Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @caglaror geçmiş olsun. Bir yandan insana çok şey katan, bir yandan da çok şey alan bir deneyim olabiliyor yurtdışında yaşamak. Umarım en kısa zamanda kaygılarınız biter ve sağlıklı şekilde kaldığınız yerden devam edersiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Herkese tesekkur ederim. Tecrubemi iki sebeple paylastim. Birincisi sigortasiz olarak kabaca hangi islemlere bu Urgent Care olmayan ama ortak sistemi kullanan tesislerde ne kadar odeniyor onu gostermek ikincisi de anksiyete bozuklugunun tedavisi birden olamadigi gibi gelisi de birden degil bunu anlatmak. Zamanla sikintilar ve kafadaki kurgular arttikca geliyor. O nedenle gelisi onceden gorup (ulkeye yeni gelenlerin/geleceklerin) gercekten spor ve diger disari etkinlikleriyle bunu engellemeleri gerektiginin altini cizmek istedim.
    Ayni gezegende olsak da cok fazla parametreyi degistiriyoruz ulke degistirince. O nedenle zihni de hazirlamak gerekiyor. Kaygilarla mucadele etmenin etkin yolu zihni bosaltmak, spor yapmak vb.
    Saglikla kalin.

    Çok geçmiş olsun hocam


  • @caglaror Cok gecmis olsun. Saglik ve sifa diliyorum


  • @caglaror Saglik kurumu VK ER and Urgent Care olarak geciyor. Tek binada iki hizmeti birden veriyorlar. Aksam 8'den sonra Urgent Care kapaniyor Emergency Room devam ediyor. Ortalama mudaheleler 500$ a kadar cikiyor. Hani cok acil bir durumda cok da dusunmeden gidilebilir. Tam kan bakabiliyorlar ve XRay cekebiliyorlar. Tiroid Hormonlarina bakmak isterdim ama o bizde yok anlasmali laba gondermemiz gerekiyor demisti. Bu sekilde (tam idrar gibi) detay gerekirse disari yollayip onu dogrudan size fatura ediyorlar ki bunlarin fiyatlari yuksek.


  • @caglaror Cok gecmis olsun.

  • ⭐⭐

    @caglaror Çok geçmiş olsun.


  • @caglaror, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    anksiyete.

    Çağlar bey çok geçmiş olsun.Bu konuda Psikolojik destek almıyorsanız Bilişsel davranışçı terapi uygulayan bir psikologla yüzyüze yada online artık hangisi size uyarsa görüşme ayarlayın.
    Eşimde psikolog olduğu için bu konularda etkili sonuçlar elde edildiğini ondan biliyorum.Sadece ilaca bağlı sorununuz çözüme kavuşmaz.


  • @caglaror geçmiş olsun

  • ⭐⭐

    @caglaror cok gecmis olsun


  • @caglaror geçmiş olsun. Anksiyetede akut atakta benzodiazepinler(Xanax) etkili ancak idamede sizin SSRI veya SNRI tipi antidepresan kullanmanız gerekir. Bir psikiyatristle görüşmenizi öneririm. Yan etki profiline göre size bir antidepresan önerecektir.


  • @caglaror buyuk gecmis olsun, acil sifalar diliyorum. umarim her sey en kisa surede yoluna girer.


  • @caglaror Geçmiş olsun. Bu sağlık sorunuyla ilgili "İzzet Güllü"nün youtube videolarını izlemek size yol gösterici olabilir. Aklınızda bulunsun. Allah tüm herkese ve size de maddi manevi şifalar versin..


  • @caglaror çok geçmiş olsun, spor ve açık hava gerçekten iyi geliyor. Bir de corona haberlerinden uzak durmak şart


  • Arkadaslar panik atak ya da baska bir sey ama cok fazla tekrarlamaya basladi. Austin'deyim, bildiginiz ucretsiz hizmet verebilecek bir hastane/doktor var mi?
    Son atak cok fazla zorladi. 150/90 tansiyon ve 130 uzeri PR ile geliyor ve etkisi 1-2 saat suruyor. Gece-gunduz aldirmiyor artik. Asiri yoruldugumu hissediyorum. Dogrudan yardimci herhangi bir bilgi varsa lutfen yazin.

  • ⭐⭐⭐

    @caglaror Listedeki sağlık merkezlerine bir göz gezdir istersen Çağlar hocam. Bu listedekiler gelir düzeyine göre ücretsiz veya düşük ücretli olabiliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Arkadaslar panik atak ya da baska bir sey ama cok fazla tekrarlamaya basladi. Austin'deyim, bildiginiz ucretsiz hizmet verebilecek bir hastane/doktor var mi?
    Son atak cok fazla zorladi. 150/90 tansiyon ve 130 uzeri PR ile geliyor ve etkisi 1-2 saat suruyor. Gece-gunduz aldirmiyor artik. Asiri yoruldugumu hissediyorum. Dogrudan yardimci herhangi bir bilgi varsa lutfen yazin.

    Cok gecmis olsun sayin @caglaror , kendinize dikkat edin lutfen.

    Su basliga da bakin isterseniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2091/ucretsiz-saglik-merkezleri-abd-geneli

    Ayrica cevrenizde ispanyolca konusan yakin arkadaslariniz varsa kendilerine de sorun, Meksika kokenli gocmenler arasinda bu sekilde cok yardimlasma duydum (Meksika kokenli doktorlarin ucretsiz yardim etmesi veya hizmet vermesi)... Onlardan yardim bulma ihtimaliniz daha yuksek olabilir, cunku genelde ucretsiz hizmet veren yerler acil durumlara bakmamayi tercih ediyor.


  • Merhabalar esim ve ben Maine eyaletinde yasiyoruz. Esimin OPT karti var ve su anda ikimiz icin uygun bir saglik sigortasi ariyoruz. Bu konuyla ilgili hicbir fikrimiz yok. Nasil yapilir, hangi sigorta sirketi uygundur, evli kisiler icin iki bireyin de yararlanabilecegi sigorta cesitleri var midir ogrenmek istiyorum acikcasi. Eger bu konuyla ilgili yardimci olabilecek birisi varsa cok memnun olurum.
    Tesekkur ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kirik, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Merhabalar esim ve ben Maine eyaletinde yasiyoruz. Esimin OPT karti var ve su anda ikimiz icin uygun bir saglik sigortasi ariyoruz. Bu konuyla ilgili hicbir fikrimiz yok. Nasil yapilir, hangi sigorta sirketi uygundur, evli kisiler icin iki bireyin de yararlanabilecegi sigorta cesitleri var midir ogrenmek istiyorum acikcasi. Eger bu konuyla ilgili yardimci olabilecek birisi varsa cok memnun olurum.
    Tesekkur ederim.

    Tek yapmanız gereken bu sitede hesap açmak. Site sizi yönlendirecek:

    www.healthcare.gov


  • @knnrn Cok tesekkur ederim bilgi icin


  • @caglaror Turkiyede video konferansla hasta kabul eden bir doktor (Psikiyatri Uzm.) buldum. Teshisi dogruladik 🙂 Recete yazdi. Receteyi TR den alip ilaclari gondertmek veya muadillerini buradan recete ettirmek secenekleri var. Yarin buradan yazdirmayi deneyecegim. Soylemesi ayip ama ilaclar TR den (kur farkina ragmen) ucuz. Sigortasizim. TR deki muayene 350TL (46$) tuttu.
    Baska bir doktor tanidikla da prognozun iyi oldugunu dogruladik (Kardiyoloji). Boylece cevremde cok arkadasta oldugunu ogrendigim panik atak (ve diger bazi anksiyete bozukluklarinin) bir tur gocmen hastaligi olduguna inanmaya basladim.

    Daha once arkadaslarin da bahsettigi akut donemde Xanax ile ardindan SSRI grubu ile devam eden ve tasikardi icin bildik betablokerlardan olusan bir kombine ile ilac tedavisi de basliyorum.

    Hic yakalanmamak elde mi, belki. Ama pozitif dusuncelerinizi surekli destekleyen seyler yapin. Hem fiziksel hem de mental olarak surekli destekleyin kendinizi. Gerekiyorsa bu konuda para harcayin. Obur turlu saglik icin harcaniyor zaten.
    Ek gelismeler oldukca detaylandiririm.
    Bu arada XRay sirketi ayriymis gogus rontegeni icin 15$ fatura gondermisler eve. Toplam 2 muayene, EKG ve kan tahlilleri dahil 645$ ilaclar icin de 15$ ile toplam 660$ odemis oldum.
    Bu bahanelerle EKG yorumlamaya kadar curet ettim. Aslinda en azindan nabiz ve tansiyon ile anksiyete durumlarinda neler yapilabilir/nelerden korkmaya gerek yok bunlari okumakta fayda var.
    Artik daha rahat hissediyorum kendimi.
    Saglikla kalin.

    Ek:
    Burada HEB icerisinde ve Urgent Care'de psikiyatri ilaci yazamiyoruz diyerek red aldim. Emergency Room da muayene eden doktorlar Pratisyendi, aslinda hekim yazabiliyor. Neyse cok uzatmadim. TR secenegini zorladim. TR den gelen bir arkadasim getirecek sagolsun. Elbette dogrusu buradan muayene olup buradan recete alip burada devam etmek. Ama malum sigortasizlik boyle dolayli cozumlere mecbur birakiyor. Eslerden birisi mutlaka sigortali bir iste calismali, bunu daha iyi anladim.


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 10
  • 3
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum