniz. Bunlari sizin ozelinizde soylemiyorum. Sizin gocmenlerden kacmaya sebebiniz varsa Abd vatandaslarinin gocmenlerden kacmak icin bircok sebebi olacaktir
-
Gocmenlerin, Hispaniklerin az oldugu eyaletler veya kasabalar aslinda fazla da tercih edilmemesi gereken yerler. Cunku buyuk ihtimalle biraz gocmen karsiti yerlerdir ve yabancilar cok sicak karsilanmiyorlardir. Yani yeni bir gocmen olarak, sizin de oralarda isiniz zor olabilir.
-
@ahmetty İlk kriteriniz hispanik, afro-amerikan, vs. göçmenlerin az olması ise, bu göçmen nüfusunun toplam nüfusa oranının yüzde 10'dan az olduğu eyaletler var. Ama bu eyaletlerde bence 2. olarak bakmanız gereken, o eyaletin politik eğilimi. Yani göçmen karşıtlığının hangi seviyede olduğunu az çok belli etmesi açısından bir fikir verebilir. Göçmenlerin oldukça az olup, Demokratların üstünlükte olduğu eyaletler, New Hampshire, Vermont, Maine. Yoksa West Virginia'da da oldukça az göçmen var ama yaklaşık yüzde 70 Cumhuriyetçilere destek veren bir yerde ne kadar rahat edersiniz, orası şüpheli. Mesela Florida, üniversite için uygun olabilir ama genelde 3 mevsim yaşanır ve göçmen nüfus yüzde 50'ye yakındır. Delaware'de 4 mevsim yaşanır ama göçmen oranı yüzde 30 gibidir. Eyalet seçiminde o kadar çok değişken var ki, tek bir kritere takılıp kalırsanız, doğru seçim olmaz diye düşünüyorum. Artık her türlü bilgi, internet ortamında var. Size tavsiyem, sizin için önemli olan kriterlere göre eyalet sıralaması yapıp, optimum çözüme ulaşmaya çalışmanız. Tabii ki, en doğru karar olacağının bir garantisi yok, yaşamadan bilinmez ama sürprizleri azaltmış olursunuz.
-
@sensei73 yaklaşık 2-3 aydır çok fazla araştırma yaptım. İlk tercihim büyük ihtimalle ya Orlando ya da Houston olacak. Bu konuda ailemden ayrı olarak göçmenlerin olduğu yerleri tercih etmek biraz daha iyi olur gibi geliyor. Tamamen ayrı bir ülke, farklı kültürler, insanlar vs. vs. ilk başta alışmak için Texas, Florida, NJ gibi eyaletlerin iyi olabileceği kanaatindeyim. Ve kuzey eyaletlerindeki vergilerin ve fiyatların az daha pahalı olması yeni gelecekler için biraz caydırıcı oluyor açıkçası. Hayat ne gösterir bilinmez. Belki 1-2 yıl sonra Indiana güzel bir seçim olabilir ki Houston veya Orlando gibi sıcak memleketleri gördükten sonra Indiana'ya gitmek ister miyim şüpheliyim

-
Merhaba ben Mimarım şantiye ve proje konusuna deneyimliyim amerika'da mimarlık yapmak istiyorum fakat iş potansiyeli hakkında bilgi sahibi değilim. Hangi eyaletlerde inşaat söktörü hareketidir veya yerel tecrübe olmadan iş bulmak kolaymıdır.
-
@ahmet-saraç-0 Gelir seviyeleri bakimindan bir siralamaya gore mimarlar icin en iyi eyalet Virginia. Arkasindan Massachusetts ve Texas geliyor.
-
@MySea cevabınız için teşekkür ederim
️ -
@ahmet-saraç-0 Youtube kanalı olan bir mühendisin kanalı. Sanırım forumada üye. Ama kullanıcı adını bilmiyorum. Linki aşağıya bırakıyorum. Umarım faydalı olur.
https://youtube.com/c/GezginŞantiyeciTarkan
Edit: @RASKOLNİKOV -
yeni gelenler bilmezler hangi şehir yada eyalet yerini merak ediyorsanız arama motoruna home snacks devamına o yerin ismini yazarsanız çok detylı bilgi bulabilirsin
-
@maestro tarkn için @crazycells söylersen kendisine ulaşıyor
-
@maestro, içinde söyledi: Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi
@ahmet-saraç-0 Youtube kanalı olan bir mühendisin kanalı. Sanırım forumada üye. Ama kullanıcı adını bilmiyorum. Linki aşağıya bırakıyorum. Umarım faydalı olur.
https://youtube.com/c/GezginŞantiyeciTarkan
Edit: @RASKOLNİKOVevet @Raskolnikov 'a ulasmak istiyorsaniz ilgili baslikta sorunuzu sorun, ben kendisine haber veririm.
-
Merhabalar, GC sonuçları açıklanmadan önce şehir seçiminde yardımcı olacağını düşündüğüm bir kaç siteyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu sitelerden Numbeo sayesinde iki şehri kıyaslayabilir veya tek bir şehir hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Bu sitede basit temel gıda fiyatlarından , suç oranlarına , yemek fiyatlarından ortalama giyime, emlak piyasasına kadar ortalama fiyat bilgileri yer almakta.
Ben ortalama maaş konusunda herkesin bildiği indeed sitesini öneriyorum.
indeed usa maaş araştırması içinAmerika'da ortalama masrafları görmek için
Ortalama masraflar için başka bir site
Biraz Numbeo adlı siteyi anlatmak gerekirse sitenin kullanımı çok basit, tıkladığınız linkten şehir seçerek şehir hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Fiyatların diğer şehirlere göre ortalamasını da belirtmekte.(Daha pahalı,daha uygun ve ortalama)
Suç oranları,sağlık sektörü,emlak fiyatları,ulaşım vb detaylı bilgilere alt kısımda ki Moving to XXX kısmında görebilirsiniz. Sanırım çoğu büyükşehirde detaylı bilgilendirme var.Amerika hakkında bilgi edinilebilecek başka siteleri yorumlarda paylaşırsak güzel bir bilgi alışverişinde bulunmuş oluruz. Gitmeden bilgi edinmek zor olduğundan kaynakları değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.
Bana da şans dileyin

Herkese bol şans. -
Numbeo istatistikleri her yönüyle doğru olmayıp çelişkili verilerdir.
Bunu internette farklı yerlerden araştırıp doğrulayabilirsiniz.
Örneğin USA'nın San Francisco ile beraber yaşam giderleri açısından en pahalı şehirlerinin başında gelen San Jose, Numbeo ya göre Tampa FL, Charleston SC, Milwaukee WI, Chicago IL gibi şehirlerden bile ucuz gözükmekte.
San Jose Amerikanın en pahalı eyaleti olan California ortalamasının bile % 30 üstünde daha pahalı bir şehirdir. Amerika ortalamasının ise 2 katı üstünde pahalıdır.
İşin içine ortalama gelirler yani alım gücü katılsa bile San Jose de 2 yatak odalı bir apartman dairesinin kirasını karşılayabilmeniz için gereken yıllık geliriniz $ 132,343 olmalı rahat bir yaşam için.

-
2011 yilinda amerikaya gitmistim los angeleste bir hafta kaldik,bu ara bir sehir turu yapalim dedik,otobusle 20 kadar turist sehiri dolastik.kalmis oldugum otelin bolgesi marine del rey diye bir bolgeydi ve venice bolgesine yakindi, ana yol uzerinde apartmanlar vardi,otobus soferi ayni zamanda rehber,karsilardaki binalari gostererek buralarda yasamak icin en azindan yillik 70,000 dolar kazanciniz olmasi lazim dedi. 10 yil evvel 70.000 dolar iyi para
...yukardaki listedeki paralari kazanmak icin ya ticaret sahibi yada iyi bir meslek sahibi olmak lazimdir diye dusunuyorum.
-
Benim bu konuda tavsiye edeceğim site http://www.city-data.com/ dur.
Burada 100 nüfuslu bir yerleşim yerinden milyon nüfuslu şehirlere kadar Amerikadaki her yerin çok detaylı istatistiklerini bulabilirsiniz.*Cinsiyet,etnisite,din oranları
*Ortalama ev ve apartman kira ve fiyatları
*Ortalama hane halkı geliri,maaşlar
*Suç oranları,orada yaşayan kayıtlı cinsel saldırı suçlu sayısı
*Aynı cinsten birlikte yaşayanların oranı
*Yoksulluk,işsizlik verileri
*Cografi ve demografik veriler
*Doğal afet verileri
*En yaygın endüstri,meslek vs. verileri
*İklim ,hava kalitesi
*Hastaneler,huzur evleri,sağlık merkezleri,okullar,hava alanları,helikopter servisleri,bankalar,kütüphaneler,restoran ve marketler,radyo istasyonları vs.
*Yerel yönetimle ilgili finansal bilgiler
gibi her konuda çok detaylı istatistik ve verileri bu sitede araştırabilirsiniz.Ayrıca forum bölümü var ve hangi yerle ilgileniyorsanız onla ilgili sayfada forumdaki konu ve arşiv linklerini aynı sayfada bulabilirsiniz.
Neticede Amerikada yaşamak için şehir arayışında olanlar için çok iyi bir kaynak.
-
Merhabalar. Ben de herkes gibi eyalet arayışındayım. Sürecimiz normal sorunsuz sonuçlanırsa diye. Benim sorun ABD içinde ticaret ve online satış deneyimi olanlar için. Amazon, Etsy gibi sitelerden ürün satış yapmak için eyalet seçimi önemli mi? Vergi avantajı vs olarak olabilir, kargolama süresi olabilir veya başka şeyler. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.
-
@sobrero, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
Merhabalar. Ben de herkes gibi eyalet arayışındayım. Sürecimiz normal sorunsuz sonuçlanırsa diye. Benim sorun ABD içinde ticaret ve online satış deneyimi olanlar için. Amazon, Etsy gibi sitelerden ürün satış yapmak için eyalet seçimi önemli mi? Vergi avantajı vs olarak olabilir, kargolama süresi olabilir veya başka şeyler. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.
Şurada yazdığına göre en iyi eyalet Delaware'miş: https://www.upcounsel.com/best-state-to-incorporate-an-online-business
Şuna da bakın: https://www.llcuniversity.com/best-state-to-form-an-llc/
-
Delaware‘de sirket kurmak icin orada yasamak gerekmiyor bu arada.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum