Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)


  • en kötü ihtimalle kendi süresi bitince kalkar. biden bir daha yenilemez eo'yu. o zaman da biraz geç olabilir. ya bir imza atacaksın be biden reis. bence adamın haberi bile olmayabilir eo'dan.


  • @zıpzıp, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)

    bence adamın haberi bile olmayabilir eo'dan.

    Yok daha neler. :))


  • ben direk presidente yaziyorum. Message typedan contact the president isaretleyip.
    🐕 kemik yagacak mi bakalim. 😃


  • Biden ve Harrisden cevap geldi,
    Sevgili doncarleone
    Kusura bakma sizin mevzu korona meksikalılar vs ile uğraşırken aklımdan çıkmış. Ama merak etme bugün yarın şu cumhuriyetcilerle işim var. bu cumaya sen bu işi bitmiş bil. Bir kaç madde ekleyecez bilim kuruluyla konsolosluğa ve abdye girmeden önce test mi test artı aşı mı isteyeceğimizi kararlaştıracaz. O yüzden direk iptal edemedim canım kardeşim.
    Recebime selamlar
    Görüşürüz

    Şaka bi yana sizde yazın belki bir işe yarar!bidenem.jpg


  • NY Times konsolosluklarda biriken iş yükü ile ilgili detaylı bir haber yapmış.

    Özetle;

    -Konsolosluklarda 380.000'den fazla bekleyen dosya var.
    -Trump yüzünden yeni personel alımı zorlaştırılmış
    -Konsoloslukların yeterlı butcesı yokmus
    -Covid sebebiyle birçok konsolosluğun altyapısı musaıt degılmıs vs.

    Normalde 1 yılda verilen bir vize türü için ekstra olarak ortlama 1 yıl daha beklenmesi gerektiğini de eklemişler.
    Yani yasaklar kalksa bile neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz 😕


  • @Doncarleone yuzlerce binlerce kişi mail attı ama herkese aynı otomatik cevap...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhalif, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)

    NY Times konsolosluklarda biriken iş yükü ile ilgili detaylı bir haber yapmış.

    Özetle;

    -Konsolosluklarda 380.000'den fazla bekleyen dosya var.
    -Trump yüzünden yeni personel alımı zorlaştırılmış
    -Konsoloslukların yeterlı butcesı yokmus
    -Covid sebebiyle birçok konsolosluğun altyapısı musaıt degılmıs vs.

    Normalde 1 yılda verilen bir vize türü için ekstra olarak ortlama 1 yıl daha beklenmesi gerektiğini de eklemişler.
    Yani yasaklar kalksa bile neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz 😕

    türk siyasetinde bir tabir var, hepimizin bildiği; enkaz devraldık diye.. biden ciksa dese ki enkaz devraldik, hakikaten yeridir.

    böyle bir backlog nasil temizlenir bilemiyorum. özellikle bizim gibi süre sınırı olan vizelerde bu durum cok can sıkıcı, çok.


  • @gucarslan isteseler bal gibi temizlerler 😁 ben konsoloslukların yetenekli olduklarına inanıyorum


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)

    @gucarslan isteseler bal gibi temizlerler 😁 ben konsoloslukların yetenekli olduklarına inanıyorum

    Ben açıkçası bizimkiler gibi önlerine gelene vize verip ülkelerine soktuklarini düşünmüyorum. Bu sebeple çok da hizli eritemezler bence


  • Arkadaşlar bugün ABD konsolosluğunun Instagram sayfasında Süresi Bitmiş, Bitmek Üzere Olan, Uzatılması Gereken ya da Yeniden Onaylanacak Olan Vizeler ile ilgili olarak bizimle iletişime geçiniz diye bir hikaye paylaşıldı.
    Ben ve benim gibi forumdaki birkaç arkadaş daha 29 eylül tarihinde Dv-2020 kapsamından vizelerimizi alabilmiş şanslı (Sandığım kadar değil) kişileriz. Fakat Vize geçerlilik tarihi maalesef 26 Mart 2021.

    Az önce * [email protected] * adresine bu kapsamda olduğumla ilgili bir mail attım ve bana gelen otomatik cevaptaki mailde ;

    Süresi Bitmiş, Bitmek Üzere Olan, Uzatılması Gereken ya da Yeniden Onaylanacak Olan Vizeler: Göçmen vizenizin süresi bitmek üzere ise Amerika’ya bir an önce seyahat etmenizi tavsiye ederiz. Eğer göçmen vizenizin süresi doldu ise; ancak, vizeniz 23 Nisan 2020 tarihinde geçerliydiyse ve önümüzdeki 60 gün içinde Amerika’ya seyahat etmeyi planlıyorsanız vizenizin bir kopyasını [email protected] adresine e-posta olarak gönderin. Dosyanızı değerlendirip size bilgi vereceğiz. Vizenizin yeniden onaylanabilmesi için yeni sağlık raporu, vize ücreti, ek belgeler ve yeni bir vize görüşmesi gerekebilir.
    Eğer vizenizin süresi 23 Nisan 2020 tarihinden önce dolduysa ve PP10014 ve PP10052 sayılı Başkanlık Bildirileri’nde belirtilen muafiyet kategorileri arasında yer almıyorsanız, bu Başkanlık Bildirileri’ne tabisiniz demektir. Birçok göçmen vizesinin verilmesini 31 Mart 2021 tarihine kadar askıya alan Başkanlık Bildirileri hakkında detaylı bilgi için lütfen yukarıdaki web adreslerini inceleyiniz. Diğer tüm başvurular için, normal hizmet vermeye başladığımızda bizimle tekrar irtibata geçmeniz gerekmektedir. Vizelerin geçerlilik süresi uzatılamamaktadır.

    VİZELERİN GEÇERLİLİK SÜRESİ UZATILAMAMAKTADIR yazısı sizce ben ve benim durumumda olan arkadaşlar için geçerlimidir?

    Saygılar.


  • @23enCo bu hepimiz için geçerlidir. Mahkeme ile uzayabilirse ki zannetmiyorum uzayacağını...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @23enCo ben de artik DV2020 vizelerinin yenilenebilecegini sanmiyorum, ama PP10014'un zamaninda kaldirilacagini dusunuyorum, yani vizesi olan kisiler bence vizelerini kullanabilecekler ama gundemi takip edip yasak kalkar kalmaz ABD'ye giris yapin.

    DV2020 ile ilgili tum islemler artik mahkeme karari ile yapilacaktir, baska turlu konsolos calisanlari inisiyatif alamazlar kanimca.


  • ⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠
    Arkadaşlar herkesin iyi haftaları olsun,

    Biliyorsunuz Başkan Biden göreve geldiği günden beridir PP 10014 ün kaldırılmasını bekliyoruz ama maalesef yaklaşık 20 gündür bu konu hakkında herhangi bir gelişme yok, ileridede kaldıracağına dair bir haber yok

    PP 10014 ün 31 marta kadar devam etmesi Eylül ayında vize almış arkadaşlarımızın maalesef Amerika'ya ilk girişlerini yapamamaları demek, ayrıca PP 10014 devam ettiği sürece devam eden davalar(Gomez konsolide,Anunciato,Jacob, Shai) bu kararlardan olumsuz etkileniyor, hükümet avukatları kararları savunmaya devam ediyor

    Bu sebeplerden dolayı DV2021 talihlilerinin önerisiyle yeni bir girişim başlatıyoruz,kısaca amacımız Biden hükümetinin harekete geçmesini sağlamak, bunun için önemli senatör ve gazetecilerin e-mail adresleri tespit edildi, bu e-mail adreslerine her birimiz aşağıda hazırladığımız ortak metni iletebilirsek çok memnun oluruz

    Bu arada e-mail için kullanacağımız ve #MuslimBan gibi dikkat çekici bir ibare bulmaya çalıştık,bununda #LegalimmigrationBan olmasının iyi olabileceğine karar verdik,çünkü hepimiz yasal göçmenler olarak bir şekilde yakaladığımız şansı devam ettirmek istiyoruz,e-mail başlığına bu ibareyi ( #LegalimmigrationBan ) koyarak tek dilden konuşmuş oluruz diye düşündük.

    Biz bu hareketin sizlerin desteğiyle başarılı olacağına inanıyoruz (bu bilgilendirme mesajının daha fazla insana ulaşması için dv2020 ve dv2021 başlıklarındada ayrıca paylaşmayı düşünüyoruz)

    Dear Madam/Sir

    Hello, I am writing this letter to explain the grievances, difficulties and injustices experienced by the dv2020 and DV2021 winners, and this is to tell you a little bit about the seriousness of the situation we are in.

    It's been 21 months since I found out that I won the lottery in May 2019, normally 55,000 dv visas had to be distributed by September 30, 2020, but by September 30, 2020 only 18,245 dv visas were issued because of PP10014.  The last 7000 of these distributed visas were made in September 2020 as a result of a federal judge's decision to partially relax about PP 10014. However, since these visas are still subject to PP 10014, these 7000 people cannot enter the United States with their visas.  These visas will not be renewed again as Fy 2020 ends and they will completely lose their chances.

    Our biggest problem at the moment is that PP10014 is in effect. If these restrictions continue until March 31, 2021,

    Approximately 7000 dv2020 visa holders will expire their visa

    Tens of thousands of dv2021 winners must obtain a visa by this date as Fy 2021 ends on 30 September 2021, otherwise they will lose their chances completely.

    Our only goal is to take this chance, which we can win in our lifetime.  For this, institutions that have obligations related to our process should perform their duties and process our files quickly
    Otherwise, 55,000 visas that will be distributed for DV 2021 will not be distributed as in the period of DV 2020, all DV 2021 visas must be distributed until September 30, 2021, so we do not have enough time.  If PP 10014 is not removed immediately, dozens of people will lose their chances of obtaining a visa every day.

    Our only wish is that our files will be processed quickly and the consular negotiations will begin as soon as possible.  In addition, PP10014 and PP10052 laws enacted by Donald Trump should be repealed as soon as possible.

    We hope you will not be indifferent to what we go through, please be our voice

    Briefly our expectations

    1. Repeal PP10014 immediately by chairman Biden.  In this way, about 7000 valid visa holders can enter the United States without any problems and the visa interviews of DV2021 winners can start.

    2.Ensuring that 35.000 visas not used due to PP10014 in FY 2020 period are used for DV 2020 winners

    We look forward to your support in order to make our voice heard and explain our problem.

    Thank you for your attention

    In addition to our letter above. We share with you the letter written by AILA (American Immigration Lawyers Association) to President Biden for the abolition of PP10014 & 10052. ⬇

    174 immigration, civil rights, human rights, labor and policy organizations and businesses urge Biden to cancel PP 10014/52!

    Widely the letter @AILANational and 173 non-profit organizations & businesses sent to @JoeBiden urging  repeal of immigrant/nonimmigrant visa bans that hurt DV, keep families apart and delay entry of foreign workers.



  • @Muhtaradana attım bakalım hayırlısı 🙂


  • @Muhtaradana Bende gönderdim hayılısıyla bu sorunu çözebiliriz inşallah .



  • ben de gönderdim.
    bunu twitter da paylaşma şansımız var mı?
    orada ulaşabileceğimiz kişileri tespit edebilir miyiz?


  • bidenin pp10014 ile ilgili varsa sacma buldugu tweeti bulup reply yapilabilir. Yanina gocmenlerin anasi kamalaya da yapilabilir. Twitterim olmadigi icin pek alakamda yok.


  • 3 farklı mail adresimden tek tek gönderdim. Umarım birisi de farkına varır ve tüm Dünyanın sesi olabilir .


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum