Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Uzun zorlu yorucu bir maratonda yolu yarıladık. İptal olan randevumuzu Ais mağduru olarak zar zor alabilmiştik. 21 eylülde sağlık kontrollerimizi tamamladık. 24 Eylül Sabahı heyecandan saat geçmedi 11.30 da olan randevumuz için 10. 50de otelden çıkıp yürüyerek gittik. Bu arada seven deep otel de kaldık gayette memnun kaldık. Çocuklarla 11.05 de ancak varabildik. Kapıdaki Görevli birazdan çağıracağını söyledi. 11. 20 gibi içeri aldılar kapıda covid kağıtlarımızı imzaladık. İçeriye girdik herkes gayet güleryüzlüydü. Ana bölüme geçirdiler bizi pasaportları mızı aldılar beklemememizi söylediler. Bu arada ais den sıkıntı yaşamıştık ekranda sadece ben gözüküyordum neden dedi bende sorun yaşamıştık bilginiz vardır dedim evet tamam ekranda gözüküyor diğer kişiler dedi. Beklemeye geçtik. 2 dk sonra evrak için çağırdılar. Unganların dosyaları ve 2 şer fotoğraf istediler. Sonra kcc den evrakları diploma aslını evlilik cüzdanı aslı ve banka dökümleri i istediler. Banka dökümlerini verirken araç ruhsatları ı vermek istiyorum olur mu dedim. Gerek yok dedi. Ama bu da mal varlığı olduğu için göstermek istiyorum dedim. Banka kağıtlarına baktı gerek yok bu para yeterli Bizim için nakit önemli dedi. Peki dedim. İşlemleri bitinceye bekleme salonunda bekleyin ödeme için çağıracaklar sonra da görüşmeniz olacak dedi. Yine bekleme salonuna geçtik. Ödemeyi de yaptıktan sonra ismimizi çağırdılar.
    Meşhur chelsea maskeli abimiz İngilizce nasılsınız dedi. Bende İngilizce çok heyecanlıyım dedim. Sonra İngilizce anlıyor musun dedi. Evet filan demeden direk çok heyecanlıyım. Bildiğim şeyleri unutup konuşamayabilirim bu yüzden Türkçe devam edebilir miyiz dedim. Tabi ki dedi. Çok keyifliydi kendiside. Parmak izlerimiz aldı. Sonra bana nereye gideceksiniz dedi. San antonio dedim. Neden dedi. Orada arkadaşlarımız var bize manevi olarak destek olacaklar dedim. Güzel dedi. Ne iş yapıyorsunuz şimdi dedi. Bende fotoğrafçı yım dedim. Ooo çok güzel dedi. Ekrana bir şeyler yazdı sonra evraklarda bireyler işaretledi bu arada ağzında sürekli oo güzel evet süper filan gibi cümleler vardı 😊 işaretleme işi bitince vizenizi onaylıyorum. 3-5 gün içinde size ulaşacaktır dedi. Bana sormak istediğiniz bir şey var mı dedi. Bende asıl evraklarımı istedim. Bankoya katmışlardı zaten hepsi burda dedi önümü gösterdi bende aldım. Teşekkür ettik. Ve Ayrıldık.

    Tahminimden kısa ve kolay geçti. Oysa yüzlerce konuşma planı yapmıştım kendimce 😂 ve epeyde bir evrak hazırlamıştım fazladan. Hepsini geri aldık.

    Umarım herkes bu keyfi yaşar. Burada emek veren herkes bunu hak ediyor. Sorulara verdiğiniz cvplara ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Herkese bol şans.


  • @esranboylu tebrik ederiz darısı başımıza 🙌🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @esranboylu chelsea maskeli abimizle komiklikler şakalar 🙂
    tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @esranboylu Tebrikler herşey gönlünüzce olsun darısı başımıza 😊


  • @akcnmehmet ben de henüz onay almadım 😞


  • @Sngrfrt bende ayni durumadayım. Numaram 17binlerde.ds260ı temmuz da doldurdum.eylül ayında evraklar kcc ye gitti 19 eylül de de kilit açıldı.ama mülakat tarihi henüz gelmedi amerikada bir avukat bulup dava acarsak şansımız olabilirmiş.nasıl olacak bilmiyorum.30 eylül de şanzımızı kaybedebiliriz malesef....bir çozum bulursanız burda yazabilirseniz sevinirim.


  • @esranboylu Tebrikler Amerikada başarılar dilerim. Banka dökümünüzdeki para ne kadardı ?


  • Merhaba Öncelikle kazanan tüm talihlileri tebrik ederim.Darısı başvurmayı bekleyen arkadaşlarımıza ,Bildiğiniz üzere Dolar'daki yüksek değer artışı Türkiyeden başvuru yapacakları ve talihlileri endişelendiriyor.Bundan dolayı Beklemede olan kişileri daha aydınlatıcı şekilde bilgilendirmek için Beyanda bulundugunuz banka hesap dökümü tutarını belirtebilirmisiniz ? Kişi sayısı ile beraber eğer sizin için sıkıntı olmaz ise.


  • @unlucky, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba Öncelikle kazanan tüm talihlileri tebrik ederim.Darısı başvurmayı bekleyen arkadaşlarımıza ,Bildiğiniz üzere Dolar'daki yüksek değer artışı Türkiyeden başvuru yapacakları ve talihlileri endişelendiriyor.Bundan dolayı Beklemede olan kişileri daha aydınlatıcı şekilde bilgilendirmek için Beyanda bulundugunuz banka hesap dökümü tutarını belirtebilirmisiniz ? Kişi sayısı ile beraber eğer sizin için sıkıntı olmaz ise.

    Kazandigin zaman o para bir şekilde bulunur, en kotu borç alır geri verirsin,benim görüşüm bu.


  • Merhabalar. Uzun bir bekleyişten sonra mülakatımızı nihayet dün gerçekleştirdik. Saat 13.15'teki randevumuz için biraz erken gittik. Güvenlik 13:00'te gelin öyle alacağız dedi. Girişte kovid evrakı doldurduk. İçeriye girdikten sonra biraz uzun sürdü işlemler. Evrakları alan görevliye evraklarımızı teslim ettik. Bu arada mezuniyet belgemi istememesine rağmen ben yine de verdim. Çünkü daha önce bu evrakı vermediği için sorun yaşayan arkadaşlar oldugunu biliyordum. Evrakların tesliminin ardından yerimize oturduk ve sonra tekrar numaramiz yandi. Aynı görevliye ödememizi yaptık. Ardından mülakat için son kez numaramız yandı. Mülakatimizi Hint asıllı beyefendi yaptı. Son derece rahattı. Mülakatı ingilizce yaptık, akıcı bir konuşması vardı. Ne iş yapıyorsunuz, nereye gideceksiniz, neden gideceksiniz, yıllık geliriniz ne kadar diye sordu. Eşime de ne iş yaptığını sordu. Tebrikler, vizeniz onaylandi dedi. Bankada 57k civarında bir para göstermiştik 3 kişilik ailemiz için. Teksas'a gideceğiz. Bu süreçte bizlere destek olan özellikle sayın @crazycells ve sayın @Muhtaradana ya sonsuz teşekkürler. Hiç bıkmadan usanmadan bütün sorularımıza cevap verdiler, surecimize katkı sağladılar. Umarım sayın @Muhtaradana nin da mülakat tecrübesini yakın zamanda burada okuruz 🙏🙏 İyi ki yeşilkarforum varmış bütün süreci bu forum sayesinde ilerlettik. Siteyle ilgili emeği geçen herkese teşekkürler. Bu arada bir kulağımız da davada hala, asıl sevinci 30 Eylül'ün uzatılmasıyla ve diğer arkadaşlarımızın vizelerini almalariyla yaşayacağımızı belirtmek isterim.


  • @imgey hayırlı uğurlu olsun 🙂


  • Vizesini alan tüm 2020'lileri kutluyorum yeni hayatlarında çok mutlu olmalarını diliyorum.
    Kalan 2020'li ve 2021'lilerinde bir gün mülakat deneyimi yazması dileğiyle 🖐🏽


  • 30 Eylul suresinin uzatilmasi ile ilgili bir gekisme var mi? Ayin 21’inde belli olacagi soyleniyordu..
    Case number: 38xxx


  • vize onayı geldikçe çok seviniyorum. umarım bütün 2020 ler haftaya kadar vizesini alir


  • @breezyguy 4 kişilik Aileyiz 44k dolar gösterdik.


  • @hasan44 teşekkürler 😊


  • Abd’ye ilk girişte asıl talihli kişi girip eş daha sonra giriş yapabiliyor mu? Yoksa çiftlerin ve tüm ailenin aynı anda mı giriş yapması gerekir? @crazycells sizin bu konu da bilginiz var mı


  • Merhabalar bana onay geldi ama randevu daha gelmedi sizce mülakat tarihi verirlermi sıra numaram 26***


  • @pawlover, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Abd’ye ilk girişte asıl talihli kişi girip eş daha sonra giriş yapabiliyor mu? Yoksa çiftlerin ve tüm ailenin aynı anda mı giriş yapması gerekir? @crazycells sizin bu konu da bilginiz var mı

    asıl kazanan kimse önce o girmeli. asıl kazanan girmeden yani vizesinde v1 yazan girmeden diğer vizeler kullanılamaz. havalimanında da önce dv1 vizeli giriş yapmalı sonra aile uyelerı gırıs yapmalı.


  • Geçen sene bu zamanlarda her gün saatlerce forumda zaman geçirip geçmiş mülakat deneyimlerini okurdum acaba bana da kısmet olacak mı derdim:) Çok şükür ki nasip oldu, umarım isteyen herkese de nasip olur. Bu forumdan çok fazla şey öğrenmiş biri olarak kendi tecrübelerimi de ilerde bizle aynı süreçten geçecek arkadaşlar için paylaşmak istiyorum. Oldukça uzun bir yazı olacak, süreci baştan aşağı detaylı yazmaya çalışacağım, umarım sıkılmazsınız.

    Öncelikle DV-2020 süreci şüphesiz ki Green Card çekilişi tarihine geçecek yıllardan biri olacak. Burda ne kadar zor bir süreç geçirdiğimizi yazmaya çalışsam yine de tam anlatamam, hani derler ya yaşayan bilir diye işte aynen öyle, yaşayan bilir. Hepinizin bildiği gibi süreç Nisan ayına kadar herhangi bir yasak olmadan devam etti fakat dünyayı etkileyen Covid-19 Pandemisiyle gelen yasaklar yüzünden bir bilinmezliği girdi. Daha sonra Trump'ın imzaladığı Executive Order'lardan dolayı yaklaşık 5-6 ay boyunca hiç kimse vizesini alamadı. İlk imzaladığı EO 22 Nisan tarihindeydi ve 2 ay sonra yani 22 Haziran tarihinde bitecekti. Bütün DV-2020 kazananları olarak varolan yasağın 22 Haziran tarihinde bitip, kendi kendini imha etmesini bekliyorduk. Ne yazik ki öyle olmadı, Trump yeni bir EO daha imzaladı. Bu imzaladığı yeni EO yıl sonuna kadardı yani bizim için bir nevi artık süreç bitmişti. Bu olaylardan sonra birçok insan süreci takip etmeyi bıraktı artık bu işin olmayacağına karar verdi. Onlara hak veriyorum, çok zor birkaç ay geçirmiştik ve imzalanan yeni kararla çok büyük bir hayalkırıklığı yaşamıştık. Fakat bu işi durdurabilecek hala bir mecra vardı, Amerikan adaletiydi. Bizim elimizde olmayan sebeplerden dolayı yaşanan bir durumdan dolayı insanların yıllardır kurduğu hayallerinin elinden alınması tabi ki doğru değildi. Ortaya birden fazla avukat göçmen avukatı çıkıp bu durum için savaşacağını söyledi. Bunlardan özellikle hukuk profesörü olan Charles Kuck ve mandamus davalarıyla bilinen Curtis Morrison'dı. (Bu avukatların dışında bir çok değerli avukatlar var AILA avukatları, Curtis'in ortağı Rafael ve sayamadıklarım). Charles Kuck'ı ilk duruşmada dinlerken söylediği bir sözü hala unutamıyorum sanırım hayatım boyunca da unutmayacağım. Charles hakime şöyle dedi: "Judge, you stand at the gate... you are the only person that can let them come to America". Bu söz beni gerçekten çok etkilemişti. Bu duruşmadan sonra yaklaşık 2-3 duruşma daha oldu ve 4 Eylül günü, hakim geniş kapsamlı bir davadan sadece DV-2020 kazananlarına yönelik bir pozitif karar verdi. Diğer bütün vize tipleri için istenilenleri reddetti. Yani tam olarak herkes için olumlu bir sonuç olmasa da bizim için yani DV-2020 kazananları için bu dava bir zaferdi.

    Trump'a karşı açılan dava kazanılınca herkes gibi bu sefer bir başka beklemeye başladım. Her gün saatlerimi geçirdiğimin forumun yerini Twitter'daki avukatların hesapları yer almıştı artık. Sürekli yeni bir gelişme var mı diye telefon elimden bırakmıyor, bir umut güzel bir gelişme için bekliyordum. Ve o gelişme 11 Eylül 2020'nde ais üzerindeki randevu alma yerinin açılmasıyla oldu. Hemen sistemden 18 Eylül 2020, saat 10:30 tarihine bir randevu aldım. Artık zor olanı başarmıştım. 1 Nisan mülakat iptalimden sonra aylardır beklediğim randevuyu almıştım. Hemen Unganlardan sağlık raporu için randevu aldım. 15 Eylül Salı günü saat 10:15 idi randevu tarihim. Şimdi aşağıda 2 farklı paragrafta ilgilenen arkadaşlar için sağlık raporu ve mülakat deneyimlerimi yazacağım.

    14 Eylül'ü 15'ine bağlayan gece İstanbul'dan Ankara'ya yola çıktım. Sabah 9:30 civarı Unganların bulunduğu binanın önündeydim. Daha randevuma 45 dk olduğu için hemen yan tarafta kalan Kuğulu Park'ta biraz oturup zaman geçirdim. Randevum saatimden bi 10 dakika önce 4. kattaki Mehmet Ungan yazılı odanın kapısını çaldım. Görevli bayan oturduğu yerdeki bir butonla kapıyı otomatik açtı. Evraklarımı teslim ettim ve benden 3. kattaki düzen laboratuvarında testler yaptırmamı istedi. Düzen laboratuvarında 117.5 dolar gibi bir para ödedim. Kan verme, idrar ve akciğer röntgeni testlerinden sonra tekrar 4. kata çıktım ve görevli bayanla konuştum. Bu sefer sağlık raporundaki son aşama olan Dr. Mehmet Ungan'ın muayenesi için saat 14:30 gibi gelmemi söyledi. Muayeneye daha çok olduğundan biraz etrafta zaman geçirmek istedim. Saat 12:30 gibi Unganlardan gelen bir telefonla eğer yakınlardaysam şuanda muayene olabileceğim söylendi. Neyseki çok uzakta değildim yaklaşık bi 10 dakika içerisinde tekrardan Unganların yazhanesine gidebildim. Az bir süre bekledikten sonra görevli bayan eşliğinde muayene odasına girdim. Önce kilo ve boy ölçümleri yapıldı daha sonra ameliyat önlüğü tarzı bir şey giyerek doktoru beklemem söylendi. Aradan 1 dakika geçti geçmedi ki Dr. Mehmet Ungan odaya girdi. Geçmiş deneyimlerde okuduğum kadarıyla çok fazla soru soran Mehmet Ungan bana sadece birkaç basit soru sordu: "Daha önce ameliyat oldun mu?" "Düzenli kullandığın ilaç var mı?" "Herhangi bir kronik hastalığın var mı?" bu kadar. Bu soruları sorarken ben daha anlamadan 2 tane aşı yaptı. Muayeneden hemen sonra 280 dolar ücreti ödedikten sonra Unganlardaki işlemlerim bitti, aynı gün içerisinde de İstanbula geri döndüm.

    Şimdi geldik mülakat gününe, 17 Eylül gecesi yine sağlık raporuna gittiğim gibi İstanbul'dan Ankara'ya doğru yola çıktım. Sabah tam 8:55'de unganlara uğrayıp sağlık raporumu aldım. Daha sonra 10:30 olan randevum için bir süre beklemeye başladım. Tabi beklerden kafamda bin tane senaryo kuruyorum işte mülakatta söyle bir soru sorarsa şunu derim, şöyle yaparım vs gibisinden. Saat 10:00 da konsolosluğun yanındaki bir kafeye gidip emanet bırakmak istediğimi söyledim, sağolsun herhangi bir ücret almadan emanetlerimi kabul ettiler. 10:15'de de mülakatıma girmek için konsolosluğun önünde oldum. Görevli bayan dışarı çıkıp ismimi ve saat kaç randevusu olduğumu sordu, cevapladım. Tamam dedi, hemen girişteki Covid-19 ile ilgili olan formu doldurmamı istedi. Bu forumda Covid semtompları yaşadınız mı, son 14 günde başka bir ülkeye gittiniz mi tarzı sorular vardı. Formu doldurdum ve beklemeye başladım. Yaklaşık 20 dakika sonra içerideki bir arkadaş çıkınca beni aldılar. Görevli avuç içlerime şeffaf bir şeyi sürdü, ne işe yaradığını bilmiyorum açıkcası. Sonra güvenlik kontrolünden geçip mülakatların yapıldığı alana doğru ilerlemeye başladım. Girmem gereken yere gelince içerdeki görevli kapıyı otomatik açarak beni içeri aldı. Pasaportumu istedi ve pasaportuma bir barkod yapıştırıp 9 numaralı yerin benim numaram için yanmasını beklememi söyledi. Oturma yerlerine geçip büyük bir heyecanla beklemeye başladım. Yaklaşık 10 dakika sonra numaram yandı ve evraklarımı teslim etmeye gittim. Görevli önce pasaportumu istedi ve bilgisayara bazı bilgiler girdi. Daha sonra o evrakları istedikçe ben de teslim etmeye başladım. Teslim ederken bir yandan da eksik bir evrak kaldı mı diye kontrollerimi yaptım. Alması gereken bütün evrakları aldı sadece ais kaydını almadı, ben de bunu almadınız almamanız gerektiğine emin misiniz dedim evet ona gerek yok sistemden görebiliyoruz dedi. Tamam dedim. Evrak teslimi bitince yine yerime geçip 330 dolar ödememi yapmam için numaramın tekrar yanmasını bekledim. Numaram yandı, gidip ödememi yaptım, bir fiş verdi daha sonra yine oturup beklemeye başladım. Artık o büyük ana adım adım yaklaşıyordum. Numaram son bir kez daha yandı ve mülakatımın olacağı yere gittim. Sarışın Amerikalı bir beyfendi vardı. Mülakatı ingilizce yapmak istediğimden direkt kendim ingilizce olarak gider gitmez selam verdim. O da selam verdi daha sonra bilgisayardan bazı bilgiler girdi. Yaklaşık 1 dakika sonra sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi. Söyledikleri şeyleri kabul ettiğime yemin ettim. "Hangi eyalete gideceksin?" dedi "Texas, Houston" dedim. "Neden oraya gitmek istiyorsun?" dedi, çok yakın arkadaşlarım var başlangıçta bana yardımcı olacaklarını söyledim. "Daha önce başka bir ülkede bulundun mu dedi?" Evet Erasmusla Almanya'da 5.5 ay kaldığımı söyledim. Bunu duyunca bana Almanca olarak "Kannst du Deutsch sprechen?" yani Almanca konuşabiliyor musun dedi. Ben Almanya'da kaldığım süre boyunca Almanca dersi aldığımdan ve Alman bir şirkette çalıştığımdan Almanca seviyem iyi düzeyde. Almanca olarak hemen evet konuşabilirim dedim. Güldü, tamam dedi. Yüz tipi olarak Almanı da andırmıyor değildi, belkide Almanyadan Amerika'ya göçmüş bir ailenin çocuğuydu. İngilizceye tekrar geri döndük. Biraz bekleteceğim dedi, tamam dedim. Bilgisayara bazı bilgiler girdi. Daha sonra bana dönüp vizeni onaylıyorum, 3 iş günü içerisinde eline gelir dedi. Çok teşekkür ettiğimi söyledim, inanılmaz bir duyguyla, tabir-i caizse uçarak konsolosluktan ayrıldım.

    Benim deneyimlerim bu kadar, bu forumdan çok fazla şey öğrendim özellikle @crazycells ve @Muhtaradana ya çok teşekkür ederim. Hiç sıkılmadan bütün süreç boyunca desteklerini esirgemediler, yazdığımız bütün sorulara ellerinden geldiğince cevap verdiler. Umarım başta muhtaradana olmak üzere kalan diğer bütün arkadaşlar süreç uzatılıp sorunsuz bir şekilde vizelerini alır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum