Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete Türkiye gibi ucuz iş gücü olan bir yerde sağlık sisteminin çok daha iyi olması lazım ama parayı personele vermek yerine şehir hastaneleri gibi rant kapılarına yatırmayı tercih ettikleri için olması mümkün değil. Uzman doktor 1500 dolar, hemşire 500-600 dolar maaş alıyor. Bu şartlarda hepsinin greve gitmesi lazım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 SBahsettiğiniz "limit" sizin yararınıza olan bir limit. Yıl boyunca cepten ödeyeceğiniz paranın limiti, alabileceğiniz hizmetin limiti değil. Limit sözcüğü kafa karıştırmış sanırım.


  • @knnrn Ben kendi adıma çok memnunum TC nin sağlık sisteminden.Memnun olmayanlar genelde siyasi bakıyorlar😊

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @knnrn Ben kendi adıma çok memnunum TC nin sağlık sisteminden.Memnun olmayanlar genelde siyasi bakıyorlar😊

    Siyasi irade sağlık çalışanlarına haklarını vermiyor, onları cahil vatandaşa ezdiriyorsa tabii ki siyasi bakarım. Ayrıca memnuniyetinizin keyfini çıkarın, çünkü iyi yetişmiş doktor, hemşire, eczacı vb sağlık çalışanları yurt dışına kaçıyor, bütçe kısıtlamaları nedeniyle en basit ameliyatlar bile yapılamıyor. Yani yakında bu durumunuz değişecek.


  • @knnrn Toplumun bir kesiminin, diger kesimi hakkini almadigi halde, hakkini alamadigi icin memnun olmasi uzuntu verici. TR'de bir saglik calisaninin -egitimi icin harcadigi zaman,para ve emegi gectim- harcadigi zaman, emek ve aldigi riskin karsiligini aldigini dusunen bir halk somuru duzeninden eninde sonunda kendisi de zarar gorur. Aksin bakalim su, elbet bir yol bulacak...


  • @knnrn Giden gitsin, kapı açık.Gidenin yeri çabuk dolar Türkiye’de.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @knnrn Giden gitsin, kapı açık.Gidenin yeri çabuk dolar Türkiye’de.

    Çabuk dolar tabii, vasıflı/vasıfsız o kadar çok işsiz var ki ülkede 🙂

    Bunu yazanın Amerika'ya kapağı atmaya çalışan biri olması da nasıl bir ironi bilmiyorum. Gidebilseydiniz muhtemelen Florida plakalı arabanızın arkasına "Ya sev ya terk et" yazdırırdınız herhalde 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @redsat2000 Türkiye’de sağlık sistemde bu tarz şeyleri düşünmüyoruz çok şükür.Canımız nereyi isterse ordan randevu alıp gidebiliyoruz.İstanbul Ankara dışındaki şehirlerde çok rahat doktora ulaşmak.Zaten şimdi aile hekimi var orta ve küçük şehirlerde aile hekimi ile akraba oluyorsun zaten telefon ile herşey hallediyor sağolsun.Dünyada o kadar yer gezdim Türkiye sağlık sistemi gibi güzel düzenli çalışan bir yer görmedim Almanya dahil.Doktorlarımızda çok iyi maşallah.Ama ABD den daha kötü sağlık sistemi olan yerlerde var yine şükretmek lazım , örneğin şuan bulunduğum ülkede hastaneye tedavi için giderken doktorun sizi tedavi ettikten önce ve sonrası kullanması için sıvı el sabunu sizin satın alıp götürmeniz gerekiyor😊 Tendirdiyot, sargı bezi enjektör vb. siz satın alıp götürmelisiniz😊 Böyle yerleri görünce Türkiye de doğduğum için çok şükür ediyorum.Herşey nerden baktığına ve gerçekliklere göre değişiyor abi.

    Siz oldukca bencil bir bakis acisina sahip oldugunuz icin gercekleri net goremiyorsunuz bence 🙂 Sizin keyfiniz yerindeyse "saglik sistemi iyi", sizin keyfiniz bozulursa "saglik sistemi kotu" 🙂 Zaten daha once bu foruma ait olmadiginizi ve isiniz biter bitmez terk edeceginizi soylemistiniz diye hatirliyorum 🙂 saniyorum ki hayata bakis aciniz bu sekilde hep pragmatist... Sizin sandiginizin aksine dunyadaki her sey "sizin icin" yok, bu gerceklik sizi sok edecekse uzgunum simdiden...

    Daha once aciklamistim, ABD'deki saglik hizmetleri Turkiye'ye gore daha iyi, sistemin kotu olmasi insanlarin kotu bir hizmet aldigi anlamina gelmiyor. Cevremde hem Turkiye'de hem de ABD'de hekimlik yapmis herkesin gorusu bu yonde. Nerdeyse her ay Turkiye'de tip okuyan veya tip bitirmis kisiler bana ulasip, Amerika'ya nasil gelebileceklerini soruyorlar... Ama ABD'deki hickimse nasil Turkiye'ye gelip doktor olabilirim diye sormuyor 🙂

    Ayrica dunyanin her yerinden ABD'deki hastanelere tedavi olmaya gelen kisiler var, ozellikle de arastirma hastanelerine... Turkiye'de benim bildigim tek saglik turizmi sac ekimi konusunda gerceklesiyor. ABD'de ise kanser gibi cok daha ciddi konularda... Ayrica Turkiye ilac uretmiyor (Turkiye'de benim bildigim tek ilac uretimi Abdi Ibrahim'in bitki kokenli ilac denemeleri), oysaki ciddi hastaliklar icin gercek ilac uretmek cok pahali bir surec, eger biyoteknoloji sirketleri masraflari cikartamazsa batar ve sizin ve tum insanlarin kullandigi ilaclar artik uretilemez. Belki farkinda degilsiniz ama insanlar hasta oldugunda eczanelerden aldiklari ilaclar yoktan var edilmedi, o ilaclarin cogu icin milyarlarca dolarlik arastirma ve harcama yapildi ve hala yapiliyor...


  • @crazycells merhabalar. Amerika'da Green Card ile yasiyorum. Bu sene tax return'den sonra Department of Health'ten mektup aldim ve geliriniz dusuk oldugu icin free veya ucuz health insurance'den faydalanabilirsiniz diyor mektupta. Benim sorum, devletten saglik sigortasi gibi maddi destek almak Green Carddan vatandasliga geciste bir sorun teskil ediyor mu acaba? Konu basligi altinda sorumun cevabini arastirdim ancak henuz cevabi bulamadigim icin burada sormak istedim. Cok tesekkurler yardiminiz icin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @doctor Hayır, sorun olmaz.

  • ⭐⭐

    Sn @knnrn sağlık sigortası ile bir sorum var. Daha önce çok açıklama duydum ama bazen bir açıklama daha duyuyorum önceki bilgiler çöp oluyor.
    Örneğin Deductible 3000, Out of Max 10000 olan bir poliçe için, her hastaneye gittiğimizde 3000 dolara kadar olan kısmını biz mi ödeyeceğiz.
    Örneğin aylık kontrol olması gereken bir hastalığımız var. Her ay için de 1500 dolarlık bir fatura çıktığını düşünelim.
    Bu durumda 6 ay boyunca tüm faturayı, 7.nci ayda 1000 dolarlık kısmını ben mi ödeyeceğim. Eğer böyleyse harbiden zor bir durum bu sağlık işleri.
    Her hastaneye gidildiğinde Deductible çalışıyor mu ?
    Selamlar


  • @arnblt Guzelce anlasilmasi icin:

    Here’s an example of how an out-of-pocket maximum might work, depending on the health plan:

    Jane Q. has a health plan with a $2,500 deductible, 20% coinsurance, and a $4,000 out-of-pocket maximum.

    At the start of her plan year she has an unexpected illness. She sees her regular doctor and a number of specialists. She goes through a lot of medical tests.

    She receives medical bills totaling $2,500 and pays these costs. This meets her deductible. Since she pays this money out of her own pocket, it also counts toward her out-of-pocket maximum.

    She continues to see specialists regularly and has to have another round of tests.
    She pays 20% coinsurance as her share of these medical costs, while her health plan pays the other 80%. Her bills amount to $1,500. This also counts toward the out-of-pocket max.

    At this point, Jane has spent a total of $4,000 and has met her out-of-pocket maximum.
    Now, her health plan will begin to pay 100% of her costs for covered care for the rest of the plan year.

    Link: https://www.cigna.com/individuals-families/understanding-insurance/what-is-an-out-of-pocket-maximum

  • ⭐⭐

    @MySea teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt Valla bence de karışık bir sistem ama bir süre kullandıktan sonra alışıyorsunuz.
    Şöyle örnekler vereyim, şimdiye kadar bizim aldığımız hizmetlerle ilgili şeyler:

    • Yılda bir rutin kontrole gittiğimizde doktor muayenesi, tahliller ve aşıların tamamını sigorta karşılıyor, cepten hiçbir şey ödemiyoruz.
    • Her doktor muayenesinde 20 ila 35 dolar arasında değişen bir copay ödüyoruz. Doktorun muayene ücretinin bir önemi olmuyor ama network içi olup olmaması önemli.
    • Normal şartlarda deductible cepten ödenene kadar sigorta hiçbir şey ödemeyebilir, ama bizimki böyle yapmıyor, neden yapmadığını da çok anlamıyoruz. Deductible 350 dolar, belki o yüzden önemsenmiyor.
    • Örneğin deductible 3000 dolar olsun, yılın başında 1000'er dolarlık 5 işlem/tedavi yapıldı diyelim, ilk 3 işlemde sigorta hiçbir şey ödemez, 3000 doları cepten ödedikten sonra sigorta belirtilen oranda (%80-90 vs) ödeme yapmaya başlar.
    • Out-of-pocket-maximum (oopm) 10 bin dolar ise yıl sonuna kadar cepten copay ve coinsurance ödemeye devam edersiniz. 10 bin dolar ödedikten sonra artık sigorta her şeyi %100 oranında ödemeye başlar. Tabii sigortanın kapsamadığı şeyleri yine de ödemez.
    • Yüksek deductible ve oopm olan poliçeler daha ucuzdur, sigortaya sadece koruyucu hizmetler, acil ve yüksek maliyetli tedaviler için ihtiyaç duyanlar için (gençler, kronik hastalığı olmayanlar vs) daha karlıdır. Aksi durumda düşük deductible ve oopm olan bir poliçe seçmek gerekir, aylık primler daha yüksek olur ancak yıl boyunca toplam maliyet daha düşük olur.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @doctor, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @crazycells merhabalar. Amerika'da Green Card ile yasiyorum. Bu sene tax return'den sonra Department of Health'ten mektup aldim ve geliriniz dusuk oldugu icin free veya ucuz health insurance'den faydalanabilirsiniz diyor mektupta. Benim sorum, devletten saglik sigortasi gibi maddi destek almak Green Carddan vatandasliga geciste bir sorun teskil ediyor mu acaba? Konu basligi altinda sorumun cevabini arastirdim ancak henuz cevabi bulamadigim icin burada sormak istedim. Cok tesekkurler yardiminiz icin.

    Sorun olmaz. "Public Charge" kurallari Green Card basvurusu yapacaklari etkiliyor su an icin, henuz vatandaslik basvurusuna bir etkisi yok. Siz formlarda yalan veya yaniltici bilgi vermediginiz surece, yani hak etmediginiz bir yarar almadiginiz surece sorun yasamazsiniz.

  • ⭐⭐

    @knnrn çok teşekkür ederim.


  • MA için en dogru sekilde obamacare gibi saglik sigortami nasıl edinebilirim bilen varmıdır? Cünkü Tufts University bronze policeme 200 küsür dolar ödüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Merhaba,

    Muhtemelen kanal tedavisi gerektiren bir dis sorunum var. Simdi bir dental insurance alip, haftaya doktora gitsem sigorta devreye girer mi? Yoksa bekleme suresi vs. var mi? Onerisi olan var midir acaba?

    Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xyz, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Merhaba,

    Muhtemelen kanal tedavisi gerektiren bir dis sorunum var. Simdi bir dental insurance alip, haftaya doktora gitsem sigorta devreye girer mi? Yoksa bekleme suresi vs. var mi? Onerisi olan var midir acaba?

    Tesekkurler

    Evet, çoğu poliçede bekleme süresi var. Uygun fiyatlı bir diş kliniği araştırmak bence daha mantıklı. Hangi şehirdesiniz?


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 31
  • 15
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum