Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IRS, Amerikalılara 600 dolar, 1.200 dolar ve 1.400 dolarlık federal teşvik çeklerini geri ödemelerini söylüyor

  • ⭐⭐⭐⭐

    IRS, Amerikalılara, Amerikan Kurtarma Planı veya CARES Yasası'ndan gelen teşvik ödemelerinin tamamını veya bir kısmını geri ödemelerini talep eden mektuplar gönderiyor.

    Farklı eyaletlerdeki insanlar IRS'den, 2020 vergi beyannamelerinde ne bildirdiklerine bağlı olarak 600 $, 1.400 $ veya 1.200 $ geri ödediklerini belirten mektuplar aldıklarını bildirdiği için, mektuplar son 3-4 haftadır gönderiliyor.

    Böyle bir alıcı, IRS'nin kendisine 600 dolar ödeme artı 3.12 dolar faiz talep eden bir mektup gönderdiğini söyleyen Massachusetts'te ikamet eden Natalie Bonelli'ydi. WCVB'ye “Panikledim” dedi. “Açıkçası buna katılmıyorum ve bu konuda gerçekten bir şeyler yapmama yardım edecek birini bulamıyorum.”

    IRS ile iletişime geçmeye çalıştı, ancak ne olduğuna dair bir yanıt alamadı. New York'ta onun adına bir adrese 600 dolarlık bir teşvik çeki gönderildiği ortaya çıktı. Taşınmıştı ve IRS, Bonelli'nin 2020 vergi beyannamesindeki eksik çeki talep etmesi gerektiğini belirtti.

    Bunu yaptı ve şimdi aylar sonra - IRS paranın peşinden geldi. "Şimdi hiç almadığım parayı geri vermem gerekiyor, bu yüzden biraz sinir bozucu" diye ekledi. IRS, bu karışıklığı önlemek için ödemeleri takip edebileceklerini söylüyor. Sorun şu ki, süreç IRS'nin belirttiği kadar basit değil.

    IRS içindeki bir dizi farklı şubeye bir dizi telefon görüşmesi gerektirir. Ve aldığı mektup ona ödeme yapması için sadece üç hafta verdi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    The IRS is sending letters to Americans demanding that they pay back all, or parts of their stimulus payments from the American Rescue Plan or CARES Act.

    The letters have been going out over the last 3-4 weeks, as people in different states report getting letters from the IRS indicating that they pay back $600, $1,400, or $1,200 – depending on what they reported in their 2020 tax returns.

    One such recipient was Natalie Bonelli, a Massachusetts resident, who says the IRS sent her a letter demanding $600 payment plus $3.12 interest. “I panicked,” she told WCVB. “Obviously, I don’t agree with it, and I can’t find anyone to help me actually do something about it.”

    She tried contacting the IRS, but received no answer on what was happening. Turns out – a $600 stimulus check was mailed to an address in New York City in her name. She had moved, and the IRS indicated that Bonelli should claim the missing check on her 2020 tax return.

    She did that, and now months later – the IRS came after the money. “Now I have to give back money I never got, so it’s a little bit frustrating,” she added. The IRS says they can trace payments to avoid that confusion. The problem is that the process isn’t nearly as simple as the IRS indicates.

    It requires a string of phone calls to a number of different branches within the IRS. And the letter that she received only gave her three weeks to render payment.

    https://www.newsbreakapp.com/n/0bjG4DSx?pd=08129AmH&lang=en_US&s=i16


  • Stimulus odemelerinin cogunlugu 2019 vergi beyanlarina gore gonderilmisti. Eger 2020 vergi beyanlarinda bu alinan paralar dogru duzgun belirtilmediyse veya 2020 vergi beyaninda, 2019 vergi beyanina gore, dramatic sekilde gelir veya dependency farkliliklari varsa veya 2020 vergi beyanlari yanlis doldurulmussa, IRS simdi buna gore tekrar hesaplama yaparak duzeltmeler yapiyor olabilir. Bir cesit geriden gelerek, iki yilin 2019 ve 2020 vergi beyanlarini karsilastirarak audit yapiyor olabilirler. Bu durumda herhangi bir aykirilik gorurlerse, duzeltme yapmak durumundalar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea Bende aynı fikirdeyim . Bakalım kimler bu konuda sıkıntı yaşayacak


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum