Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba, Amerika'ya giriş yapana kadar geçen süreç için çok güzel tecrübeler paylasmissiniz, çok teşekkürler bilgilendirmeler için. Peki sonraki süreç nasıl oluyor? Hayvan sağlık sigortası, yıllık vergi vs. Bu konular hakkında bilgi verebilir misiniz? Veteriner fiyatları nasıl, bizim gibi her köşe başında Veteriner var mı? Kısaca evcil hayvanıyla Amerikada yaşayanların oradaki tecrübelerini dinlemek isterim. Benim kız 2 yaşında toy poodle 🙂


  • @Alperen-Göçmen biz sağlık sigortası gibi bir şey yaptırmadık, üç aydır bir kez veterine gittik çipini kaydettirelim genel bir muayene vs olsun diye, türkiyedeki çipi burda okuyor. Homeagain adlı siteden çipini kaydettirdik sanırım 19Dolardı normalde kendin kaydebiliyosun ama biz veterinere siz giriş yapın dedik 22 dolar ödedik bu nedenle, dış paraziti her ay yaptırmamızı istediler bize kediler için revolution plus adında , sanırım dış parazite flea diyolar , tanesi 19,5 dolar , doktor muayenesi de 64 dolar ödedik


  • @Alperen-Göçmen aklıma geldi evimizde aylık 50 dolar pet kirası ödüyoruz kiraya ek, bir de pet için 500 dolar depozito aldılar evi kiralarken


  • @Alperen-Göçmen Biz ilk giris yaptiktan 1 sene sonra yillik asilari icin gitmistik veterinere. Birkac farkli asi icin toplam 150 dolar civari odemistik. Ben sigorta da yaptirdim, aylik 33 dolar ona veriyoruz. Bulabildigim en kapsamli sigorta buydu fakat rutin kontrol, yillik asilar gibi seyleri karsilamiyor. Bir hastalik, kaza vs olursa karsiliyor. Burada o tur islemler cok pahali oldugu icin sigorta bana daha cazip geldi. Veterinerinizi kendiniz arastirip Google yorumlarina bakarak secebilirsiniz.
    Bizim yasadigimiz apartman kedimiz icin kira/depozito almadi ama alan yerler var. Seattle sehrinde non-refundable pet fee yasak ama ona ragmen ilanlarda goruyorum, ev kiralarken ona dikkat etmek lazim. Burada genelde refundable pet deposit aliniyor, onun da kiranin 25%'ini gecmemesi sarti var. Genelde 200-300 USD oluyor, pet kirasi da 25-50 USD olabiliyor.


  • @Alperen-Göçmen Bizimde miniature poodle var, 1 yasinda. Oncelikle bulundugunuz yerde veteriner clinicleri arastirin. VCA animal hastaneleri veya baska isimler altinda olanlari var, bunlar genel olarak pahalidir. O yuzden kucuk vet clinicler bulursaniz, daha uygun olabilirler.

    Biz sigorta yaptirmadik cunku herseyi kapsamiyor ve reimbursement uzerinden calisiyor. Yani siz onden oduyorsunuz, sonra vet raporunu falan sigortaya gonderiyorsunuz ve eger onlar kabul ederlerse size geri odeme yapiyorlar. Hicbirisi zaten 100% kapsamiyor. O yuzden sigorta yaptirma tercihi size kalmis.

    Ortalama her bir vet visitimiz, bizimki puppy oldugu icin, minimum $75, maximum $150 tuttu. Asilar da dahil. Asilari pet storelarda da yaptirabilirsiniz ama asagi yukari ayni fiyatlardalar.


  • @gallifrey benim merak ettiğim türkiyedeki hibi bir defter çıkartmıyorlar mı aşı için? Bize geeek yok dedi veteriner ama ben aşıları takip etmek istiyorum defterde imzalı görmek istiyorum, hem türkiyeye uçtuğumuzda deftere bakmıcaklar mı? Bir de bilenler rica etsem burda hem kedi hem köpek için olması gereken aşıların türkçe ve ingilizcelerini yazabilir mi? İç dış parazit nedir? Burda iç parazit yapmıyorlar mı kedimiz için dışarı çıkmıyorsa gerek yok dediler,


  • @dilara1424, içinde söyledi: Amerika'da Evcil Hayvan Bakimi

    @gallifrey benim merak ettiğim türkiyedeki hibi bir defter çıkartmıyorlar mı aşı için? Bize geeek yok dedi veteriner ama ben aşıları takip etmek istiyorum defterde imzalı görmek istiyorum, hem türkiyeye uçtuğumuzda deftere bakmıcaklar mı? Bir de bilenler rica etsem burda hem kedi hem köpek için olması gereken aşıların türkçe ve ingilizcelerini yazabilir mi? İç dış parazit nedir? Burda iç parazit yapmıyorlar mı kedimiz için dışarı çıkmıyorsa gerek yok dediler,

    Defter vermediler. Asilarin kaydi zaten mikrocipte tutuluyor. Fiziksel bir belge gerekirse buyuk ihtimal onu dokuman haline getirip verebiliyorlardir. Asilarin isimlerini faturayi bulabilirsem yazarim.

    Ic, dis parazit benim yasadigim yerde zorunlu degil, sizin tercihinize kalmis. Ben bu konuda veterinerle epey detayli konusmustum. Dis parazit(pire vs.) disariya cikmayan kedilerde cok olasi degil fakat yine de gorulebiliyor. Ayakkabiniza yapisan larva, yumurta vs. ile evinize gelip hayvana gecebiliyor. Ben sadece normalden fazla kasindigini gorursem veya ustunde pire gorursem yaptiriyorum. Kedim 5 yasinda, ilk sahiplendigimde pire doluydu o zaman yaptirmistim, sonra ABD'ye ilk tasindigimizda bahceli bir evdeydik, bahceye cikiyordu ve pirelenmisti o zaman yaptirmistim. Bir de yakin zamanda ustunde bir sey gormememe ragmen bir iki gun normalden fazla kasindigini farkedince yaptim.

    Ic parazit biraz daha farkli bir konu. Veteriner hekim bana genellikle beslenme seklinden ic parazit olusabilecegini soyledi ama cok farkli sebeplerden de olabiliyormus. Disari ciktiginda bortu bocek yakalayip yiyebilir, parazitli baska bir hayvanin diskisina temas edebilir vs. Ben o konuda surekli durduk yere ilac vermek yerine bir belirti gorursem yaptirmayi tercih ettim o yuzden simdilik yaptirmiyorum. Yasi biraz daha ilerleyince duzenli yaptiracagim, cunku hastaliklari atlatmasi iyilesmesi daha zor olacak o yaslarda.


  • @gallifrey çok çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için , çok faydalı oldu


  • @dilara1424 Rica ederim. Bu arada asi belgesini buldum, faturada detayli yazmislar zaten gecerlilik tarihini vs.

    FVRCP (karma) - $24
    Rabies (kuduz) - $25
    Exam-wellness visit (yillik muayene) - $70

    Ilac icin sadece kuduz asisinin adini degil fakat seri numarasini yazmis.


  • @gallifrey çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz,aşıları yıllık mı yapıyorlar ?


  • @dilara1424 Evet benim kediye yaptiklari 1 yillikmis. Ama mesela bu hafta asi zamani gelmis olmasina ragmen Covid yuzunden acil olmayan vakalara bakmiyorlar o yuzden asilarin yenilenmesini ertelediler.


  • @gallifrey tekrae çok sağolun, bizim gittiğimiz klinikte bakıyorlar ama pet sahiplerini içeri almıyorlar biz kapıda durduk, bir de Türkiyede ne güzeldi direkt veterine gidiyordum, burda randevuyu 2 gün sonraya verdiler


  • Gecen ay 1. yil asilarini yaptirdik kopegimize. Tum olmasi gereken asilar tek ziyarette yapildi. Lab work yapildi (kati diski ve kan testleri). Ve Veteriner full body check yapti. $240 odedik. Bir hastalik falan olmazsa, tekrar onumuzdeki Eylul ayina kadar baska veteriner ziyareti yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Evcil Hayvan Bakimi

    Gecen ay 1. yil asilarini yaptirdik kopegimize. Tum olmasi gereken asilar tek ziyarette yapildi. Lab work yapildi (kati diski ve kan testleri). Ve Veteriner full body check yapti. $240 odedik. Bir hastalik falan olmazsa, tekrar onumuzdeki Eylul ayina kadar baska veteriner ziyareti yok.

    bu konuyla ilgili merak ettiğim bir konu var. tr'de yılda 1 karma / kuduz aşıları yapılıyor evcil hayvanların, bunun dışında da her ay iç/dış parazit aşıları (hap ve damla şeklinde) kendimiz yapıyoruz.

    abd'de de iç/dış parazit aşıları sizler tarafından mı yapılıyor yoksa buna gerek duyulmuyor mu?

    (bu arada birim fiyat olarak ödediğiniz ücret oldukça makul geldi bana, tr'de bu fiyatlara mümkün değil bu işlemleri yaptırabilmeniz.)


  • @gucarslan Bu defa yaptiklari kuduz asisi 3 yillikmis. 2023 yilinda tekrarlanacak.

    Diger parazit ve kene ilaclari hap seklinde. Normalde veterinerden 6 aylik seklinde veya tek tek aylik seklinde alabilirsiniz. Ayda birer hap veriyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea çok teşekkürler cevabınız için. hepsinin ömrü sağlıklı, uzun olsun insallah..


  • @gucarslan Rica ederim


  • Dunku yillik veteriner ziyaretimiz (2 yasinda kopek):

    Stool (kaka) testi: $38
    Distemper/Parvo asisi: $30 (3 yil gecerli)
    Bordetella asisi: $25 (1 yillik)
    Lyme asisi: $32.50 (1 yillik)
    Pro-heart asisi: $68 (1 yillik)
    Veteriner check-up: $48.95
    Kan testi: $67

    Toplam: $309.45

    Kuduz asisini gecen yilki ziyarette olmustu, 3 yillikti, o yuzden 2023 yilina kadar tekrar olmasina gerek kalmadi.


  • NYC
    12 yasinda kopek kardiyoloji muayenesi + 1 aylik kalp ilaci 710$
    Benim en sevdigim olay uzman doktorun benimle yarim saatten fazla sure cocugumun durumu, gecmisi ve bekledigimiz hastalik ilerleyisi, prosedurler hakkinda konusmasi, tam rapor iletmesi oldu. Malum turkiyede imzali kaseli epikriz almak icin 40 defa darlamak gerekiyor.
    Bursa veterinerlik fakultesinde aldigi yanlis teshis nedeniyle 4 yil boyunca yanlis tedavi izlemis oldugumuz ortaya cikti. Ve malum, elimizde bir rapor olmadigi icin bir yaptirim sansimiz yok.


  • NYCde, tercihen Forrest Hills Rego Park bolgesinde DVM onerisinde bulunabilecek varsa cok memnun oluruz. 1 yil once getirdim buyuk oglumu ve 3.kez pratisyen hekim ariyoruz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum