Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Evcil Hayvan Bakimi

Taşındı Kültür ve Hobi
39 12 3.1k 13

  • @gallifrey benim merak ettiğim türkiyedeki hibi bir defter çıkartmıyorlar mı aşı için? Bize geeek yok dedi veteriner ama ben aşıları takip etmek istiyorum defterde imzalı görmek istiyorum, hem türkiyeye uçtuğumuzda deftere bakmıcaklar mı? Bir de bilenler rica etsem burda hem kedi hem köpek için olması gereken aşıların türkçe ve ingilizcelerini yazabilir mi? İç dış parazit nedir? Burda iç parazit yapmıyorlar mı kedimiz için dışarı çıkmıyorsa gerek yok dediler,


  • @dilara1424, içinde söyledi: Amerika'da Evcil Hayvan Bakimi

    @gallifrey benim merak ettiğim türkiyedeki hibi bir defter çıkartmıyorlar mı aşı için? Bize geeek yok dedi veteriner ama ben aşıları takip etmek istiyorum defterde imzalı görmek istiyorum, hem türkiyeye uçtuğumuzda deftere bakmıcaklar mı? Bir de bilenler rica etsem burda hem kedi hem köpek için olması gereken aşıların türkçe ve ingilizcelerini yazabilir mi? İç dış parazit nedir? Burda iç parazit yapmıyorlar mı kedimiz için dışarı çıkmıyorsa gerek yok dediler,

    Defter vermediler. Asilarin kaydi zaten mikrocipte tutuluyor. Fiziksel bir belge gerekirse buyuk ihtimal onu dokuman haline getirip verebiliyorlardir. Asilarin isimlerini faturayi bulabilirsem yazarim.

    Ic, dis parazit benim yasadigim yerde zorunlu degil, sizin tercihinize kalmis. Ben bu konuda veterinerle epey detayli konusmustum. Dis parazit(pire vs.) disariya cikmayan kedilerde cok olasi degil fakat yine de gorulebiliyor. Ayakkabiniza yapisan larva, yumurta vs. ile evinize gelip hayvana gecebiliyor. Ben sadece normalden fazla kasindigini gorursem veya ustunde pire gorursem yaptiriyorum. Kedim 5 yasinda, ilk sahiplendigimde pire doluydu o zaman yaptirmistim, sonra ABD'ye ilk tasindigimizda bahceli bir evdeydik, bahceye cikiyordu ve pirelenmisti o zaman yaptirmistim. Bir de yakin zamanda ustunde bir sey gormememe ragmen bir iki gun normalden fazla kasindigini farkedince yaptim.

    Ic parazit biraz daha farkli bir konu. Veteriner hekim bana genellikle beslenme seklinden ic parazit olusabilecegini soyledi ama cok farkli sebeplerden de olabiliyormus. Disari ciktiginda bortu bocek yakalayip yiyebilir, parazitli baska bir hayvanin diskisina temas edebilir vs. Ben o konuda surekli durduk yere ilac vermek yerine bir belirti gorursem yaptirmayi tercih ettim o yuzden simdilik yaptirmiyorum. Yasi biraz daha ilerleyince duzenli yaptiracagim, cunku hastaliklari atlatmasi iyilesmesi daha zor olacak o yaslarda.


  • @gallifrey çok çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için , çok faydalı oldu


  • @dilara1424 Rica ederim. Bu arada asi belgesini buldum, faturada detayli yazmislar zaten gecerlilik tarihini vs.

    FVRCP (karma) - $24
    Rabies (kuduz) - $25
    Exam-wellness visit (yillik muayene) - $70

    Ilac icin sadece kuduz asisinin adini degil fakat seri numarasini yazmis.


  • @gallifrey çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz,aşıları yıllık mı yapıyorlar ?


  • @dilara1424 Evet benim kediye yaptiklari 1 yillikmis. Ama mesela bu hafta asi zamani gelmis olmasina ragmen Covid yuzunden acil olmayan vakalara bakmiyorlar o yuzden asilarin yenilenmesini ertelediler.


  • @gallifrey tekrae çok sağolun, bizim gittiğimiz klinikte bakıyorlar ama pet sahiplerini içeri almıyorlar biz kapıda durduk, bir de Türkiyede ne güzeldi direkt veterine gidiyordum, burda randevuyu 2 gün sonraya verdiler


  • Gecen ay 1. yil asilarini yaptirdik kopegimize. Tum olmasi gereken asilar tek ziyarette yapildi. Lab work yapildi (kati diski ve kan testleri). Ve Veteriner full body check yapti. $240 odedik. Bir hastalik falan olmazsa, tekrar onumuzdeki Eylul ayina kadar baska veteriner ziyareti yok.


  • @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Evcil Hayvan Bakimi

    Gecen ay 1. yil asilarini yaptirdik kopegimize. Tum olmasi gereken asilar tek ziyarette yapildi. Lab work yapildi (kati diski ve kan testleri). Ve Veteriner full body check yapti. $240 odedik. Bir hastalik falan olmazsa, tekrar onumuzdeki Eylul ayina kadar baska veteriner ziyareti yok.

    bu konuyla ilgili merak ettiğim bir konu var. tr'de yılda 1 karma / kuduz aşıları yapılıyor evcil hayvanların, bunun dışında da her ay iç/dış parazit aşıları (hap ve damla şeklinde) kendimiz yapıyoruz.

    abd'de de iç/dış parazit aşıları sizler tarafından mı yapılıyor yoksa buna gerek duyulmuyor mu?

    (bu arada birim fiyat olarak ödediğiniz ücret oldukça makul geldi bana, tr'de bu fiyatlara mümkün değil bu işlemleri yaptırabilmeniz.)


  • @gucarslan Bu defa yaptiklari kuduz asisi 3 yillikmis. 2023 yilinda tekrarlanacak.

    Diger parazit ve kene ilaclari hap seklinde. Normalde veterinerden 6 aylik seklinde veya tek tek aylik seklinde alabilirsiniz. Ayda birer hap veriyorsunuz.


  • @MySea çok teşekkürler cevabınız için. hepsinin ömrü sağlıklı, uzun olsun insallah..


  • @gucarslan Rica ederim


  • Dunku yillik veteriner ziyaretimiz (2 yasinda kopek):

    Stool (kaka) testi: $38
    Distemper/Parvo asisi: $30 (3 yil gecerli)
    Bordetella asisi: $25 (1 yillik)
    Lyme asisi: $32.50 (1 yillik)
    Pro-heart asisi: $68 (1 yillik)
    Veteriner check-up: $48.95
    Kan testi: $67

    Toplam: $309.45

    Kuduz asisini gecen yilki ziyarette olmustu, 3 yillikti, o yuzden 2023 yilina kadar tekrar olmasina gerek kalmadi.


  • NYC
    12 yasinda kopek kardiyoloji muayenesi + 1 aylik kalp ilaci 710$
    Benim en sevdigim olay uzman doktorun benimle yarim saatten fazla sure cocugumun durumu, gecmisi ve bekledigimiz hastalik ilerleyisi, prosedurler hakkinda konusmasi, tam rapor iletmesi oldu. Malum turkiyede imzali kaseli epikriz almak icin 40 defa darlamak gerekiyor.
    Bursa veterinerlik fakultesinde aldigi yanlis teshis nedeniyle 4 yil boyunca yanlis tedavi izlemis oldugumuz ortaya cikti. Ve malum, elimizde bir rapor olmadigi icin bir yaptirim sansimiz yok.


  • NYCde, tercihen Forrest Hills Rego Park bolgesinde DVM onerisinde bulunabilecek varsa cok memnun oluruz. 1 yil once getirdim buyuk oglumu ve 3.kez pratisyen hekim ariyoruz.


  • @bengisu deneyimlerinizi paylaştığınız için minnettarım.
    yavrunuza da sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.

    tr'de bu şekilde çalışan bir veteriner hekim bulmak ciddi zor.
    hem ürün, hem hizmet tedarik etmek şuan her zamankinden daha zorlaştı artık.
    yasal göçmenlik hayalimizin en önemli sebeplerinden biri de bu oldu artık; yavrularımıza daha güzel bir hayat sağlayabilmek.


  • @gucarslan kesinlikle. burada fiyatta pazarlik payi yok ve doktorlar direkt 85$ muayene ucreti aliyor olduklari icin pahali geliyor olabilir insanlara ilk basta. ancak o 85$lik muayene ucreti sayesinde pratisyen hekim oglumun onceki teshisiyle uyumsuz kalp sesini farkederek bizi kardiyolaga sevk etti ve durum ortaya cikti. isteyen herkese bol sans ve kolaylik diliyorum yurekten.


  • @mysea benim bir merakim var bu konuda malumunuz burda bazi asilari bir arada yapmaktan cekinirlerki dogruda yapiolar canliya agir gelip ates vb yan etkiler gorulebiliyor.peki ya orada bir seferde yapilan yillik tum asilar beslemis oldugunuz canlarda hicbir yan etki veya olumsuz bir durum olusturdumu?
    Sorumu @MySea uzerinden sorsamda bu islemleri gerceklestiren herkezin yorumunu merak ediyorum.


  • @gokhanbagatur Bizimkine en sonki seferde yapilmasi gereken yillik asilarini ayni randevu icerisinde yaptilar. Ben ilk once biraz tereddutluydum, veteriner ile randevu oncesi telefonda gorusup sordum, kendisi bir sorun olmayacagini soyledi ama isterseniz ayri randevular alip getirebilirsiniz diye de ekledi. Ben guvendim ve ayni randevuda hepsini yaptirdim. Hicbir sorun yasamadik. O gun eve gelince butun ogleden sonra ve aksam koltugun uzerinde yanimizda uyudu ve sadece su icti ama ertesi sabah falan hersey oldukca normaldi. 👍


  • @mysea cok tskler,buyuk ihtimal kullanilan ilaclar ve ilaclarin cc yada ml degerleride farkli olmalidir ki ne guzel halsizlik hairici bir problem olusmamis. Burda kuduz ve karmayi yada iki x asiyi bir anda yaptirdigimizi dusunemiyorum bile inanin. İgnenin yapildigi bolgede olusan sismemi yoksa canin gecircegi durum mu derken hep korkutmustur beni.


Benzer Başlıklar

  • Amerika'da NBA Kültürü

    Kültür ve Hobi
    1
    4 Oy
    1 İleti
    119 Bakış
    smkS
    Merhabalar, NBA ile ilgili hiçbir ileti ve başlık göremedim yenisini açayım istedim. Dün hem Alperen Şengün'ü izlemek için hem de yapılacaklar listemden NBA maçı ortamını görmeyi silmek için Orlando Kia Center'daki Orlando Magic-Houston Rockets maçına gittim. İlk izlenimlerim, herkesin keyfi yerinde alkol satışı ve yeme içme opsiyonlarının olduğu, insanların aileleriyle geldiği ve eğlendiği bir yermiş Salonlar. Beklediğimden daha kalabalıktı ama insanlar genel olarak saygılı ve kibar. Gelelim maaliyete :drum: 2 kişi otopark ücreti dahil toplam vergi biletleme falan filan dahil $110 dolar ödedik. Bira $15, alkolsüzü $10. Ucuz diyemem ama pahalı da sayılmaz. Herkese şehrindeki takımın bir maçına gitmesini tavsiye derim. Son olarak Alperen fena iyi bir oyuncu, başarılarının devamını dilerim.
  • Amerika'da Tiyatro, Konser & Etkinlikler (Turk)

    Kültür ve Hobi
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    F
    Amerika’da olmasa da Amerika’dan da gitmek isteyenler olabileceği için paylaşıyorum. Kıraç’ın 23 Kasım 2024 tarihinde Toronto’da bir konser vereceği paylaşıldı. Detayları linkte bulabilirsiniz. Thanksgiving haftası bir Kanada gezisi planlamak isteyenler düşünebilir. https://www.eventbrite.ca/e/taksim-production-tickets-947542855187?utm_experiment=test_share_listing&aff=ebdsshios
  • Amerika ve Silahlanma

    Taşındı Kültür ve Hobi
    19
    1
    1 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    NewyorkNewyorkN
    Merhaba,kesinlikle dunyanin ne tarafinda olursaniz olun oncelikle kisisel guvenlik herseyden onde gelir..Silahlanmaya kesinlikle katiliyorum.Sen silahlanmassan o ,digeri ,oteki, beriki zaten silahlanacak ve onlara karsi sen yine silahsiz kalacaksin. Ne icin?ama ben silah sevmiyordum icin mi?keske olsaydi demekten iyidir bulundur nasil olsa gerekmedikce kullanmazsin zaten...Her halukarda halki silahli olan hemen her ulkede politika her daim bir nebze daha fazla halk acisindan iyi islemek zorunda olacaktir halklar daha fazla ciddiye alinacaklardir ve devlet silahli halktan onlara koyacagi kurallar icin hep iki kere dusunmek daha dikkatli olmak zorunda olacaktir(yani isini yapmak zorunda kalacaktir)boylelikle cunku halk isterse tehtid olusturabilir silahliysa ozellikle ,.Hic bir devlet halkin silahlanmasini istemez cunku onlari tam olarak kontrol altina alamaz boylelikle guc devlet de olur ve silahsiz halk her zaman korku icinde ve pasif yasamaya mahkum kalacaktir.Sonucta hic bir devlet senin ailen,arkadasin degil ve sen halksin onlarda halktan gelme ama halk degiller onlar senin emegin ve paranla sen secmis olsan bile(ki baska secenegin yok birsey secmek zorundasin kurulu bu sistemde dogmus bulundun) sadece seni yonetenler olarak kalacaktir yani isler her an degisebilir .O kadar cok neden varki silahlanmak icin,hangisinden baslasam bilemedim.Uzun sozun kisasi bana gore herkes her sartta silahlanmalidir..Yarin ne olur asla bilinmez. Not: Bu arada konuda bahsedilen bolgeler zaten ezelden beri silahliydi bu yeni birsey degil? silahlar her zaman vardi ABD de her bolgede . Ve her zaman coktu bu oranlar .Resmi ruhsatli acisindan ise bu % li oranlar bunu bilemem.. Konuda ki bir yoruma tamamen katiliyorum "Silahlar insanları öldürmez,insanlar insanları öldürür." Bu kadar basit.
  • Amerika Portreleri

    Taşındı Kültür ve Hobi
    2
    2 Oy
    2 İleti
    960 Bakış
    caglarorC
    ABD'ye ilk defa NY'a bir iş gezisi için giden bir arkadaşım döndüğünde nasıl buldun diye sorunca "iyi güzel de neden insanlar bu kadar mutlu?" demişti. Gülen yüzler görmek, hiç tanımadığınız insanların size hoşgeldiniz, günaydın vb. demesi bizim ülkeye bir tık fazla geliyor. Umarım bize de welcome olur US.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum