Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AfrikaBE, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells örneğin çalıştığımız şirletlerin ismindeki “sanayi ticaret anonim şirketi “ seklinde kısımları da ingilizceye cevirmemiz gerekiyor mu yurtdışı mülakat için. Industry and trade inc gibi...

    cevirin, mumkun oldugunca ingilizce cevap vermeye calisin siz. Oradaki konsoloslukta kimsenin Turkce bildigini sanmiyorum.


  • Toplam seçilen kişi sayısını Temmuzda mı öğrenebiliyoruz?


  • @crazycells ankara'dan istanbul'a atanmıştım aynı şirket ama farklı bir görevlendirme ile. ayrı ayrı bilgileri girdim ama silip istanbul'u dikkate alacağım sizin dediğinize göre o zaman. teşekkürler


  • @crazycells Aslında sorumu tam açıklayamadım, teşekkürler cevabınız için. Benim normalde yaşadığım adres İstanbul'da ve ben bu adresi green card'a başvururken yazdım. Ama üniversiteyi de başka bir şehirde okuyorum bundan dolayı son 3 4 senedir yılın yarısı o şehirdeyim. Şuanda da tatil nedeniyle İstanbul'dayım. Buna göre benim ne yapmam gerekir?


  • @crazycells Merhaba, maili tarafınıza gönderdim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arne-Saknussemm, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Aslında sorumu tam açıklayamadım, teşekkürler cevabınız için. Benim normalde yaşadığım adres İstanbul'da ve ben bu adresi green card'a başvururken yazdım. Ama üniversiteyi de başka bir şehirde okuyorum bundan dolayı son 3 4 senedir yılın yarısı o şehirdeyim. Şuanda da tatil nedeniyle İstanbul'dayım. Buna göre benim ne yapmam gerekir?

    Bence üniversiteye başladığınız tarihten itibaren adresinizi orası yazmalısınız. Sadece tatillerde ailenizin yanına geliyorsunuz.


  • @knnrn Ama başvururken İstanbul yazdım adrese bundan dolayı kafam karıştı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arne-Saknussemm, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @knnrn Ama başvururken İstanbul yazdım adrese bundan dolayı kafam karıştı.

    DS-260 formunu doğru bilgilerle doldurmak daha önemli. Başvuruda da normalde yaşadığınız adresi yazmanız gerekiyordu ama şimdi farklı bir adres yazmak sorun olmaz.


  • @knnrn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Arne-Saknussemm, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @knnrn Ama başvururken İstanbul yazdım adrese bundan dolayı kafam karıştı.

    DS-260 formunu doğru bilgilerle doldurmak daha önemli. Başvuruda da normalde yaşadığınız adresi yazmanız gerekiyordu ama şimdi farklı bir adres yazmak sorun olmaz.

    Anladım, bu seferde de önceki adres kısmına 2017'ye kadar İstanbul'daydım ve son 3 senedir farklı bir adresteyim dediğimde neden o zaman başvuru 2019'dayken o 2017'ye kadarki adresi yazdın" diyebilirler diye kafama takıldı.


  • Merhaba Arkadaşlar DV2021 talihlisiyim. Şuan dosya numaram aktif.
    Ancak Ds260 formunda bazı eksik ve hatalı durumlar var.
    Bunlardan biri Baba adresini boş bırakmak durumundaydım boş bıraktım. Adresi sonrada buldum görüşmeye girmeden önce yanımda götürmelimiyim?
    Diger sorum Surname kısmına adımı yazarak doğrulatma yapabildim. Bu durum sorun yaratırmı ne yapmılıyım.
    Bi diğer hata üniversite mezuniyet tarihini gerçeğinden bir ay öncesini işaretlemiş olmam.


  • Ben lise 1 den lise 2 ye gecerken okul degistirdim fakat ds 260 formuna diploma falan istedigi icin sadece mezun oldugum okulu yazdim fakat 2014-2017 yani 3 sene olarak. Acaba ds 260 formunu KCC’ye mail atip o bolumu degistirmem mi gerekiyor? Aklıma takıldı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arne-Saknussemm Kimse öyle bir şey demez 🙂 Sonuçta ikisi de sizin adresiniz. Neyseki konsoloslukta çalışanlar bizim talihliler kadar ayrıntıcı değil. Böyle bir durumu fark etmezler bile.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tolgahansahin Mezun olmadığınız okulu da "no degree" şeklinde girebilirdiniz. Bunun için değişiklik yapmaya gerek yok. Görüşme tarihiniz belli olduğunda düzeltirsiniz.


  • @Sonay-Doğan-Şimşek merhaba. Geldi. Evet.


  • Ben bu yaz yatay gecis yapmayi dusunuyorum eger olursa KCC’ye mail atip ds 260 formuna bu universiteyi girmeli miyim yoksa universiteden ogrenci belgesini mulakatta getirmem yeterli midir?


  • @crazycells anliyorum, egitim bilgilerimi eksiksiz doldurduktan sonra mezun oldugunuz son okul sorusuna yes yerine no secmisim.. bu sebeple girdigim tüm okul bilgilerim formdan silinmis. actirmak mantikli mi sizce? (1 ay kadar sonra medeni durum degisikligi icin tekrar actirmam gerekecek) 1 ay beklemem mi daha iyi yoksa maalesef 2 kere actirmam mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tolgahansahin, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Ben bu yaz yatay gecis yapmayi dusunuyorum eger olursa KCC’ye mail atip ds 260 formuna bu universiteyi girmeli miyim yoksa universiteden ogrenci belgesini mulakatta getirmem yeterli midir?

    DS-260 formunu daha meydana gelen değişiklikler (evlilik, yeni çocuk vb hariç) için açmaya/güncellemeye gerek yok. Formu çok kurcalamak da doğru değil. Görüşme günü bu bilgileri verebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berk-Şendil, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells anliyorum, egitim bilgilerimi eksiksiz doldurduktan sonra mezun oldugunuz son okul sorusuna yes yerine no secmisim.. bu sebeple girdigim tüm okul bilgilerim formdan silinmis. actirmak mantikli mi sizce? (1 ay kadar sonra medeni durum degisikligi icin tekrar actirmam gerekecek) 1 ay beklemem mi daha iyi yoksa maalesef 2 kere actirmam mi?

    Case numaranız 33 binlerde olduğu için formu bir ay sonra açtırmak daha uygun olur bence.


  • DS-260 Formunu doldurduktan sonra tek yapmak gereken beklemek sanırım değil mi? Posta için kayıt olmaya falan şimdiden gerek yok sanırım?


  • @crazycells tekrar merhaba, formumuzu tamamladik fakat onaylamadan once dikkatimizi ceken soyle bir sorun var; Work/Education/ Training basliginin Additional bolumunde bilgileri girdigimiz alanda “ have you ever served in military” sorusundan sonra bende bulunan sorularin hic birisi esimde cikmiyor. Evet/ Hayir cevapli bir kac soru ve diger bildigimiz dilleri belirttigimiz alan bende var. bu alanlarin hic birisi esimde yok. Ben “ principal applicant” esim de “ accompany “. Bununla alakasi var midir? Yoksa bir sorun mu var formumuzda?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum