öğretmenler varolsun! öğretmenler olmasa kim bilir yürüyüşler bile olmazdı. küçücük anadolu köylerinden gelen videolarda bile büyük şehirlerdeki bayraklı yürüyüşleri organize edenler hep öğretmenler! var olsun laik öğretmenlerimiz!
-
Birit Simon:
(şu anda) geçici bir ret olan 221g retine tabi tutulacaksınız. Ancak, duraklamalar kaldırılırsa, vizeleriniz küçük bir gecikmeyle de olsa verilebilir. Mülakata katılmaya meyilliyim çünkü duraklamaların 30 Eylül'den önce kaldırılacağına kesinlikle inanıyorum. Bununla ilgili bazı ipuçları ve noktalar için bu makalenin geri kalanını okuyun.Yasaklı ülkeler (yasaktan etkilenen 39 ülke) için, genel olarak mülakata katılmanızı TAVSİYE ETMİYORUM . Bunun nedeni şu: Yasağın yıl sonundan önce kaldırılacağına inanmıyorum ve yasağın yönleriyle mücadele eden davalar sadece vize verilmesi ile giriş yasağı arasındaki farka odaklanıyor. Giriş yasağı yürürlükte kalacak ve daha önceki davalarda kapsamlı bir şekilde sorgulanmıştır. Tamam, umarım temel tavsiyeler yeterince açık olmuştur. Peki ya şu ek noktalar:
Dava açan taraf olmanız durumunda, sizin için verilen araların kaldırılma olasılığı önemli ölçüde daha yüksektir. Hukuki işlemlerin hükümeti araları kaldırmaya teşvik edebileceği bazı senaryolar vardır, ancak yalnızca "davacıları ilgilendiren" bir çözüm de görebiliriz.
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
Türkiye'deki Vize Hizmetlerinin Geçici Olarak Durdurulması (Ekim 2020)
-
amerikan büyükelçiliği, resmi siteden yaptığı açıklamada güvenlik endişesi sebebiyle türkiye'deki bütün vize ve konsolosluk hizmetlerini geçici olarak durdurduğunu bildirdi;
Ankara, Turkey
October 23, 2020Location: Turkey
Event: The U.S. Mission in Turkey has received credible reports of potential terrorist attacks and kidnappings against U.S. citizens and foreign nationals in Istanbul, including against the U.S. Consulate General, as well as potentially other locations in Turkey. U.S. citizens are advised to exercise heightened caution in locations where Americans or foreigners may gather, including large office buildings or shopping malls.
All American Citizen and visa services at U.S. Mission in Turkey’s facilities (including U.S. Embassy-Ankara, U.S. Consulate General-Istanbul, U.S. Consulate-Adana, and the U.S. Consular Agency-Izmir) will be temporarily suspended. Individuals with scheduled appointments will be notified by email with instructions on how to reschedule their appointments.
Actions to Take:
Exercise caution and remain vigilant.
Avoid crowds.
Keep a low profile.
Be aware of your surroundings.
Stay alert in locations frequented by foreigners.
Monitor local media for updates. -
Önceden de tecrübe ettiğimiz bu açıklamalar olduktan sonra;
Ülkemizde terör olayları,
Bomba patlama gibi çok üzücü durumlar oldu.
Umarım şimdi öyle bir durum yaşanmaz. -
Umarım hiç bir kötü olay yaşanmadan tekrar geri açılır.
-
Gitmeyelim diye evren elinden geleni yapıyor.Nasıl bir cehennemin içine düştük ya rabbim

-
Turkiye'de vize ve diger konsolosluk islemleri gecici olarak durduruluyor. Mulakatlari etkilenen kisilere email ile bilgi gonderilecek.
Ayrica Istanbul'da teror saldirisi ihbari alinmis (ozellikle ABD ve diger yabanci vatandaslara yonelik), fakat diger sehirlerde de benzer bir saldiri gerceklesebilirmis. O nedenle herkes dikkatli olsun, kalabalik mekanlardan uzak durulmasi tavsiye edilmis.
-
-
DAEŞ selam çakıyor
-
Ne Şans be...
-
ne zaman gideceksin diye soranlara olursa Ekime olmazsa S...me derdim. Harbiden ikincisine gidecegiz. Artik mulakati gectim red falan yersem bari en azindan avrupadaki doktoraya vs bakarim diye umitleniyorum. (Daha onceden iki kez turist vizem red yemistir.) Mahalleden it kopek vize aldi gitti bizim ailemiz orada biz gidemedik. -
Yaklasan secimler nedeniyle alinan bir onlem oldugunu dusunuyorum
-
"credible reports" şu raporlar kim tarafından hazırlanmış ?
-
ABD istihbaratına her şeyden daha çok güveniyorum. Ankara'da böyle acı bir tecrübe yaşadık geçmişte, kardeşim okuldan arkadaşını kaybetti. Kalabalık yerlere girmeyip olabildiğince evden çıkmamaya çalışalım bir süre.
-
Seçimler yaklaşırken, Trump hükümetinin, Türkiye'nin S-400'leri test etmeye başlamasına hiçbir karşılık vermediği düşünülmesin ve bu durum Biden tarafından aleyhlerine kullanılmasın diye, tıpkı Rahip Brunson krizinde olduğu ve sanki Türkiye'de o tip bir demokrasi varmış gibi, "Türk vatandaşları üzerinde baskı kuralım da, kendi hükümetleri üzerinde baskı oluşturarak, bizim istediğimizin gerçekleşmesine hizmet etsinler" şeklinde düşünülerek alınmış, tamamen siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Haklıysam, yakında, bir konuşmasında / tweet'inde baklayı ağzından çıkarır; yaptırım aylar sürebilir. Umarım haksız çıkarım. Zira, başımızda yeterince dert yokmuş gibi, başımıza bunlar da gelince, insanın artık "Yeteeerrr!!!" diye bağırası geliyor!
-
Bu ne acziyet herkes eksilemiş:). @Doncarleone
-
@kingocali, içinde söyledi: Türkiye'deki Vize Hizmetlerinin Geçici Olarak Durdurulması (Ekim 2020)
Seçimler yaklaşırken, Trump hükümetinin, Türkiye'nin S-400'leri test etmeye başlamasına hiçbir karşılık vermediği düşünülmesin ve bu durum Biden tarafından aleyhlerine kullanılmasın diye, tıpkı Rahip Brunson krizinde olduğu ve sanki Türkiye'de o tip bir demokrasi varmış gibi, "Türk vatandaşları üzerinde baskı kuralım da, kendi hükümetleri üzerinde baskı oluşturarak, bizim istediğimizin gerçekleşmesine hizmet etsinler" şeklinde düşünülerek alınmış, tamamen siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Haklıysam, yakında, bir konuşmasında / tweet'inde baklayı ağzından çıkarır; yaptırım aylar sürebilir. Umarım haksız çıkarım. Zira, başımızda yeterince dert yokmuş gibi, başımıza bunlar da gelince, insanın artık "Yeteeerrr!!!" diye bağırası geliyor!
Çok sürse 16 ocağa kadar sürer. Sonra Trump go home!!
-
Sanki aylardır doğru düzgün vize veriyorlar da durdurrmussslarrmissmisss pehhhh 🥴
-
@ibrahimasar Biden gelirse, Türkiye'ye daha çok yaptırım uygulanacağı kesin. Ama umarım onun hükümeti, oligarklar dururken, Türkiye'den isteyip, hükümete yaptıramadıklarının acısını sivil halktan çıkarmaya çalışmayacak kadar "yetişkin-zekalı" olur.
-
Ne hikmetse şu güvenlik endişesi Azerbaycan dışişleri bakanın amerikanın dışişleri bakanıyla geçen olumsuz ateşkes görüşmesinden sonra açıklanıyor. "Credible" reportslar da aynı coğrafyada yer almasına rağmen Gürcüstan ve Ermenistanı ıskalayaraktan sadece Türkiye ve Azerbaycandaki büyükelçiliklere yollanıyor.
-
@crazycells Merhaba; biz 2021 Green Card kazananıyız case:2021EU00017xxx ds260 formumuzu haziranda gönderdik şimdi konsoluklar kapandı fakat kapanmadan önce Kentucky'den evrak isteme ile ilgili bilgi e-maili alan varmı sıra numarası kaçlarda şu anlarda bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim. (current olma tarihi maili aldıktan sonra ortalama kaç aydır?)
-
@Emre-Erdur-0 https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari/1737 konuyu buradan takip edebilir ve sorunuzu sorabilirsiniz.
Benzer Başlıklar
145
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k