Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • bir diğer sorum da mülakat maili KCC den mi yoksa Ankara elçilikten mi gönderiliyor? yani mail uzantısı kcc mi yoksa ankara mı? teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gezgin-Paksoy mülakat tarihine kadar tüm işlemler amerika KCC tarafından yapılır. Tarih verildiği andan itibaren tüm bilgilerin ankara konsolosluğu yetkili duruma hale geliyor. Evrakların bilgilerin herşeyin ankaraya doğru gidiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heroinchains, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Biz bu 9000 küsür vizenin kime nasıl verileceği ve tier sistemi için hala Biden'ın devralmasını bekliyoruz değil mi? 😞

    Hayir; mahkeme, son karari Mart'ta aciklayacak. Yanlis hatirlamiyorsam 12 Mart'a kadar sure vermisti raporlar icin, 12 Mart sonrasinda aciklamasini bekliyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gezgin-Paksoy, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    arkadaşlar evrak onayı gelen ama mülakat tarihi gelmeyenler de davaya katılıp süreçleri ilerledi mi yoksa davaya katılanlar sadece mülakatı iptal olanlar mı?

    evet, ilerledi. bu durumdaki DV2020 talihlilerine mülakat günü verildi ve vizelerini aldılar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Forumun DV2020 cizelgesinde cok ciddi problemler vardi, renklendirmelerin disinda bilgilerle oynanmis, siralamalarda kaydirmalar yapilmis, tarihler degistirilmisti...

    Dune kadar kimse beni uyarmadigi icin ben de bakmamistim, ama gecmis aylara bakinca pek cok kisinin bozuk cizelge uzerinde guncelleme yapmaya devam ettigini farkettim. Maalesef en stabil versiyonu 4-5 ay oncesine aitti, o nedenle cizelgeyi 4-5 ay oncesine geri dondurdum. Bu surecte ozellikle de Eylul ayinda dosyasinda guncelleme yapan arkadaslar lutfen bu versiyon uzerinde guncellemeleri tekrar yapsinlar!

    Ayrica cizelgede problem gorurseniz lutfen bunu bu baslikta da bildirin hemen duzeltelim, bunu benim icin degil kendiniz icin yapiyorsunuz 🙂 bu cizelgeler benim isime yaramiyor 🙂 sizin ve sizden sonraki talihlilerin isine yarayacak bilgiler bunlar. 🙂

    DV2020 tablosu: http://bit.ly/2V0zMOz

  • ⭐⭐

    @delilah tebrik ederim abd'de hangi şehre gitmeyi düşünüyorsunuz


  • arkadaşlar. bilindiği gibi KCC de bekleyen 2020 dosyaları var. benim sıra no 18bin ama evrakları geç verdim. şubat 2020 de onaylandı. bir çok kişinin ise ta 2019 da onaylandı.
    bekleyen işlemler arasından hangi durum KCC mülakat tarihi verme işlemi olarak öncelikli sizce?
    1-case no küçük olup evrağı geç verip geç onaylanan mı?
    2-case no yüksek olup evrağı erken onaylanan mı?


  • @crazycells merhaba, benim tam anlamadığım ve teyit almak istediğim bir konu var.

    şu an için dv2020lere vize verilme işlemi pandemi öncesinde çağrılan ama kapanma olunca gidemeyen adaylar için devam ediyor, yani case numarlalarına göre çağrılan adaylar görüşmeye gidip uygun görülmeleri halinde green card almaya hak kazanıyorlar, öyle değil mi?

    bu 9bin küsür vize de 30 Eylül tarihinde sonuçlanan davadaki hakimin kararı değil mi?

    • bunlara evet dediğinizi varsayarak benim merak ettiğim, bu 9bin vizeye öncelikli olarak mahkemeye müşteki olarak başvuran adaylar mı sahip olacak?
    • 12 Mart'tan sonra açıklanmasını beklediğiniz nedir?
    • Şu anki duruma bakarak henüz Ankara'daki konsolosluktan davet almayan ve/veya case numarası nispeten yüksek olan adaylar için bittiğini söyleyebilir miyiz?

    teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mulus, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells merhaba, benim tam anlamadığım ve teyit almak istediğim bir konu var.

    şu an için dv2020lere vize verilme işlemi pandemi öncesinde çağrılan ama kapanma olunca gidemeyen adaylar için devam ediyor, yani case numarlalarına göre çağrılan adaylar görüşmeye gidip uygun görülmeleri halinde green card almaya hak kazanıyorlar, öyle değil mi?

    bu 9bin küsür vize de 30 Eylül tarihinde sonuçlanan davadaki hakimin kararı değil mi?

    • bunlara evet dediğinizi varsayarak benim merak ettiğim, bu 9bin vizeye öncelikli olarak mahkemeye müşteki olarak başvuran adaylar mı sahip olacak?
    • 12 Mart'tan sonra açıklanmasını beklediğiniz nedir?
    • Şu anki duruma bakarak henüz Ankara'daki konsolosluktan davet almayan ve/veya case numarası nispeten yüksek olan adaylar için bittiğini söyleyebilir miyiz?

    teşekkürler

    Su an DV2020 vizeleri basilmiyor, islemler de devam etmiyor. Resmi olarak DV2020 sureci sona erdi.

    Hakim vize rezerve etti fakat bunlarin nasil ve ne sekilde dagitilacagina dair henuz bir aciklama yapilmadi. 12 Mart'a kadar hakim son raporlarin kendisine verilmesini istedi, hepimizin beklentisi bu tarihten sonra tum mahkemenin sonlanip son kararin verilmesi.


  • @crazycells anladım teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    curtis morrison, dv2020'de vizesini alıp süresi bitecek kazananların kendisi ile iletişime geçmesini istedi.

    If you are a DV 2020 with issued visa that expires between February 25, 2021 and March 4, 2021, please message me immediately. @curtisatlaw

    DO NOT message me immediately if this is not your situation. We are buried in important work and cannot have distractions from that.


  • ⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠
    Arkadaşlar herkesin iyi haftaları olsun,

    Biliyorsunuz Başkan Biden göreve geldiği günden beridir PP 10014 ün kaldırılmasını bekliyoruz ama maalesef yaklaşık 20 gündür bu konu hakkında herhangi bir gelişme yok, ileridede kaldıracağına dair bir haber yok

    PP 10014 ün 31 marta kadar devam etmesi Eylül ayında vize almış arkadaşlarımızın maalesef Amerika'ya ilk girişlerini yapamamaları demek, ayrıca PP 10014 devam ettiği sürece devam eden davalar(Gomez konsolide,Anunciato,Jacob, Shai) bu kararlardan olumsuz etkileniyor, hükümet avukatları kararları savunmaya devam ediyor

    Bu sebeplerden dolayı DV2021 talihlilerinin önerisiyle yeni bir girişim başlatıyoruz,kısaca amacımız Biden hükümetinin harekete geçmesini sağlamak, bunun için önemli senatör ve gazetecilerin e-mail adresleri tespit edildi, bu e-mail adreslerine her birimiz aşağıda hazırladığımız ortak metni iletebilirsek çok memnun oluruz

    Bu arada e-mail için kullanacağımız ve #MuslimBan gibi dikkat çekici bir ibare bulmaya çalıştık,bununda #LegalimmigrationBan olmasının iyi olabileceğine karar verdik,çünkü hepimiz yasal göçmenler olarak bir şekilde yakaladığımız şansı devam ettirmek istiyoruz,e-mail başlığına bu ibareyi ( #LegalimmigrationBan ) koyarak tek dilden konuşmuş oluruz diye düşündük.

    Biz bu hareketin sizlerin desteğiyle başarılı olacağına inanıyoruz (bu bilgilendirme mesajının daha fazla insana ulaşması için dv2020 ve dv2021 başlıklarındada ayrıca paylaşmayı düşünüyoruz)

    Dear Madam/Sir

    Hello, I am writing this letter to explain the grievances, difficulties and injustices experienced by the dv2020 and DV2021 winners, and this is to tell you a little bit about the seriousness of the situation we are in.

    It's been 21 months since I found out that I won the lottery in May 2019, normally 55,000 dv visas had to be distributed by September 30, 2020, but by September 30, 2020 only 18,245 dv visas were issued because of PP10014.  The last 7000 of these distributed visas were made in September 2020 as a result of a federal judge's decision to partially relax about PP 10014. However, since these visas are still subject to PP 10014, these 7000 people cannot enter the United States with their visas.  These visas will not be renewed again as Fy 2020 ends and they will completely lose their chances.

    Our biggest problem at the moment is that PP10014 is in effect. If these restrictions continue until March 31, 2021,

    Approximately 7000 dv2020 visa holders will expire their visa

    Tens of thousands of dv2021 winners must obtain a visa by this date as Fy 2021 ends on 30 September 2021, otherwise they will lose their chances completely.

    Our only goal is to take this chance, which we can win in our lifetime.  For this, institutions that have obligations related to our process should perform their duties and process our files quickly
    Otherwise, 55,000 visas that will be distributed for DV 2021 will not be distributed as in the period of DV 2020, all DV 2021 visas must be distributed until September 30, 2021, so we do not have enough time.  If PP 10014 is not removed immediately, dozens of people will lose their chances of obtaining a visa every day.

    Our only wish is that our files will be processed quickly and the consular negotiations will begin as soon as possible.  In addition, PP10014 and PP10052 laws enacted by Donald Trump should be repealed as soon as possible.

    We hope you will not be indifferent to what we go through, please be our voice

    Briefly our expectations

    1. Repeal PP10014 immediately by chairman Biden.  In this way, about 7000 valid visa holders can enter the United States without any problems and the visa interviews of DV2021 winners can start.

    2.Ensuring that 35.000 visas not used due to PP10014 in FY 2020 period are used for DV 2020 winners

    We look forward to your support in order to make our voice heard and explain our problem.

    Thank you for your attention

    In addition to our letter above. We share with you the letter written by AILA (American Immigration Lawyers Association) to President Biden for the abolition of PP10014 & 10052. ⬇

    174 immigration, civil rights, human rights, labor and policy organizations and businesses urge Biden to cancel PP 10014/52!

    Widely the letter @AILANational and 173 non-profit organizations & businesses sent to @JoeBiden urging  repeal of immigrant/nonimmigrant visa bans that hurt DV, keep families apart and delay entry of foreign workers.




  • @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    LegalimmigrationBan

    Bu gün gönderdim. Teşekkür ederiz



  • Herkese merhaba, Trump doneminde mulakatlarda 10 bin dolar gostermek bile yetersiz kalabiliyordu. Peki simdi Biden doneminde durum nasil olur sizce? Eskisi gibi mi olur yoksa bu durum devam eder mi? Tesekkurler


  • @tuncayarat maalesef mülakatlar başlamadan bunu söylemek zor,bence en az 2 ay görmemiz gerekiyor.


  • Bugün Gomez konsolide davası ile ilgili bir görüşme vardı

    Yeni bir görüşme tarihi belirlendi(Eylül ayında vize alan dv 2020 talihllilerinden vize geçerlilik süresi bitenlerle, vize süresi bitecek olanlar için konuşulacak), yeni görüşme tarihi 18 şubat

    Hükümet avukatları bu zaman diliminde, vize süresi bitecekler ve vize süresi bitenler için ne yapılacağı konusunda Biden hükümeti ile konuşacak ve burdan verilen talimatları, çözüm önerilerini mahkemeye 18 şubatda bildirecek,vize sahipleri için bir muafiyet söz konusu olabilir

    Eylül 2020 de vize alanlar , vize süresi bitenler ve vize süresi bitmek üzere olanlar olarak iki farklı grup olarak zikredilmeye başlandı, bu iki grubun sorunlarınında farklı olduğu düşünülüyor

    Diğer çok önemli olan gelişme ise Gomez davasındaki nihai karar verilmesi için belirlenen brifing proğramı bu sorunlar çözümlene kadar askıya alındı, rezerve edilen 9095 adet vize hakkındaki karar için işaret edilen 12 mart ve sonrasında tahmini mülakatlar için konuşulan 1 Nisan tarihlerinde gecikmeler yaşanabilir

    Bu arada halen Anunciato davasındaki hakim Seeborg'ün bir karar vermesini bekliyoruz (burdan çıkacak karar dv2020 vize sahipleri ve DV2021 mülakatlarının başlaması için önemli)

    Ayrıca JacobvBiden dava görüşmeside 18 şubatta olacak

    Bugün ki Gomez dava görüşmesi çok ilginçti, beklenmeyen gelişmeler yaşandı, umarım bu iş en geç 18 şubat günü çözülür, çünkü her gün dünyanın farklı yerindeki bir dv2020 talihlisinin vize geçerlilik süresi doluyor, bu çok üzücü


  • Arkadaşlar Selam,

    Gerek covid gerekse ailevi durumlardan dolayı uzun süredir forumu takip etmiyorum. Eşim üzerinden DV2020 talihlisiyiz. 2 ve 11 yaşlarında iki çocuğumuz var.

    Covid henüz yeni çıkıyorken vizemizi alıp gezimizi alıp her şeyi tamamlayacaktık.
    Covid çıktı. İlk önce Hava Yolları sen gelme dedi. Sonra Trump sen gelme dedi. Sonrasında da Tayyip sen gitme deyince (Eşim Sağlık Çalışanı Devlet Memuru / İzinler kaldırılınca) bizde kalakaldık ve ilk hakkımız ödediğimiz vize ve sağlık paralrı ile yandı.
    Tam her şey bitti derken, çünkü yasal süreci takip edemiyordum. Son hafta bir mail attım. Tekrar uzatabiliyor muyuz diye . Onlarda gelin dediler.
    Velhasıl yine vize ücreti ve sağlık masrafları sonrasında 3 hafta sonra bitecek bir vizemiz var.

    Ben çok istesemde vize yi kullanmayı eşim sıcak bakmıyor. Şimdilik bir sigorta gibi (pahalı bir sigorta) almak istiyoruz.

    bizim ikimizin gideceği muhakkak.
    Çocuklar hem yolda perişan olur diye hem de tr cpr testi/uçak bileti/usa cpr testi derken artı tabi yatırılacak olan GC ücreti de var. Anlamsız bir masraf çıkıyor.
    Nasıl olsa biz gidersek yanımıza alabiliyor olduğuuzu düşünerek söylüyorum bunları.

    Sizlerin bilgisine danışmak istediğim şey şu .
    Zaten bu kadar şey yaşamışız. İcabında girip çıkalım mı tüm aile olarak 2-3 gün içinde ? (buradaki cpr testi ile orada uçağa binebilir miyim. )
    yoksa ikimizin gitmesi en akla yatkın olan mı .
    çocuklara greencard almayınca vazgeçtiğimiz şey nedir ?

    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum