Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Henüz gidemedim ama gitme isteğimin sebebi, türkiyenin iyice pislik bataklığına dönüşmüş olması.


  • Az önce bir haber okudum ve içim parçalandı. Kısaca Antalya'da bir kadın iş çıkışında tecavüze uğruyor. Cinsel taciz için rapor alıyor, darp raporu alıyor dava açıyor ancak baskılara dayanamayıp intihar ediyor. Ölmüyor ancak %99,9 engelli kalıyor. Kadının avukatı yine bir kadın ve mağdur kadının başına gelenlerle tehdit ediliyor, sonuna kadar hakkımızı savunacağım diyor. Tacizci mi? Tahmin edeceğiniz üzere olayın üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen hala serbest, muhtemelen bu haberlerden sonra gelecek tepkiler üzerine tutuklanır. Bir insan neden bu ülkede yaşamak istesin? Tweet atınca içeri giren; adam öldürüp, kadınlara tecavüz edince dışarıda elini kolunu sallayarak gezen insanların olduğu bir yerde insan neden yaşamak ister? Alım gücü, iş, güç, ev, araba vs. hepsi bir yana insanca, güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşamak için gitmek istiyorum.


  • Medeni; refah ve özgür bir ülkede, medeni; refah, özgür ve mutlu bir hayat yaşamak için.


  • Hayati yasama arzusu

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Baslibasına bir sebep bence


  • Hukuk, adalet, eğitim, toplumsal normlar (biatçılık, tanrılaştırma, birey olamama...) gibi temel problemler bile başlı başına yeterli iken, bunun yanında;

    Türkiye'de herhangi bir şey (somut ya da soyut) alırken kendimi enayi gibi hissetmem.

    Herhangi bir gelişmiş ülkede vasıfsız isçi anca olabilecek şahısların, kamusal ya da değil en üst kademelerde yer almaları.

    Genel olarak eğitimli insanlar değersiz hissettirilirken, eğitimsizlerin el üstünde tutulmaları.

    Seçtiğim mesleğin genel olarak Türkiye'de yapılamayacak bir meslek haline gelmesi.

    Bunlar Türkiye'den gitme sebeplerim. Peki neden ABD? Değerler ve prensipler olarak kendime en uygun ülke olarak görmem; liberal ekonomi, özgürlükler, bireysellik, seçenek çokluğu, etnik-kültürel çeşitlilikler ve önceki yazdıklarım konular üzerine bana verdiği/verebileceği memnuniyet.


  • @sChAdOw yaklaşık 2 seneden fazla Abd desin dostum 12 saatin üstüne çıkıyormu çalılmalar 🙄


  • .,.,.,.,


  • Gürültü sorunu. Özellikle havalar ısınınca evde yaşamak haram oluyor. Çocuklar sabah sokağa çıkıyor gece 1'e kadar top oynuyor (abartmıyorum), duvarlara, arabalara vuruyorlar gelişi güzel çığlıklar atıyorlar. Bu öyle bir ses ki, inanın camı kapatınca gitmiyor. "Aa işte çocuklar ne güzel oyun oynuyor" vs. diyebileceğiniz sesler inanın değil. İnanın evde durulmuyor.

    Bugün saat 17-18:00 gibi bir bileme sesi geliyordu ,kendi kendime bu ne sesi dedim bir baktım ki çocuğun biri nerden bulmuşsa tornavida bulmuş arabanın bagajını oyuyor diğerleri de onu izliyor. Çıktım uyardım, bana dayılanıyor. Çocuk yahu daha bu. Asıl problem tabiki ebeveynleri. O kadar bencil o kadar dünyadan bir haberler ki yani anlayamıyorum. Sen nasıl çocuğunun insanları rahatsız etmelerine, malına mülküne zarar vermelerine göz yumabilirsin? Benim çocuğum olsa bunu yapsa kabul eder misin? Ya en azından çık bir kere uyar de ki, çocuğum biraz sessiz ol hastası olan olabilir, derste olan biri olabilir, uzaktan çalışan biri olabilir. Sokağımızın başında park var, git orada oyna demesini geçtim artık. Ya hepsini bir kenara bırakalım, çocuğuna başkalarının özel alanına girmemelerini öğret. Bizde çocuk olduk ama başkalarının arabalarının bagajını tornavida ile oymadık. Tamam bağırın çağırın oynayın ama bir sınırı olsun. Bu aileler ile diyalog kurmaya çalışınca, uyarınca da iç güdüsel olarak savunma moduna geçiyorlar, kavga çıkarmaya çalışıyorlar. Katlanamıyorum artık bu kadar bencilliğe, düşüncesizliğe, empati yoksunluğuna.

    Böyle söyleyince ebeveynler yanlış anlayabilir, benimde çocuğum var falan diyebilir. Lütfen yanlış anlamayın sadece bi' kuple empati.


  • @Rocky Bende gürültü ve ses kirliliğinden bıktım usandım gerçekten. Çevremde ki İnsanlar gerçekten bu konuda çok duyarsızlar 😞


  • Apartmanda yaşıyorum 6 aydır ve şuan mustakil eve geçiyorum şukur ve sesten bıktım resmen ... !!!

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Türkiyede küçümsenen meslekler orada degerli. Kendi işini kurarsan Kültürel dinamiklere uyup saygıda hizmette kusur etmez iyi olursan o işin lokal karteli gibi para kazanıyorsun

    Bakınız nusret


  • Kendim de unutuyorum bazen, ABD'ye gitmek istememin en büyük sebebi silah taşıma ruhsatı. Bu sebeple Avrupa uymuyor bana.


  • @Rocky, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    Arkadaşlar o kadar sebep var ki. Zaten insanlar sıralamış sebepleri sayfalarca. Ortak düşünceye sahip olduğumuz pek çok nokta var, hatta hemen hemen hepimizin sebepleri aynı diyebilirim. Tabiki gitmek istememizin en büyük sebebi insanlar ve insan kaynaklı sorunlar. Belki daha sonra gelir sıralar, uzun uzun yazarım ama şimdi içimi dökmek istiyorum.

    Benim de son zamanlarda maruz kaldığım öyle bir sorun var ki. İnanın kafayı yemek üzereyim. Ne mi? Gürültü sorunu. Gitmek istememin sebeplerinden biri de bu. İnsan kaynaklı bir sorun ve asla çözülemeyecek bir sorun.

    Özellikle havalar ısınınca evde yaşamak haram oluyor. Çocuklar sabah sokağa çıkıyor gece 1'e kadar top oynuyor (abartmıyorum), duvarlara, arabalara vuruyorlar gelişi güzel çığlıklar atıyorlar. Bu öyle bir ses ki, inanın camı kapatınca gitmiyor. "Aa işte çocuklar ne güzel oyun oynuyor" vs. diyebileceğiniz sesler inanın değil. İnanın evde durulmuyor.

    Bugün saat 17-18:00 gibi bir bileme sesi geliyordu ,kendi kendime bu ne sesi dedim bir baktım ki çocuğun biri nerden bulmuşsa tornavida bulmuş arabanın bagajını oyuyor diğerleri de onu izliyor. Çıktım uyardım, bana dayılanıyor. Çocuk yahu daha bu. Asıl problem tabiki ebeveynleri. O kadar bencil o kadar dünyadan bir haberler ki yani anlayamıyorum. Sen nasıl çocuğunun insanları rahatsız etmelerine, malına mülküne zarar vermelerine göz yumabilirsin? Benim çocuğum olsa bunu yapsa kabul eder misin? Ya en azından çık bir kere uyar de ki, çocuğum biraz sessiz ol hastası olan olabilir, derste olan biri olabilir, uzaktan çalışan biri olabilir. Sokağımızın başında park var, git orada oyna demesini geçtim artık. Ya hepsini bir kenara bırakalım, çocuğuna başkalarının özel alanına girmemelerini öğret. Bizde çocuk olduk ama başkalarının arabalarının bagajını tornavida ile oymadık. Tamam bağırın çağırın oynayın ama bir sınırı olsun. Bu aileler ile diyalog kurmaya çalışınca, uyarınca da iç güdüsel olarak savunma moduna geçiyorlar, kavga çıkarmaya çalışıyorlar. Katlanamıyorum artık bu kadar bencilliğe, düşüncesizliğe, empati yoksunluğuna. Bu resmen cehalet ya.

    Böyle söyleyince ebeveynler yanlış anlayabilir, benimde çocuğum var falan diyebilir. Lütfen yanlış anlamayın sadece bi' kuple empati.

    Özellikle Amerika'da yaşayan forum üyelerimizin beni daha iyi anlayabileceğini düşünüyorum. Bir düşünün, oturduğunuz mahallede camınıza, duvarınıza sürekli top vuruyor, arabalarınız zarar görüyor. Bahçenize girip köpeğinize taş atıyorlar, havlatıyorlar. Gürültüden evde durulmuyor. Mümkün mü böyle birşey? İşte tamamen insan kaynaklı bir problem. Empati yoksunluğu, düşüncesizlik ve cehalet. Bunu ne polis düzeltebilir ne diğer devlet kurumları (herhangi bir çaba da zaten yok). Kültür olmuş hocam bencillik. Ambulans yolda hasta götürmeye çalışıyor, peşine takılıyor millet, inat edip yol vermemeye kalkan oluyor. Ne yapabiliriz ki? Son zamanlarda o kadar arttı ki bu problem, patlamamak için kendimi zor tutuyorum. Elden de hiçbirşey gelmiyor. İlk başta da belirttiğim gibi belki daha sonra gelir uzun uzun Amerika'ya gitmek istememin sebeplerini yazarım ama ben zaten küçüklüğümden beri Amerika'da yaşama hayali kuran biriyim. Bu hayalimin en temel sebebi de o Amerikan kültürünü, bireysel yaşamı ve sınırları seviyorum. Bu yaşadığım lanet olay da buna güzel bir örnek.

    Bu saydiklarinizin tamamini hatta daha fazlasini burada da yasabilirsiniz.


  • .,.,.,.,

  • ⭐⭐

    ..turkiye planlanmis bir cizgi uzerinde yoluna devam ediyor,bazi tv programlara bakarim,gazetelerin basliklarini okurum,canim SIKILIR,Insanlarin kendilerini yurt disina atma isteklerini cok normal buluyorum,bir cok gencler evlenmekten korkuyorlar


  • @sir-altan Keşke uygun şartlar oluşsa da Avusturalya'ya göçmen olarak gidebilsek...


  • @sir-altan, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    ..turkiye planlanmis bir cizgi uzerinde yoluna devam ediyor,bazi tv programlara bakarim,gazetelerin basliklarini okurum,canim SIKILIR,Insanlarin kendilerini yurt disina atma isteklerini cok normal buluyorum,bir cok gencler evlenmekten korkuyorlar

    Aynen katiliyorum. Artik Turkiye'den haberleri izlerken bunaldigimi hissediyorum. Eskisi kadar cok izlemez oldum. Ana basliklara bir goz atip, kapatiyorum. Turkiye'de yasayan arkadaslarla gorusuyorum arada sirada, hic hayatindan ve halinden memnun olan yok! Hepsinde bir sikinti ve sorunlar yumagi var.


  • @gkhanfeez

    Amerika'da da var merak etme 🙂


  • Amerikada Türkiyeden kat kat daha kötü durumlar var. Burada sokak başlarında sehir merkezlerinde uyuşturucu kullanımı yaygın, evsizler silahı çekip sebepsizce insanları öldürebiliyor. Hayal kurarken araştırma yapmak lazım, eğer ABD de zengin mahallesinde oturmuyorsanız fazla bir şey beklemeyin derim.

    Bir sürü belgesel var, Black lives matter olaylarından sonra tüm sehirlerde suç oranları tavan yaptı. Mass shooting haberlerine bakın son 1 yılda. Burası deli kaynıyor. Biraz araştırın arkaşlar amerika bitiyor. Zengin degilseniz, kalacagınız mahalleleri çok iyi araştırın. Amerika dünyanın en çok kadın şiddeti, tacis ve tecavuz vakasının oldugu ulke. Datalara bakın googledan. Burada çok dikkatli olmaklazım. Wild West özellikle, medeniyetin düşük oldugu bölgeler cok var West Coast tarafında.


Benzer Başlıklar

  • 12
  • 7
  • 4
  • 7
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum