Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Hakkı Alkanın videosuydu. Araba kredisi ile ilgiliydi ve ben yanlış anlamışım. Türkiye’de de böyle bir şey başladı demiş.
    Kendisinin Amerika’daki skoruna bakmışlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    muhakkak sistem de bazı açıklar vardır. İşte bu açıklar konusunda yardımcı olacak bir kişi

    hayat hikayesi


  • Arkadaslar acil bir sorum olacakti ev sahibi olan veya konuyu bilen arkadaslar cevaplarsa sevinirim ev aladigimizda bir de school tax diye bir odeme var bu tax cektigimiz kredinin icindemi yoksa ayrica odededigimiZ birseymi yani kredinin icine dahil edebiliyormuyuz?


  • @kursat68 School tax, evin oldugu yerde odediginiz property vergisinin onemli bir bolumu. Mortgage sirketi her yil sizin escrow hesabinizda biriken paradan emlak vergisini ve ev sigortasini odeyecek. Evin bulundugu county her yil property yani emlak vergisini mortgage sirketine gonderir, onlar da zamani gelince county'e oderler. Normalde sizin yapmaniz gereken birsey yok.

    School tax belirlenirken, county deki okullarin durumu, ihtiyaclari falan gibi etkenler var. Genelde cok asiri artmaz ama eger disaridan cok goc alan bir county ise, her yil artis olabilir.

    Note: Cocugunuz olmasa bile, school tax odemek zorundasiniz. Bu toplumsal bir konu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kursat68 Bizim aylık ödememizin içinde tüm vergi ve sigortalar dahil. Aylık mortgage taksidi dışında herhangi bir şey ödemiyoruz. Ödemenin belli bir kısmı @MySea dediği gibi Escrow adı altında bu ödemeler için ayrılıyor.


  • @MySea @knnrn cok tesekkur ederim bugun realtorle bir eve baktik bizim gibi 3 kisilik kucuk bir aile icin ideal condo aslinda townhouse denilebilir cok temiz bir site icerisinde okul bolgeside kaliteli tek sikinti isime 40 dk dusunme asamasindayiz


  • @ErkoHolland, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    Tüm yazan arkadaşların dediği gibi Mortgage ile ev almak için zaten belli bir süre geçmesi gerekiyor, kredi skoru vb sebeplerle. Eğer belli bir paranız varsa( Tr'deki evi sattıysanız vs) bir an önce ev almakta fayda olacaktır çünkü bildiginiz üzere Tr'de kiralar düşük ama Abd'de daha yüksek evin satış bedeliyle karşılaştırınca. Bu oran ( evin satış bedelinin kaç yıllık kiraya denk geldiği oran) Tr'de belli yerlerde bildiğiniz üzere 25-30 yıla denk gelirken Abd'de 12-13 yıl seviyelerinde. Yani basit mantıkla kirada oturmak pahalı Abd'de. Eğer belli bir imkanın olmasına rağmen kirada oturayım dersen - mesela 3 yıl otursan- 12 yıllık kiraya denk gelen satış fiyatıyla alabileceğin eve 3 yıl boyunca boşuna kira ödemiş olursun. Aslında ev 12+3 =15 yıllık kiraya denk gelmiş oluyor. İşin özeti bence amaç imkanları oluşturup veya zorlayıp bir an önce makul faiz oranıyla evi almak olmalıdır. Herkese ve kendime de bu arayışta başarılar diliyorum arkadaşlar 🙂

    Bu ne biçim bir anlatım bozukluğudur. Ne anlatmak istediğini anladım evet ama bu tamamen benim IQ m ile ilgili. Şunu bir seferde anlayan herkes kendisini yüksek iq lu farz edebilir. Teste felan gerek yok.


  • ...........................


  • @kursat68 40 dakikalik is-ev mesafesi, ABD kosullarinda oldukca normal. Ben eski isyerimdeyken haftaici her gun 1 saat gidis/1 saat gelis 2 saat yol yapmistim, hemde 9 yil boyunca.


  • Arkadaşlar Başka bir stateden ev alabiliyor muyuz? Bunun icin ilgili state bankalarıyla mi görüşmek gerekiyor?


  • @damladav Alabilirsiniz. Istediginiz banka veya mortgage sirketiyle calisabilirsiniz. Yalniz o eyalette yetkili bir realtor (emlakci) bulmalisiniz.


  • Kapanis masraflarini karsi tarafa yani saticiya odetebilirmiyiz veya odeten varmi?


  • @kursat68, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    Kapanis masraflarini karsi tarafa yani saticiya odetebilirmiyiz veya odeten varmi?

    Sayın @kursat68 bu durum tamamen bulunduğunuz konuma ve satıcının durumuna bağlı.Bulunduğunuz konum da ev satışları yavaş ve satıcının acelesi varsa ödemeyi kabul edebilir.Ama acelesi yok evler hızlı satılıyor ve çok teklif alıyorsa sorulabilir ama kabul etmesi çok düşük ihtimal.
    Diğer yandan bazen insaflı olanları olabiliyor ilk eviniz vs diye bu şartlara bakmadan kapanış masraflarını ödemeyi kabul ediyor.

    Maalesef benim bulunduğum yer de arz talep dengesi benim için çok kötü.Sabah satışa konulan eve en az 15-20 kişi teklif verip satış fiyatının çok üstüne hatta cash olarak satışlar gerçekleşiyor.Takdir edersiniz ki kapanış masraflarını da alıcı ödüyor.


  • @kursat68 su an malesef bu imkansiz gibi bir sey. 6 aydir ev bakiyoruz begendigimiz her ev aninda satiliyo. benim bulundugum bolgede yari yariya odeniyor, hatta emlakcimiz teklifimiz guclu olsun diye bu masraflarin tamamini bizim odememizi tavsiye etti. mevcut market icin seller market diyolar. evler ilan fiyatinin en az 10k uzerinde gidiyor.


  • Burası da öyle valla. Keşke 10k olsa resmen 150-200k üstüne satılıyor. Kapanın elinde kaliyor. 600-700k asagi ev yok zaten.


  • Walla bizde niyet ettik habire fiyat yukseltiyorlar hangi eve el attiysak cok fazla talep var


  • Bugunler ev almak icin dogru zaman degil. Ev fiyatlari asiri artti cunku asagi dusmus mortgage faizleri ve covid nedeniyle insanlarin apartment hayatindan uzaklasmaya calismalari neticesinde talep patlamasi var.

    Tam tersine eviniz varsa ve satmayi dusunuyorsaniz, cok iyi bir zamanlama. 😃


  • @kursat68, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    Kapanis masraflarini karsi tarafa yani saticiya odetebilirmiyiz veya odeten varmi?

    Teknik olarak imkansiz...

    Mesela galeriden araba aldiginizda TTL yani tax title license bedellerini odemek zorundasiniz...

    Ben karsiliyorum dersem, maliyetime ekliyorumdur...

    Siz odemelisiniz derken ayri tutmusumdur... Evde de durum bu. Closing aliciya ait...

    Insanlar neden zorunda olmadiklari bir durumdan dolayi 5-6 bin dolar hibe etsiz size?

    Bu mantikla bakin... Ben oderim hediyem olsun diyen olursa da bilinki bir yerden cikiyordur...

    Yada evin olasi masrafini dusmek yerine, tamam kapanis benden olsun diyebilirler...

    Dilediginiz gibi bir ev bulabilmeniz dilegiyle...


  • @MySea Austin su an kapis kapis gidiyor, sanirsin ki bedava veriyorlar.

  • ⭐⭐

    Florida’da oyle. Evler fiyatlarinin uzerine teklif alip 3 gunde satiliyor. Bizim ev durdugu yerde $12000 deger kazandi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

30
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum