Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @israfil Emin değilim tabii ki, sadece fikrimi yazdım 🙂
    Ama genel prensip olarak, size "tax credit eligible" statüsü verilir ve o sırada gerekli belgeler talep edilir. İstenen sürede belgeleri göndermezseniz de bu statü iptal edilir ve devlet prim katkısı ödemeyi bırakır. Belgeleri gönderip telefonla düzeltme talep etmek lazım.


  • Iste tum bu karmasik durumlardan sizleri kurtarmak icin Trump Obamacare'i iptal etmek istiyor. Ama siz hala adama dertleniyorsunuz, begenmiyorsunuz 😃


  • @MySea Benim obama care case agustos a kadar surdu. Sonunda satisfactory verdi . Sistemde gariplik kesin var. Ama yine de bizim.icin emniyet sibobu


  • Şeker hastasıyım. sigorta ücreti ne kadar çıkar bununla ilgili bir hesaplama motoru var mı? Hangi alet daha avantajlı olur orta vadede ilaçlarımı temin etmede ücret açısından ve emeklilik açısından?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @musty, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Şeker hastasıyım. sigorta ücreti ne kadar çıkar bununla ilgili bir hesaplama motoru var mı? Hangi alet daha avantajlı olur orta vadede ilaçlarımı temin etmede ücret açısından ve emeklilik açısından?

    Soruyu anlamadım. Hastalıklar sigorta primini etkilemez. Yaş, gelir durumu gibi şeyler etkiler sadece.
    Alet ile neyi kast ettiniz?


  • Şeker hastasıyım. sigorta ücreti ne kadar çıkar bununla ilgili bir hesaplama motoru var mı? Hangi alet daha avantajlı olur orta vadede ilaçlarımı temin etmede ücret açısından ve emeklilik açısından?


  • Arkadaşlar herkesin bir ABD'si var kendine göre. Herkesin kendine göre bir tecrübesi,bir deneyimi veya kötü yaşanmış çaresizlikleri olabiliyor. Bu açıdan her şeyin kötü olduğunu söylemek kadar her şeyin çok güllük gülistanlık olduğunu da söylememekte gerekiyor. ABD de yaşam sizin paranızla orantılı değişen bir parametreler üzerine kurulu. Paranız yaşam kaliteniz ve işiniz ne oranda iyi ise terzi tarafından size biçilen kumaşta ona göre oluyor. Bu esasında kapitalist düzenin temel matematiği.
    Yıllık aldığımız maaşa göre Sistem Obama Care kullanabileceğim konusunda bir öneride bulundu. Bizde kabul ettik ve hala da kullanmaya devam ediyoruz. 570 usd Devlet 65 usd de ben aylık ödüyorum. Buraya göre her şey normal Ancak Benim bu ödeme sistemine göre limitim 8000 usd .Onun üzerini tek seferde geçerse veya muhtelif harcamalarım yıllık limitim 8000 usd üzerinde olursa Ben ödemek durumundayım. Kısa ve göreceli olarak yeterli ama acil (Emergency care) durumunda bu miktarın hiç bir anlamı olmayacaktır.

    ABD de üç sistem var . Primary care (Aile doktoru) , Urgent care (Acil ancak Primary yerine Mutlaka uzman doktora görünme durumu Emergency göre fiyatı daha uygun) Emergency room (E/R) (Pahalı ,ambulans ile birlikte yazmaya başlayan çok rakamlı faturalar Bu sistemde başlangıç 2000 usd ve üzeri başlıyor.) Bu aşamaları basamak basamak yada sizin aciliyet durumunuza göre seçmeniz lazım. Size tavsiyem hastaneye yürüyerek gidiyorsanız .Mutlaka Urgent care olan yere gidin. Emergency olan yerin kapısına bile uğramayın.

    Gelelim ABD de sağlık sistemi ile ilgili yaşadığım sıkıntıya . Sigortam olmasına rağmen 4 gündür başta sigortanın atadığı doktor olmak üzere 4 farklı Primary Doktora ulaşamadım. Telefonlara cevap veren bir Allahın kulu yok. Randevu alma kadar basit bir hususu bile başaramadım. Sadece size acile gidecek iseniz 911 gitmem konusunda telkin ve Pozitif olmuşsanız yapacaklarınız konusunda size tavsiye veren standart bir kayıt var. Ayrıca çevremde bu işler konusunda bilgisi olan çok çok az insan var. Sisteme çok basit ve hızlı bir şekilde ulaşmak var iken tamamen karmakarışık ve anlaşılmaz hale çevirmişler. Diyeceğim kısaca ABD de Banka sistemi kadar Sağlık sistemi de neyazık ki o kadar modern ve hızla çözüme ulaşan bir yapıda maalesef değil. Eğer işin püf noktalarını bilmiyorsanız. Gerçekten burada çok yalnızsınız demektir.

    O zaman bunun çözüm yolu var mı ? Evet var Doktorluk işiniz var ise vede Sigortanız var ise Bizim anladığımız tabirle Acile gitmeniz gerekiyor. Yani URGENT CARE 'e

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 Sanırım sigorta poliçeniz ile ilgili yanlış anladığınız bir konu var. ABD'de şu ana kadar üst limitli sigorta duymadım, genelde bir alt limit vardır ve bu tutara kadar ödeme yapmazlar. Yazdığınız 8000 dolarlık tutar deductible veya out of pocket maximum olabilir mi acaba?


  • @knnrn oout of pocket daha da düşük 2700 USD. Bir üst sağlık planı sizin dediğiniz gibi yüksek.Ancak onda da bana düşen aylık ödeme 150 usd üzeri.


  • @knnrn oout of pocket daha da düşük 2700 USD. Bir üst sağlık planı sizin dediğiniz gibi yüksek.Ancak onda da bana düşen aylık ödeme 150 usd üzeri. Benim planda 8000 USD kadar sigortanın belirlediği orana göre o karşılıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 Bu tutarların yazdığı tabloyu paylaşabilir misiniz? Bana göre 8000 dolar limitli bir sigorta poliçesi olması pek mümkün değil. Hele ki aylık 600 dolar gibi prim ödenen bir poliçe için.


  • @knnrn

    In-network limit 8000 USD
    Out of Network limit 2700 USD

    In-Network Scale (Out of Network -No covered )
    Outpatient Hospital İn network %25 Member pay-per visit
    Physician Service 0 USD Co payment-per visit
    Independent clinic lab 0 USD Co-payment
    Diagnostic Services (x-ray , bone density, etc) 6 USD Co-payment
    Advanced Imaging Services (AIS) -Incld MRI, MRA, PET, CT & Nuclear medicine %25 Member pay

    Urgent Care Center
    Urgent care provider First 2 visits 0 USD All others 10 USD
    In-network 10 USD

    Emergency Room
    In-network 200 USD Co-payment
    Out of Network 200 USD Co-payment

    Physician Services at ER
    In-network 0 USD

    Ambulance
    In-network Member pays %25

    Ambulatory Surgical Centre
    In-network Member pays %25

    Inpatient Hospital Services
    In-network Member pays %25

    Outpatient Hospital Services
    In-network Member pays %25

    Emergency Room Services
    In-network 200 USD Co-payment
    Out of Network 200 USD Co-payment

    Family Physician visits (In-network)
    0 USD For 3 visit 4 USD Co-pay for all other visits

    Specialist (In-Network)
    10 USD Co-payment

    Retail Prescription Drugs
    Level 1 0 USD
    Level 2 2 USD
    Level 3 3 USD
    Level 4 11 USD
    Level 5 22 USD
    Level 6 50%

    Medical Pharmacy Benefit
    In-network 30 USD Co-payment Low Tier
    60 USD Co-payment STD

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 Ben hala bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Sigorta şirketi, poliçe adı ve türü bilgilerini yazabilir misiniz, ben de bakmak istiyorum.


  • @knnrn Florida Blue-My Blue Silver

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @knnrn Florida Blue-My Blue Silver

    Şöyle bir şey buldum: https://www.floridablue.com/sites/floridablue.com/files/docs/2020_myBlueSilver_2017_snapshot.pdf
    Ayrıca şunu: http://www.bcbsfl.com/DocumentLibrary/SBC/2019/1604.pdf

    Sanırım sizin "limit" diye yazdığınız tutar aslında "out-of-pocket-maximum" yani yıl boyunca cebinizden çıkacak parayı ifade ediyor. Bu kadar para harcadıktan sonra yıl sonuna kadar başka para ödemiyorsunuz, tamamını sigorta karşılıyor. Örneğin size 50 bin dolarlık bir işlem yapılacak, siz sadece 8 bin dolar ödüyorsunuz.

    Poliçenin asıl kötü yanı HMO olması, yani istediğiniz hastaneye/doktora gidemezsiniz, primer hekim yönlendirmeden herhangi bir şey yaptıramazsınız. Mesela bizim poliçemiz PPO, doğrudan istediğimiz yerden randevu alıp gidebiliyoruz.

    @crazycells Bu son mesajları sağlık sigortası başlığına taşırsak iyi olur.


  • @knnrn sizin poliçeniz Obamacareden mi? Aylık ne kadar ödüyorsunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @divionyedi, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @knnrn sizin poliçeniz Obamacareden mi? Aylık ne kadar ödüyorsunuz?

    Hayır, işveren üzerinden. Ben tüm aile için aylık 550 ödüyorum, işveren de 1100 ödüyor. Poliçe ayrıntıları bu konunun önceki mesajlarında vardı.

  • ⭐⭐⭐

    @redsat2000

    Ek bilgi olarak; Yasa geregi saglik sigortalari, senelik veya omur boyu olacak sekilde herhangi bir maksimum miktar belirleyemiyorlar. Asagida ilgili link;

    https://www.healthcare.gov/health-care-law-protections/lifetime-and-yearly-limits/


  • @redsat2000 Türkiye’de sağlık sistemde bu tarz şeyleri düşünmüyoruz çok şükür.Canımız nereyi isterse ordan randevu alıp gidebiliyoruz.İstanbul Ankara dışındaki şehirlerde çok rahat doktora ulaşmak.Zaten şimdi aile hekimi var orta ve küçük şehirlerde aile hekimi ile akraba oluyorsun zaten telefon ile herşey hallediyor sağolsun.Dünyada o kadar yer gezdim Türkiye sağlık sistemi gibi güzel düzenli çalışan bir yer görmedim Almanya dahil.Doktorlarımızda çok iyi maşallah.Ama ABD den daha kötü sağlık sistemi olan yerlerde var yine şükretmek lazım , örneğin şuan bulunduğum ülkede hastaneye tedavi için giderken doktorun sizi tedavi ettikten önce ve sonrası kullanması için sıvı el sabunu sizin satın alıp götürmeniz gerekiyor😊 Tendirdiyot, sargı bezi enjektör vb. siz satın alıp götürmelisiniz😊 Böyle yerleri görünce Türkiye de doğduğum için çok şükür ediyorum.Herşey nerden baktığına ve gerçekliklere göre değişiyor abi.


  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @redsat2000

    Ek bilgi olarak; Yasa geregi saglik sigortalari, senelik veya omur boyu olacak sekilde herhangi bir maksimum miktar belirleyemiyorlar. Asagida ilgili link;

    https://www.healthcare.gov/health-care-law-protections/lifetime-and-yearly-limits/

    @FreeWoRLD yukarıda yazdığım rakam , yüzdeler ve limitler Sigorta policesinde yazılı . Sonuçta bunlar Şuan Devlet ile ortak beni sigortaladılar. O zaman kanuna aykırı bir sey yapacaklarını zannetmiyorum. Yada bu durumdan Devlet haberdar.

    Ben sigorta işinde şunu öğrendim. Lütfen küçük yazıları okuyun. Bu çoğunlukla ya sizi kurtarır. Yada hiç bir para alamazsınız Sigortadan.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum