• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. red_wine
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    R
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 34
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

red_wine

@red_wine

20
    İtibar
    73
    Profil Görüntülemeleri
    34
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Florida

red_wine Takip etme Takip Et

red_wine tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

Foruma ve telegram grubuna bütün teşekkürlerimi edip mülakat deneyimimizi aktarmak istiyorum.

8.45 randevumuz için 8.30 da konsolosluk kapısındaydık biraz gergin olduğunu düşündüğüm güvenlik görevlisi ismimi söyledi ve önce covid formunu doldurmamızı istedi mail gönderildiğini onu doldurduğumuzu söyledik sinirli bir şekilde o olmaz burda dolduracaksınız dedi. Sonrasında güvenlikten geçtik ve içeri girdik orda evraklarınızı sırayla hazırladınız değil mi diye sordular ve bizim cevap tabiki hayır 😱 konsolosluktan gelen mailin çıktısını verip bu sıraya göre dizin dediler telaşlı bir şekilde evrakları sıraladık . Bekledikten sonra ilk numaramız yandı evrak teslimi için gittik sırası ile evraklarımızı verdik ve çok enteresan bir şekilde dolar hesap dökümümüzün orijinali yoktu az önce elimizdeydi teslim sırasında asla bulamadık 🤷🏼‍♀️ bizde fotokopisini verdik , neyseki sorun olmadı . Bu kısımda İngilizce biliyor musunuz diye soruldu evet ama Türkçe olursa rahat oluruz dedik . Sonra ücreti verdik ve sonra son kez numaramız yandı çok sevimli siyahi memur ile yaptık görüşmeyi İngilizce biliyor musunuz deyince biraz dedim tercüman çağırır umuduyla ama olsun anlaşırız dedi . Arkasında sanırım yeni işe girecek biri vardı ona öğretiyordu . Yemin ettik ve parmak izi verdik . Daha sonra ;
      1- Nerede yaşıyorsunuz
      2- Ne iş yapıyorsunuz
      3- Amerika’da nerede yaşayacaksınız
      4- Ev bulabildiniz mi kiraladınız mı ?
      5- Tanıdığınız var mı orada dedi arkadaşlarımız var deyince aileniz var mı dedi hayır dedik
      6- Ne okudunuz ( bana ve eşime ayrı ayrı sordu )
      7- Amerika’da ne iş yapacaksınız ( iş teklifimiz var deyince e versenize der gibi oldu )
      8- Daha önce Amerika’da bulundunuz mu
      9- Başka ülkede yaşadınız mı
      10- Amerika’ya hangi vize ile gittiniz hala geçerli mi vizeniz
      11- Bana turist vizen var mı diye sordu var dedim ama yok gibi de dedim 😂 Amerika’da turiste başvurduğumu söyledim okey dedi eski pasaportumu uzattım bakması için

( Evlilik ile alakalı hiçbir şey sorulmadı , paranın kaynağı sorulmadı , daha önce Amerika’da uzun kalmış olmam sorgulanmadı , eşimin 2 yıl kuralı sorgulanmadı, en korktuğum detaylardı )

Son olarak approved dedi ben boş boş suratına baktım o da elleriyle 👍🏻 bu işareti yapıp approved dedi ve mutlu son 😍

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      R
      red_wine
    • RE: ABD Yolunda Evlilik

@crazycells Tekrar çok teşekkür ederim ilginize kafamdaki soru işaretlerini giderebildim, bundan sonrası için tavsiyeleriniz üzerinden ilerleyeceğim

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      R
      red_wine

red_wine tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Ailece Turist Vizesi Başvurusu ve Çocuğumuzun WAT Başvurusu

Merhabalar, J1 statüsü biteli 5 ay oldu turist vizesine hala başvurulabilir mi ? Başvurulursa sorun yaşanır mı ? Cevaplarsanız çok sevinirim

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      R
      red_wine

Foruma ve telegram grubuna bütün teşekkürlerimi edip mülakat deneyimimizi aktarmak istiyorum.

8.45 randevumuz için 8.30 da konsolosluk kapısındaydık biraz gergin olduğunu düşündüğüm güvenlik görevlisi ismimi söyledi ve önce covid formunu doldurmamızı istedi mail gönderildiğini onu doldurduğumuzu söyledik sinirli bir şekilde o olmaz burda dolduracaksınız dedi. Sonrasında güvenlikten geçtik ve içeri girdik orda evraklarınızı sırayla hazırladınız değil mi diye sordular ve bizim cevap tabiki hayır 😱 konsolosluktan gelen mailin çıktısını verip bu sıraya göre dizin dediler telaşlı bir şekilde evrakları sıraladık . Bekledikten sonra ilk numaramız yandı evrak teslimi için gittik sırası ile evraklarımızı verdik ve çok enteresan bir şekilde dolar hesap dökümümüzün orijinali yoktu az önce elimizdeydi teslim sırasında asla bulamadık 🤷🏼‍♀️ bizde fotokopisini verdik , neyseki sorun olmadı . Bu kısımda İngilizce biliyor musunuz diye soruldu evet ama Türkçe olursa rahat oluruz dedik . Sonra ücreti verdik ve sonra son kez numaramız yandı çok sevimli siyahi memur ile yaptık görüşmeyi İngilizce biliyor musunuz deyince biraz dedim tercüman çağırır umuduyla ama olsun anlaşırız dedi . Arkasında sanırım yeni işe girecek biri vardı ona öğretiyordu . Yemin ettik ve parmak izi verdik . Daha sonra ;
      1- Nerede yaşıyorsunuz
      2- Ne iş yapıyorsunuz
      3- Amerika’da nerede yaşayacaksınız
      4- Ev bulabildiniz mi kiraladınız mı ?
      5- Tanıdığınız var mı orada dedi arkadaşlarımız var deyince aileniz var mı dedi hayır dedik
      6- Ne okudunuz ( bana ve eşime ayrı ayrı sordu )
      7- Amerika’da ne iş yapacaksınız ( iş teklifimiz var deyince e versenize der gibi oldu )
      8- Daha önce Amerika’da bulundunuz mu
      9- Başka ülkede yaşadınız mı
      10- Amerika’ya hangi vize ile gittiniz hala geçerli mi vizeniz
      11- Bana turist vizen var mı diye sordu var dedim ama yok gibi de dedim 😂 Amerika’da turiste başvurduğumu söyledim okey dedi eski pasaportumu uzattım bakması için

( Evlilik ile alakalı hiçbir şey sorulmadı , paranın kaynağı sorulmadı , daha önce Amerika’da uzun kalmış olmam sorgulanmadı , eşimin 2 yıl kuralı sorgulanmadı, en korktuğum detaylardı )

Son olarak approved dedi ben boş boş suratına baktım o da elleriyle 👍🏻 bu işareti yapıp approved dedi ve mutlu son 😍

R
      red_wine
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba, 5 ağustosta mülakatımız var ancak unganlara randevu bulamıyoruz 26 temmuzdan 4 agustosa kadar dolu, 4 agustosu da sistem vermiyor son gün olduğu için . Pazartesi unganlara arayacağız ama olumsuz cevap alırsak ne olacak sağlık raporunu götürmedik diye red alır mıyız biliyorum normalde böyle bir sorun olmadı ama farklı bir süreçteyiz çok endişeliyim

R
      red_wine

@Agah-Kartal Teşekkür ederim yanıtınıza, ben de aynı şekil Amerika’dayken bir çok avukata gidip bunu sordum ve SSN verip çalışmanın konsoloslukta sorun olmayacağını söylediler, ve ben de sizin gibi ds formunda öyle bir soru vardı izinsiz çalıştınız mı gibi ona evet dedim ama firma bilgilerini iş tecrübelerime yazmadım , peki siz çalıştığınız yer için vergi beyanı yaptınız mı ?

R
      red_wine

Arkadaşlar 2020 yılında Amerika’da SSN numaramı verip bir iş yerinde çalışmıştım ve çalışma iznim yoktu, şimdi W2 formuma ulaştım ancak vergi iadesi yapmak ne kadar doğru bilemedim , mülakat tarihi alabilirsem bu konsoloslukta sorun olur mu ? Daha doğrusu bu tip şeyleri konsolosluk görebilir mi ya da ilerde sorunlara yol açabilir mi ? Bu yıl aslında az bir zaman kaldı ve durumumuz meçhul bu riski alabilirdim belki ama gelecek yıl için de eşim talihli oldu böyle bir şeyi riske atmak istemiyorum . Sizin de fikirlerinizi almak istedim bunun riski nedir?

R
      red_wine

Merhaba arkadaşlar, vize onayından sonra Amerika’ya girip green cardı alıp tekrar çıkış yapacaklar için gerekli başlık var mı? Varsa linkini alabilir miyim ?

R
      red_wine
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

Merhaba arkadaşlar öncelikle evraklarımı 21 ekim tarihinde gönderdim ancak hala onay maili gelmedi benim numarama yakın arkadaşlara 1 hafta gibi bir sürede onay maili geldiğini görüyorum imzaları inceleyince bu bir problem midir sizce? Son olarak da Telegram grubuna katılmak istiyorum önceleri katılmıştım ancak nedensiz şekilde artık grubu göremiyorum , teşekkürler 🙂

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      R
      red_wine

Merhaba, evrak listesinde eski pasaport açıklamasında evlenip eşimin soyadını aldığım ve pasaport süremi uzatmak için yenisini aldığımı yazmam yeterli mi ?

R
      red_wine

Merhaba sicil kaydının arşiv kayıtlı olmasına dikkat edin diye belirtilmiş ama anlayamadım arşiv kayıtlı diye yazınca e devlette bulamıyorum sadece sicil kaydı olarak alabiliyorum arşiv kayıtlı olduğundan nasıl emin olacağım

R
      red_wine

@EzgiLera Teşekkür ederim öncelikle dediğinizi yapacağım , evet evet bol bol kanıdım var yeterli olacaktır diye umuyorum 🙂

R
      red_wine