Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @tolgahansahin, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaslar universite ogrencisiyken green card kazanan var mı aramızda acaba? Bir öğrenci olarak bankada ne kadar gostersek yeterli olur acaba bankada? Ben bir ogrenci olarak normal calisan birinden biraz daha az gosterebilir miyim? Sonucta okulum bittikten sonra oraya yerlesecegim o zamana kadar giris yapip re entry permit alacagim

    Aslında gösterdiğiniz para miktarı ile sizin orda devlete yük olmayacağınızdan emin olmak istiyorlar ki zaten sıfırdan bir hayata başlamak için o paraya ihtiyacınız olacak. Dolayısıyla konsolosluk bizim öğrenci ya da çalışan olmamızla ilgilenmiyor. Gösterdiğiniz miktarın gideceğiniz eyalet mesleğiniz ve planlarınıza bağlı olarakta yeterli görülme ya da görülmeme olasılığı var2020 mülakatlarını okumanız çok faydalı olacaktır bol şanslar.


  • @nfs741 hangi numarayı aradınız öğrenebilir miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @huf, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells evrakları tekrar göndermemizin bize bir zararı olmayacaksa gönderelim, ben de kasım'da yollamıştım evrakları.

    gerçekten silindiyse ve şimdi gönderirsem, haziranda gönderdim diye geç gönderdiniz derler mi?

    demezler, eger belgelerin ulasmasi konusunda net cevap alamadiysaniz bir kez daha gonderin.


  • @Nurullah-Arkadas 606) 526-7500


  • Selamlar
    Bu sene resmen çoğu insan gidemiyor görüşmelere. Bu durumda da 55K vizenin belki yarısı bile verilmemiş olacak. Bu da yasal açıdan doğru olmayan bir şey değil mi? Yani zamanında ek çekiliş yapılmış bu sebepten. Elbette 30 Eylül tarihinin ileriye alınmayacağı defalarca konuşuldu ama bu olay da hiç normal bir şey değil ki. Bu kadar uzun süre konsoloslukların kapalı olacağı da düşünülmemiştir hiç. Gerçekten tamamen ümidi keselim mi ne yapalım bilmiyorum ama bu süreç inanılmaz yordu.


  • Bizim süreç resmen talihsiz talihliye döndü, onbinlerce insan hayatına yön verebilmek için birkaç kurumun 2 dudağının arasından çıkacak sözleri aylardır bekliyorlar. Bu süreçte Amerika'ya göç etme hayali ile istifasını verip işinden çıkanlar, evini arabasını satanlar, planlarını hatta hayatını bu işe göre şekillendirenler oldu/olduk. Resmen elimiz kolumuz bağlı hiçbir şey yapamadan bekliyoruz. Gerçekten psikolojik olarak çok yoruldum ben, gerçekten çok yoruldum, sürecin bu kadar mental açıdan yoracağı aklımın ucundan dahi geçmezdi. @crazycells Ali Cihan abi, senin şuan yaşanan bu süreçle ilgili realistic yorumlarını öğrenmeyi çok isterim. Bildiğin gibi Amerika'daki işsizlik rakamlarının gayet iyi bir oranda düştüğü haberlerini Trump paylaştı daha sonra 33500'e case numberlara kadar evrak onayı alan arkadaşlarımız oldu. Ülkemizdeki corona durumuda şuan kontrol altına alınmış görünüyor ve rakamlarda zaten gün geçtikçe iyicene düşüyor. Ama buna rağmen ortalıkta çok fazla olumsuz şeyler dönüyor. Mesela EO uzatılacak hatta daha kapsamlı yeni bir tane ile. Ya da DV2020 süreci artık iptal edilecek gibi. Yani ben gerçekten anlamıyorum, Amerikalılar işsiz kaldı dediler rakamlar gayet düştü ve düşmeye devam ediyor. Corona var dediler o da büyük ölçüde kontrol atına alındı. Yani göçmen karşıtı bir politikaları varsa neden bu çekilişi yaptılar, neden bu kadar insana umut verdiler? Ben gerçekten çok doldum ya, bu neymiş arkadaş neredeyse 350 milyon insanın yaşadığı ülkeye bir avuç 20-30 bin kişi daha alacaklar. @crazycells abi, senin değerli tecrübelerin hepimiz için çok önemli. Sence bu noktadan sonra süreç ne olur? Artık umudumuzu en düşük seviyeye getirip hayatımıza devam mı etmeliyiz? Bi' sevinip bi' üzülmekten artık ne yapacağımızı şaşırdık.


  • @flarcuisine 2 hafta daha bekleyelim, önümüzü daha net görebileceğiz


  • @ozN, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Bizim süreç resmen talihsiz talihliye döndü, onbinlerce insan hayatına yön verebilmek için birkaç kurumun 2 dudağının arasından çıkacak sözleri aylardır bekliyorlar. Bu süreçte Amerika'ya göç etme hayali ile istifasını verip işinden çıkanlar, evini arabasını satanlar, planlarını hatta hayatını bu işe göre şekillendirenler oldu/olduk. Resmen elimiz kolumuz bağlı hiçbir şey yapamadan bekliyoruz. Gerçekten psikolojik olarak çok yoruldum ben, gerçekten çok yoruldum, sürecin bu kadar mental açıdan yoracağı aklımın ucundan dahi geçmezdi. @crazycells Ali Cihan abi, senin şuan yaşanan bu süreçle ilgili realistic yorumlarını öğrenmeyi çok isterim. Bildiğin gibi Amerika'daki işsizlik rakamlarının gayet iyi bir oranda düştüğü haberlerini Trump paylaştı daha sonra 33500'e case numberlara kadar evrak onayı alan arkadaşlarımız oldu. Ülkemizdeki corona durumuda şuan kontrol altına alınmış görünüyor ve rakamlarda zaten gün geçtikçe iyicene düşüyor. Ama buna rağmen ortalıkta çok fazla olumsuz şeyler dönüyor. Mesela EO uzatılacak hatta daha kapsamlı yeni bir tane ile. Ya da DV2020 süreci artık iptal edilecek gibi. Yani ben gerçekten anlamıyorum, Amerikalılar işsiz kaldı dediler rakamlar gayet düştü ve düşmeye devam ediyor. Corona var dediler o da büyük ölçüde kontrol atına alındı. Yani göçmen karşıtı bir politikaları varsa neden bu çekilişi yaptılar, neden bu kadar insana umut verdiler? Ben gerçekten çok doldum ya, bu neymiş arkadaş neredeyse 350 milyon insanın yaşadığı ülkeye bir avuç 20-30 bin kişi daha alacaklar. @crazycells abi, senin değerli tecrübelerin hepimiz için çok önemli. Sence bu noktadan sonra süreç ne olur? Artık umudumuzu en düşük seviyeye getirip hayatımıza devam mı etmeliyiz? Bi' sevinip bi' üzülmekten artık ne yapacağımızı şaşırdık.

    Dediğin gibi hepimiz benzer durumlardayiz, maç henüz bitmedi ama yine de; "kısmetten öteye köy yok".


  • Ve bahsettiğimiz ülke Amerika, çağının gerisinde yaşayan insan haklarından bir haber bir ülkeden bahsetmiyoruz. Sonuçta olağanüstü bir pandemi durumu yaşandı ve mülakatlar yapılamadı. Evet çekilişi kazanmamız bize kesin bir hak sağlamıyor ama sonuçta bu işle ilgilenen Amerika'daki ilgili bir kurum talihli olduğumuzu söylüyor ve bizim elimizde olmayan sebeplerden dolayı gireceğimiz mülakata giremiyoruz. Bu böyle bitmemeli, Amerika gibi bir ülke pandemi oldu kusura bakmayın giden gitti siz gidemeyeceksiniz dememeli. Muz cumhuriyetlerinde derler ama Amerika bunu dememeli. Çözüm üretilmek istense çok fazla üretilir, süreçi uzatılamıyorsa bile DV-2021 sürecine dahil edebilirler kalanları da. Ve DV-2021 deki vize sayısını bir seferliğine olağanüstü durum oldu diye artırabilirler gibi gibi. Bizim elimizde olmayan bir olağanüstü sebepten dolayı kapıyı yüzümüze çarpmamalılar. Bu doğru değil, adil hiç değil. Gerçekten doldum ya.


  • @ozN sayın arkadaşım 2018 senesinde dv lottery katıldığımda confirmation number aldım bir sene sonra mayıs ayında sisteme girdim bu confirmation number sistemimizde kayıtlı değildir mesajı aldım nasıl olur Kentucky aradım telefona çıkan bayan ilgili zamanda network problem olduğunu ve bunu mail olarak bize bildirdiklerini söyledi halbuki bana mail gelmemişti gitti benim 2018 sene başvurum yani sistem onlarda tam değil haklısınız başıma gelen olayı paylaşmak istedim


  • @ozN Malesef cok talihsiz bir yil oluyor bu 2020 yili. Eger baskanlik cumhuriyetcilerde degilde demokratlarda olsaydi, simdiye kadar kesin bir care bulunurdu ve bir yol haritasi ortaya cikartilirdi su andaki DV sureci ile ilgili. Ancak, herkesin bildigi gibi Trump zaten gocmenlik olayinin iyice kisitlandirilmasi ve sinirlandirilmasi yonunde bir politika izliyor. O yuzden, buyuk ihtimalle, eger senatodan cok buyuk bir baski gelmezse, acil hareket etme adina bu konuda bir adim atmayacaktir.

    Henuz daha mali yilin sona ermesine 3.5 ay var. Son 2-3 ay kala konsolosluk acilsa bile buyuk bir cogunlugu yetistirebilirler.


  • Konsoluklar 1 günde kaç mülakat yapıyorlar acaba


  • @nfs741, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Konsoluklar 1 günde kaç mülakat yapıyorlar acaba

    Sorun kapasite değil artık bence, sorun ; dv 2020 programının devam edip etmeyeceği. Süreç normale dönerse 1 ayda bile tamamlanabilir.


  • trump şimdide kafayı OPT ye öğrencilik sonrası kısa zamanlı(3 seneye kadar) deneyim kazanmaya yönelik programa kafayı takmış durumda. abd için yetişmiş eleman sağlayan bir uygulamayı sırf sonrasında gitmiyorlar abd de kalıyorlar diye kısıtlamaya çalışıyor adam.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozN, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Bizim süreç resmen talihsiz talihliye döndü, onbinlerce insan hayatına yön verebilmek için birkaç kurumun 2 dudağının arasından çıkacak sözleri aylardır bekliyorlar. Bu süreçte Amerika'ya göç etme hayali ile istifasını verip işinden çıkanlar, evini arabasını satanlar, planlarını hatta hayatını bu işe göre şekillendirenler oldu/olduk. Resmen elimiz kolumuz bağlı hiçbir şey yapamadan bekliyoruz. Gerçekten psikolojik olarak çok yoruldum ben, gerçekten çok yoruldum, sürecin bu kadar mental açıdan yoracağı aklımın ucundan dahi geçmezdi. @crazycells Ali Cihan abi, senin şuan yaşanan bu süreçle ilgili realistic yorumlarını öğrenmeyi çok isterim. Bildiğin gibi Amerika'daki işsizlik rakamlarının gayet iyi bir oranda düştüğü haberlerini Trump paylaştı daha sonra 33500'e case numberlara kadar evrak onayı alan arkadaşlarımız oldu. Ülkemizdeki corona durumuda şuan kontrol altına alınmış görünüyor ve rakamlarda zaten gün geçtikçe iyicene düşüyor. Ama buna rağmen ortalıkta çok fazla olumsuz şeyler dönüyor. Mesela EO uzatılacak hatta daha kapsamlı yeni bir tane ile. Ya da DV2020 süreci artık iptal edilecek gibi. Yani ben gerçekten anlamıyorum, Amerikalılar işsiz kaldı dediler rakamlar gayet düştü ve düşmeye devam ediyor. Corona var dediler o da büyük ölçüde kontrol atına alındı. Yani göçmen karşıtı bir politikaları varsa neden bu çekilişi yaptılar, neden bu kadar insana umut verdiler? Ben gerçekten çok doldum ya, bu neymiş arkadaş neredeyse 350 milyon insanın yaşadığı ülkeye bir avuç 20-30 bin kişi daha alacaklar. @crazycells abi, senin değerli tecrübelerin hepimiz için çok önemli. Sence bu noktadan sonra süreç ne olur? Artık umudumuzu en düşük seviyeye getirip hayatımıza devam mı etmeliyiz? Bi' sevinip bi' üzülmekten artık ne yapacağımızı şaşırdık.

    Ne deseniz haklisiniz ama maalesef ABD bunu sadece bir grup insana verilmis sans olarak goruyor... "Eger her sey planlandigi gibi giderse bu kisiler vize alip ABD'ye gelebilir, eger gitmezse yapacak bir sey yok" gozuyle bakiyorlar daha cok... Zaten bu nedenle surekli vize basili pasaport elinize gecene kadar buyuk beklentiler icine girmeyin diyoruz.

    ABD icerisinde "gocmenlik" deyince ABD vatandaslarinin akrabalari, ABD'de kacak yasayan kisiler akla geliyor daha cok... Yani bizim forumumuz icin Diversity Visa onemli olsa da, ABD'deki insanlar ve yoneticiler icin cok onemli bir konu degil maalesef. O nedenle bu konuda ozelinde buyuk cabalar harcanacagini sanmiyorum maalesef.

    Su an sistemdeki en olumlu durum, vizelerin cogunun hala orada bekliyor olmasi. Yani su an Turkiye'deki konsolosluk acilsa ve DV dosyalarini incelemeye baslarsa KCC maksimum sayida dosyayi direkt gonderecektir konsolosluga, cunku bir konsoloslukta verilecek vizelerin kotayi dolduramayacagini biliyorlar.

    Fakat iste sorun su ki, ne konsoloslugun ne zaman acilacagini biliyoruz, ne acildiktan sonra kac kisiye mulakat vereceklerini, ne Trump'in secim oncesi bunu yine bir show amacli kullanip kullanmayacagini, ne de Coronavirus'un ikinci dalgasinin gelip gelmeyecegini...

    ABD'nin icindeki atmosfer su an olumlu, yani her sehri ve birimleri acmaya yonelik bir girisim var, eger Coronavirus'un ikinci dalgasi baslamazsa ve bu ivmeyle devam ederse konsolosluklari da en yakin zamanda acmak isteyeceklerdir. Tabii ki konsolosluklar bulunduklari ulkelerin durumuna gore acilip acilmaya hala kendileri karar verebililer, ama bu emir DOS'tan da gelebilir... Ben de konusup cok umut vermek istemiyorum, cunku herkesin bu zamandan sonra vize almasi mumkun olsa da, bunu gerceklestirmek icin konsoloslugun bu amacla hareket edip daha cok mesai yapmasi gerekiyor. Bunun gerceklesme ihtimali biraz dusuk, fakat konsolosluk normal hizina bile Temmuz'dan sonra donse, bekleyen dosyalarin buyuk bir bolumunu isleyebilirler...


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @ozN, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Bizim süreç resmen talihsiz talihliye döndü, onbinlerce insan hayatına yön verebilmek için birkaç kurumun 2 dudağının arasından çıkacak sözleri aylardır bekliyorlar. Bu süreçte Amerika'ya göç etme hayali ile istifasını verip işinden çıkanlar, evini arabasını satanlar, planlarını hatta hayatını bu işe göre şekillendirenler oldu/olduk. Resmen elimiz kolumuz bağlı hiçbir şey yapamadan bekliyoruz. Gerçekten psikolojik olarak çok yoruldum ben, gerçekten çok yoruldum, sürecin bu kadar mental açıdan yoracağı aklımın ucundan dahi geçmezdi. @crazycells Ali Cihan abi, senin şuan yaşanan bu süreçle ilgili realistic yorumlarını öğrenmeyi çok isterim. Bildiğin gibi Amerika'daki işsizlik rakamlarının gayet iyi bir oranda düştüğü haberlerini Trump paylaştı daha sonra 33500'e case numberlara kadar evrak onayı alan arkadaşlarımız oldu. Ülkemizdeki corona durumuda şuan kontrol altına alınmış görünüyor ve rakamlarda zaten gün geçtikçe iyicene düşüyor. Ama buna rağmen ortalıkta çok fazla olumsuz şeyler dönüyor. Mesela EO uzatılacak hatta daha kapsamlı yeni bir tane ile. Ya da DV2020 süreci artık iptal edilecek gibi. Yani ben gerçekten anlamıyorum, Amerikalılar işsiz kaldı dediler rakamlar gayet düştü ve düşmeye devam ediyor. Corona var dediler o da büyük ölçüde kontrol atına alındı. Yani göçmen karşıtı bir politikaları varsa neden bu çekilişi yaptılar, neden bu kadar insana umut verdiler? Ben gerçekten çok doldum ya, bu neymiş arkadaş neredeyse 350 milyon insanın yaşadığı ülkeye bir avuç 20-30 bin kişi daha alacaklar. @crazycells abi, senin değerli tecrübelerin hepimiz için çok önemli. Sence bu noktadan sonra süreç ne olur? Artık umudumuzu en düşük seviyeye getirip hayatımıza devam mı etmeliyiz? Bi' sevinip bi' üzülmekten artık ne yapacağımızı şaşırdık.

    Ne deseniz haklisiniz ama maalesef ABD bunu sadece bir grup insana verilmis sans olarak goruyor... "Eger her sey planlandigi gibi giderse bu kisiler vize alip ABD'ye gelebilir, eger gitmezse yapacak bir sey yok" gozuyle bakiyorlar daha cok... Zaten bu nedenle surekli vize basili pasaport elinize gecene kadar buyuk beklentiler icine girmeyin diyoruz.

    ABD icerisinde "gocmenlik" deyince ABD vatandaslarinin akrabalari, ABD'de kacak yasayan kisiler akla geliyor daha cok... Yani bizim forumumuz icin Diversity Visa onemli olsa da, ABD'deki insanlar ve yoneticiler icin cok onemli bir konu degil maalesef. O nedenle bu konuda ozelinde buyuk cabalar harcanacagini sanmiyorum maalesef.

    Su an sistemdeki en olumlu durum, vizelerin cogunun hala orada bekliyor olmasi. Yani su an Turkiye'deki konsolosluk acilsa ve DV dosyalarini incelemeye baslarsa KCC maksimum sayida dosyayi direkt gonderecektir konsolosluga, cunku bir konsoloslukta verilecek vizelerin kotayi dolduramayacagini biliyorlar.

    Fakat iste sorun su ki, ne konsoloslugun ne zaman acilacagini biliyoruz, ne acildiktan sonra kac kisiye mulakat vereceklerini, ne Trump'in secim oncesi bunu yine bir show amacli kullanip kullanmayacagini, ne de Coronavirus'un ikinci dalgasinin gelip gelmeyecegini...

    ABD'nin icindeki atmosfer su an olumlu, yani her sehri ve birimleri acmaya yonelik bir girisim var, eger Coronavirus'un ikinci dalgasi baslamazsa ve bu ivmeyle devam ederse konsolosluklari da en yakin zamanda acmak isteyeceklerdir. Tabii ki konsolosluklar bulunduklari ulkelerin durumuna gore acilip acilmaya hala kendileri karar verebililer, ama bu emir DOS'tan da gelebilir... Ben de konusup cok umut vermek istemiyorum, cunku herkesin bu zamandan sonra vize almasi mumkun olsa da, bunu gerceklestirmek icin konsoloslugun bu amacla hareket edip daha cok mesai yapmasi gerekiyor. Bunun gerceklesme ihtimali biraz dusuk, fakat konsolosluk normal hizina bile Temmuz'dan sonra donse, bekleyen dosyalarin buyuk bir bolumunu isleyebilirler...

    Güzel bir otelde, her şey dahil tatilin son gününe uyanmış hibi hissediyorum. Müthiş zaman geçirmişsinizdir ama artık vaktiniz de gelmiştir hani, yerinizi resepsiyon önünde valizleriyle tıpkı sizin o otele ilk girdiğiniz gündeki gibi heyecanla bekleyen ailelerle doluduracaklardır v en az bu yazdıklarım kadar karmaşık hissiyatım.


  • ..............


  • ................


  • milletle oyun oynuyorlar


  • Covid19 belası henüz sonlanmamışken, sadece kendisini değil toplum sağlığını hiçe sayıp, yapılmaması gereken ne kadar çok şey varsa hepsini yapan insanlara çok laflar hazırladım😡 Hepimizin hayallerine, ideallerine kavuşmasına engel oluyorlar ve bence bu çok büyük günah. 2. Dalga konsolosluklar açılmadan başlar mı, ne zaman başlar (çünkü başlayacak yani bu gidişata göre!) gibi soruları düşünmekten uykularım kaçıyor..

    Şu süreçte en büyük dileğim başta erkek arkadaşım olmak üzere, bütün konsolosluktan randevu maili bekleyen forumdaşların bu maili alması ve sürecin onlar için ARTIK! sorunsuz devam etmesi😅


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum