Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Pek çok ülke şu an veya önümüzdeki haftalarda tam aşılanmış bireylerin ülkelerine koşulsuz veya kolaylaştırılmış şekilde giriş yapabileceğini açıkladı. Dünya genelinde aşı programları devam ettiği sürece bu ülkelerin sayısı artmaya devam edecektir.

    Avrupa'da ve ABD'de Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Johnson & Johnson aşıları kabul görürken, maalesef Türkiye'de sıklıkla uygulanan Sinovac aşısı kabul görmüyor. O nedenle özellikle yurt dışı seyahati yapacak kişilerin Pfizer/Biontech aşısını olması önemli. Bu başlığı Türkiye'de Sinovac aşısı dışında kabul gören aşıların güncel bilgileri için oluşturuyorum.

    1 Nisan itibariyle Türkiye genelinde toplamda 16,3 milyon aşı vuruldu. 7 milyon kişi tamamen aşılandı. 9,3 milyon kişi de en az bir doz aşı oldu.

    Çin menşeili Sinovac'ın aşısından sonra, 31 Mart itibariyle Türkiye'ye 2.8 milyon Pfizer - Biontech aşısı getirildi (Doktor Uğur Şahin and Doktor Özlem Türeci tarafından geliştirilen). Ayrıca Biontech'ten Nisan ayı sonuna kadar yaklaşık 1.7 milyon doz daha aşı gelecek. Alman menşeili Biontech'in aşısını olmak isteyenler artık randevu alarak bunu yapabilirler.

    Türkiye'de 65 yaş üstü herkes (aynı zamanda eşleri); sağlık kurumlarında çalışanlar; yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalanlar ve çalışanlar şu an itibariyle aşı olabiliyorlar.

    Güncellemeler:

    1 Nisan 2021: Pfizer/Biontech COVID-19 aşısı için randevu alımları ve aşılamalar başladı.

    2 Nisan 2021: ABD'deki CDC tamamen aşılanmış bireylerin ABD içinde koşulsuzca seyahat edebileceğini açıkladı. https://yesilkartforum.com/forum/post/186921

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Asi randevusu yapmak icin oncelikle e-nabiz'dan COVID-19 icin oncelikli gruplardan biri olup olmadiginizi kontrol etmelisiniz. Eger asi siraniz geldiyse;

    • e-nabiz uzerinden

    veya

    • Merkezi Hekim Randevu Sistemi (web veya mobil)

    uzerinden asi icin randevu alabilirsiniz. Ayrica asi hakkinda bilgi icin aile hekiminize de ulasabilirsiniz.

    ABD'de oldugu gibi Turkiye'de de COVID-19 asisi olmak ucretsizdir. Asilari devlet hastahanelerinde veya toplum saglik merkezlerinde olabilirsiniz. Ayrica "evde saglik hizmetleri" sistemine kayitli kisilere, saglik personelleri tarafindan evlerinde de yapilabilir.

    Duzeltme: Su an icin Biontech asisini evde veya aile hekiminizin ofisinde olmaniz mumkun degil. Asi olmak icin hastaneye gitmeniz gerekiyor.


  • Anne ve babama biontech randevusu aldım . Geçtiğimiz Cuma günü aşı oldular . 30 Nisan gibi 2. Dozu olacaklar .

    Biontech aşısını evde ya da aile hekiminde tercih edemiyorsunuz . Sadece hastanede Biontech seçeneği sunuluyor . Evde ve aile hekiminde sinovac olunabiliyor sadece.

    Umarım biontech yaygınlaşır.


  • Olamamaktir totalde iki dozda toplam nufusta daha 9 milyonu asilamanin basari kabul edildigi noktadir. Abd nin bugun itibari ile +18 grubuna basladigi dusunuldugunde acaba bunu nasil ulkemde hala basari olarak gorudlugunu sesli dusunmektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @letsdothis, içinde söyledi: Türkiye'de Pfizer/BioNTech aşısı olmak

    Anne ve babama biontech randevusu aldım . Geçtiğimiz Cuma günü aşı oldular . 30 Nisan gibi 2. Dozu olacaklar .

    Biontech aşısını evde ya da aile hekiminde tercih edemiyorsunuz . Sadece hastanede Biontech seçeneği sunuluyor . Evde ve aile hekiminde sinovac olunabiliyor sadece.

    Umarım biontech yaygınlaşır.

    bilgilendirme icin tesekkurler, duzeltmeyi yaptim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gokhanbagatur, içinde söyledi: Türkiye'de Pfizer/BioNTech aşısı olmak

    Olamamaktir totalde iki dozda toplam nufusta daha 9 milyonu asilamanin basari kabul edildigi noktadir. Abd nin bugun itibari ile +18 grubuna basladigi dusunuldugunde acaba bunu nasil ulkemde hala basari olarak gorudlugunu sesli dusunmektir.

    Bir yerden baslamak gerekiyordu.


  • Asilarin koruyucu etkisinin "sozde" 6 ay olmasi durumu nedeniyle simdi asilananlar, Eylul-Ekim de tekrar asilanacak. Grip asisi gibi bunu da yillik asilama isine donusturecekler. That's how you make billions $$$ 🤑


  • @MySea ya kaybedilen milyarlarca dolar ve sosyolojik olarak telafisi mümkün olmayan acılar ?


  • @letsdothis Ben onu kastetmemistim. Asi ureten firmalar aslinda demek istedigim $ yapanlar.


  • burada sunu sormak aklma geliyor, diyelim ki sinovac oldunuz, 6 ay sonra tekrar asi olacaksiniz, 6 ay koruma sagliyor dedikleri icin. O zaman , 6 ay sonra yani, bion tech olunabilecek mi ya da baska bir asi tercih edilebilecek mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Türkiye'de Pfizer/BioNTech aşısı olmak

    burada sunu sormak aklma geliyor, diyelim ki sinovac oldunuz, 6 ay sonra tekrar asi olacaksiniz, 6 ay koruma sagliyor dedikleri icin. O zaman , 6 ay sonra yani, bion tech olunabilecek mi ya da baska bir asi tercih edilebilecek mi ?

    Tabii ki, bu durumda baska asiyi olmanizda hicbir sakinca olmayacak 🙂 Asi olmadan once yeniden antikor testi yaptirmalisiniz, eger kandaki antikor seviyesi belli bir miktarin altina dusmusse zaten koruyuculuk azalmistir; o nedenle yeniden asi olmak da bir sorun olmayacak. Zaten bunlari doktor kontrolunde yapmalisiniz, bu serolojik testleri yapan doktorlar kabul edilen seviyeleri daha iyi bilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Türkiye'de Pfizer/BioNTech aşısı olmak

    Asilarin koruyucu etkisinin "sozde" 6 ay olmasi durumu nedeniyle simdi asilananlar, Eylul-Ekim de tekrar asilanacak. Grip asisi gibi bunu da yillik asilama isine donusturecekler. That's how you make billions $$$ 🤑

    Bu, tam tersine, olmasi gereken durum 🙂

    Biyoteknoloji ve Farma sirketleri de, diger sirketler gibi para kazanmak amaciyla bu ise girisirler 🙂 Diger sirketlerden farkli olarak, insanliga da buyuk hizmet ederek para kazanmis oldular 🙂

    Biyotek girisimlerin basari orani %1'den bile dusuk, yani sizin gordugunuz ornekler sadece basarili olmus sirketler. Ayrica biyomedikal arastirma cok pahali bir surec, tum ilaclarin ve tedavi yontemlerinin zengin ulkeler tarafindan bulunmasinin onemli bir nedeni var. Artik sogut agacinin kabuklarindan aspirin yapma donemini gectik 🙂 bulacaginiz ilac test tuplerinden, hucreye, oradan organoidlere, oradan dokulara ve sonra organlara, oradan bakteri, maya, sinek, fare, sican, kopek, maymun vs. gibi hayvanlara kadar test edildikten sonra klinik arastirmalar basliyor, dolayisiyla yeni bir ilacin tum arastirma ve gelistirme harcamalari, ilac onay alana kadar pek cok durumda 1 milyar dolari asiyor... Sirketlerin bu ise girisebilmesi icin bu parayi geri kazanabilmeleri lazim. Yoksa hicbir sirketi zararina bu konularda calismaya ikna edemezsiniz.

    COVID asisi dunyadaki 8 milyar kisi icin gerecekti (herhalde dunyada buna benzer bir durum yasanmamistir), butun sirketler bunun cok mantikli bir is oldugunun farkindalar ve bu ise girisen eminim 1000'lerce hatta 10.000'lerce sirket oldu; fakat su an konustugumuz sirketlerin sayisi bir elin parmaklarini gecmiyor.

    Ayrica su an 6 ay diyorlar, fakat onumuzdeki aylarda ve yillarda daha cok arastirma yaptikca bu zamanin artacagini dusunuyorum. Sonucta bir seyin 1 ya da 2 yil koruyuculugu oldugunu iddia etmek icin oncelikle bu surenin gecmesi gerekiyor 🙂 Bir seyi 1 ay test edip, koruyuculugu 2 yil diyemezsiniz. Koronavirus hayatimiza gireli henuz 1.5 yil olmus...


  • 5 nisan 2021 tarihinde eğitim araştırma hastanesinde pfizer/biontech'in ilk doz aşısını oldum. e-nabız sisteminde 2. dozun olunacağı tarih aralığı olarak mayıs 3 ile 8 arası yazmakta fakat henüz o tarihe randevu alınmıyor. muhtemelen aşılanma tarihi yaklaşınca randevu da açılacaktır. yine e-nabız sisteminden türkçe ve ingilizce olarak pdf şeklinde aşı kartı oluşturulabiliyor. birazda merak edenler için aşıdan bahsedeyim. aşı uygulaması yapılırken hiçbir şey hissetmedim. hatta gözümle görmesem aşıyı yapan personelin yapmadığını falan düşünürdüm. fakat 2-3 saat sonra aşı yapılan bölgede ince bir ağrı/sızı başladı ve 24 saat kadar sürdü. ağrı eşiğim yüksektir benim için çok önemli değildi. ertesi gün aşı olduğum saatlerden sonra o ağrı/sızı azalarak yok oldu. sadece aşı yapılan bölgeye dokunulduğunda hissedilen bir ağrı sızı vardı oda 2-3 saat sonra azalarak yok oldu. yan etki olarak ben kendimde herhangi bir durum gözlemlemedim. yukarıda bahsettiklerim kendi deneyimimdir tabi ki bireyden bireye farklılıklar görülebilir. ytd.


  • @mrdly Hayırlı ve geçmiş olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrdly hayirli ve gecmis olsun.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    şimdi birde aşı faşizmi yapacaklar çin versionu saymayacaklar bizim ülkeye geleceksin white pride ürünü pfizer kullanacaksın çinin üzerine vurdur yan etki beni ilgilendirmez yada ülkemize giremezsin diyecekler .

    buarada Usa da kanada gibi abartılı bir karantina süreci uyguluyormu acaba ülkeye girenlere?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Calibraturbo, içinde söyledi: Türkiye'de Pfizer/BioNTech aşısı olmak

    şimdi birde aşı faşizmi yapacaklar çin versionu saymayacaklar bizim ülkeye geleceksin white pride ürünü pfizer kullanacaksın çinin üzerine vurdur yan etki beni ilgilendirmez yada ülkemize giremezsin diyecekler .

    buarada Usa da kanada gibi abartılı bir karantina süreci uyguluyormu acaba ülkeye girenlere?

    Asi olanlara kolayliklar basladi bile, ama dediginiz gibi Cin kokenli Sinovac'in asisi kabul goren asilar listesinde degil.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/186921

  • ⭐⭐

    Pfizer asısının 1. Dozunu bugun oldum ama olmaz olsaydım beni cok etkiledi. Asırı kol agrısı, el bileği, parmak agrısı, sırt ve boyunda kas agrısı. Midede hafıf bulantı ve siskinlik hissi. Hafıf sersemlik. Herkeste olmuyor ama ben nedense cok etkilendim. Normalde gayet saglıklı ve spor yapan biriyim. Sizde herhangi bir yan etki oldu mu?


  • @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Türkiye'de Pfizer/BioNTech aşısı olmak

    Pfizer asısının 1. Dozunu bugun oldum ama olmaz olsaydım beni cok etkiledi. Asırı kol agrısı, el bileği, parmak agrısı, sırt ve boyunda kas agrısı. Midede hafıf bulantı ve siskinlik hissi. Hafıf sersemlik. Herkeste olmuyor ama ben nedense cok etkilendim. Normalde gayet saglıklı ve spor yapan biriyim. Sizde herhangi bir yan etki oldu mu?

    Bende ve esimde sadece asi bolgesinde agri yapti az bisey. Baska birsey yapmadi.

  • ⭐⭐

    @Ryback benimde annemde biraz halsizlik yaptı, eşimde kolunda biraz agrı. Ben neden boyle oldum bilmiyorum.


Benzer Başlıklar

  • 190
  • 11
  • 49
  • 40
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

45
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum