Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
763 252 114.8k 167

  • Henüz gidemedim ama gitme isteğimin sebebi, türkiyenin iyice pislik bataklığına dönüşmüş olması.


  • Az önce bir haber okudum ve içim parçalandı. Kısaca Antalya'da bir kadın iş çıkışında tecavüze uğruyor. Cinsel taciz için rapor alıyor, darp raporu alıyor dava açıyor ancak baskılara dayanamayıp intihar ediyor. Ölmüyor ancak %99,9 engelli kalıyor. Kadının avukatı yine bir kadın ve mağdur kadının başına gelenlerle tehdit ediliyor, sonuna kadar hakkımızı savunacağım diyor. Tacizci mi? Tahmin edeceğiniz üzere olayın üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen hala serbest, muhtemelen bu haberlerden sonra gelecek tepkiler üzerine tutuklanır. Bir insan neden bu ülkede yaşamak istesin? Tweet atınca içeri giren; adam öldürüp, kadınlara tecavüz edince dışarıda elini kolunu sallayarak gezen insanların olduğu bir yerde insan neden yaşamak ister? Alım gücü, iş, güç, ev, araba vs. hepsi bir yana insanca, güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşamak için gitmek istiyorum.


  • Medeni; refah ve özgür bir ülkede, medeni; refah, özgür ve mutlu bir hayat yaşamak için.


  • Hayati yasama arzusu

  • ⭐⭐


  • Hukuk, adalet, eğitim, toplumsal normlar (biatçılık, tanrılaştırma, birey olamama...) gibi temel problemler bile başlı başına yeterli iken, bunun yanında;

    Türkiye'de herhangi bir şey (somut ya da soyut) alırken kendimi enayi gibi hissetmem.

    Herhangi bir gelişmiş ülkede vasıfsız isçi anca olabilecek şahısların, kamusal ya da değil en üst kademelerde yer almaları.

    Genel olarak eğitimli insanlar değersiz hissettirilirken, eğitimsizlerin el üstünde tutulmaları.

    Seçtiğim mesleğin genel olarak Türkiye'de yapılamayacak bir meslek haline gelmesi.

    Bunlar Türkiye'den gitme sebeplerim. Peki neden ABD? Değerler ve prensipler olarak kendime en uygun ülke olarak görmem; liberal ekonomi, özgürlükler, bireysellik, seçenek çokluğu, etnik-kültürel çeşitlilikler ve önceki yazdıklarım konular üzerine bana verdiği/verebileceği memnuniyet.


  • @sChAdOw yaklaşık 2 seneden fazla Abd desin dostum 12 saatin üstüne çıkıyormu çalılmalar 🙄


  • .,.,.,.,


  • Gürültü sorunu. Özellikle havalar ısınınca evde yaşamak haram oluyor. Çocuklar sabah sokağa çıkıyor gece 1'e kadar top oynuyor (abartmıyorum), duvarlara, arabalara vuruyorlar gelişi güzel çığlıklar atıyorlar. Bu öyle bir ses ki, inanın camı kapatınca gitmiyor. "Aa işte çocuklar ne güzel oyun oynuyor" vs. diyebileceğiniz sesler inanın değil. İnanın evde durulmuyor.

    Bugün saat 17-18:00 gibi bir bileme sesi geliyordu ,kendi kendime bu ne sesi dedim bir baktım ki çocuğun biri nerden bulmuşsa tornavida bulmuş arabanın bagajını oyuyor diğerleri de onu izliyor. Çıktım uyardım, bana dayılanıyor. Çocuk yahu daha bu. Asıl problem tabiki ebeveynleri. O kadar bencil o kadar dünyadan bir haberler ki yani anlayamıyorum. Sen nasıl çocuğunun insanları rahatsız etmelerine, malına mülküne zarar vermelerine göz yumabilirsin? Benim çocuğum olsa bunu yapsa kabul eder misin? Ya en azından çık bir kere uyar de ki, çocuğum biraz sessiz ol hastası olan olabilir, derste olan biri olabilir, uzaktan çalışan biri olabilir. Sokağımızın başında park var, git orada oyna demesini geçtim artık. Ya hepsini bir kenara bırakalım, çocuğuna başkalarının özel alanına girmemelerini öğret. Bizde çocuk olduk ama başkalarının arabalarının bagajını tornavida ile oymadık. Tamam bağırın çağırın oynayın ama bir sınırı olsun. Bu aileler ile diyalog kurmaya çalışınca, uyarınca da iç güdüsel olarak savunma moduna geçiyorlar, kavga çıkarmaya çalışıyorlar. Katlanamıyorum artık bu kadar bencilliğe, düşüncesizliğe, empati yoksunluğuna.

    Böyle söyleyince ebeveynler yanlış anlayabilir, benimde çocuğum var falan diyebilir. Lütfen yanlış anlamayın sadece bi' kuple empati.


  • @Rocky Bende gürültü ve ses kirliliğinden bıktım usandım gerçekten. Çevremde ki İnsanlar gerçekten bu konuda çok duyarsızlar :disappointed_face:


  • Apartmanda yaşıyorum 6 aydır ve şuan mustakil eve geçiyorum şukur ve sesten bıktım resmen ... !!!

  • ⭐⭐

    Türkiyede küçümsenen meslekler orada degerli. Kendi işini kurarsan Kültürel dinamiklere uyup saygıda hizmette kusur etmez iyi olursan o işin lokal karteli gibi para kazanıyorsun

    Bakınız nusret


  • Kendim de unutuyorum bazen, ABD'ye gitmek istememin en büyük sebebi silah taşıma ruhsatı. Bu sebeple Avrupa uymuyor bana.




  • .,.,.,.,


  • ..turkiye planlanmis bir cizgi uzerinde yoluna devam ediyor,bazi tv programlara bakarim,gazetelerin basliklarini okurum,canim SIKILIR,Insanlarin kendilerini yurt disina atma isteklerini cok normal buluyorum,bir cok gencler evlenmekten korkuyorlar


  • @sir-altan Keşke uygun şartlar oluşsa da Avusturalya'ya göçmen olarak gidebilsek...


  • @sir-altan, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    ..turkiye planlanmis bir cizgi uzerinde yoluna devam ediyor,bazi tv programlara bakarim,gazetelerin basliklarini okurum,canim SIKILIR,Insanlarin kendilerini yurt disina atma isteklerini cok normal buluyorum,bir cok gencler evlenmekten korkuyorlar

    Aynen katiliyorum. Artik Turkiye'den haberleri izlerken bunaldigimi hissediyorum. Eskisi kadar cok izlemez oldum. Ana basliklara bir goz atip, kapatiyorum. Turkiye'de yasayan arkadaslarla gorusuyorum arada sirada, hic hayatindan ve halinden memnun olan yok! Hepsinde bir sikinti ve sorunlar yumagi var.



  • Amerikada Türkiyeden kat kat daha kötü durumlar var. Burada sokak başlarında sehir merkezlerinde uyuşturucu kullanımı yaygın, evsizler silahı çekip sebepsizce insanları öldürebiliyor. Hayal kurarken araştırma yapmak lazım, eğer ABD de zengin mahallesinde oturmuyorsanız fazla bir şey beklemeyin derim.

    https://www.youtube.com/watch?v=WijoL3Hy_Bw

    Bir sürü belgesel var, Black lives matter olaylarından sonra tüm sehirlerde suç oranları tavan yaptı. Mass shooting haberlerine bakın son 1 yılda. Burası deli kaynıyor. Biraz araştırın arkaşlar amerika bitiyor. Zengin degilseniz, kalacagınız mahalleleri çok iyi araştırın. Amerika dünyanın en çok kadın şiddeti, tacis ve tecavuz vakasının oldugu ulke. Datalara bakın googledan. Burada çok dikkatli olmaklazım. Wild West özellikle, medeniyetin düşük oldugu bölgeler cok var West Coast tarafında.


Benzer Başlıklar

  • Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

    Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    69 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Amerika vs. Avrupa

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    10
    0 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    M
    Merhaba! Avrupa Artıları: Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var. Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur. Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir. Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır. İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var. Eksileri: Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir. Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir. Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir. Amerika Artıları: Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir. Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır. Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır. Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir. Eksileri: Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir. Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür. Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir. İş Bulma: Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir. Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir.
  • amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    141
    -5 Oy
    141 İleti
    12k Bakış
    H
    Kisisel goruslerim: Eksileri: Uzak olmasi Avrupa'ya gore daha cok calismalisin. Daha rekabetci bir duzen var. Sosyal devlet anlayisi yok. Guclu olmalisin. Yan haklar dogum, personal izin sureleri daha az. ( I'm a beyaz yaka). Avrupa mimarisi cok daha guzel bence. Haftasonu ulkeden ulkeye arabanla gezebilirsin. Amerika bunun icin cok buyuk. Is seyahatlerinde belli yerler haric her yeri birbirine benzetiyorum burada. Turkiye'ye 2-3 gunlugune gidebilirsin Avrupa'da ama burada bu sansin yok. Ozlediysen yillik izininin cogu TR seyahetine gidiyor zaten. Saglik konulari ama cok yorum yapamiyorum bu konuda. Avrupa'da sagik sistemini bilemiyorum. TR'de guzel bir saglik sigortan varsa sirket tarafindan falan baya rahatsin. Burada kendimi ayni rahatlikta hissedemiyorum. Amerika'da daha bir yanlizlik var sanki. Futbol'a soccer demek zorunda kalmak:) Artilari: Rekabetci duzen ve calismaya eksi dedik ama maaslar ve firsatlar Avrupa'ya gore daha iyi. Tabi sektorden sektore degiskenlik gosterebilir bu durum. Yasam kalitesi ve satinalma gucu Amerika'da daha yuksek. Dil probleminin cabuk asilmasi. Oyle ya da boyle herkes az biraz ingilizceye sahip. Sisteme ayak uydurma daha hizli. Yapinin kendi isini yapmak isteyen, girisimci, zeki insanlari hayal bile edilemeyecek yerlere getirmesi. (sans da lazim tabi). Ikisi de cok buyuk kita ve kendi icinde de bircok farklilik barindiriyor ama genelleme yaparsam ilk aklima gelenler bunlar.
  • Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    242
    3 Oy
    242 İleti
    47k Bakış
    S
    Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum :) Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum