Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yükselen ev fiyatları

Emlak
20 13 1.1k 13

  • Faizler artarsa ev fiyatları da artar . Otomatik bir şey . Tek nedeni bu olmayabilir tabi .


  • .ne kadar bilgili olsakda ekonomik durumlar hakkinda gercekci yorum yapmak cok zordur. de value paranin degerini dusurmektir turkcede develasyon filan denirdi,baska seyler icinde kullanilir. re-value de paranin degerini yukseltmektir,veya her hangi bir seyin bir onceki degerinden daha yukari cikarmak gibi.yuksek faiz alinmakla enflasyon sebebiyle fiatlari yukselen seyleri yakalamak zordur....1976 yilinda ilk dairemi aldigim zaman %9,75 faiz odemistim,o gunku gelire gore faiz cok ama ev fiatlari normaldi,aldigim yarim yamalak daire icin 18.000 dolar odemistim.
    ..bu gunlere geldik faiz oranlar %2 filan ama ev fiatlari mustakil ev olarak sydneyin dis semtlerinde en azindan 600,000 dolar.1980 yilinda direyi satip mustakil evi 47.000 dolara aldim faiz yine % 10 uzeriydi....
    ...emekli ikramiyem gibi bir sey vardi,harcamadim emniyetli yerde kalsin diye bankaya yatirdim faize koydum, her alti ayda bir yenileme yapiyoruz,gecen ay gittim eh en yuksek faiz ne ise ona yatiralim dedim para 40k memur hesapladi hesapladi 6 ay vade icin sadece 20 dolar alacaksin dedi,heh he he .
    ...hani bu parayi turkiyeye gondersem %20 faiz alirim,ama bir gun bu parayi dolara cevirip geri getirmek istersem, turk parasinin deger kaybetmesi durumundan belki dortte birini getirebilirim....

    .gonul isterki insanlar dunyanin hangi ulkesinde yasarsa yasasinlar ama rahatlik icinde yasasinlar.amerikada cebinde 10 dolari olmayan insanda coktur, ayni sekilde turkiyede vcebinde bir kac lirasi olmiyan insan coktur,ne diyelim allah herkeslere kolaylik versin,hic bir seyler bir gecede bedavadan gelmiyor.


  • @denizkaya bu tarz haberleri ben de gördüm ancak duruma Türkiye'den bakınca ne kadar yükselirse yükselsin gelir-gider dengesi göz önüne alındığında orada ev almak burada ev almaktan çok çok daha kolay gözüküyor. Bir Amerika'lı orada ev almayı imkansız görse de biz Türkiye'de yaşadıktan sonra zoru başarırırz, imkansız sadece biraz zaman alır. :)


  • Yukarıdakilere ek olarak:

    • Yeni ev inşaatları özellikle geçen yılın ilk yarısında yavaşladı.
    • Faizlerin çok düşük olmasına ek olarak, oranların artık dibi gördüğü, bundan sonra yükselişe geçeceği beklentisi, insanları acele etmeye zorlamaktadır. Herkes tren kaçmadan son vagona atlamaya çalışmaktadır. Zira 10 yıllık tahvil faizleri. 0.50'lerden 1.70'lere geldi.
    • Pandemi döneminde piyasaya oldukça likidite (hibe, yardım, vs) pompalandı.
    • Fiyatlardaki artışı gördükçe, satış için acil ihtiyacı olmayanlar 'Dur bakalım, biraz daha bekleyelim' diye düşünmeye başlar. Arz azalır.
    • Buna bağlı olarak kiraların da arttığı belirtiliyor. Kiracı olanları ev almaya iten başka bir sebep.

    Uzun lafın kısası, olay sarmala girmiş görünüyor. Ne kadar devam eder, bekleyip göreceğiz.


  • @nevzatyildizz maalesef kolay degil markette ev yok alinabilecek evler 2 gunde hemen satiliyor bir evi internette begendik randevu aldik eve bakarken evin satildigini ogrendik ben eve yaklasik 35k fazla vermeyi dusunuyordum kismet olmadi


  • Realtor gibi sayfalrdan bakiyorum fiyat performans olarak hemen hemen her yere baktim ama houston bolgesinde 250K ya alinabilcek bir ev baska hicbir bolgede denk gelmedim hem donanim hem yapi olarak cok cok iyi o bolgedeki evler..
    Bu arada ornek veriyorum ilan da 250K yaziyor teklif verirken ustundemi vermek zorundasiniz?


  • @kursat68 haklısınız tabiki kolay değildir. Benim kolaydan kastım Türkiye ile kıyaslayınca çok daha kolay olacağı. Şuan Türkiye'de insanların gelirleri giderlerini karşılayabiliyorsa çok iyi durumdalar ve birim olarak bakıldığında oradaki evler buraya göre çok daha güzel ve uygun olduğu için öyle söyledim. İnşallah gönlünüze göre bir ev bulursunuz ve inşallah bizim de ileride sizin gibi böyle güzel dertlerimiz olur :)


  • covit-19 dan sonra demekki bir patlama yasaniyor.


  • Uygun fiyatlı bir arsa bulup konteyner ev alınabilir aslında. bir kaç yılda kendini amorti edecektir.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • Amerika’da Mezarlık Karşısında Ev Kiralamak

    Emlak
    36
    15 Oy
    36 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    @siraysessiz Degisik eyaletlerde vardir sanirim.
  • Florida'da ev satın almak

    Emlak
    4
    2 Oy
    4 İleti
    968 Bakış
    O
    @Bosphorus ev almak için Türkiye’den us banka hesabına 200bin dolar yollarsak, sorun olur mu? Amerika’dan nasıl ev alınır?
  • Amerikada Kiralık ev hakkında

    Emlak
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    ayvalik10A
    https://www.youtube.com/watch?v=cr_EtUH6arQ
  • Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

    Emlak
    535
    6 Oy
    535 İleti
    82k Bakış
    N
    @EzgiLera Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. 3 tane de kedim olduğu için daha da zorlaşıyor bu süreç. Anlaşılan kedilerimi bir süre Türkiye'de emanet edip oda kiralamam gerekecek. Sonrasında eve bir şekilde geçilecek. İşin kötü tarafı, kiranın 3 katı geliri zaten ilk aylarda kazanamıyoruz, bölüm sonu canavarı gibi :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum