Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @orchuns, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @orchuns, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhaba.. Eşimle greencard cekilisine basvurmustuk. Dun esimin kazandığını ogrendim.. Bana çıkmadı.. Yalniz şoyle bir.sikintimiz var. Eşimin tum.bilgileri dogru fakat onun basvurusunda bana ait.bilgi verirken malesef doğum yerimi pasaportta yazdigi sekilde izmit yerine il olarak kocaeli.yazdim.. Red almak istemiyoruz.. Bu hatali.bilgiden dolayi surecler etkilenir mi?.. Nasıl bir yol izlememi.onerirsiniz.. mualakat oncesi.bosanma sonrasında tekrar.evlenme yolunu.bile deneyebiliriz

    Herhangi bir sey yapmaniza gerek yok 🙂 Yaptiginizi hickimse "hata" olarak degerlendirmeyecektir bile...

    Su konuyu takip etmeniz yeterli:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari

    Hocam yonlendirdiginiz foruma girdim.. Teker teker okuyacağım.. Sadece cumlenizden tam bir sonuc çıkaramadım.. Yani hata olarak degerlendirmeyecekler ve direk yanlış beyan olarak mı degerlendirecekler:)
    Aday Esim dışında dolduracagim DS-260 Formunda izmit yazacağım fakat ilk verilen bilgide kocaeli yazılmıştı.. Tutarsiz olarak degerlendirilmez umarim..
    Cok özür dilerim biraz heyecan var 🙂

    ne yanlis, ne de hata olarak degerlendirilmeyecek 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @KADIRCAN, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhabalar,
    Ben ABD vatandasiyim, Agustos ayinda Turkiye'de evlenmeyi planliyorum (Covid-19 izin verirse). Nisanlimin 10 yillik ABD vizesi var. Benim sorum; ABD de evlenmek ile Turkiye de evlenmek arasinda islemler acisindan bir fark varmi? Tum basvurularimizi ABD de yapacagiz, yinede islemlerin sorunsuz devam etmesini istiyoruz.
    Diger sorum; Turkiyede kiyilan nikahlar iki is gunu icinde nufus mudurlugune yansiyormus, bu durumda TR gumrukten cikista problem yasarmiyiz? Malum vize uzerindeki soyisim ile nufus mudurlugundeki soyisim tutmayacak.
    Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.

    Cikis konusunda bir sorun yasamazsiniz, vize hala ayni kisiye ait... neden Turkiye'de evlenmeyi planliyorsunuz?

    Ilk iletiyi okudunuz mu? Turkiye'de evlenip ABD'ye girerseniz ve islemleri baslatirsaniz "gocmenlik amaciyla" turist vizesini kullanmis olacaksiniz.


  • Merhabalar, ilk iletiyi goremiyorum, suan gonderdiginiz mesaj bana gelen ilk ileti. Turkiyede evlenmek zorunda degiliz, ben sizlerin fikrini almak istedim. ABD de evlenmemiz daha mantikli gorunuyor oyleyse?
    Turist vizesi ile gelecek olan esimle, ABD ye girdikten sonra ne kadar sure bekleyerek evlenmemizi tavsiye ederseniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @red_wine, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Tekrar merhaba, daha önce sormuş olduğum bir soru hakkında sizden ve başka kişi ve kurumlardan ufak bilgiler almış olsam da hala kendi içimde netliğe kavuşamadım. Ankara konsolosluğuna ulaşamıyorum T.C. konsolosluğu ise bu konuyla ilgilenmiyor . Sadece merak ettiğim tek soru ben erkek arkadaşımla Amerika’da resmî bir evlilik yaparsam ve bunu T.C. konsolosluğuna bildirmeden ülkemize gidip yeşil kart mülakatına sadece ABD evliliğimizle girebilecek miyiz ? Yani burada evlenip T.C. ne tescil ettirmeyip ben eşimi ds260 formunda gösterip mülakat tarihimde eşimi de alıp mülakata gidebilecek miyim bu evliliği ABD konsolosluğu kabul edecek mi ? Kimisi evet kimisi hayır dediği için inanın tekrar sormak istedim bir avukat evet bir avukat hayır dedi örneğin.

    Yeni Zelanda'ya gidip orada evlenseniz bile konsolosluk bunu resmi evlilik olarak kabul edecek 🙂 o konuda suphe yok da... sizin durumunuz ve sorulariniz biraz supheli (kusura bakmayin 🙂 )...

    Yanlis anlamayin lutfen ama evlenip bunu ulkenize bildirmemek ve sonra ABD'ye giris yapmaya calismak... bu plan tam da "Green Card icin evlenip, Amerika'da bosanmayi dusunuyoruz ve diger ulkeleri bundan haberdar etmek istemiyoruz" plani...

    Ben yerinizde olsaydim, resmi evliligimi kabul edecekler mi diye dusunmek yerine bu sekilde dusunurdum. Cunku bence asil yasayacaginiz problem bu olacak... Tabii siz ne yapacaginizda ozgursunuz ama ben son kez tavsiyelerimi listeleyeyim, siz dilediginiz sekilde hareket edebilirsiniz...

    ABD'de resmen evlenip, bu evliligi TC konsoloslugunda tescil ettirip, yeni isimle pasaport cikarttirip, DS-260 formunu doldurup, her iki ulkede de resmen evli gorundugunuz kisiyle Turkiye'deki Konsoloslukta vize alip, ABD'ye girip Green Card almaniz... 🙂

    Ancak bu sekilde tum resmi kural ve uygulamalara sadik kalmis olursunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @KADIRCAN, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhabalar, ilk iletiyi goremiyorum, suan gonderdiginiz mesaj bana gelen ilk ileti. Turkiyede evlenmek zorunda degiliz, ben sizlerin fikrini almak istedim. ABD de evlenmemiz daha mantikli gorunuyor oyleyse?
    Turist vizesi ile gelecek olan esimle, ABD ye girdikten sonra ne kadar sure bekleyerek evlenmemizi tavsiye ederseniz?

    Su iletiden bahsediyordum:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/83

    Giristen sonra en az 90 gun beklemenizi tavsiye ederim...


  • @crazycells Zaman ayirip cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim.


  • @crazycells Bahsettiginiz paylasimi inceledim. Anladigim kadariyla, I-130 ve I-130A formlarini doldurarak islemleri ABD den baslatacagiz. I-485 formunu I-130 ve I-130A formlarina ekleyerek ayni pakette gondermemiz gerekiyor yoksa bu daha sonra mi yapilacak bir islem?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @KADIRCAN, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells Bahsettiginiz paylasimi inceledim. Anladigim kadariyla, I-130 ve I-130A formlarini doldurarak islemleri ABD den baslatacagiz. I-485 formunu I-130 ve I-130A formlarina ekleyerek ayni pakette gondermemiz gerekiyor yoksa bu daha sonra mi yapilacak bir islem?

    hepsini ayni anda yapabilirsiniz, eger ABD'de evlenip sureci baslatacaksaniz su konuyu incelemelisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak


  • @crazycells Teşekkür ederim , lütfen yanlış anlaşılmasın zaten talihli olan benim ve erkek arkadaşımla zaten evleneceğiz ama bu evlilik 1 ay içinde alel acele olsun istemedik sadece sebebi bu ben daha yeni mezun olmuş bir kadınım, sadece erkek arkadaşımla ilerde gerçekten evlenmek istediğimizde sorunlar yaşamamak için şimdi evlenmenin yollarına bakıyoruz Türkiye’ye bildirmek istemememin tek sebebi bu daha genç olduğumu düşünüyorum ve kağıt üstünde de olsa kutlamasız aileler olmadan nikahım olsun istememiştim... Herkesin düşünce tarzı başka olabilir lütfen bu bir yasadışılık ya da sadece green card almak için olan bir evlilik olarak düşünülmesin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @red_wine, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells Teşekkür ederim , lütfen yanlış anlaşılmasın zaten talihli olan benim ve erkek arkadaşımla zaten evleneceğiz ama bu evlilik 1 ay içinde alel acele olsun istemedik sadece sebebi bu ben daha yeni mezun olmuş bir kadınım, sadece erkek arkadaşımla ilerde gerçekten evlenmek istediğimizde sorunlar yaşamamak için şimdi evlenmenin yollarına bakıyoruz Türkiye’ye bildirmek istemememin tek sebebi bu daha genç olduğumu düşünüyorum ve kağıt üstünde de olsa kutlamasız aileler olmadan nikahım olsun istememiştim... Herkesin düşünce tarzı başka olabilir lütfen bu bir yasadışılık ya da sadece green card almak için olan bir evlilik olarak düşünülmesin.

    yok, ben sadece konsolosun nasil dusunecegini size anlatmaya calisiyorum 🙂 siz kendinize gore hakli olabilirsiniz, nedenleriniz vardir... ama bunu konsolosun nasil anlayacagi da cok onemli... bunu dusunerek hareket etmelisiniz.

    Daha once belirtmistim ama yine belirteyim, Turkiye'de daha sonra resmen evlenmeniz mumkun olmayacak, cunku Amerika'da zaten resmi bir nikah yapmis olacaksiniz. Farkli tarihlerde farkli ulkelerde resmi nikahlar yapamazsiniz, ilk evlilik gunu ne zamansa iki ulkede de kayitlara o sekilde gececek. Bunu ne zaman tescil ettirirseniz ettirin, bu dedigim durum degismeyecek.


  • @crazycells Tekrar çok teşekkür ederim ilginize kafamdaki soru işaretlerini giderebildim, bundan sonrası için tavsiyeleriniz üzerinden ilerleyeceğim


  • @crazycells merhaba, ben de ds260 formunu bekar olarak doldurdum ama evlilik planı yapıyorum. mülakat tarihim açıklandıktan sonra ds260 formunda değişiklik yapmak istiyorum da değişiklik talebini nasıl iletmem gerekiyor? yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sosın, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells merhaba, ben de ds260 formunu bekar olarak doldurdum ama evlilik planı yapıyorum. mülakat tarihim açıklandıktan sonra ds260 formunda değişiklik yapmak istiyorum da değişiklik talebini nasıl iletmem gerekiyor? yardımcı olursanız çok sevinirim.

    evliliginizi resmen yaptiktan sonra bunu sorun isterseniz. Surecte hangi asamada oldugunuza gore yonlendirelim.

    Basvurunuzun vize kategorisini ve bilgilerinizi imzaniza tasimayi unutmayin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin


  • tamamdır, çok teşekkürler


  • Merhabalar erkek arkadaşım green cardlı F1 vizesiyle geldim hamileyim ve henüz Amerika’da evlenmedik. Evlilik sürecini başlatacaz ama avukat ücretleri ile ilgili bilgisi olan var mı? Birde böyle durumda hamileler için özel haklar var mı ? Birde çocuk doğarsa çocukla birlikte Abd ‘de yaşama hakkım oluyor mu yoksa tekrar okula gitmeye devam mı etmeliyim ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatim, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhabalar erkek arkadaşım green cardlı F1 vizesiyle geldim hamileyim ve henüz Amerika’da evlenmedik. Evlilik sürecini başlatacaz ama avukat ücretleri ile ilgili bilgisi olan var mı? Birde böyle durumda hamileler için özel haklar var mı ? Birde çocuk doğarsa çocukla birlikte Abd ‘de yaşama hakkım oluyor mu yoksa tekrar okula gitmeye devam mı etmeliyim ?

    Su basligin ilk iletisini ve su konulari okumalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

    Maalesef hamile olmak size bir avantaj saglamiyor, sizin statunuz bebeginizden bagimsiz olarak F1 kalacak. AOS surecine baslamadan F statusunuzu devam ettirmelisiniz.


  • Tekrar merhaba, ben Temmuz ayında Amerika’dan Türkiye’ye dönüyorum erkek arkadaşım ise şuan j1 statüsüyle Amerika’da (Türkiye’den alınmış j1 vizesi ) ve Ağustos ayında evlenmek için Türkiye’ye gelecek j1 statüsü Ocak ayına kadar devam ediyor bu durumda Ağustos ayında gelip nikahı kıyıp tekrar Amerika’ya girmesinde bir sorun olur mu sizce ? ( Soru doğru başlıkta mı bilemiyorum eğer yanlışsa doğru başlığın linkini alabilirim )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @red_wine, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Tekrar merhaba, ben Temmuz ayında Amerika’dan Türkiye’ye dönüyorum erkek arkadaşım ise şuan j1 statüsüyle Amerika’da (Türkiye’den alınmış j1 vizesi ) ve Ağustos ayında evlenmek için Türkiye’ye gelecek j1 statüsü Ocak ayına kadar devam ediyor bu durumda Ağustos ayında gelip nikahı kıyıp tekrar Amerika’ya girmesinde bir sorun olur mu sizce ? ( Soru doğru başlıkta mı bilemiyorum eğer yanlışsa doğru başlığın linkini alabilirim )

    Vize suresi devam ettikce sorun olmamasi lazim.


  • Merhabalar, biraz karmasik ve uzun bir senaryo olacak dolayisiyla buraya yazmadan olabildigince basligi okumaya calistim ve bu sayede aklimdaki bircok soru isareti ortadan kalkti. Bundan dolayi katkida bulunan herkese cok tesekkur ederim.

    Benim senaryoma gelecek olursam, aklimda iki soru var:

    1. DS-260 formunu bekar olarak doldurup yolladim ve su anda kiz arkadasimla evlenip onu da surece dahil etmek istiyorum. Malum 31 Aralik’a kadar vize mulakatlari askiya alindi. Case numaram 29XXX, gecmis yillara bakildiginda ortalama Mayis itibariyle bu numaralara sira geliyor gibi gozukuyor. Iyi ihtimalle kaba bir hesapla 3 ay erteleme durumunda Agustos ve Eylul aylarinda sira gelecegini varsayiyorum. Evlilik islemlerimizin tamamlanmasi ile kiz arkadasim icin de DS-260 formunu aktif hale getirip tum resmi islemlerin bitmesini takiben Subat yada Mart 2021 gibi KCC’ye iletsek, halihazirda Agustos Eylul 2021 gibi gelmesini bekledigim mulakat sirasi konusunda gecikme yasar miyim? Eylul ayi da vize mulakatlari icin son ay oldugu dusunuldugunde Greencard hakkimi kaybeder miyim?

    2. Ikimiz de Irlanda’da yasiyoruz ve burada konsolosluklarda evlenmeye yasal olarak izin verilmedigi icin Irlanda yasalarina gore evlilik yapacagiz. En erken 3-4 ay icine tarih alabiliyoruz. Evlendikten sonra Turk konsolosluguna bildirim yapacagiz. Bu durumda soyadi degisikligi konusunda kafamizda soru isaretleri var. Kiz arkadasim hem calisma izni ve vizeleri, hem de Schengen ve Amerika turist vizelerini pasaportunda tasidigindan yeni pasaport almak isini bir hayli zorlastiracak. Dolayisiyla soyismini degistirmek istemiyor. Irlanda yasalarina gore kadin, erkegin soyismini almadan kizlik soyismiyle devam edebiliyor. KCC’ye yollayacagimiz evlilik belgesinde su anki kizlik soyismi gecerli olacak. Ancak Turk konsolosluguna basvurmamiz durumunda muhtemelen kimlik degisikligi gerekecek. Diyelim ki Turk makamlarina gore hem kizlik soyismi hem de benim soyismimi resmi olarak tasisa ve biz KCC’ye iletecegimiz E-devlet ve Nufus Kayit Ornegi belgelerinde cift soyisim yer alsa, Irlanda’dan alacagimiz evlilik belgesinde sadece kizlik soyismi olacak ve pasaportundaki ismini degistirmeyecegimizden orda da kizlik soyismi yer alacak. Bu durumda KCC bize Nufus kayit ornegi ve diger Turk kaynakli belgelerdeki isimle pasaport ve evlilik belgesindeki ismin tam olarak ortusmemesinden dolayi sorun cikarir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kanella, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhabalar, biraz karmasik ve uzun bir senaryo olacak dolayisiyla buraya yazmadan olabildigince basligi okumaya calistim ve bu sayede aklimdaki bircok soru isareti ortadan kalkti. Bundan dolayi katkida bulunan herkese cok tesekkur ederim.

    Benim senaryoma gelecek olursam, aklimda iki soru var:

    1. DS-260 formunu bekar olarak doldurup yolladim ve su anda kiz arkadasimla evlenip onu da surece dahil etmek istiyorum. Malum 31 Aralik’a kadar vize mulakatlari askiya alindi. Case numaram 29XXX, gecmis yillara bakildiginda ortalama Mayis itibariyle bu numaralara sira geliyor gibi gozukuyor. Iyi ihtimalle kaba bir hesapla 3 ay erteleme durumunda Agustos ve Eylul aylarinda sira gelecegini varsayiyorum. Evlilik islemlerimizin tamamlanmasi ile kiz arkadasim icin de DS-260 formunu aktif hale getirip tum resmi islemlerin bitmesini takiben Subat yada Mart 2021 gibi KCC’ye iletsek, halihazirda Agustos Eylul 2021 gibi gelmesini bekledigim mulakat sirasi konusunda gecikme yasar miyim? Eylul ayi da vize mulakatlari icin son ay oldugu dusunuldugunde Greencard hakkimi kaybeder miyim?

    2. Ikimiz de Irlanda’da yasiyoruz ve burada konsolosluklarda evlenmeye yasal olarak izin verilmedigi icin Irlanda yasalarina gore evlilik yapacagiz. En erken 3-4 ay icine tarih alabiliyoruz. Evlendikten sonra Turk konsolosluguna bildirim yapacagiz. Bu durumda soyadi degisikligi konusunda kafamizda soru isaretleri var. Kiz arkadasim hem calisma izni ve vizeleri, hem de Schengen ve Amerika turist vizelerini pasaportunda tasidigindan yeni pasaport almak isini bir hayli zorlastiracak. Dolayisiyla soyismini degistirmek istemiyor. Irlanda yasalarina gore kadin, erkegin soyismini almadan kizlik soyismiyle devam edebiliyor. KCC’ye yollayacagimiz evlilik belgesinde su anki kizlik soyismi gecerli olacak. Ancak Turk konsolosluguna basvurmamiz durumunda muhtemelen kimlik degisikligi gerekecek. Diyelim ki Turk makamlarina gore hem kizlik soyismi hem de benim soyismimi resmi olarak tasisa ve biz KCC’ye iletecegimiz E-devlet ve Nufus Kayit Ornegi belgelerinde cift soyisim yer alsa, Irlanda’dan alacagimiz evlilik belgesinde sadece kizlik soyismi olacak ve pasaportundaki ismini degistirmeyecegimizden orda da kizlik soyismi yer alacak. Bu durumda KCC bize Nufus kayit ornegi ve diger Turk kaynakli belgelerdeki isimle pasaport ve evlilik belgesindeki ismin tam olarak ortusmemesinden dolayi sorun cikarir mi?

    1. Mumkunse Subat ayinda gondermenizi tavsiye ederim, cok geciktirmeyin; sayilarin nasil ilerleyecegini zamanla gorecegiz.

    2. hicbir sorun olmaz. vukuatli nufus kayit orneginde zaten tum kullanilan soyisimler gorunecek.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum