[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
@omaykan hayırlı olsun, yeni yaşantınızda şansınız, bahtınız açık olsun.
-
@brrr vizesini alan herkese hayirli olsun...
-
Merhabalar. Mülakat deneyimlerinin ne kadar faydalı olduğunu biliyorum. Ben de paylaşmak isterim. Özellikle mülakat öncesi bende soru işareti olan noktalara ayrıntılı değinmeye çalışacağım.
13 Nisan 2020'deki randevumuz iptal edilmişti malum durumdan. Ais üzerinden 23 Eylül 2020'ye yeni randevu almayı başardık.
13:15’teki randevu saatimizin 15 dk öncesinde kapıya geldik. Hiç bekletmeden aldılar. Covid sorularını yanıtlayıp imzaladık. Güvenlikçiler Türktü. İçeri girince pasaportların arkalarına sticker yapıştırıldı ve bekleme salonunda beklememiz söylendi. Salon bomboştu kimse yoktu. Numara da verdiler ama kimse olmadığı için numara yanmadan 5 dakika bile geçmeden bir görevli çağırdı. Klasik evrak teslimine başladık. Sadece KCC’ye gönderdiklerimizi istedi.
Bizim şöyle bir çekincemiz vardı. Eşimin boşanma belgelerini KCC’ye göndermemiştik bunu sonradan farkettim. Sadece asıl talihli için geçerli bir evrak sanmıştım. Evrak teslim alan görevli eşimin önceki soyisimlerini sorunca boşanma mahkeme kararını verdim. İngilizce çevirisinin de olduğunu söyledim ama gerek yok dedi. Sayın @crazycells in yönlendirmesiyle eşimin önceki soyisimleri ile sorgulayarak nüfus kayıt örneklerini almıştım. (Benim soyismimle boşanma olayı gözükmüyordu. Ayrıca bunları da KCC’ye göndermemiştim.) Bu nüfus kayıt örneklerinin de bulunduğunu fakat güncel olduklarını söyledim. “Onları da alayım” dedi. Burda derin bir nefes aldık çünkü sorun olabileceğini düşünüyordum.Banka hesap dökümünün yanında araba ve ev tapusu sundum. Ruhsat ve tapunun asıllarını almadı fotokopilerini ve bedel gösteren eklerini aldı. 23k dolar 76k tl değerinde araba ve 50k tl değerinde ev.(ev hisseli). Adres değişikliği yapmak istediğimi söyledim. Ufak bir kağıtta verdiğim adresi bilgisayara girdi. Evrakları teslim ettikten sonra “7 numaraya gidip ödemenizi yapın” dedi. Bu arada bu hanımefendi de Türktü.
Ödemeyi yaptık beklemeye başladık. En uzun beklememiz burda oldu, 5 dk civarında. Hafif kilolu sakallı bir bey ismimi söyleyerek çağırdı. Direkt ingilizce konuşarak parmak izi almak için yönlendirmelere başladı. Mülakatı ingilizce yapacaktım ama açıkçası sormasını bekliyordum. Sanırım diplomamdan ötürü böyle yaptı.(İngilizce öğretmeniyim). Sonra kısa bir yemin. Ne iş yaptığımızı sordu. Ardından ne zaman evlendiğimizi sordu. Sonra nereye gideceğimizi. Cevapladıktan sonra neden diye sordu. Çok kısa açıkladım. Kibardı ve sorgulayıcı bir tavrı yoktu. Daha önce Amerikada bulundunuz mu diye sordu. Eşim work and travel ile gittiğini söyledi. Ufak bir sohbet döndü. Nereye gittin, aa ben de oralıyım vs. soruları bu kadar oldu. Beklediğimin aksine gidince ne iş yapacaksınız diye sormadı. En son 5 gün içinde elinizde olur deyip diploma ve evlilik cüzdanını geri verdi. Ben boşanma belgesini geri istedim. “Oh sorry” deyip bulmaya çalıştı ve biraz eli ayağına dolaştı bulamadı falan. Sonra bir fotokopisini çekeyim dedi. Bekledik biraz gereksiz uzun sürdü. Bu sırada eşimle biraz daha konuştular. Teşekkür edip ayrıldık.
Darısı herkesin başına. Yeşilkartforum ailesi olmasa tek başına yapılacak iş değildi gerçekten. Özellikle DV2020’nin başına gelenlerle. Herkese teşekkürler.
-
Arkadaşlar merhaba
Bugün hem sağlık kontrollerini başlattık hem de mülakata girdik. Unganlar ve konsolosluk çalışanları çok yardımseverdi. Hissedilir bir yoğun çaba vardı.
Mülakatımız olumlu geçti. Yarın sağlık taramamızı tamamlayıp konsolosluğa elden vereceğiz. Şuan herşey yolunda.
Detayları uzun uzun yazacağım, şimdilik önemli gördüğüm bir detayı paylaşmak isterim.
Bizim gibi eksik evrağınız varsa konsoloslukta durumu belirtin ve elden teslim edebileceğinizi söyleyin. Mülakat yapılıyor. Üzerine durumu yazdıkları bir kart veriyorlar onu getirerek eksik belgeyi kapıdan teslim edebiliyorsunuz. İşler hızlanıyor.Vize alan tüm arkadaşları tebrik ediyorum.
Umuyorum bekleyen herkes vizesine kavuşur.
Saygılar -
selam arkadaşlar 2020EU35XXX lerde olup onay maili alamayan arkadaş var mıdır ?
Dosya Numarasi: 2020EU35XXX
DS-260 Gonderimi:06/06/2019
KCC Evrak Istegi:21/10/2019
KCC Evrak Onayi:
Saglik Muayenesi:
Vize Mulakati:
Vize Onayi: gg/aa/yyyy
Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy -
@omaykan unutulmaz bir deneyim olmuş tebrik ederim yeni hayatınızda mutluluklar dilerim
-
@oguzhanKukul tebrikler
yeni hayatınızda mutluluklar -
Uzun zorlu yorucu bir maratonda yolu yarıladık. İptal olan randevumuzu Ais mağduru olarak zar zor alabilmiştik. 21 eylülde sağlık kontrollerimizi tamamladık. 24 Eylül Sabahı heyecandan saat geçmedi 11.30 da olan randevumuz için 10. 50de otelden çıkıp yürüyerek gittik. Bu arada seven deep otel de kaldık gayette memnun kaldık. Çocuklarla 11.05 de ancak varabildik. Kapıdaki Görevli birazdan çağıracağını söyledi. 11. 20 gibi içeri aldılar kapıda covid kağıtlarımızı imzaladık. İçeriye girdik herkes gayet güleryüzlüydü. Ana bölüme geçirdiler bizi pasaportları mızı aldılar beklemememizi söylediler. Bu arada ais den sıkıntı yaşamıştık ekranda sadece ben gözüküyordum neden dedi bende sorun yaşamıştık bilginiz vardır dedim evet tamam ekranda gözüküyor diğer kişiler dedi. Beklemeye geçtik. 2 dk sonra evrak için çağırdılar. Unganların dosyaları ve 2 şer fotoğraf istediler. Sonra kcc den evrakları diploma aslını evlilik cüzdanı aslı ve banka dökümleri i istediler. Banka dökümlerini verirken araç ruhsatları ı vermek istiyorum olur mu dedim. Gerek yok dedi. Ama bu da mal varlığı olduğu için göstermek istiyorum dedim. Banka kağıtlarına baktı gerek yok bu para yeterli Bizim için nakit önemli dedi. Peki dedim. İşlemleri bitinceye bekleme salonunda bekleyin ödeme için çağıracaklar sonra da görüşmeniz olacak dedi. Yine bekleme salonuna geçtik. Ödemeyi de yaptıktan sonra ismimizi çağırdılar.
Meşhur chelsea maskeli abimiz İngilizce nasılsınız dedi. Bende İngilizce çok heyecanlıyım dedim. Sonra İngilizce anlıyor musun dedi. Evet filan demeden direk çok heyecanlıyım. Bildiğim şeyleri unutup konuşamayabilirim bu yüzden Türkçe devam edebilir miyiz dedim. Tabi ki dedi. Çok keyifliydi kendiside. Parmak izlerimiz aldı. Sonra bana nereye gideceksiniz dedi. San antonio dedim. Neden dedi. Orada arkadaşlarımız var bize manevi olarak destek olacaklar dedim. Güzel dedi. Ne iş yapıyorsunuz şimdi dedi. Bende fotoğrafçı yım dedim. Ooo çok güzel dedi. Ekrana bir şeyler yazdı sonra evraklarda bireyler işaretledi bu arada ağzında sürekli oo güzel evet süper filan gibi cümleler vardı
işaretleme işi bitince vizenizi onaylıyorum. 3-5 gün içinde size ulaşacaktır dedi. Bana sormak istediğiniz bir şey var mı dedi. Bende asıl evraklarımı istedim. Bankoya katmışlardı zaten hepsi burda dedi önümü gösterdi bende aldım. Teşekkür ettik. Ve Ayrıldık.Tahminimden kısa ve kolay geçti. Oysa yüzlerce konuşma planı yapmıştım kendimce
ve epeyde bir evrak hazırlamıştım fazladan. Hepsini geri aldık.Umarım herkes bu keyfi yaşar. Burada emek veren herkes bunu hak ediyor. Sorulara verdiğiniz cvplara ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Herkese bol şans.
-
@esranboylu tebrik ederiz darısı başımıza

-
@esranboylu chelsea maskeli abimizle komiklikler şakalar

tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar. -
@esranboylu Tebrikler herşey gönlünüzce olsun darısı başımıza

-
@akcnmehmet ben de henüz onay almadım

-
@Sngrfrt bende ayni durumadayım. Numaram 17binlerde.ds260ı temmuz da doldurdum.eylül ayında evraklar kcc ye gitti 19 eylül de de kilit açıldı.ama mülakat tarihi henüz gelmedi amerikada bir avukat bulup dava acarsak şansımız olabilirmiş.nasıl olacak bilmiyorum.30 eylül de şanzımızı kaybedebiliriz malesef....bir çozum bulursanız burda yazabilirseniz sevinirim.
-
@esranboylu Tebrikler Amerikada başarılar dilerim. Banka dökümünüzdeki para ne kadardı ?
-
Merhaba Öncelikle kazanan tüm talihlileri tebrik ederim.Darısı başvurmayı bekleyen arkadaşlarımıza ,Bildiğiniz üzere Dolar'daki yüksek değer artışı Türkiyeden başvuru yapacakları ve talihlileri endişelendiriyor.Bundan dolayı Beklemede olan kişileri daha aydınlatıcı şekilde bilgilendirmek için Beyanda bulundugunuz banka hesap dökümü tutarını belirtebilirmisiniz ? Kişi sayısı ile beraber eğer sizin için sıkıntı olmaz ise.
-
@unlucky, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Merhaba Öncelikle kazanan tüm talihlileri tebrik ederim.Darısı başvurmayı bekleyen arkadaşlarımıza ,Bildiğiniz üzere Dolar'daki yüksek değer artışı Türkiyeden başvuru yapacakları ve talihlileri endişelendiriyor.Bundan dolayı Beklemede olan kişileri daha aydınlatıcı şekilde bilgilendirmek için Beyanda bulundugunuz banka hesap dökümü tutarını belirtebilirmisiniz ? Kişi sayısı ile beraber eğer sizin için sıkıntı olmaz ise.
Kazandigin zaman o para bir şekilde bulunur, en kotu borç alır geri verirsin,benim görüşüm bu.
-
Merhabalar. Uzun bir bekleyişten sonra mülakatımızı nihayet dün gerçekleştirdik. Saat 13.15'teki randevumuz için biraz erken gittik. Güvenlik 13:00'te gelin öyle alacağız dedi. Girişte kovid evrakı doldurduk. İçeriye girdikten sonra biraz uzun sürdü işlemler. Evrakları alan görevliye evraklarımızı teslim ettik. Bu arada mezuniyet belgemi istememesine rağmen ben yine de verdim. Çünkü daha önce bu evrakı vermediği için sorun yaşayan arkadaşlar oldugunu biliyordum. Evrakların tesliminin ardından yerimize oturduk ve sonra tekrar numaramiz yandi. Aynı görevliye ödememizi yaptık. Ardından mülakat için son kez numaramız yandı. Mülakatimizi Hint asıllı beyefendi yaptı. Son derece rahattı. Mülakatı ingilizce yaptık, akıcı bir konuşması vardı. Ne iş yapıyorsunuz, nereye gideceksiniz, neden gideceksiniz, yıllık geliriniz ne kadar diye sordu. Eşime de ne iş yaptığını sordu. Tebrikler, vizeniz onaylandi dedi. Bankada 57k civarında bir para göstermiştik 3 kişilik ailemiz için. Teksas'a gideceğiz. Bu süreçte bizlere destek olan özellikle sayın @crazycells ve sayın @Muhtaradana ya sonsuz teşekkürler. Hiç bıkmadan usanmadan bütün sorularımıza cevap verdiler, surecimize katkı sağladılar. Umarım sayın @Muhtaradana nin da mülakat tecrübesini yakın zamanda burada okuruz

İyi ki yeşilkarforum varmış bütün süreci bu forum sayesinde ilerlettik. Siteyle ilgili emeği geçen herkese teşekkürler. Bu arada bir kulağımız da davada hala, asıl sevinci 30 Eylül'ün uzatılmasıyla ve diğer arkadaşlarımızın vizelerini almalariyla yaşayacağımızı belirtmek isterim. -
@imgey hayırlı uğurlu olsun

-
Vizesini alan tüm 2020'lileri kutluyorum yeni hayatlarında çok mutlu olmalarını diliyorum.
Kalan 2020'li ve 2021'lilerinde bir gün mülakat deneyimi yazması dileğiyle
-
30 Eylul suresinin uzatilmasi ile ilgili bir gekisme var mi? Ayin 21’inde belli olacagi soyleniyordu..
Case number: 38xxx
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari


Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.