Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba. Reddit'in Tampa subredditinde takılırken insanların sürekli yükselen ev fiyatlarından şikayet ettiğini gördüm. Bu durum doğru mudur? Ev almak imkansıza yakın hâle geldi diyorlar, ve her sene durum kötüleşiyormuş.

    Pandemi yüzünden mi yükseliyor acaba...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @denizkaya çok göç aldığı için olabilir.

  • ⭐⭐⭐

    Sadece Tampa’ya ozgu bir durum degil sanirim. Farkli farkli sehirlerde su siralar nerdeyse liste fiyatinin %20 ustu cash offerlar, inspection waiveler vs havada ucusuyormus.


  • @Rhonster, içinde söyledi: Yükselen ev fiyatları

    @denizkaya çok göç aldığı için olabilir.

    "Tampa" diye bahsettikleri bölge acaba sadece Tampa'nın şehir merkezinden mi ibaret.. Ben orada sub-urb bölgelerine yerleşmeyi planlıyordum, resmi olarak Tampa içinde gözükmüyorlar fakat yakınlar. Böyle olması üzücü açıkçası..

    @keysnambır, içinde söyledi: Yükselen ev fiyatları

    Sadece Tampa’ya ozgu bir durum degil sanirim. Farkli farkli sehirlerde su siralar nerdeyse liste fiyatinin %20 ustu cash offerlar, inspection waiveler vs havada ucusuyormus.

    Sizce nedeni ne olabilir? Pandemiden önce böyle bir şey var mıydı?

    Cevaplarınız için teşekkür ederim


  • Evet dogrudur ev almak icin cok hizli olmalisiniz.bulmak,bakmak,teklif vermek 2 gun icinde halletmek lazim.bu su anda heryerde ayni markette ev bulmak neredeyse imkansiz

  • ⭐⭐⭐

    Pandemi tetiklemis gibi gorunuyor. Bir cok urunde oldugu gibi evlerde de arz-talep dengesi bozulmustur. Remote calisma sonucu insanlar bir yere bagli kalmadigi icin farkli sehirlere goc etmeye basladilar. Goc etmese bile hayatinin buyuk bolumu evde gecmeye baslayan insanlarin ihtiyaclari ve eve bakis acilari degisince, kendince daha iyi ev arayislarina girmis olabilirler.

    https://www.zillow.com/research/zillow-hottest-markets-2021-28667/amp/


  • Austindeki yukselen fiyatlarin tek sebebi Tesla nin uretim bandini austine tasima karari.


  • Genel anlamda pandemi basindan bu yana ev fiyatlari yukseldi. Ilk once mortgage faizleri dramatik sekilde dustu. Faizler dusunce, insanlar ev almaya yoneldi. Bu durum arz-talep dengesindeki oynama nedeniyle ev fiyatlarini yerine gore 20-30% civarlarinda yukseltti.

    Sayin @keysnambır da belirtmis, pandemi nedeniyle evden calisma ve ayrica apartment hayatinin getirdigi sikintilar, insanlari normal evler almaya yoneltti. Hayatimizin onemli bir bolumu evde gecmeye basladi.

  • ⭐⭐

    Jacksonville-FL 'de son 5 ay icinde ortalama 30k ev fiyatlari yukseldi. Yukselmeyede devam ediyor. Cok saskinim. Inanilmaz talep var. Cok hizli satiliyor.

  • ⭐⭐

    faizler dusuk olursa ve insanlarin ellerinde biraz para varsa degerlendirmek isterler,australya dada sydneyde evlerin degeri her gun 1000 dolar artiyormus,yukardan basliyan baska evi olan satip degisik bir ev alabiliyor, ama ilk evini alacak icin cok buyuk para ve uzun yillarca odenecek bir borc,eski zamanda ev almak yavas ve uzun vadeli yatirim derlerdi,simdiyse para varsa en iyi kazanc sekli oluyor..amerikasnin bazi yerlerinde bazi sehirlerin iyi bolgelerinde evler cok pahali.


  • Faizler artarsa ev fiyatları da artar . Otomatik bir şey . Tek nedeni bu olmayabilir tabi .

  • ⭐⭐

    .ne kadar bilgili olsakda ekonomik durumlar hakkinda gercekci yorum yapmak cok zordur. de value paranin degerini dusurmektir turkcede develasyon filan denirdi,baska seyler icinde kullanilir. re-value de paranin degerini yukseltmektir,veya her hangi bir seyin bir onceki degerinden daha yukari cikarmak gibi.yuksek faiz alinmakla enflasyon sebebiyle fiatlari yukselen seyleri yakalamak zordur....1976 yilinda ilk dairemi aldigim zaman %9,75 faiz odemistim,o gunku gelire gore faiz cok ama ev fiatlari normaldi,aldigim yarim yamalak daire icin 18.000 dolar odemistim.
    ..bu gunlere geldik faiz oranlar %2 filan ama ev fiatlari mustakil ev olarak sydneyin dis semtlerinde en azindan 600,000 dolar.1980 yilinda direyi satip mustakil evi 47.000 dolara aldim faiz yine % 10 uzeriydi....
    ...emekli ikramiyem gibi bir sey vardi,harcamadim emniyetli yerde kalsin diye bankaya yatirdim faize koydum, her alti ayda bir yenileme yapiyoruz,gecen ay gittim eh en yuksek faiz ne ise ona yatiralim dedim para 40k memur hesapladi hesapladi 6 ay vade icin sadece 20 dolar alacaksin dedi,heh he he .
    ...hani bu parayi turkiyeye gondersem %20 faiz alirim,ama bir gun bu parayi dolara cevirip geri getirmek istersem, turk parasinin deger kaybetmesi durumundan belki dortte birini getirebilirim....

    .gonul isterki insanlar dunyanin hangi ulkesinde yasarsa yasasinlar ama rahatlik icinde yasasinlar.amerikada cebinde 10 dolari olmayan insanda coktur, ayni sekilde turkiyede vcebinde bir kac lirasi olmiyan insan coktur,ne diyelim allah herkeslere kolaylik versin,hic bir seyler bir gecede bedavadan gelmiyor.


  • @denizkaya bu tarz haberleri ben de gördüm ancak duruma Türkiye'den bakınca ne kadar yükselirse yükselsin gelir-gider dengesi göz önüne alındığında orada ev almak burada ev almaktan çok çok daha kolay gözüküyor. Bir Amerika'lı orada ev almayı imkansız görse de biz Türkiye'de yaşadıktan sonra zoru başarırırz, imkansız sadece biraz zaman alır. 🙂


  • Yukarıdakilere ek olarak:

    • Yeni ev inşaatları özellikle geçen yılın ilk yarısında yavaşladı.
    • Faizlerin çok düşük olmasına ek olarak, oranların artık dibi gördüğü, bundan sonra yükselişe geçeceği beklentisi, insanları acele etmeye zorlamaktadır. Herkes tren kaçmadan son vagona atlamaya çalışmaktadır. Zira 10 yıllık tahvil faizleri. 0.50'lerden 1.70'lere geldi.
    • Pandemi döneminde piyasaya oldukça likidite (hibe, yardım, vs) pompalandı.
    • Fiyatlardaki artışı gördükçe, satış için acil ihtiyacı olmayanlar 'Dur bakalım, biraz daha bekleyelim' diye düşünmeye başlar. Arz azalır.
    • Buna bağlı olarak kiraların da arttığı belirtiliyor. Kiracı olanları ev almaya iten başka bir sebep.

    Uzun lafın kısası, olay sarmala girmiş görünüyor. Ne kadar devam eder, bekleyip göreceğiz.


  • @nevzatyildizz maalesef kolay degil markette ev yok alinabilecek evler 2 gunde hemen satiliyor bir evi internette begendik randevu aldik eve bakarken evin satildigini ogrendik ben eve yaklasik 35k fazla vermeyi dusunuyordum kismet olmadi


  • Realtor gibi sayfalrdan bakiyorum fiyat performans olarak hemen hemen her yere baktim ama houston bolgesinde 250K ya alinabilcek bir ev baska hicbir bolgede denk gelmedim hem donanim hem yapi olarak cok cok iyi o bolgedeki evler..
    Bu arada ornek veriyorum ilan da 250K yaziyor teklif verirken ustundemi vermek zorundasiniz?


  • @kursat68 haklısınız tabiki kolay değildir. Benim kolaydan kastım Türkiye ile kıyaslayınca çok daha kolay olacağı. Şuan Türkiye'de insanların gelirleri giderlerini karşılayabiliyorsa çok iyi durumdalar ve birim olarak bakıldığında oradaki evler buraya göre çok daha güzel ve uygun olduğu için öyle söyledim. İnşallah gönlünüze göre bir ev bulursunuz ve inşallah bizim de ileride sizin gibi böyle güzel dertlerimiz olur 🙂

  • ⭐⭐

    covit-19 dan sonra demekki bir patlama yasaniyor.


  • Uygun fiyatlı bir arsa bulup konteyner ev alınabilir aslında. bir kaç yılda kendini amorti edecektir.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum