Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @bolatmali Çok teşekkür ederim bilgi için. Benim pasaportum vardı zaten onun adına yeni bir pasaport çıkarıcaz sadece. Bide son olarak DS260 şu an doldurulmuyor sanırım. Forma giriş sağlayamadık, ilk sayfaya bilgileri girdikten sonra "Your request cannot be processed at this time." hatası veriyor ekranda.

  • ⭐⭐⭐

    @Alican35, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @bolatmali Çok teşekkür ederim bilgi için. Benim pasaportum vardı zaten onun adına yeni bir pasaport çıkarıcaz sadece. Bide son olarak DS260 şu an doldurulmuyor sanırım. Forma giriş sağlayamadık, ilk sayfaya bilgileri girdikten sonra "Your request cannot be processed at this time." hatası veriyor ekranda.

    Farklı tarayıcılardan ve farklı bilgisayarlardan giriş yapmaya çalışın.
    çerezler ve geçmişi silerek girmeyi deneyin
    Modeminizi de açıp kapatın.
    Bazen bunları yapmanıza rağmen sitede ki yoğunluk ve ya bakımdan dolayı sorun olabiliyor. 1/2 hafta içerisinde çözülecektir bu durum


  • Takip edilebilecek güzel bir başlık bilgi veren herkese teşekkürler.


  • Merhabalar ben green card başvurusu yaptıktan sonra evlilik yaptım ds260 formunda eşim için ve çocuklar için nasıl dosya actirabilirim teşekkürler.


  • @Mehmet-Sener formu kendiniz için doldurduktan sonra add applicant kısmından ama detaylı bilgiyi daha bilgililer verebilir.


  • Merhaba , erkek arkadaşımla birlikte Amerika’dayız ve burada evlenip formu öyle doldurmayı düşünüyoruz daha sonra ben Türkiye’ye gideceğim ve mülakat tarihini bekleyeceğim mülakat tarihi açıklanınca erkek arkadaşım da gelip benimle birlikte mülakata girecek değil mi ? Yani o işlemleri Amerika’dan yürütemez? ( kendisi j1 statüsünde ve Ocak ayında vizesi sona erecek ) . Başka bir sorum ise biz Amerika’da evlilik yapıp bunu konsolosluğa bildirmeden sadece Amerika’da evli gözükmek istiyoruz bu şekilde Türkiye’den yeni pasaport çıkarma gibi işlemleri buradaki evliliğim ile yapabilir miyim ? Ve evlendikten sonra değiştirmem gereken başka neler var pasaport dışında ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @red_wine, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhaba , erkek arkadaşımla birlikte Amerika’dayız ve burada evlenip formu öyle doldurmayı düşünüyoruz daha sonra ben Türkiye’ye gideceğim ve mülakat tarihini bekleyeceğim mülakat tarihi açıklanınca erkek arkadaşım da gelip benimle birlikte mülakata girecek değil mi ? Yani o işlemleri Amerika’dan yürütemez? ( kendisi j1 statüsünde ve Ocak ayında vizesi sona erecek ) . Başka bir sorum ise biz Amerika’da evlilik yapıp bunu konsolosluğa bildirmeden sadece Amerika’da evli gözükmek istiyoruz bu şekilde Türkiye’den yeni pasaport çıkarma gibi işlemleri buradaki evliliğim ile yapabilir miyim ? Ve evlendikten sonra değiştirmem gereken başka neler var pasaport dışında ?

    Mulakata sizinle birlikte girmesi daha dogru olur, yoksa kendisinin sureci gereksiz uzar.

    ABD'de evlilikle ilgili su basligi inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1683/amerika-da-evlilik-yapmak-evlilik-islemleri

    Diger sorulari ve ne yapmaya calistiginizi anlayamadim. Konsolosluga evlilik bilgisi vermeden , yeni isminizle pasaport mu cikartmak istiyorsunuz?


  • @crazycells aslında ben bu soruyu daha önce sormuştum ve yanıt almıştım forumdan ancak sanırım ben kendimi ifade edemedim ya da daha önce böyle bir isteği olanla hiç karşılaşılmadı bilemiyorum 🙂 Ben size tekrar sormak istiyorum ; ben ve erkek arkadaşım şuan amerikadayız ve Amerika içi geçerli bir evlilik yapacağız yani Amerika devletinde Amerika vatandaşları nasıl evleniyorsa bizde onu yapacağız ancak daha önce de sorduğum gibi Bu evliliği Türk konsolosluğuna bildirmeden Türkiye’den evli gözükür müyüm gözükmediğimi biliyorum ancak Amerika’ya göçmen olarak geleceğim için Amerika’daki evliliğim ile Türkiye’den eşimin de yeşil kart sahibi olmasını sağlayabilir miyim? Avukatım bu soruya evet dedi forumda da evet dendi ama sanırım ben kendimi ifade edemiyorum bu konuda çünkü onlar evet dese de araştırmalarım sonucu hayır cevabı çıkıyor . Ben daha çok gencim ve bu yaşta Türkiye’de bir nikahım olsun istemiyorum sadece istediğim erkek arkadaşımın da şimdiden kart sahibi olması ve daha sonra Türkiye’ye gidip orda ailelerimizle birlikte Türkiye’de de evlenebilmek . Umarım bu defa açıklayıcı olmuştur , biraz uzun oldu çok özür dilerim .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @red_wine, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells aslında ben bu soruyu daha önce sormuştum ve yanıt almıştım forumdan ancak sanırım ben kendimi ifade edemedim ya da daha önce böyle bir isteği olanla hiç karşılaşılmadı bilemiyorum 🙂 Ben size tekrar sormak istiyorum ; ben ve erkek arkadaşım şuan amerikadayız ve Amerika içi geçerli bir evlilik yapacağız yani Amerika devletinde Amerika vatandaşları nasıl evleniyorsa bizde onu yapacağız ancak daha önce de sorduğum gibi Bu evliliği Türk konsolosluğuna bildirmeden Türkiye’den evli gözükür müyüm gözükmediğimi biliyorum ancak Amerika’ya göçmen olarak geleceğim için Amerika’daki evliliğim ile Türkiye’den eşimin de yeşil kart sahibi olmasını sağlayabilir miyim? Avukatım bu soruya evet dedi forumda da evet dendi ama sanırım ben kendimi ifade edemiyorum bu konuda çünkü onlar evet dese de araştırmalarım sonucu hayır cevabı çıkıyor . Ben daha çok gencim ve bu yaşta Türkiye’de bir nikahım olsun istemiyorum sadece istediğim erkek arkadaşımın da şimdiden kart sahibi olması ve daha sonra Türkiye’ye gidip orda ailelerimizle birlikte Türkiye’de de evlenebilmek . Umarım bu defa açıklayıcı olmuştur , biraz uzun oldu çok özür dilerim .

    ABD'de resmi bir evlilik yapip kendisini dosyaniza ekleyebilirsiniz. Zaten birden fazla kez evlenemezsiniz, yani ABD'de evlendikten sonra Turkiye'de resmi olarak evlenmeniz artik mumkun olmayacak... tek yapabileceginiz Amerika'daki evliliginizi tescil ettirmek olur, onu da Turkiye'den degil, TC konsoloslugundan yapmalisiniz. Fakat bu durumda da -siz daha sonra konsolosluga gitseniz bile- tarihler ayni gececegi icin yine kayitlarda bulunacak, bilginize.

    Mustakbel esiniz de TC vatandasi mi?

    Bu kisimlar tamam sanirim... pasaport konusunda tam olarak ne sormak istemistiniz?


  • @crazycells Yani ben ABD deki evliliğimi buradaki Türk konsolosluklarına bildirmek zorundayım değil mi ? Evet kendisi de Türk vatandaşı . Pasaport konusu ise benim zaten 10 yıllık pasaporta geçmem gerekiyor yeni pasaportumu evliyken almam daha doğru değil mi ? Erkek arkadaşımın ise 10 yıllık pasaportu zaten var ama evlendiği için tekrar mı pasaport çıkarması gerekecek evlilikten sonra pasaport yenilemeli miyiz yani? Ama ben soyadımı değiştirmeyeceğim bunu da düşünürsek ne yapmamız lazım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @red_wine, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells Yani ben ABD deki evliliğimi buradaki Türk konsolosluklarına bildirmek zorundayım değil mi ? Evet kendisi de Türk vatandaşı . Pasaport konusu ise benim zaten 10 yıllık pasaporta geçmem gerekiyor yeni pasaportumu evliyken almam daha doğru değil mi ? Erkek arkadaşımın ise 10 yıllık pasaportu zaten var ama evlendiği için tekrar mı pasaport çıkarması gerekecek evlilikten sonra pasaport yenilemeli miyiz yani? Ama ben soyadımı değiştirmeyeceğim bunu da düşünürsek ne yapmamız lazım?

    Eger isim veya soyisim degisikligi yapmiyorsaniz pasaportu guncellemenize gerek olmuyor ama TC yasalarina gore kadinin soyadi otomatik degisecegi icin yeni pasaport almaniz gerekecek. ABD'de soyisim degisikligi yapmamaniz, Turkiye'deki isminizi degistirmeyecek. Eger Turkiye'deki isminizi degistirmemek istiyorsaniz, bunu Turk mahkemelerinde dava acarak gerceklestirebilirsiniz.

    Fakat bu islemleri gerceklestirebilmek icin konsolosluga bilgi vermeniz gerekiyor, konsolosluga evliliginizi bildirmeden konsolostan yeni isimle pasaport alamazsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz merhaba, sizin yorumunuzu okudum ve yardımcı olmak isterseniz birkaç sorum olacak size.
    1- ds-260 formunu single olarak doldurup dün gönderdim. 3 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımla evlenip gitmeyi düşünüyoruz. Ama sürecin uzamaması için formu hemen doldurup gönderdim. Ailelerin onayı vs derken süreç en iyi ihtimalle 2-3 ayı bulacak. Bu durumda evlenirsem pasaportumu kimliğimi falan evli olarak güncellemem gerekecek. Bu süreçte yetişmezse kcc evrak isteği veya konsolosluk mülakatında eski pasaportumla başvuru yapmam gerekecek. Bir sorun teşkil eder mi?
    2- Sizin durumunuzda eşinize aynı gün içerisinde yardımcı olmuşlar. Eşinizin hangi belgeleri hazırdı öğleden sonraki mülakata gittiğinizde?
    3- Bir de maddi olarak ortak hesabınızda gösterdiğiniz 10.000 doları ne kadar süre önce bankaya koymuştunuz?
    Açıkçası çok fazla endişemiz var nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilmiyoruz. Yardımcı olursanız çok sevinirim.


  • @Ezgi-Korkut Merhabalar, elimden geldiğince sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım ama öncelikle sıralamanızı imzanıza taşımanızı öneririm, bu yorumlarda birçok açıdan etken olacaktır. Çünkü mülakat zamanınız da buna göre şekillenecek.
    1- İlk olarak formu erkenden göndermeniz iyi olmuş. Kadınlar için malesef bu süreç biraz daha zorlayıcı olabiliyor fakat eşimin pasaportunu ve kimliğini yenilemesi çok kısa süre aldı. Özellikle yeni pasaportu evlendikten 2-3 hafta içersinde elindeydi. Fakat eski pasaportunuzla gitmenizi çok önermem çünkü vize basılsa bile bunu yeni alacağınız pasaporta aktarmak için uğraşmanız gerekecek. O yüzden mülakata girerken yeni pasaportunuz yanınızda olsun. Biz bu süreçte birçok şeyden feragat ettik ve sürecimizi kolaylaştıracak şekilde evlilik sürecimizi şekillendirdik, size de bunu öneririm çünkü hem GC süreci hem de evlilik süreci birlikte ciddi anlamda yorucu ve kaygı verici olabiliyor.

    2-Eşim için DS formu açılmamıştı fakat sağlık raporu haricinde olan her şeyimiz yanımızdaydı. Eşime DS açılamamasının sebebi o dönemin Christmas tatiline denk gelmesiydi. Normalde eşiniz için açacakları DS için zaman oluyor yani fakat olur da bizim gibi özel bir zamana denk gelirseniz siz de eşinizin tüm evrakları ile birlikte görüşmeye gidin, ilk başta sadece sizi içeri alacaklardır, siz de orada durumu izah edebilir ve eşiniz adına DS açtırabilirsiniz.

    3- Yaklaşık birkaç hafta önce koymuştuk fakat ikimizin de maaş dökümleri yanımızdaydı. 10000 doların yeterli olmayacağını düşünenler var, bu konuda haklı da olabilirler çünkü mülakatta orada yapacağımız iş, güvencemiz ve evliliğimizin realitesi de sorgulandı. Bunlara oldukça güzel ve dolu cevaplar verdik, bu sebeple hesaptaki paranın o kadar da dikkate alınmadığını düşünüyorum fakat herhangi bir cevabımızda güven vermeden konuşsak ya da yanlış bilgi verseydik bu miktar bize bahane olarak sunulabilir ve red de alabilirdik.

    Umarım süreciniz güzel geçer, sizin için oldukça yorucu olacak ama her şey bittiği zaman oldukça rahatlayacaksınız:)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ezgi-Korkut KCC dediginize gore DV'den bahsediyorsunuz... fakat yine de basvuru kategorinizin net anlasilmasi icin bilgilerinizi imzaniza tasimayi unutmayiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin


  • Merhaba.. Eşimle greencard cekilisine basvurmustuk. Dun esimin kazandığını ogrendim.. Bana çıkmadı.. Yalniz şoyle bir.sikintimiz var. Eşimin tum.bilgileri dogru fakat onun basvurusunda bana ait.bilgi verirken malesef doğum yerimi pasaportta yazdigi sekilde izmit yerine il olarak kocaeli.yazdim.. Red almak istemiyoruz.. Bu hatali.bilgiden dolayi surecler etkilenir mi?.. Nasıl bir yol izlememi.onerirsiniz.. mualakat oncesi.bosanma sonrasında tekrar.evlenme yolunu.bile deneyebiliriz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @orchuns, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhaba.. Eşimle greencard cekilisine basvurmustuk. Dun esimin kazandığını ogrendim.. Bana çıkmadı.. Yalniz şoyle bir.sikintimiz var. Eşimin tum.bilgileri dogru fakat onun basvurusunda bana ait.bilgi verirken malesef doğum yerimi pasaportta yazdigi sekilde izmit yerine il olarak kocaeli.yazdim.. Red almak istemiyoruz.. Bu hatali.bilgiden dolayi surecler etkilenir mi?.. Nasıl bir yol izlememi.onerirsiniz.. mualakat oncesi.bosanma sonrasında tekrar.evlenme yolunu.bile deneyebiliriz

    Herhangi bir sey yapmaniza gerek yok 🙂 Yaptiginizi hickimse "hata" olarak degerlendirmeyecektir bile...

    Su konuyu takip etmeniz yeterli:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari


  • @crazycells, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @orchuns, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhaba.. Eşimle greencard cekilisine basvurmustuk. Dun esimin kazandığını ogrendim.. Bana çıkmadı.. Yalniz şoyle bir.sikintimiz var. Eşimin tum.bilgileri dogru fakat onun basvurusunda bana ait.bilgi verirken malesef doğum yerimi pasaportta yazdigi sekilde izmit yerine il olarak kocaeli.yazdim.. Red almak istemiyoruz.. Bu hatali.bilgiden dolayi surecler etkilenir mi?.. Nasıl bir yol izlememi.onerirsiniz.. mualakat oncesi.bosanma sonrasında tekrar.evlenme yolunu.bile deneyebiliriz

    Herhangi bir sey yapmaniza gerek yok 🙂 Yaptiginizi hickimse "hata" olarak degerlendirmeyecektir bile...

    Su konuyu takip etmeniz yeterli:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari

    Hocam yonlendirdiginiz foruma girdim.. Teker teker okuyacağım.. Sadece cumlenizden tam bir sonuc çıkaramadım.. Yani hata olarak degerlendirmeyecekler ve direk yanlış beyan olarak mı degerlendirecekler:)
    Aday Esim dışında dolduracagim DS-260 Formunda izmit yazacağım fakat ilk verilen bilgide kocaeli yazılmıştı.. Tutarsiz olarak degerlendirilmez umarim..
    Cok özür dilerim biraz heyecan var 🙂


  • Merhabalar,
    Ben ABD vatandasiyim, Agustos ayinda Turkiye'de evlenmeyi planliyorum (Covid-19 izin verirse). Nisanlimin 10 yillik ABD vizesi var. Benim sorum; ABD de evlenmek ile Turkiye de evlenmek arasinda islemler acisindan bir fark varmi? Tum basvurularimizi ABD de yapacagiz, yinede islemlerin sorunsuz devam etmesini istiyoruz.
    Diger sorum; Turkiyede kiyilan nikahlar iki is gunu icinde nufus mudurlugune yansiyormus, bu durumda TR gumrukten cikista problem yasarmiyiz? Malum vize uzerindeki soyisim ile nufus mudurlugundeki soyisim tutmayacak.
    Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.


  • Tekrar merhaba, daha önce sormuş olduğum bir soru hakkında sizden ve başka kişi ve kurumlardan ufak bilgiler almış olsam da hala kendi içimde netliğe kavuşamadım. Ankara konsolosluğuna ulaşamıyorum T.C. konsolosluğu ise bu konuyla ilgilenmiyor . Sadece merak ettiğim tek soru ben erkek arkadaşımla Amerika’da resmî bir evlilik yaparsam ve bunu T.C. konsolosluğuna bildirmeden ülkemize gidip yeşil kart mülakatına sadece ABD evliliğimizle girebilecek miyiz ? Yani burada evlenip T.C. ne tescil ettirmeyip ben eşimi ds260 formunda gösterip mülakat tarihimde eşimi de alıp mülakata gidebilecek miyim bu evliliği ABD konsolosluğu kabul edecek mi ? Kimisi evet kimisi hayır dediği için inanın tekrar sormak istedim bir avukat evet bir avukat hayır dedi örneğin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum