Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hasan44 Bildiğim kadarı ile kcc den gelen evrak talep maili sonucunda yolluyorsunuz sabıka kaydınızı, ds260 formunda sadece size bir suça karıştınız mı tarzı sorular soruluyordu diye hatırlıyorum. Yurtdışı için ise belli bir süre ikamet ettiğiniz ülkelerden de sabıka kaydı alıp yollamanız gerektiğini okumuştum, turist olarak gittiklerinizden almak gerekmiyor sanırım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @UgurMutlu, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar, Ds-260 formunda askerlik yapmadı olarak işaretlemiştim, şuan da askerlik görevimi yapıyorum KCC belge talebinde askerlik durum belgesi göndermeli miyim yoksa konsolosluğa giderken askerliğim bitmiş olacağı için askerlik durum belgesini o zaman eklesem olur mu?

    TC vatandaslarindan bu belge istenmiyor zaten, guncellemenize gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasan44, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar merhaba, ben DS 260 formunu doldurmuştum ama entryleri okuyunca merak ettim, bu başka ülkelerden alınan sabıka kaydı gibi evrakları hangi soruya verdiğiniz cevaba göre sizden isteniyor? Have you travelled any country for the last 5 years? Sorusuna ben turist olarak gittiğim almanya ve fransayı yazdım. Bunlardan dolayı o ülkelerden birşey almam istenmez değil mi? @crazycells ne düşünürsünüz? Teşekkürler

    Hayir, istenmez. 12 ay veya daha fazla yasamaniz gerekiyor o ulkede...


  • Arkadaşlar ilk 800 içindeyim, mülakat için bir email gelmedi. Bir yerden kontrol mu etmemiz gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐

    @local1907, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar ilk 800 içindeyim, mülakat için bir email gelmedi. Bir yerden kontrol mu etmemiz gerekiyor?

    Merhaba,

    İmzanızda dosya numaranız 2020 gözüküyor. Sanirim 2021 olacak o. Düzeltebilir misiniz?

    Su anda DV2021 icin bir mülakat tarihi dağıtımı soz konusu değil henüz. Bekliyoruz. 🙂


  • @local1907 inşallah o günler de gelecek, sabırla bekliyoruz.


  • Arkadaşlar iyi akşamlar.

    Kısa bir sorum var.

    Tüm süreçleri geçtiğimizi varsayalım. Green Card'ı aldık diyelim. Vize çıktıktan 6 ay içerisinde amerikaya giriş yapmamız gerekiyor. Burası da tamam.

    Ancak Türkiye'deki işlerimizi tamamlayabilmek için green card'ı ne kadar erteleyebiliriz/dondurabiliriz?

    Biliyorsunuz corona, işsizlik, belirsizlik en azından önümüzü görmeye başladığımızda gidelim.

    Teşekkürler şimdiden.


  • merhaba, ben DS 260 formunu doldurdum, "https://ceac.state.gov/" sayfasından başvuruyu görüntülediğimde ise "COMPLETED" olarak gözüküyor. Benim başvurumda bir sıkıntı yok değil mi? Şu aşamada sürekli KCC'den evrak maili gelmiş mi gelmemiş mi onu mu kontrol etmem gerekiyor sadece?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kubierto, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar iyi akşamlar.

    Kısa bir sorum var.

    Tüm süreçleri geçtiğimizi varsayalım. Green Card'ı aldık diyelim. Vize çıktıktan 6 ay içerisinde amerikaya giriş yapmamız gerekiyor. Burası da tamam.

    Ancak Türkiye'deki işlerimizi tamamlayabilmek için green card'ı ne kadar erteleyebiliriz/dondurabiliriz?

    Biliyorsunuz corona, işsizlik, belirsizlik en azından önümüzü görmeye başladığımızda gidelim.

    Teşekkürler şimdiden.

    İlgili konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ahmet-Can Evet, şu anda sadece beklemeniz gerekiyor. İmzanızdaki case no 2021 ile başlamalı, onu düzeltin isterseniz.


  • Şimdiden vereceğiniz yanıt için teşekkür ediyorum Aile başvurusu yaptım başvuran kişinin pasaportu var fakat diğer aile bireylerinin hepsi için yoktu (Çocuklar) ds-260 formunu gönderdikten hemen sonra pasaport elime ulaştı formu açtırmama gerek olmadığını düşünüyorum en nihayetinde başvuru yapan asıl kişinin pasaportunun olmasının yeterli olduğunu düşünüyorum diğerleri için görüşmeye çağrıldığı zaman için götürsek uygun olur mu ? teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ekrem-Ibrikci, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Şimdiden vereceğiniz yanıt için teşekkür ediyorum Aile başvurusu yaptım başvuran kişinin pasaportu var fakat diğer aile bireylerinin hepsi için yoktu (Çocuklar) ds-260 formunu gönderdikten hemen sonra pasaport elime ulaştı formu açtırmama gerek olmadığını düşünüyorum en nihayetinde başvuru yapan asıl kişinin pasaportunun olmasının yeterli olduğunu düşünüyorum diğerleri için görüşmeye çağrıldığı zaman için götürsek uygun olur mu ? teşekkür ederim

    Bu evraklari, istedikleri zaman KCC'ye gondereceksiniz. O nedenle hepsi elinize ulastiysa surec baslamadan degisikligi yapabilirsiniz DS-260 formlarinda...


  • @crazycells ds-260 formunu açtırıp bu bilgileri düzeltmek ciddi bir zaman alacaktır bana ds-260 formunu açtırmama gerek olmadığı ve mülakat zamanı bu pasaportu yanımda götürmemin yeterli olacağı söylendi (çocuklar) için siz ds-260 formunu açtırıp düzeltebileceğimi söylüyorsunuz fakat gerçekten bu gerekli mi düzeltme yapmak zorunda mıyım ? şimdiden vereceğiniz cevap için çok teşekkür ediyorum


  • @crazycells Case number 28XXX'lerde formu şimdi mi açtırmamı önerirsiniz ?


  • Merhaba,
    KCC'nin belgeleri istedigi tarih geçen yıllara göre yavaş mı ilerliyor? Şimdiye kadar kaç binlere gelmesi gerekiyordu? Ya da normal mi geçen yıllara göre?


  • @newyorker geçen seneleri bilmiyorum ama sanırım şu an 10k’lardayız. Umarım bir an önce hızlanırlar.


  • Arkadaşlar sağlık kontrolünde göz kontrolü de oluyormuş sanırım. Benim gözümün numarası yüksek, bu bir sorun çıkarır mı sağlık kontrolünde?


  • @Arne-Saknussemm sanmam, sadece sağlık kayıtlarınıza işlerler. Doktorun sitesinde gözlük kullanıyorsanız getirin gibi bilgi yer alıyor (zaten sanırım siz sürekli takıyorsunuz)


  • @hasan44 Evet, sürekli kullanıyorum. Ben de problem olacağını sanmıyorum. Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @newyorker, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba,
    KCC'nin belgeleri istedigi tarih geçen yıllara göre yavaş mı ilerliyor? Şimdiye kadar kaç binlere gelmesi gerekiyordu? Ya da normal mi geçen yıllara göre?

    Evrak talebi son 1-2 haftada biraz yavaşladı ancak akmaya devam ediyor. Fakat evrak onayı ağustosun sonundan beri gelmiyor. O tamamen durmuş durumda.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum