-
-
@ErkoHolland, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
Tüm yazan arkadaşların dediği gibi Mortgage ile ev almak için zaten belli bir süre geçmesi gerekiyor, kredi skoru vb sebeplerle. Eğer belli bir paranız varsa( Tr'deki evi sattıysanız vs) bir an önce ev almakta fayda olacaktır çünkü bildiginiz üzere Tr'de kiralar düşük ama Abd'de daha yüksek evin satış bedeliyle karşılaştırınca. Bu oran ( evin satış bedelinin kaç yıllık kiraya denk geldiği oran) Tr'de belli yerlerde bildiğiniz üzere 25-30 yıla denk gelirken Abd'de 12-13 yıl seviyelerinde. Yani basit mantıkla kirada oturmak pahalı Abd'de. Eğer belli bir imkanın olmasına rağmen kirada oturayım dersen - mesela 3 yıl otursan- 12 yıllık kiraya denk gelen satış fiyatıyla alabileceğin eve 3 yıl boyunca boşuna kira ödemiş olursun. Aslında ev 12+3 =15 yıllık kiraya denk gelmiş oluyor. İşin özeti bence amaç imkanları oluşturup veya zorlayıp bir an önce makul faiz oranıyla evi almak olmalıdır. Herkese ve kendime de bu arayışta başarılar diliyorum arkadaşlar :)
Bu ne biçim bir anlatım bozukluğudur. Ne anlatmak istediğini anladım evet ama bu tamamen benim IQ m ile ilgili. Şunu bir seferde anlayan herkes kendisini yüksek iq lu farz edebilir. Teste felan gerek yok.
-
...........................
-
@kursat68 40 dakikalik is-ev mesafesi, ABD kosullarinda oldukca normal. Ben eski isyerimdeyken haftaici her gun 1 saat gidis/1 saat gelis 2 saat yol yapmistim, hemde 9 yil boyunca.
-
Arkadaşlar Başka bir stateden ev alabiliyor muyuz? Bunun icin ilgili state bankalarıyla mi görüşmek gerekiyor?
-
@damladav Alabilirsiniz. Istediginiz banka veya mortgage sirketiyle calisabilirsiniz. Yalniz o eyalette yetkili bir realtor (emlakci) bulmalisiniz.
-
Kapanis masraflarini karsi tarafa yani saticiya odetebilirmiyiz veya odeten varmi?
-
@kursat68, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
Kapanis masraflarini karsi tarafa yani saticiya odetebilirmiyiz veya odeten varmi?
Sayın @kursat68 bu durum tamamen bulunduğunuz konuma ve satıcının durumuna bağlı.Bulunduğunuz konum da ev satışları yavaş ve satıcının acelesi varsa ödemeyi kabul edebilir.Ama acelesi yok evler hızlı satılıyor ve çok teklif alıyorsa sorulabilir ama kabul etmesi çok düşük ihtimal.
Diğer yandan bazen insaflı olanları olabiliyor ilk eviniz vs diye bu şartlara bakmadan kapanış masraflarını ödemeyi kabul ediyor.Maalesef benim bulunduğum yer de arz talep dengesi benim için çok kötü.Sabah satışa konulan eve en az 15-20 kişi teklif verip satış fiyatının çok üstüne hatta cash olarak satışlar gerçekleşiyor.Takdir edersiniz ki kapanış masraflarını da alıcı ödüyor.
-
@kursat68 su an malesef bu imkansiz gibi bir sey. 6 aydir ev bakiyoruz begendigimiz her ev aninda satiliyo. benim bulundugum bolgede yari yariya odeniyor, hatta emlakcimiz teklifimiz guclu olsun diye bu masraflarin tamamini bizim odememizi tavsiye etti. mevcut market icin seller market diyolar. evler ilan fiyatinin en az 10k uzerinde gidiyor.
-
Burası da öyle valla. Keşke 10k olsa resmen 150-200k üstüne satılıyor. Kapanın elinde kaliyor. 600-700k asagi ev yok zaten.
-
Walla bizde niyet ettik habire fiyat yukseltiyorlar hangi eve el attiysak cok fazla talep var
-
Bugunler ev almak icin dogru zaman degil. Ev fiyatlari asiri artti cunku asagi dusmus mortgage faizleri ve covid nedeniyle insanlarin apartment hayatindan uzaklasmaya calismalari neticesinde talep patlamasi var.
Tam tersine eviniz varsa ve satmayi dusunuyorsaniz, cok iyi bir zamanlama. 😃
-
@kursat68, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
Teknik olarak imkansiz...
Mesela galeriden araba aldiginizda TTL yani tax title license bedellerini odemek zorundasiniz...
Ben karsiliyorum dersem, maliyetime ekliyorumdur...
Siz odemelisiniz derken ayri tutmusumdur... Evde de durum bu. Closing aliciya ait...
Insanlar neden zorunda olmadiklari bir durumdan dolayi 5-6 bin dolar hibe etsiz size?
Bu mantikla bakin... Ben oderim hediyem olsun diyen olursa da bilinki bir yerden cikiyordur...
Yada evin olasi masrafini dusmek yerine, tamam kapanis benden olsun diyebilirler...
Dilediginiz gibi bir ev bulabilmeniz dilegiyle...
-
@MySea Austin su an kapis kapis gidiyor, sanirsin ki bedava veriyorlar.
-
Florida’da oyle. Evler fiyatlarinin uzerine teklif alip 3 gunde satiliyor. Bizim ev durdugu yerde $12000 deger kazandi
-
Tum eylaletlerde oyle, fiyatlar firlamis durumda. Yan komsumuz Aralik ayinda evini olmasi gereken degerinin yaklasik $60k uzerine satti. Hatta calistigi realtor "eger isterseniz ve biraz beklerseniz uzerine $20-30k daha koyup satabiliriz" demis ama "biz biran once satmak icin ustelemedik" dedi. En son 3 teklif almislar ve hic pazarlik dahi yapmadan satisa cikarttiktan sonra 1 aydan daha kisa surede satmislar.
Philly'de bir arkadas var, $70k civarina eski bir ev aldi, yaklasik $30-40k civari masraf yapip yeniledi ve su anda satisa cikartmis, $320k istiyor.
-
@kursat68 hic dusunmeyin, birde istanbul litresi 7,08₺ olan benzine ragmen yasanan trafik cilesini sadece ufaktan hayal edin...
Aninda kararinizi vericeksiniz :) -
@MySea, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak
@kursat68 40 dakikalik is-ev mesafesi, ABD kosullarinda oldukca normal. Ben eski isyerimdeyken haftaici her gun 1 saat gidis/1 saat gelis 2 saat yol yapmistim, hemde 9 yil boyunca.
@MySea gerçekten bravo. Ben burada belirttiğiniz gibi 1 saat gidiş, 1 saat geliş durumunu yaklaşık 8 ay yaşadım ve hayatımı kararttı diyebilirim. 57 mil tek yön. Seçeneğim var iken benim yaptığım bir hataydı bu. Siz 9 yıl gerçekten iyi dayanmışsınız.
Yakın zamanda daha insani bir mesafe olan 32 mil uzaklıkta bir yere taşınıyorum ve taşınacağım günü iple çekiyorum :)
-
@FreeWoRLD Benim gittigim mesafe tek yon yaklasik 40 miles idi. Maryland'deydi. Yolun bir miktarini interstate (I-95) uzerinden kalanini ise ara highway yollardan gidiyordum. Ilk baslarda zor gelmisti ama sonradan alistim. Yazdigim gibi 9 yil boyunca bu yolu gittim-geldim. O zaman kullandigim araclarla yillik yaklasik 25 bin miles yapiyordum.
Birkac defa oraya tasinmayi da dusunmustuk ama Delaware'den ayrilmak istemedigimiz icin hep vaz gectik. Simdiki isyerim (2018'den bu yana) 15 dakika mesafede; zaten su anda haftada 2 gun ise gidiyorum. O yuzden hic sikinti yok.
-
@MySea Maalesef ben hiç alışamadım. Elbette mecbur olduğum için bir şekilde idare ettim. 15 dk gerçekten abd şartlarında çok iyi.
Bu nedenle, ev alacak ve kiralayacak arkadaşlara mutlaka bir süre işe gidip gelme yolunu ve şartlarını incelemelerini şiddetle tavsiye ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum