Bu basligi nasi kacirmisim ben yaa, faydali bilgiler paylasilmis herkesin eline saglik
Ekleyecek pek bisey kalmamis ama bikac ufak ekleme benden de sunlar var:
Ilk geldigimden beri dikkatimi ceken ve yil olmus 2026 hala da yaygin kullanilan normal postalama. Herkes sik sik posta kutusunu kontrol eder cunku bikac gun bakmasan reklam, bankalardan kk pre-approved bildirimleri, resmi evraklar, sigorta firmalarindan faturalar vs. gibi seylerle dolar.
Insanlar birbirine hala kartpostal gonderir, Christmas, dogum gunu vs tebrikleri icin.
Burada vesikalik foto cektirmek icin TR'deki gibi "Foto bilmem ne" tarzi dukkanlar yok. Bu isi CVS, Walgreens gibi pharmacy'lerde hallediyorsunuz.
Araba kullanirken onunuze sincap, geyik vs cikabiliyor cok dikkat etmek lazim.
Turkiye'deki gibi kimse size "Ev kira mi, kendinizin mi?" diye sormaz, hicbi zaman kimse sormaz. Ancak buradaki bi Turk size bu soruyu sorabilir belki bide Hintliler
Amerikalilar kimseye acikca ne is yapiyosun diye bile sormaz, cunku bu kisinin ekonomik durumunu kurcalamaya girer. Arkadassaniz zaten bilirsiniz bunu, elin adami gelip de size iki lafin arasinda bunu sormaz yani 
Neredeyse her evde somine vardir, luks degil standart bisey yani.
Her evin driveway'i kendi mulkudur, birinin driveway'ine kafaniza gore arac park edemezsiniz veya donus yapmak icin aciktan alma amacli bile kullanmaniz hos karsilanmaz.
Amerikan filmlerinde/dizilerinde gordugumuz cilgin universite partileri gercektir, evet yanlis duymadiniz ben de kurgu saniyodum yok la bu kadar da diildir diyodum ama cevremdekilerden duyduklarim resmen filmlerdeki gibi cilgin uni hayati yasadiklari.
Holiday season'a sasirtici sekilde onem veriyolar. Mesela Halloween'de cocuklar kapi kapi gezip, trick or treat yapar ama sadece cocuklar degil buyukler de eglence firsatini hic kacirmaz is yerinde filan kostumlu konsept yaparlar.
Evde yemek yapmak, benim gordugum daha bizden onceki nesil homemaker dedikleri calismayan ev kadinlarinin yaptigi eskide kalan bisey. Hani sey gibi dusunebilirsiniz, kadinin meslegi ascilik mi neden yemek yapmak onun gorevi olsun ki, restaurantlar var bunun icin, yemek oradan satin alinir. Kayinvalidem 60larinda bi kadin mesela, o bile haftada bikac kez evde yemek yapiyo benim gordugum.
Bundan bahsedenler olmus ama bana da cok ilginc gelen, restaurantlarda icecek aldiginizda refill olmasi yani orada oturdugunuz surece gidip musluktan doldurup doldurup icin icebildiginiz kadar
hatta giderken de yolluk alirlar mutlaka. Esim Turkiye'ye geldiginde cok sasirdi buna, Avrupa'da da bizdeki gibi ama refill yok yani dimi benim gordugum ulkelerde oyleydi en azindan.
Amerikan erkekleri cim bicmeyi cok sever, haftasonlari hobi gibi cok yapan var. Takiyo kulakligi ohh meditasyon gibi miss
Eger bulundugunuz yerde HOA vs yapmiyosa bunu kendiniz yapmaniz gerek veya birini tutup yaptirmaniz lazim cunku.
Kadinlari ilgilendiren bi konu ama fikir olsun yine de, lazer epilasyon burada cok pahali. Saka yapmiyorum coook pahali kizlar
Amerika'da dis tedavisi pahali denir, atasozu gibi biseydir bu hani ama lazer epilasyon disle kiyaslayinca TR'nin 10 kati filan diyebilirim. Bu yuzden buraya gelmeden TR'de halletseniz cok mantikli olabilir.