Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
-
@DustyBlue, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
ankara büyükelçiliği yeniden randevu vermeye başlamış. hayırlısı olsun.
acaba mulakatlara baslama tarihi vermisler mi? Yoksa halihazirda yaptiklari gibi randevu verip sonra erteliyorlar mi? Bir suredir o sekilde iptal emailleri geliyor cunku...
-
@crazycells, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
@DustyBlue, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
acaba mulakatlara baslama tarihi vermisler mi? Yoksa halihazirda yaptiklari gibi randevu verip sonra erteliyorlar mi? Bir suredir o sekilde iptal emailleri geliyor cunku...
dün aksam avukat volkan anık kendi müvekkillerine ankaradan randevular verilmeye basladıgını söyledi 3 kişiye randevu verilmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=O1cOaBPcYts -
@crazycells, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
dün aksam avukat volkan anık kendi müvekkillerine ankaradan randevular verilmeye basladıgını söyledi 3 kişiye randevu verilmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=O1cOaBPcYtsK1 sayfasindan takip edebildigim kadariyla randevular zaten veriliyordu fakat konsolosluk kapali oldugu icin iptal edilip sonraya yeni bir tarih veriliyor... Yani, bu bilgi tek basina konsoloslugun acilacagi anlamina gelmiyor kanimca, o nedenle konsoloslugun daha somut bir aciklamasini bekleyelim...
https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi
-
Merhaba 2013 yılındaki başvurum için dosyayı yeni incelemişler ki , request for evidence istiyorlar . Bu konuda ne göndereceğim yardımcı olabilirmisiniz. Birde evrak yeni geldi ama 4-eylül e kadar onlarda olması gerekiyor , yani zamanım çok az. Fotoğraf eklemiyorum. Nasıl ekleyeceğim evrağın fotoğrafını ?
-LATE REGISTERED BIRTH CERTIFICATE
-RELIGIOUS DOCUMENTS
-EARLY SCHOOL RECORDS
-MEDICAL RECORDS
vb. -
@ucakci, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhaba 2013 yılındaki başvurum için dosyayı yeni incelemişler ki , request for evidence istiyorlar . Bu konuda ne göndereceğim yardımcı olabilirmisiniz. Birde evrak yeni geldi ama 4-eylül e kadar onlarda olması gerekiyor , yani zamanım çok az. Fotoğraf eklemiyorum. Nasıl ekleyeceğim evrağın fotoğrafını ?
-LATE REGISTERED BIRTH CERTIFICATE
-RELIGIOUS DOCUMENTS
-EARLY SCHOOL RECORDS
-MEDICAL RECORDS
vb.Sureci imzaniza aktarir misiniz? Ne amacla basvuru yapilmisti hatirlatir misiniz? USCIS mi, NVC mi gonderdi bunu?
-
@crazycells isteği yapan USCIS.
-
@ucakci, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
@crazycells isteği yapan USCIS.
Hmm... bazi belgeleri neden istediklerini anlayamadim. Anladigim kadariyla ilk basvuruda aile iliskinizi resmi olarak gosterememissiniz. O nedenle ebeveyn-cocuk iliskisini kanitlamaniz icin ek belgeler istiyorlar.
Belki de bazilarinin ingilizceleri eksikti... Bu belgelerin Turkce'lerini ve ingilizce tercumelerini beraber gondermelisiniz.
Su sayfadan yardim alabilirsiniz:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.htmlbirth certificate olarak "vukuatli nufus kayit ornegi" kullanmalisiniz. Kim basvuru yapmisti? Anneniz mi? Babaniz mi?
-
@crazycells Babam başvuru yaptı. Yani gönderebildiğiniz kadar destekleğici evrak istiyorlar anladığım kadarı ile.
-
@crazycells Babam başvuru yaptı. Yani gönderebildiğiniz kadar destekleğici evrak istiyorlar anladığım kadarı ile.
Evet, babaniz kapsamli bir nufus kayit ornegi alirsa sizin de isminiz oraya yaziyor olmali, siz de nufus kayit orneginizi gonderin, sonra pasaport kopyalarini bir daha gonderin. Bu belgeler aslinda yetmeli diye dusunuyorum... Bunun ustune akliniza gelen tum belgeleri yukleyebilirsiniz...
-
@crazycells teşekkür ederim , işin problemli tarafı evrakları posta ile 4 eylüle kadar istiyorlar , ben buradan PDF olarak amerikadaki kardeşime göndersem , orada çeviri yaptırarak , notere onaylatıp gönderse olur mu acaba ?
-
@crazycells teşekkür ederim , işin problemli tarafı evrakları posta ile 4 eylüle kadar istiyorlar , ben buradan PDF olarak amerikadaki kardeşime göndersem , orada çeviri yaptırarak , notere onaylatıp gönderse olur mu acaba ?
Noter onayina gerek yok, ceviri yaptirmak yeterli... Zaten online hizli bir sekilde ceviri yapmaniz mumkun, dolayisiyla telaslanmanizi gerektirecek bir durum yok.
-
@crazycells merhaba, 21 yas ustu olan oglum icin greencard basvurusu yaptigimda ne kadar sure amerikada bulunmam gerekir ki f2b ile ona green card cikarttirabilirim?
-
@adıge3868, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
@crazycells merhaba, 21 yas ustu olan oglum icin greencard basvurusu yaptigimda ne kadar sure amerikada bulunmam gerekir ki f2b ile ona green card cikarttirabilirim?
Green Card sahibi olmaniz yeterli ilk basvuru icin...
Fakat vize alma asamasinda ABD'de yasiyor ya da yasamaya gidiyor olmaniz onemli olabilir. Fakat F2B uzun bir surec, o nedenle iyi plan yapin mumkunse bir gocmenlik avukatina da danisin eger re-entry permit almak isterseniz bu zamanin buyuk bir bolumunu o sekilde de Turkiye'de gecirebilirsiniz diye dusunuyorum:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi
-
iyi akşamlar, 2021 talihlisiyiz. eşim ben ve 14 yaş oğlumuzla abd ye gitmeye karar verdik ancak 22 yaşında bir oğlumuz da var bilgisayar mühendisliğinde bu yıl son sınıfta onu da birlikte nasıl yanımızda götürebiliriz ? veya yasal olarak nasıl bir yol izlemeliyiz ? bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.
-
@deniz35, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
iyi akşamlar, 2021 talihlisiyiz. eşim ben ve 14 yaş oğlumuzla abd ye gitmeye karar verdik ancak 22 yaşında bir oğlumuz da var bilgisayar mühendisliğinde bu yıl son sınıfta onu da birlikte nasıl yanımızda götürebiliriz ? veya yasal olarak nasıl bir yol izlemeliyiz ? bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.
22 yaşındaki oğlunuz bekarsa F2B süreciyle ona green card alabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari
Evliyse veya süreç devam ederken evlenirse maalesef F3 sürecine dahil olması gerekir ki bunu ancak vatandaş olduktan sonra yapabilirsiniz ve 10 yıldan fazla bekleme süreleri olan bir süreçtir.
-
bu sekilde 4-5 yıl sürüyor mu ?
-
@deniz35 Şuradan i-130 için sürelere bakabilirsiniz: https://egov.uscis.gov/processing-times/
En iyi ihtimalle 5 yıl sürer gibi görünüyor.
-
master ile öğrenci vizesi ile gelse sonra birşeyler yapaılabilir mi
-
@deniz35, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
master ile öğrenci vizesi ile gelse sonra birşeyler yapaılabilir mi
Eger ciddi bir programdan kabul alirsa vizeyi alma ihtimali var, ama eger konsolosluk asil amacinin gocmenlik olduguna kanaat getirirse vizeyi vermeyebilir.
-
@crazycells Öncelikle merhabalar.Aileye dayalı başvurumda sponsorum babam oldu.Sonrasında evraklar onaylandıktan sonra; ..... does not meet the minimum income requirement to sponsor the intending immigrants for this case. The consular officer will make a decision regarding this requirement at the time of the interview. For more information, please visit https://www.uscis.gov/i-864p. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 for a joint sponsor may be submitted. FINANCIAL SPONSORSHIP RESPONSIBILITIES: Financial sponsors, joint sponsors, and applicants should be aware of responsibilities when signing an I-864 and the consequences for a sponsored immigrant's acceptance of federal means-tested public benefits. For more information visit https://nvc.state.gov/aos.
Anladığım kadarıyla babamın sponsor olması yetersiz görülüyor.Bu mesaj bana 9 ay önce gelmiş.Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim.İlave bir sponsor mu eklemeliyim.İlave olarak bu gibi durumları göz önünde bulundurarak bankada 18-20k (USD) arası bir nakitim de bulunmakta.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum