Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @DustyBlue, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    AILA'nın iddiası "trump göçmenlik kanunlarını yeniden yazıyor" ise ve davanın temeli buysa bence sorunlu olabilir. yasalar kalıcıdır ve yenisi çıkana kadar geçerlidir. trump'ın aldığı karar geçici ve süresi belli bir EO, anayasa başkana bu tip kararları olağanüstü hallerde alma yetkisi veriyor, trump EO'ları çıkartırken coronavirus'ı ve pandemiyi bahane ediyor. bu durumda süresi belli ve ortadan kalkacağı tarihte belli olan bir kararnamenin kanunları yeniden yazdığını iddia etmek akla yatkın gibi gelmiyor. Üstelik pandemi durumu olağanüstü hal olarak kabul edilecektir diye düşünüyorum.

    asylum ile alakalı konu bu EO içinde olsaydı durdurulacağına kesin diyebilirdik.

    Bence haklilik paylari var 🙂 Ben gerekceleri makul bulmuyorum sayin @DustyBlue ... bence de yasalara haddinden fazla mudahale etmeye calisiyor (Hos, onemli olan hakimin ne dusunecegi 🙂 hakim bana ne dusundugumu sormayacak 🙂 ). Trump secim kampanyasinda surekli insanlara "yasal olmayan gocmenler islerinizi caliyor" palavrasini soylemisti 🙂 Oysa hepimiz biliyoruz ki, yasal olmayan gocmenlerin yaptiklari isleri Amerikalilar kolay kolay yapmaz... Fakat insanlar bunu pek sorgulamadi ve oy kullandi. Simdi yine ayni palavrayi soyluyor 🙂 H1B, H2B veya L vize pozisyonlarindaki bosluklar Amerikalilar tarafindan doldurulamadigi zaman bu vizeler yabancilara veriliyor. Biliyorsunuz calisma vizelerinde once is ilani verip Amerikalilarin basvuru yapmasini beklemeniz gerekiyor, eger hickimse basvuru yapmazsa ya da uygun kriterlere sahip birini bulamazsaniz calisma vizesi icin hak iddia edebiliyor is yerleri... Ozellikle bilim ve teknoloji alaninda cok fazla H1B vizeli kisi var, bunlar dunyanin dort bir yanindan gelen yetenekli ve egitimli insanlar, Amerika'daki average Joe'yu alip bu pozisyonlarda calistiramazsiniz, kurumlar/is yerleri bunu kolay kolay kabul etmez bence. Zaten su an en cok tepki de onlardan geliyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hakan-Akpinar, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Arkadaslar merhaba benim amerika hem turist vizem hem de H1B vizem var. ekim 2019 yilinda H1B vizemi aldim ve 1 temmuz amerika biletim var su andaki yasa beni ne kadar etkiliyor? calisacagim sirket beni bekliyor.
    Tesekkurler

    Sizi etkilemiyor, hala vizenizi kullanabilirsiniz.


  • Kasım ayında yapılacak seçimlerle alakalı biraz anket araştırmaları yaptım ve bu seçimde Trump için işler biraz zor görünüyor. Her ne kadar anketler en güçlü rakibi Biden için olumlu görünse de seçimler son düzlüğe girmiş durumda ve Trump son kozlarını oynuyor. Deli deli açıklamalar yapıp ABD nin çeşitlilik vizyonuna tekme atıyor, Biden onun yaptıkları üzerinden ben böyle yapmayacağım diyerek yani kötüyü göstererek bak ben iyiyim deyip oyları toplamaya çalışıyor. Sonuçta anketler ne derse desin her şey seçim günü netleşiyor. Adayların bu tavırları onlara ya beyaz saray kapılarını açacak ya da orda asla durdurmayacak. Trump son yaptıklarıyla GC süreci için hayırlı bir aday olmadığı görünse de bakalım Amerikan halkı nasıl değerlendirecek. Zaman bize ne gösterecekse yaşayıp göreceğiz artık... Sadece umutlu olmak istiyorum.. 😞


  • @mustyguvenbas Aynen.Amerikan halki derken O halk da gocmenlerden olusmus zaman zaman.GC alip sonrasinda vatandaslik alip Giden ben amerikanim deyip oy atmamali su adama diye dusunuyorum.


  • @Aydin-Osmanov En cokta gocmenler atar , kendilerinden baska birileri gelmesin diye. Insanlardan duyuyorum, Trump iyi yapiyor diye. Kraldan cok kralci var merak etmeyin.


  • @mustyguvenbas son zamanlarda gerçekleşen ırkçı olayların ben trumpin ekmeğine yağ süreceğini düşünüyorum umarım yaniliyorumdur.


  • anlamadığım bir nokta var saçma soruysa kusura bakmayın.Şimdi bu karar değişmez ve gerçekten 31 Aralıkta biterse bu kısıtlama DV2020 talihlilerinin bir şansı oluyor mu? ya da hakkımız çoktan yandı mı?


  • @erdemdmrl Boyle devam ederse 31 eylul bizim kitap kapanir.Inshallah her sey yoluna girer.Bizde vizemizi aliriz.Irelide 3 ay var daha.Allahdan umid kesilmez

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erdemdmrl, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    anlamadığım bir nokta var saçma soruysa kusura bakmayın.Şimdi bu karar değişmez ve gerçekten 31 Aralıkta biterse bu kısıtlama DV2020 talihlilerinin bir şansı oluyor mu? ya da hakkımız çoktan yandı mı?

    30 Eylul'de DV2020 sureci bitiyor maalesef... Sonrasinda DV2020 icin vize sansi kalmayacak.


  • @crazycells Martta covid pik yapmışken risk alıp gelen arkadaşlar -bende dahil- bu karara yorum yapamıyorum şu an. Kötü oldu tabii ki, inşallah şartlar düzelir ve hayaller suya düşmez..

  • ⭐⭐

    Konsolosluklar mülakat yapmayacak olsa da kcc için süreç devam ediyor. Ocaka kadar evrak istemeye, onaylamaya devam edecekler. Bu durumda Ekim'den itibaren dv2021 için numaralar current olmaya başlayacak. Ocak ayı da dahil olmak üzere tüm current olan numaralar ile mülakatlara başlayacakları anlamı çıkmıyor mu bu durumdan? Yani aslında dv2021 süreci için henüz hiçbir şeye geç kalınmış ya da süreç rafa kaldırılmış değil. Eğer konsolosluk da yığılan current numaralarla mülakatların altından kalkabilirse kısıtlama kalktıktan sonra her şey yolunda gider. Yanılıyor muyum ? @crazycells


  • @Aydin-Osmanov, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Arkadaslar bazi lawyer sayfalarinda AP ve REFUSED olanlar yani mulakata gidip gelmis olanlar vize ala bilecekler diyor.Yine de bir umut.Yasiyalim gorelim
    Arasdirma yapmamim lazim kesinlikle...

    Kanunların geçmişe yürümezlik ilkesi gereğince mantıklı gibi... 23 nisan yani ilk eo öncesi mülakata çağrılanlar için de böyle bir durum söz konusu olabilir mi yoksa sineğin kanadından yağ mı çıkarıyor oluyoruz :)))


  • Cok uzucu olmus.Bende.2018 Greencard talihlisiyim.Daha hicbirsey bitmis degil umarim hakettiklerini gecte olsa alirlar.Ayrica;ülkede,özelliklede büyük sehirlerde bu kadar kacak latin amerikali varken,social security kiralayip turist ve dilokulu vizeleriyle illegal yollardan para kazamaya calisanlar varken bu karar tam bir haksizlik.Secimlerde vatandasa karsi goz boyamaktan baska birsey degil.


  • @rodin merhabalar sizde aynı bizim gibisiniz bizde muayenemizi aldık 1 nisandaki mülakatı bekliyorduk su anda çok can sıkıcı bir durumdayiz ne yapacağız bekleyecekmiyiz kalacakmıyiz gidecek miyiz . Ben böyle bekleyiş daha önce hiç gormedim


  • @EzgiLera ben söyle bir hesap yaptim kendimce ne kadar dogru bilemiyorum. Bilgi eklemek isteyen olursa yazabilir. 12 ayda 55.000 kisi current oluyor ise ocaktan itibaren normale dondugunu varsayarsak 9 ayda asagi yukari kac kisiye verilir diye 🙂 Boyle hesaplayinca 41 binlere kadar current olunabilir gibime geliyor. Cok mu hayalperestim yoksa bilemiyorum.. (55.000÷12 ay =4583 kisi # 4583 x 9 ay = 41binler)


  • Yanılmıyorsam KCC çalışmaya devam ediyor. EO sürecine rağmen evrak isteği ve onayı yapılacak diye düşünüyorum. Yalnız Case Numberların normal yıllardakı gibi ekim ayından mı yoksa aralıktan mı current olmaya başlayacağı muallak. Haliyle Vize mulakat tarihleri de sürecin işleyişine göre şekillenicek ve en az 2 ay gecikme bekleniyor. Şu süreci en çok etkileyecek olan şey Seçimler. DV2021-ler tamam mı ? devam mı ? Seçimler belirler. Süreci pozitif şekilde etkilemesini düşündüğüm ve bir az mucizevi durumlar:

    1)Covid 19a aşı bulunması. Pandemi durumunun ortadan kalkması.

    2)Kararnamenin Supreme Court veya Federallerden redd yemesi.

    3)Global şirketlerin , farklı liberal communitilerin , Aila ve bu gibi diğer mahkeme baş vurularının baskısıyla kısıtlamalarda bazı yumşaltmalara gidilmesi.

    Edit: Joe Bidenin seçilmesini mucize olarak görmüyorum. Süreci takip eden tecrübeli arkadaşlar diğer mümkün ve de daha gerçekçi ihtimalleri yazarlarsa sevinirim.


  • @Berk-Şendil Tüm pozitif ihtimallerin ard arda gerçekleşmesi lazım.
    Bidenin seçilmesi,Covid 19 aşısı bulunması ve sair ve saire

  • ⭐⭐

    @Berk-Şendil Hayır ama benim bahsettiğim olay o değil.
    Numaralar normal zamandaki gibi current olacak. Ocakta mülakatlar başladığında current olan herkese mülakat tarihi verilecek ve herkes vizesini almış olacak. Normal işleyiş gibi gidecek süreç sadece mülakatlar daha kısıtlı zamanda yapıldığı için biraz yoğunluk olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berk-Şendil 12 ay değil mülakatlar eylül - ekim arası yani 11 ay ozaman 41k değil 45k yazarsın


  • @this-time89, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    nüz

    Artık yaşayarak göreceğiz, olmazsa da önümüzdeki yıllara bakacağız 😉


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum