Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emingokkaya sanırım bahsettiğiniz vize ABD vizesi. vize bilgilerinin erişimi ne yazık ki sadece konsolosluklarda oluyor. bu yüzden bilginin temin edilebileceği tek yer de ne yazık ki onlar. şuan çalışmayan konsolosluklar yani. sanırım şuan en mantıklı yol, formunuzu doldurup ilgili vize bilgisi kısmını boş bırakıp, sonrasında konsolosluklar açıldığında bu bilgilere ulaşmaya çalışmak. her halükarda konsolosluk, sizin vize bilgilerinize erişecek siz bulamasanız bile. bu şekilde ilerlemeniz hem formu geciktirmemeniz açısından hem de doğru bilgiyi vermeniz açısından önemli. bol şans.


  • Herkese iyi gunler.Dun DS260 formu gonderdim ve gonderdikden yarim saat sonra passport ID yerinde personal numrami yazdigimi fark etdim.Ustelik her uc aile bireyi icin ayni hatayi yaptim.Sanirim cok buyuk bir hata hic mulakata bile cagrilmam:(((Yapa bileceyim bisey varmi?😢

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Günel-Mammadli, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    irim cok buyuk bir hata hic m

    merhaba,
    hemen KCC'ye mail atıp formunuzu açtığın ve ilgili hatayı düzeltin. büyük bir sorun değil, çözümü var yani. o kadar üzülecek bir sorun değil 🙂

    ayrıca sürecinizi lütfen imzanıza taşıyın. bu insanların durumunuz ile alakalı bilgi almasına yardımcı olacaktır.

    Dosya Numarasi:
    DS-260 Gonderimi:
    KCC Evrak Istegi:
    KCC Evrak Onayi:
    Saglik Muayenesi:
    Vize Mulakati:
    Vize Onayi:
    Pasaport Teslimi:


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arda-Yalınay

    1 - sizden beklenen formu doldururken içinde bulunuduğunuz durum ne ise onu bildirmeniz. sonuçta evrak talebinizde askerlik belgenizi de vereceksiniz ve burada hangi tarihler arasında askerde olduğunuz görünecek. doğru bilgi paylaşmak açısından önemli. formunuzu gücelleme imkanınız olduğundan current status ne ise onu yazmak daha sağlıklı olacaktır kanaatindeyim.

    2- soruyu doğru hatırlıyorsam eğer orada iş tecrübelerini bildiriyordunuz en güncelden eskiye doğru. sonrasında da gönüllü yaptığınız bir iş vs varmı şeklinde bir soru daha hatırlıyorum. eğer böyle bir faaliyetiniz olduysa onu da orada bildirebilirsiniz. sigortasız çalışılan işlerin resmiyette de kanıtlanmayacağınız varsayarsak, bunun yazılmasının mantıklı olduğunu düşünmüyorum. ben de kendi formumda bu şekilde çalıştığım işleri bildirmedim. çünkü onunla alakalı resmi bir kaydım yok.

    umarım yardımcı olabilmişimdir.
    bol şans


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @breezyguy, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @knnrn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @breezyguy, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba, Talep edilen evrakların geçerlilik süresi nedir ? Örneğin Police certificates. Yurtdışından bu evrağı talep etmem bir ayımı alır. Evrakları KCC talep etmeden önce istesem ve KCC benden evrakları 5 ay sonra talep etmiş olsa almış olduğum evrak geçerli olur mu ?

    Evrakı aldıktan sonra o ülkeye bir daha giriş yapmayacaksanız bu şekilde yapabilirsiniz.

    @knnrn evrakı almamla o ülkeye bir daha giriş yapmamam arasındaki bağlantıyı anlayamadım ? Açıklayabilir misiniz ?

    Evrak tarihi gecmis olsa da, o tarihten sonra o ulkeye girmemisseniz o ulkede suc islememissinizdir diye dusunuyorum? 🙂

    Evet giriş yapmayacağım. Açıklamanız için teşekkürler 🙂


  • @crazycells hocam verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim iyi forumlar


  • Sevgili forum sakinleri,

    Aşağıda linkini paylaşacağım dosyada DV2021 kazananlarının case no, evrak istek tarihi , onay tarihi ve talep edilecek vize sayılarını girdikleri excel dosyası bulunuyor. Bu excelde ilgili sıraya kendinizi eklerseniz süreci daha iyi takip edebilirsiniz. Sizden sonrakilerin de zamanlamayı vs. iyi takip etmesini sağlayacaktır. Ayrıca seneye kazanan kişilere de yararlı olacaktır.

    (google sheets uygulamasını indirerek cep telefonunuzdan da düzenleyebilirsiniz.)

    Not 1: Excel dosyasına giriş yapmış olan ve yapmayan üyeler Q sütunundaki talep edilecek vize sayısını da doldurursa takip açısından daha iyi olacaktır.

    Not 2: Düzenlemeyi bilmiyorsanız bilgilerinizi en altta beyaz kısma yazarsanız ilgili yere taşınacaktır. Dosya sürekli güncelleniyor.


  • Ahali, şimdi ben Twitter hesabı açayım mı ? 🙂 Soruma net bir cevap alamadım 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arda-Yalınay, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Henüz ds260 i doldurma aşamasındayım.
    Sizlere birkaç sorum olacaktı. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    1. Ben şuan askerliğimi yapıyorum, 1 ay sonra terhis olacağım, DS 260 i doldurup göndersem daha sonra Current occupation kısmını güncellemem mi gerekir?

    2. Tecrübe ve geçmişi kısmına para ve sigorta olmadan yaptığım işleri de yazabilir miyim (staj, gönüllü işler vs.) ? Mulakatta bunları kanıtlamam istenir mi?

    Formu gönderdikten sonraki önemsiz değişiklikleri bildirmeye gerek yok. Askerlik durumu da önemsiz bir şey.

    Eğer en az lise mezunu iseniz çalışma geçmişi ile ilgili hiçbir şey istemeyecekler. Bunları yazmanızda sakınca yok, ama bence gerekli değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emingokkaya, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Selamlar herkese, nişanlım DV2021 talihlilerinden biri. Kendisi 16 yaşına yeni girdiği zaman lisesinin hazırladığı bir programla 3 haftalığına bir dil kursuna gitmiş. Ancak eski pasaportu bulamadığımız için aldığı vize hakkında hiçbir bilgiye ulaşamıyoruz, kendisi de hatırlamıyor. Tek bildiğimiz ülkeye giriş-çıkış tarihleri. Vize bölümünü nasıl doldurabiliriz?

    Sadece hatirladiginiz kadarini yazabilirsiniz, diger kisimlari 000 olarak doldurun. Mulakat gunu gerekli aciklamayi yaparsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @emingokkaya sanırım bahsettiğiniz vize ABD vizesi. vize bilgilerinin erişimi ne yazık ki sadece konsolosluklarda oluyor. bu yüzden bilginin temin edilebileceği tek yer de ne yazık ki onlar. şuan çalışmayan konsolosluklar yani. sanırım şuan en mantıklı yol, formunuzu doldurup ilgili vize bilgisi kısmını boş bırakıp, sonrasında konsolosluklar açıldığında bu bilgilere ulaşmaya çalışmak. her halükarda konsolosluk, sizin vize bilgilerinize erişecek siz bulamasanız bile. bu şekilde ilerlemeniz hem formu geciktirmemeniz açısından hem de doğru bilgiyi vermeniz açısından önemli. bol şans.

    konsoloslugun boyle bir gorev tanimi oldugunu pek sanmiyorum, o nedenle sorsaniz bile guvenlik amacli cevap vermeyeceklerdir diye dusunuyorum. Ki bence de verilmemesi daha dogru olur, yoksa insanlar baska kisilerin bilgilerine ulasabilir olurdu. Neticede bu bilgiler kisilerde olmali 🙂

    Fakat hatirladigi kadarini yazmasinda bir sakinca yok, dediginiz gibi bilgiler kendilerinde oldugu icin gerekli gorurlerse forma islerler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Günel-Mammadli, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Herkese iyi gunler.Dun DS260 formu gonderdim ve gonderdikden yarim saat sonra passport ID yerinde personal numrami yazdigimi fark etdim.Ustelik her uc aile bireyi icin ayni hatayi yaptim.Sanirim cok buyuk bir hata hic mulakata bile cagrilmam:(((Yapa bileceyim bisey varmi?😢

    Pasaport bilgileri onemli, o nedenle yanlis olmamasi lazim. Formlari actirip duzeltin ve yeniden gonderin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arda-Yalınay, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Arda-Yalınay up

    soruyu sorduktan sonra sadece cevaplanmasini beklemelisiniz. 2-3 gun gecmeden sorunuzu hatirlatmaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Masda, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Ahali, şimdi ben Twitter hesabı açayım mı ? 🙂 Soruma net bir cevap alamadım 🙂

    hesap acabilirsiniz, bir sorun yok. Ama bu bilgiyi girmek icin formu actirmaniza gerek yok.


  • @crazycells Teşekkkürler Reyiz 🙂


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @thementor, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Merhaba, maili tarafınıza gönderdim.

    tesekkurler. Mulakat deneyimleri konusunun ilk iletisini guncelledim.

    Tahmin ettigimiz gibi cekilise basvururken bilgileri kullanilan pasaportu da istiyor.

    Sayın @crazycells ben pasaportu yeniledim ve bilgilerin yazılı olduğu sayfayı delip birde makasla bir miktar kestiler bu sorun oluşturumu acaba

    eski pasaporta yaptilar bunlari degil mi? bir sorun olmaz, zaten artik bu pasaportu kullanmayacaksiniz.

    Aynen eski pasaporta yaptılar. Yani hani eski pasaportuda taranmış olarak istiyor ya kcc o yüzden sıkıntı olurmu diye düşünmüştüm. Teşekkür ederim.


  • @Günel-Mammadli bilgi icin teshekkurler.mail gonderdim bakalim ne zaman acilacak.


  • Arkadaşlar merhaba, ds260 formunu ilk doldurmaya başlarken case numberı yazdıktan sonra açılan sayfada principal applicant surname kısmına ne yazmam gerekiyor, ilk başvuruyu yaparken bekardım daha sonra evlendim soyadım değişti yeni soyisim ile mi doldurmam gerekiyor yoksa eskisi ile mi? teşekkürler


  • Arkadaşlar ben greencardın gönderileceği adres olarak Miamideki bir arkadaşın adresini yazacağım fakat olurda görüşmeye gidersek nerede yaşamayı düşünüyorsunuz sorusuna Houston cevabı vereceğim. Bu bir sorun teşkil eder mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum