[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
@Sono evet, yeni eklendi. Bu bilgi yoktu. Ben her gün takip ediyorum orayı.
-
@hasan44, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Merhaba arkadaşlar. Konsolosun Ankara sayfasında DV2020 için mülakatların yapıldığı bilgisi var. Bu beklenen güzel haber mi? 🙏🏻
Emin olmamakla beraber Dv2020'ler için en son 30 Eylül'e kadar olan günler için vize verilebileceğinin haberiydi bu. Çünkü sanırım Dv2020'ler için bir dava kazanılmıştı ve yargıç 30 Eylül'e kadar vizelerin tekrardan verilmesini onaylamıştı. ( Daha bilgili bir üye tarafından teyit edilmesinde fayda var)
Edit: Bilgi yeni eklenmiş :) Sanırım Dv2020'ler için çok güzel bir haber. Umarım forumda vizesini alamayan arkadaşlar bir an önce alırlar ve konsolosluk tarafından yapılacak geri dönüşleri foruma paylaşırlar. :)
-
@newyorker selam, yok bu yeni eklendi. O konuda eminim. Dv yoktu bunu yeni eklediler.
-
@hasan44 bence bu konu için ayrı bir konu acılabilir diye düşünüyorum mod. arkadaşlardan araya kaynamaz
-
Selam arkadaşlar.
Hepinizin gelecek olan yeni yılınız kutlu olsun umarım hepimiz için güzel sürprizlerle dolu bir yıl olur, ve dv2020 yani biz hepimiz seneye yeni yılı inşallah Amerikada kutlarız amin. -
@delilah, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhaba, DV-2020 talihlisi olarak vize sürecimi paylaşmak istedim ben de sizinle. Ben yurtdışında süreci tamamladım. Çekiliş sonuçlandığında Türkiye'de yaşamıyordum, yurtdışında öğrenciydim ve bulunduğum yerdeki Abd konsolosluğunda işlemlerimi tamamladım ve vizemi ocak 2020'de aldım. Covid salgını sebebiyle Abd'nin Schengen bölgesine uyguladığı seyahat yasağından dolayı yaşadığım ülkeden Abd'ye giriş yapamadan vize geçerlilik sürem haziran 2020'de sona erdi. Türkiye ve bulunduğum ülkedeki Abd konsoloslukları ile iletişime geçtim vizemin yenilenmesi hususunda, hiçbir geri dönüş alamadım. Bu yüzden daha sonra Abd'nin seyahat yasağı uygulamadığı ve TC pasaportuyla vizesiz seyahat edebileceğim başka ülkelerin Abd konsolosluklarıyla iletişime geçtim. Kendi kontrolüm dışında gelişen Covid yasakları yüzünden vize geçerlilik tarihimden önce seyahat edemediğimi açıkladım ve vizemin yenilenmesini talep ettim. Sonunda bana Kiev'deki konsolosluk olumlu dönüş yaptı ve bir çılgın gibi Schengen'den ayrılıp Kiev'e gittim. Sağlık muayenemi oldum, belgelerimi teslim ettim, 2 gün sonra pasaportumu teslim aldım yeniden basılan vizemle.
Seyahatimi planlamaya başladım. Amacım bir an önce Abd'ye giriş yapıp ordaki hayatımı başlatmaktı. Schengen'den ayrılışımın 14 gün sonrasına denk gelecek şekilde bir bilet aldım Kiev-New york rotasıyla. O gün geldi ve ta-taaaa bilin bakalım ne oldu? Beni uçağa almadılar. Sebep? Schengen'den geliyorum. E geleli 14 günü çoktan geçti? Olsun yine de yasaklı listesindesiniz. Ne yapıcam peki? En az 14 gün sonrasına bilet alıcaksınız. Sanki bileti bedavaya alıyormuşuz gibi... Abd kendi kendini karantinaya aldırıyor yani yolcuya daha ülkeye gelmeden. Kontrolü böyle sağlıyor. Ben de 15 gün sonrasına 2. kez bilet aldım ve bana pahalıya mâl oldu maalesef. Sonunda uçuş günü sorunsuz seyahat edebildim ve girişimi yaptım ülkeye.Tebrikler, harika bir süreç! Kiev'deki mülakat ve sağlık raporu alma sürecinizden bahsedebilir misiniz? Türkçe evraklarınız var mıydı ve sorun oldu mu ?
-
‼️NEW‼️A big request to chat participants, sign the petition, distribute if possible. Absolutely anyone with e-mail can sign (preferably google mail. There are problems with mail and Yandex). It doesn't matter if you have a visa or win the lottery!
-
case numaramın kcc de mi kaldığını yoksa konsolosluğa mı gittiğini nasıl anlayabilirim. tşk
-
@Gezgin-Paksoy merhaba. case numaranızı aşağıdaki likten kontrol edin. (0'ları yazmayın)
-
@delilah, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhaba, DV-2020 talihlisi olarak vize sürecimi paylaşmak istedim ben de sizinle. Ben yurtdışında süreci tamamladım. Çekiliş sonuçlandığında Türkiye'de yaşamıyordum, yurtdışında öğrenciydim ve bulunduğum yerdeki Abd konsolosluğunda işlemlerimi tamamladım ve vizemi ocak 2020'de aldım. Covid salgını sebebiyle Abd'nin Schengen bölgesine uyguladığı seyahat yasağından dolayı yaşadığım ülkeden Abd'ye giriş yapamadan vize geçerlilik sürem haziran 2020'de sona erdi. Türkiye ve bulunduğum ülkedeki Abd konsoloslukları ile iletişime geçtim vizemin yenilenmesi hususunda, hiçbir geri dönüş alamadım. Bu yüzden daha sonra Abd'nin seyahat yasağı uygulamadığı ve TC pasaportuyla vizesiz seyahat edebileceğim başka ülkelerin Abd konsolosluklarıyla iletişime geçtim. Kendi kontrolüm dışında gelişen Covid yasakları yüzünden vize geçerlilik tarihimden önce seyahat edemediğimi açıkladım ve vizemin yenilenmesini talep ettim. Sonunda bana Kiev'deki konsolosluk olumlu dönüş yaptı ve bir çılgın gibi Schengen'den ayrılıp Kiev'e gittim. Sağlık muayenemi oldum, belgelerimi teslim ettim, 2 gün sonra pasaportumu teslim aldım yeniden basılan vizemle.
Seyahatimi planlamaya başladım. Amacım bir an önce Abd'ye giriş yapıp ordaki hayatımı başlatmaktı. Schengen'den ayrılışımın 14 gün sonrasına denk gelecek şekilde bir bilet aldım Kiev-New york rotasıyla. O gün geldi ve ta-taaaa bilin bakalım ne oldu? Beni uçağa almadılar. Sebep? Schengen'den geliyorum. E geleli 14 günü çoktan geçti? Olsun yine de yasaklı listesindesiniz. Ne yapıcam peki? En az 14 gün sonrasına bilet alıcaksınız. Sanki bileti bedavaya alıyormuşuz gibi... Abd kendi kendini karantinaya aldırıyor yani yolcuya daha ülkeye gelmeden. Kontrolü böyle sağlıyor. Ben de 15 gün sonrasına 2. kez bilet aldım ve bana pahalıya mâl oldu maalesef. Sonunda uçuş günü sorunsuz seyahat edebildim ve girişimi yaptım ülkeye.Hayırlı olsun. Azminize hayran kaldım. Son zamanda covid sebebiyle bu ülkeye girişler ve öncesinde alınan vize işlemleri ne kadar da uzadı. Beklemede olan herkese kolaylıklar diliyorum bu vesileyle.
-
Biz bu 9000 küsür vizenin kime nasıl verileceği ve tier sistemi için hala Biden'ın devralmasını bekliyoruz değil mi? :(
-
arkadaşlar evrak onayı gelen ama mülakat tarihi gelmeyenler de davaya katılıp süreçleri ilerledi mi yoksa davaya katılanlar sadece mülakatı iptal olanlar mı?
-
bir diğer sorum da mülakat maili KCC den mi yoksa Ankara elçilikten mi gönderiliyor? yani mail uzantısı kcc mi yoksa ankara mı? teşekkürler
-
@Gezgin-Paksoy mülakat tarihine kadar tüm işlemler amerika KCC tarafından yapılır. Tarih verildiği andan itibaren tüm bilgilerin ankara konsolosluğu yetkili duruma hale geliyor. Evrakların bilgilerin herşeyin ankaraya doğru gidiyor.
-
@heroinchains, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Biz bu 9000 küsür vizenin kime nasıl verileceği ve tier sistemi için hala Biden'ın devralmasını bekliyoruz değil mi? :(
Hayir; mahkeme, son karari Mart'ta aciklayacak. Yanlis hatirlamiyorsam 12 Mart'a kadar sure vermisti raporlar icin, 12 Mart sonrasinda aciklamasini bekliyoruz.
-
@Gezgin-Paksoy, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
arkadaşlar evrak onayı gelen ama mülakat tarihi gelmeyenler de davaya katılıp süreçleri ilerledi mi yoksa davaya katılanlar sadece mülakatı iptal olanlar mı?
evet, ilerledi. bu durumdaki DV2020 talihlilerine mülakat günü verildi ve vizelerini aldılar.
-
Forumun DV2020 cizelgesinde cok ciddi problemler vardi, renklendirmelerin disinda bilgilerle oynanmis, siralamalarda kaydirmalar yapilmis, tarihler degistirilmisti...
Dune kadar kimse beni uyarmadigi icin ben de bakmamistim, ama gecmis aylara bakinca pek cok kisinin bozuk cizelge uzerinde guncelleme yapmaya devam ettigini farkettim. Maalesef en stabil versiyonu 4-5 ay oncesine aitti, o nedenle cizelgeyi 4-5 ay oncesine geri dondurdum. Bu surecte ozellikle de Eylul ayinda dosyasinda guncelleme yapan arkadaslar lutfen bu versiyon uzerinde guncellemeleri tekrar yapsinlar!
Ayrica cizelgede problem gorurseniz lutfen bunu bu baslikta da bildirin hemen duzeltelim, bunu benim icin degil kendiniz icin yapiyorsunuz :) bu cizelgeler benim isime yaramiyor :) sizin ve sizden sonraki talihlilerin isine yarayacak bilgiler bunlar. :)
DV2020 tablosu: http://bit.ly/2V0zMOz
-
@delilah tebrik ederim abd'de hangi şehre gitmeyi düşünüyorsunuz
-
arkadaşlar. bilindiği gibi KCC de bekleyen 2020 dosyaları var. benim sıra no 18bin ama evrakları geç verdim. şubat 2020 de onaylandı. bir çok kişinin ise ta 2019 da onaylandı.
bekleyen işlemler arasından hangi durum KCC mülakat tarihi verme işlemi olarak öncelikli sizce?
1-case no küçük olup evrağı geç verip geç onaylanan mı?
2-case no yüksek olup evrağı erken onaylanan mı? -
@crazycells merhaba, benim tam anlamadığım ve teyit almak istediğim bir konu var.
şu an için dv2020lere vize verilme işlemi pandemi öncesinde çağrılan ama kapanma olunca gidemeyen adaylar için devam ediyor, yani case numarlalarına göre çağrılan adaylar görüşmeye gidip uygun görülmeleri halinde green card almaya hak kazanıyorlar, öyle değil mi?
bu 9bin küsür vize de 30 Eylül tarihinde sonuçlanan davadaki hakimin kararı değil mi?
- bunlara evet dediğinizi varsayarak benim merak ettiğim, bu 9bin vizeye öncelikli olarak mahkemeye müşteki olarak başvuran adaylar mı sahip olacak?
- 12 Mart'tan sonra açıklanmasını beklediğiniz nedir?
- Şu anki duruma bakarak henüz Ankara'daki konsolosluktan davet almayan ve/veya case numarası nispeten yüksek olan adaylar için bittiğini söyleyebilir miyiz?
teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum