Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Tum eylaletlerde oyle, fiyatlar firlamis durumda. Yan komsumuz Aralik ayinda evini olmasi gereken degerinin yaklasik $60k uzerine satti. Hatta calistigi realtor "eger isterseniz ve biraz beklerseniz uzerine $20-30k daha koyup satabiliriz" demis ama "biz biran once satmak icin ustelemedik" dedi. En son 3 teklif almislar ve hic pazarlik dahi yapmadan satisa cikarttiktan sonra 1 aydan daha kisa surede satmislar.

    Philly'de bir arkadas var, $70k civarina eski bir ev aldi, yaklasik $30-40k civari masraf yapip yeniledi ve su anda satisa cikartmis, $320k istiyor.


  • @kursat68 hic dusunmeyin, birde istanbul litresi 7,08₺ olan benzine ragmen yasanan trafik cilesini sadece ufaktan hayal edin...
    Aninda kararinizi vericeksiniz 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    @kursat68 40 dakikalik is-ev mesafesi, ABD kosullarinda oldukca normal. Ben eski isyerimdeyken haftaici her gun 1 saat gidis/1 saat gelis 2 saat yol yapmistim, hemde 9 yil boyunca.

    @MySea gerçekten bravo. Ben burada belirttiğiniz gibi 1 saat gidiş, 1 saat geliş durumunu yaklaşık 8 ay yaşadım ve hayatımı kararttı diyebilirim. 57 mil tek yön. Seçeneğim var iken benim yaptığım bir hataydı bu. Siz 9 yıl gerçekten iyi dayanmışsınız.

    Yakın zamanda daha insani bir mesafe olan 32 mil uzaklıkta bir yere taşınıyorum ve taşınacağım günü iple çekiyorum 🙂


  • @FreeWoRLD Benim gittigim mesafe tek yon yaklasik 40 miles idi. Maryland'deydi. Yolun bir miktarini interstate (I-95) uzerinden kalanini ise ara highway yollardan gidiyordum. Ilk baslarda zor gelmisti ama sonradan alistim. Yazdigim gibi 9 yil boyunca bu yolu gittim-geldim. O zaman kullandigim araclarla yillik yaklasik 25 bin miles yapiyordum.

    Birkac defa oraya tasinmayi da dusunmustuk ama Delaware'den ayrilmak istemedigimiz icin hep vaz gectik. Simdiki isyerim (2018'den bu yana) 15 dakika mesafede; zaten su anda haftada 2 gun ise gidiyorum. O yuzden hic sikinti yok.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea Maalesef ben hiç alışamadım. Elbette mecbur olduğum için bir şekilde idare ettim. 15 dk gerçekten abd şartlarında çok iyi.

    Bu nedenle, ev alacak ve kiralayacak arkadaşlara mutlaka bir süre işe gidip gelme yolunu ve şartlarını incelemelerini şiddetle tavsiye ederim.


  • merhabalar yatirim amaçli florida da ev almak istiyorum, orlando da diğer buyuk sehirlere göre ucuz evler mevcut zillow.com, trulia.com, realtor.com da bulunuyor... yalniz merak ettiğim konular var bu evlerin satin alindiğinda yillik property tax denilen vergisi nasil ödeniyor? vatandaşi değiliz turist vizemiz var, yada ev alindiğinda ssn numarasi flnmi veriyolar? cok merak ediyorum bu konuyu nasildir acaba prosedür..


  • @AhmY Oncelikle bir realtor ile calismaniz lazim. Anladigim kadariyla cash odeyeceksiniz; eger oyleyse, mortgage isiniz olmaz. Ev almak icin SSN vermezler. Turist statunuzde bir degisiklik olcagini sanmam.

    Mortgage olmayacaksa, property tax ise evin bulundugu county (ilce) tarafindan ev adresine her yil belli bir ayda yillik olarak gonderilir. Mesela Delaware de her yil Temmuz ayinda gonderilir, 30 Eylul'e kadar odeme suresi vardir. Mortgage varsa, bu mortgage sirketine gider, onlar sizin escrow hesabinizdan odeme yaparlar. Home insurance da ayni sekilde. Mortgage yoksa, bu durumda bu odemelerden her yil siz sorumlusunuz.

    Property tax yaninda birde yine yillik sewer fee odemeniz gerekiyor, ve ayrica home insurance yaptirmaniz ve yillik odemeniz gerekiyor.


  • @MySea evet cash ödiyeceğim alirsam başka türlüde olmuyo.. zaten o sayfalarda görüyorum aylik ödemeleri 30 year fixed olursa diye hoa da sanirim aidat oluyor hepsi ev kredisin içnde oluyo, peki nasl ödeyeceğim bu vergileri pasaport numarasyla fln sanirim... birde bu evi döşeyip kiraya verdiğimzde ordanda bi kira geliri vergisi çikicak


  • @AhmY HOA aylik bir odeme, site management bu parayi sitenin bakimi icin kullaniyor.

    Oncelikle ABD de bir banka hesabiniz olmali. Bu hesap uzerinden bu odemelerin her biri online olarak zamani gelince yapilabilir. Countylerin websitesinden property tax ve sewer fee odenebilir. Home insurance sirketin yine websitesinden o da odenebilir. HOA ise site management websitesinden odenebilir.

    Kira gelirini ise yil sonunda tax return yapmaniz lazim. Ama SSN olmadan normal yolla yapamazsiniz. ITIN almaniz gerekebilir.

    Florida'da yetkili, yabancilara ev satisindan anlayan iyi bir realtor bulabilirseniz, bunlarin hepsini onlar halletmenize yardimci olurlar.


  • @MySea, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    @AhmY HOA aylik bir odeme, site management bu parayi sitenin bakimi icin kullaniyor.

    Oncelikle ABD de bir banka hesabiniz olmali. Bu hesap uzerinden bu odemelerin her biri online olarak zamani gelince yapilabilir. Countylerin websitesinden property tax ve sewer fee odenebilir. Home insurance sirketin yine websitesinden o da odenebilir. HOA ise site management websitesinden odenebilir.

    Kira gelirini ise yil sonunda tax return yapmaniz lazim. Ama SSN olmadan normal yolla yapamazsiniz. ITIN almaniz gerekebilir.

    Florida'da yetkili, yabancilara ev satisindan anlayan iyi bir realtor bulabilirseniz, bunlarin hepsini onlar halletmenize yardimci olurlar.

    tesekkurler sagolun peki ITIN nedir?


  • @AhmY ITIN - individual taxpayer identification number


  • Amerika’ya geldikten bu yana ev almayı düşünüyordum faizler de düşükken Ocak ayın da kararımızı verdik ve mortgage başvurumuzu yaptık.%3 peşinat 30 yıl fixed olarak mortgage onayımızı aldıktan sonra iyi bi realtor bulduk.Ocak ayının sonunu ve Şubat ayını piyasa da olan evlere bakarak ve teklif vererek geçirdik lakin pek başarılı olamadık.Ben pek sabırlı sayılmam hevesimi kaybetmeye başlamıştım açıkçası. Bunun üzerine bütçemizi biraz daha arttırdık ve yeni yapılmakta olan evlere yöneldik.Bir kaç firma ve model home gezdikten sonra içimize sinen home modelini seçip eklemeleri yaptırarak iki hafta önce kontratı imzaladık.Yapımına geçen hafta başlandı Temmuz ortası gibi de evin teslimi planlanmakta.

    Daha önce ki iletiler de süreç belirtildiği üzere uzun uzadıya yazma gereği duymadım.Spesifik olarak bilmek istedikleriniz olursa sorabilirsiniz memnuniyetle yanıtlarım.


  • @Rookie, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    Amerika’ya geldikten bu yana ev almayı düşünüyordum faizler de düşükken Ocak ayın da kararımızı verdik ve mortgage başvurumuzu yaptık.%3 peşinat 30 yıl fixed olarak mortgage onayımızı aldıktan sonra iyi bi realtor bulduk.Ocak ayının sonunu ve Şubat ayını piyasa da olan evlere bakarak ve teklif vererek geçirdik lakin pek başarılı olamadık.Ben pek sabırlı sayılmam hevesimi kaybetmeye başlamıştım açıkçası. Bunun üzerine bütçemizi biraz daha arttırdık ve yeni yapılmakta olan evlere yöneldik.Bir kaç firma ve model home gezdikten sonra içimize sinen home modelini seçip eklemeleri yaptırarak iki hafta önce kontratı imzaladık.Yapımına geçen hafta başlandı Temmuz ortası gibi de evin teslimi planlanmakta.

    Daha önce ki iletiler de süreç belirtildiği üzere uzun uzadıya yazma gereği duymadım.Spesifik olarak bilmek istedikleriniz olursa sorabilirsiniz memnuniyetle yanıtlarım.

    Hayirli olsun kardesim. Cok sevindim, Allah gule gule oturmayi nasip etsin. 👋


  • @Rookie Tebrikler, hayirli olsun!


  • @Rookie hayirli olsun burda yani pennsylvaniada yeni evler cok pahali eski evlerde onceden bahaettigim gibi Ilana cikar cikmaz cok fazla ragbet goruyor bu gidisle ev almak cok zor


  • Ben birde sunu sizlere sormak istiyorum ise kisa mesafe gidip pahali ev almakmi yada mesafeyi daha uzatip daha ucuz ev almakmi daha mantikli yani ortalama ayni buyuklukte ve kalitede evden bahsediyorum


  • @Rookie hayırlı olsun. Yüzde 3 peşinatla alınca insurance artı mortgage sigortası da çıkıyorya onu ne kadar süre ödeyeceksiniz ya da tek sigorta mı oldu nasıl oldu,.


  • Sağolasın abi yolunuz düşerse beklerim her zaman @yalta .


  • @kursat68 sağolun çok teşekkürler.


  • @gkhanfeez teşekkürler tam ayrıntılar closing tarihinden netleşecek lakin şuanlık durum şöyle evet evin %20 si ödenene kadar mortgage sigortası ödenecek.Normal home insurance da ayrı olarak ödenecek yani 2 farklı insurance olarak ödenecek.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum