Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @Aslıhan Siz biz diye ayrım yapmayalım, bu süreç hepimizi etkiliyor. Ne kadar çabuk başlarsa, case numarası yüksek olanların şansı da artmış olur. 🤗 🤝

    Case numaram düşük ama hiç rahat değilim, ne zaman başlar mülakatlar o zaman rahatlarım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Çoğu konsolosluk çalışıyor ama Ankara çalışmıyor bu ne anlama geliyor bilen var mı ? Ne biçim bir döneme denk geldik, kötü haberlerin biri bitiyor diğeri başlıyor. Tam da biden yasakları kaldırdı diye sevindik şimdi de Ankara konsolosluğu çalışmıyor. 😞

    Konsolosluk icinden gelen bazi bilgilere gore, konsoloslukta gocmen vize dosyalarinin bitmesi icin hummali bir calisma var. Fakat son 1 yilda biriken dosyalara oncelik vermis gibi gorunuyorlar.

    Ayrica Iran vatandaslarinin da buyuk bir kismi Ankara'daki ABD konsoloslugunda vize aliyor. Ve Iran vatandaslarina uygulanan yasak Biden ile beraber kalkti. O nedenle biriken dosya sayisini bilmiyoruz, ama tahminimce Ankara'daki konsoloslugunun diger konsolosluklar gibi DV mulakatlarina baslayamamasi sadece bu gecikmeden kaynaklaniyor olabilir. Yani biriken dosyalar temizlendikce yeni dosyalari kabul etmeye baslayacaklardir.


  • Değerli arkadaşlar, öncelikle tüm YeşilKartForum yönetici ve üyelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sizlere danışmak istediğim birkaç husus olacak. Beni bilgilendirebilirseniz sevinirim. Hususlar şunlardır:

    1. DS260 formunu doldurup "submit" ettikten sonra tekrar aynı internet sitesine bilgi almak ya da kontrol amaçlı girilebilir mi? Bu konuda herhangi bir sınırlandırma var mıdır? (Not: DS260 formunu doldurduktan sonra o siteye girmeyi hiç denemedim.)

    2. Bazı ülkelerdeki konsoloslukların Green Card için randevu verdiği duyumunu aldım. Türkiye’de randevuların neden veril(e)mediği hususunda bilgisi olan var mıdır? Sağlık raporu ve banka hesap bilgilerinin posta üzerinden gönderilip mülakatın, Zoom, Skype vb. dijital platformlar üzerinden yapılma ihtimali var mıdır?

    3. Vazgeçme ve elenme durumlarına istinaden 70.000 talihli seçildiği ve bunların arasından 55000 kişiye Green Card vizesinin verildiği bilgisi mevcut. Bu doğru mudur? Önceki yılların istatistiklerinde ve 2021 yılında Türkiye’den toplamda kaç talihli sayısı olduğu belli midir ?

    4. Case number’ı 30000'lerde olan bazı talihliler, kendilerinden önce case number'ı olan talihlilerden daha erken işlemlerini – elektronik evrak isteme, evrak onay vb.- tamamladığını YeşilKartForum sitesinde fark ettim. Acaba Green Card'ın farklı türevleri olduğu için mi bu durum gerçekleşmektedir?

    5. Vatandaşlık almak için 5 yıl boyunca her yılın en az 6 ayının ABD’de geçirilmesi gerektiği ifade edilmektedir. Yani 5 yılda toplamda 30 ay ABD'de kalınması gerekmektedir. Geçirmekten kasıt hem yaşamak hem çalışmak mı yoksa sadece yaşamak gerekli şartı sağlamakta mıdır? Çünkü kartın adı “permanent residence” yani sürekli ikamet etme anlamına gelmektedir. 5 yıl boyunca tam zamanlı çalışamamak ya da düzensiz çalışmak, Green Card durumunu ve sonrasında vatandaşlık başvurusunu etkilemekte midir?

    6. Türkiye'de eğitim görmekte olan bir üniversite öğrencisi ya da emekliliğini hak etmesine 3-4 kalmış bir kişi, Green Card talihlisi olursa nasıl bir yol izlenmelidir? 3-4 yıl boyunca Türkiye'de kalıp yılda 1-2 ay ABD'de geçirip ardından temelli yerleşmek ve orada çalışmak mümkün müdür? YeşilKartForum'da bu hususta "multiple entry (çoklu giriş vizesi)" alınması gerektiğine dair bir tavsiye okudum. Bunun doğruluk derecesi nedir?

    7. Eğer Green Card talihlisi evli ve 2 çocuğu varsa, toplam 4 kişilik bu ailenin birey sayısı, 55000 kişilik Green Card kotasına dahil midir yoksa değil midir?

    8. Elektronik olarak talep edilen belgeler, Kentucky Consular Center tarafından DS260 formunda verilen e-mail yoluyla talep edilecektir? DS260 formunun doldurulduğu internet sitesi üzerinden yapılmayacaktır, öyle değil mi?

    9. Green Card için verilen randevuda sunulacak banka hesap bilgileriyle ilgili belgelerde mutlaka dolar hesabı mı göstermek gerekmektedir? Gayri-menkul, apartman dairesi, Türk lirası, altın vb. emtiaları göstermek mümkün değil midir?

    Saygılarımı arz ederim.


  • @okuyanus merhaba,
    1- ceac.state.gov adresine girerek cs nonuzu girip formunuzu sayfa sayfa gorebilirsiniz.
    2- konsolosluk islemleri hakkinda dusuncelerimiz forumun ilgili basliklarindaki son 10 sayfada sanirim mevcut detaylari oralardan okuyabilirsiniz. Online gorusme bizim vize turumuzfe mumkun degil oneminden dolayi, ancak sanirim birkac gocmen vizesi harici turde daha onceden vizr almis kisilerin 2. Basvurulari 2022ye kadar online olarak yapilabilir yazisini okumustum detayina hakim degilim, bizim icin boyle bir secenek yok bu kesin diyebiliriz.
    3- sayilarla 2021 basliginda detaylari gorebilirsiniz arkadaslarin yaptiklari exvel calismalari mevcut, toplam secilen sayi 100 binden daha fazla yine eger yanlis hatitlamiyorsam.
    4-nosu 30 bin olan birinin anormal bir durum disinda talep yada onay maili almis olmasi mumkun degil su an guncel talep 20 binlerin basinda onay da 10 bine yaklasmis durumda gibi dusunebilirsiniz asagi yukari, o anormal durum da dsyi actiranlara talep mailinin erken gelmesi idi, ayni sey onay mailinin erken gelmesine de sebep olur mu pek sanmam.
    5- ulke sinirlari icinde bulunmaniz yeterli diyebdusunuyorum hatta bir insan calismadan abd gibi bir ulkede o kadar sure yasayabiliyorsa ekonomik gucunuzden dolayi size plaket bile verebilirler.


  • 8- evet kccnin talep mailinde gosterdigi dokuman adresine gondereceksiniz
    9- dolar tl yada kuveyt dinari hic onemli degil para paradir:) ancak yanina gaytimenkullerinizin yada aracinizin vs tapularini yada ekspertiz bedellerini gosteren belgeler ekleyebilirsiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • Yasaklı

    @crazycells Hep pozitifsiniz, umarım dediğiniz gibi yakında başlar. Teşekkür ederim. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @okuyanus, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    1. Türkiye'de eğitim görmekte olan bir üniversite öğrencisi ya da emekliliğini hak etmesine 3-4 kalmış bir kişi, Green Card talihlisi olursa nasıl bir yol izlenmelidir? 3-4 yıl boyunca Türkiye'de kalıp yılda 1-2 ay ABD'de geçirip ardından temelli yerleşmek ve orada çalışmak mümkün müdür? YeşilKartForum'da bu hususta "multiple entry (çoklu giriş vizesi)" alınması gerektiğine dair bir tavsiye okudum. Bunun doğruluk derecesi nedir?

    2. Eğer Green Card talihlisi evli ve 2 çocuğu varsa, toplam 4 kişilik bu ailenin birey sayısı, 55000 kişilik Green Card kotasına dahil midir yoksa değil midir?

    1. Eger 3-4 yil sonra yerlesmeyi planliyorsaniz bu durumda "re-entry permit" basvurusu yapabilirsiniz; gecikmeli olarak ABD'ye yerlesmis olursunuz ama Green Card aldiktan sonra sayisiz sekilde ABD'ye giris cikis yapabilirsiniz, herhangi bir limit yok.

    2. bu durumda 55.000'den 4 kisi dusuyor.


  • Değerli YeşilKartForum kullanıcıları cümleten iyi geceler. Umarım bu zorlu günlerde sağlığınız yerindedir. En önemlisi de bu kanaatimce. Sizlere DS260 formundaki sosyal medya hesaplarıyla ilgili iki soru sormak istiyorum.

    1. Sosyal medya hesaplarıyla ilgili şöyle bir soru vardı: “Have you used a social media account within five years? (Son beş yıl içinde bir sosyal medya hesabı kullandınız mı?)”. Yani DS260 formunu doldurduğunuz 2020 ila 2015 yılları arasındaki sosyal medya hesaplarınızı soruyor. Benim üç sosyal medya hesabım vardı: YouTube, Facebook ve Instagram. Üçünü de yazdım. Bunlardan YouTube halen aktif fakat Instagram ve Facebook’u 2018’in Kasım ayında kapatmıştım. Dolayısıyla kapattığım için Facebook ve Instagram hesaplarıma ulaşamamaları bir sıkıntı yaratır mı? Ya da bana ulaşabilsinler diye bu hesapları yeniden aktif hale mi getirmeli miyim?

    2. "Social media identifier" olarak ne yazılmalıdır? DS260 formunda bu sorunun bulunduğu bölümde sağda yer alan minik kutucuktaki açıklamada “social identifier” için “İlgili sosyal medya hesabınızın linkini kopyalayın.” diye bir yönerge yoktu. İnternette baktığım resmi sitelerde de “social identifier” için böyle bir açıklama yer almamaktadır. Bazı kişiler, “social identifier” olarak ilgili sosyal medya hesabının linkinin “kopyala-yapıştır” yapılması gerektiğini söylemektedir. Örneğin, YouTube’n verdiği bir linki aşağıdaki gibi aslına sadık kalarak (küçük-büyük harf ve sayılardan oluşan linki değiştirmeden) kopyala-yapıştır yaparsanız bilgisayarınızda / ipadinizde / telefonunuzda ilgili sayfaya erişilmektedir.

    (Bu şekilde olursa sorun yaşanmamaktadır.)

    Öte yandan siz bu linki DS260 formundaki sosyal medya sorusunun sorulduğu boşluğa yazdığınızda aşağıda gördüğünüz gibi tüm karakterleri büyük yapmaktadır. (Zaten DS260 formundaki tüm boşluklar siz küçük karakter kullansanız dahi büyük harflerle otomatik olarak dönüştürülmektedir). Dolayısıyla tıkladığınızda ya alakasız bir sayfaya sizi yönlendirmekte ya da “Sayfaya ulaşılamıyor.” şeklinde uyarı vermektedir. Yani sizin YouTube kanalınız DS260 formunu değerlendiren resmi görevlinin ekranına düşmemektedir.

    (DS260 sistemi, linki bu hale getirmektedir.)

    O nedenle ben, sadece büyük harflerden oluşan sosyal medya hesabımın kullanıcı adını yazdım. Örneğin, YouTube kullanıcı adım büyük karakterle “AHMET YILMAZ” ise “social identifier” olarak da “AHMET YILMAZ” yazdım. Siz nasıl yaptınız? Şayet bunun hatalı olduğunu düşünüyorsanız, DS260 formunu açtırmama gerek var mıdır?

    Tüm sevgi ve saygılarımla teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @okuyanus merhaba, ilgili soruları bu kadar detaylı düşünmenize gerek yok.
    lütfen şuan varsa aktif olarak kullandığınız hesapların sadece kullanıcı adlarını yazmanız yeterli. bunun için formu açtırmanıza gerek yok merak etmeyin.


  • Merhaba arkadaşlar,
    Bugün KCC den "Further documents needed" ile başlayan ve neredeyse tüm belgeleri tekrar isteyen bir mail aldım ve tüm belgeleri saat 12:15 te 2 ayrı mail olarak (dosya boyutu nedeniyle) gönderdim ve otomatik "mail alındı" mesajlarını aldım. Ancak yaklaşık 3 saat sonra yani biraz önce tekrar "Further documents needed" ile başlayan maili tekrar aldım. Oradaki saat itibariyle belgelerin bu kadar hızlı işlem görmesi mümkün mü? İlk mailde yazı sadece case number'a hitaben yazılmıştı ikinci mailde case no ya ilaveten isim de yazılıydı.
    Bu durumda tüm belgeleri tekrar göndermem gerekir mi? Tekrar gönderirsem kafa karışıklığı yaratmaz mı?
    Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler ve tüm talihlilere iyi şanslar dilerim.

  • ⭐⭐

    @hasankarakaya Belgelerinizin tam olduğundan emin misiniz? Özellikle pasaport geçerlilik tarihine dikkat edin.


  • @goblis Pasaportları yenilemiştik onlar da belgeler içinde ve değiştirme sebebini de mailde açıkladım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasankarakaya, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba arkadaşlar,
    Bugün KCC den "Further documents needed" ile başlayan ve neredeyse tüm belgeleri tekrar isteyen bir mail aldım ve tüm belgeleri saat 12:15 te 2 ayrı mail olarak (dosya boyutu nedeniyle) gönderdim ve otomatik "mail alındı" mesajlarını aldım. Ancak yaklaşık 3 saat sonra yani biraz önce tekrar "Further documents needed" ile başlayan maili tekrar aldım. Oradaki saat itibariyle belgelerin bu kadar hızlı işlem görmesi mümkün mü? İlk mailde yazı sadece case number'a hitaben yazılmıştı ikinci mailde case no ya ilaveten isim de yazılıydı.
    Bu durumda tüm belgeleri tekrar göndermem gerekir mi? Tekrar gönderirsem kafa karışıklığı yaratmaz mı?
    Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler ve tüm talihlilere iyi şanslar dilerim.

    merhaba. ilk olarak belgelerinizin 30mb'den fazla olmamasına gayret gösterin. aile bireylerinizin sayısı çok mu bilmiyorum ancak taramalarınızı fotoğraf olarak değil de bir tarayıcı yardımı ile yaparsanız mb olarak daha düşük olacaktır.

    mail boyutunu tekrar ayarlayıp tekrar gönderin lütfen, sorun olmayacaktır.


  • @goblis tüm evraklar pdf ve ya jpeg formatında


  • @gucarslan 30 MB den fazla ise ikinci mail atın diyordu ama dediğiniz gibi yapıp tekrar göndereceğim çok teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasankarakaya tek mail olması, maillerin farklı agentlara düşmesini engelleyecektir. mümkün olduğu kadar tek mail olarak göndermenizi tavsiye ederim.


  • Arkadaşlar merhaba genel bir sorum olacak 30 eylül e kadar konsolosluk tarihini almış olmak gerek değil mi ? diyelim ki sıra geldi alabildik 2021 talihlisi olarak , konsolosluk görüşmesine eşimle beraber hamile olarak gitmem sakınca yaratır mi ? yani süreç çok uzadigindan bebek planını erteleyemedik diyelim .. sorun yaşar miyiz ??? bilgi alabilirsek çok memnun oluruz. Teşekkürler @crazycells @gucarslan

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İpek-Dedemen-Erdur merhaba. DV2021 icin son tarih dediğiniz gibi 30 eylül. talihlilerin o tarihe kadar vizelerini almış olması gerekir. vize görüşmesine hamile olarak gitmenizin bir sakıncası yok tabi ki. zaten öncesinde sağlık muayenesine katılacaksınız. vizenizi aldıktan sonra bebeğinizi ABD'de dünyaya getirme şansınız olursa abd vatandaşı olma durumu da olacaktır, tabi uçuşa engel bir durumunuz olmazsa.

    şimdiden sağlıklı, sıhhatli bebeğinize kavuşmanız dileğiyle.


  • @gucarslan merhaba zaten eylül e kadar alabilirsek gideriz hemen ve o zaman eylul veya ekim gibi denk gelirse 6-7 ay lik hamile olacağım .. sanırım konsoloslukta sıkıntı çıkmaz di mi ? iyi dilekleriniz için teşekkürler ☺


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum