@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
-
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
@tolgahansahin, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Arkadaslar universite ogrencisiyken green card kazanan var mı aramızda acaba? Bir öğrenci olarak bankada ne kadar gostersek yeterli olur acaba bankada? Ben bir ogrenci olarak normal calisan birinden biraz daha az gosterebilir miyim? Sonucta okulum bittikten sonra oraya yerlesecegim o zamana kadar giris yapip re entry permit alacagim
Aslında gösterdiğiniz para miktarı ile sizin orda devlete yük olmayacağınızdan emin olmak istiyorlar ki zaten sıfırdan bir hayata başlamak için o paraya ihtiyacınız olacak. Dolayısıyla konsolosluk bizim öğrenci ya da çalışan olmamızla ilgilenmiyor. Gösterdiğiniz miktarın gideceğiniz eyalet mesleğiniz ve planlarınıza bağlı olarakta yeterli görülme ya da görülmeme olasılığı var2020 mülakatlarını okumanız çok faydalı olacaktır bol şanslar.
-
@nfs741 hangi numarayı aradınız öğrenebilir miyim?
-
@huf, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@crazycells evrakları tekrar göndermemizin bize bir zararı olmayacaksa gönderelim, ben de kasım'da yollamıştım evrakları.
gerçekten silindiyse ve şimdi gönderirsem, haziranda gönderdim diye geç gönderdiniz derler mi?
demezler, eger belgelerin ulasmasi konusunda net cevap alamadiysaniz bir kez daha gonderin.
-
@Nurullah-Arkadas 606) 526-7500
-
Selamlar
Bu sene resmen çoğu insan gidemiyor görüşmelere. Bu durumda da 55K vizenin belki yarısı bile verilmemiş olacak. Bu da yasal açıdan doğru olmayan bir şey değil mi? Yani zamanında ek çekiliş yapılmış bu sebepten. Elbette 30 Eylül tarihinin ileriye alınmayacağı defalarca konuşuldu ama bu olay da hiç normal bir şey değil ki. Bu kadar uzun süre konsoloslukların kapalı olacağı da düşünülmemiştir hiç. Gerçekten tamamen ümidi keselim mi ne yapalım bilmiyorum ama bu süreç inanılmaz yordu. -
Bizim süreç resmen talihsiz talihliye döndü, onbinlerce insan hayatına yön verebilmek için birkaç kurumun 2 dudağının arasından çıkacak sözleri aylardır bekliyorlar. Bu süreçte Amerika'ya göç etme hayali ile istifasını verip işinden çıkanlar, evini arabasını satanlar, planlarını hatta hayatını bu işe göre şekillendirenler oldu/olduk. Resmen elimiz kolumuz bağlı hiçbir şey yapamadan bekliyoruz. Gerçekten psikolojik olarak çok yoruldum ben, gerçekten çok yoruldum, sürecin bu kadar mental açıdan yoracağı aklımın ucundan dahi geçmezdi. @crazycells Ali Cihan abi, senin şuan yaşanan bu süreçle ilgili realistic yorumlarını öğrenmeyi çok isterim. Bildiğin gibi Amerika'daki işsizlik rakamlarının gayet iyi bir oranda düştüğü haberlerini Trump paylaştı daha sonra 33500'e case numberlara kadar evrak onayı alan arkadaşlarımız oldu. Ülkemizdeki corona durumuda şuan kontrol altına alınmış görünüyor ve rakamlarda zaten gün geçtikçe iyicene düşüyor. Ama buna rağmen ortalıkta çok fazla olumsuz şeyler dönüyor. Mesela EO uzatılacak hatta daha kapsamlı yeni bir tane ile. Ya da DV2020 süreci artık iptal edilecek gibi. Yani ben gerçekten anlamıyorum, Amerikalılar işsiz kaldı dediler rakamlar gayet düştü ve düşmeye devam ediyor. Corona var dediler o da büyük ölçüde kontrol atına alındı. Yani göçmen karşıtı bir politikaları varsa neden bu çekilişi yaptılar, neden bu kadar insana umut verdiler? Ben gerçekten çok doldum ya, bu neymiş arkadaş neredeyse 350 milyon insanın yaşadığı ülkeye bir avuç 20-30 bin kişi daha alacaklar. @crazycells abi, senin değerli tecrübelerin hepimiz için çok önemli. Sence bu noktadan sonra süreç ne olur? Artık umudumuzu en düşük seviyeye getirip hayatımıza devam mı etmeliyiz? Bi' sevinip bi' üzülmekten artık ne yapacağımızı şaşırdık.
-
@flarcuisine 2 hafta daha bekleyelim, önümüzü daha net görebileceğiz
-
@ozN, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Bizim süreç resmen talihsiz talihliye döndü, onbinlerce insan hayatına yön verebilmek için birkaç kurumun 2 dudağının arasından çıkacak sözleri aylardır bekliyorlar. Bu süreçte Amerika'ya göç etme hayali ile istifasını verip işinden çıkanlar, evini arabasını satanlar, planlarını hatta hayatını bu işe göre şekillendirenler oldu/olduk. Resmen elimiz kolumuz bağlı hiçbir şey yapamadan bekliyoruz. Gerçekten psikolojik olarak çok yoruldum ben, gerçekten çok yoruldum, sürecin bu kadar mental açıdan yoracağı aklımın ucundan dahi geçmezdi. @crazycells Ali Cihan abi, senin şuan yaşanan bu süreçle ilgili realistic yorumlarını öğrenmeyi çok isterim. Bildiğin gibi Amerika'daki işsizlik rakamlarının gayet iyi bir oranda düştüğü haberlerini Trump paylaştı daha sonra 33500'e case numberlara kadar evrak onayı alan arkadaşlarımız oldu. Ülkemizdeki corona durumuda şuan kontrol altına alınmış görünüyor ve rakamlarda zaten gün geçtikçe iyicene düşüyor. Ama buna rağmen ortalıkta çok fazla olumsuz şeyler dönüyor. Mesela EO uzatılacak hatta daha kapsamlı yeni bir tane ile. Ya da DV2020 süreci artık iptal edilecek gibi. Yani ben gerçekten anlamıyorum, Amerikalılar işsiz kaldı dediler rakamlar gayet düştü ve düşmeye devam ediyor. Corona var dediler o da büyük ölçüde kontrol atına alındı. Yani göçmen karşıtı bir politikaları varsa neden bu çekilişi yaptılar, neden bu kadar insana umut verdiler? Ben gerçekten çok doldum ya, bu neymiş arkadaş neredeyse 350 milyon insanın yaşadığı ülkeye bir avuç 20-30 bin kişi daha alacaklar. @crazycells abi, senin değerli tecrübelerin hepimiz için çok önemli. Sence bu noktadan sonra süreç ne olur? Artık umudumuzu en düşük seviyeye getirip hayatımıza devam mı etmeliyiz? Bi' sevinip bi' üzülmekten artık ne yapacağımızı şaşırdık.
Dediğin gibi hepimiz benzer durumlardayiz, maç henüz bitmedi ama yine de; "kısmetten öteye köy yok".
-
Ve bahsettiğimiz ülke Amerika, çağının gerisinde yaşayan insan haklarından bir haber bir ülkeden bahsetmiyoruz. Sonuçta olağanüstü bir pandemi durumu yaşandı ve mülakatlar yapılamadı. Evet çekilişi kazanmamız bize kesin bir hak sağlamıyor ama sonuçta bu işle ilgilenen Amerika'daki ilgili bir kurum talihli olduğumuzu söylüyor ve bizim elimizde olmayan sebeplerden dolayı gireceğimiz mülakata giremiyoruz. Bu böyle bitmemeli, Amerika gibi bir ülke pandemi oldu kusura bakmayın giden gitti siz gidemeyeceksiniz dememeli. Muz cumhuriyetlerinde derler ama Amerika bunu dememeli. Çözüm üretilmek istense çok fazla üretilir, süreçi uzatılamıyorsa bile DV-2021 sürecine dahil edebilirler kalanları da. Ve DV-2021 deki vize sayısını bir seferliğine olağanüstü durum oldu diye artırabilirler gibi gibi. Bizim elimizde olmayan bir olağanüstü sebepten dolayı kapıyı yüzümüze çarpmamalılar. Bu doğru değil, adil hiç değil. Gerçekten doldum ya.
-
@ozN sayın arkadaşım 2018 senesinde dv lottery katıldığımda confirmation number aldım bir sene sonra mayıs ayında sisteme girdim bu confirmation number sistemimizde kayıtlı değildir mesajı aldım nasıl olur Kentucky aradım telefona çıkan bayan ilgili zamanda network problem olduğunu ve bunu mail olarak bize bildirdiklerini söyledi halbuki bana mail gelmemişti gitti benim 2018 sene başvurum yani sistem onlarda tam değil haklısınız başıma gelen olayı paylaşmak istedim
-
@ozN Malesef cok talihsiz bir yil oluyor bu 2020 yili. Eger baskanlik cumhuriyetcilerde degilde demokratlarda olsaydi, simdiye kadar kesin bir care bulunurdu ve bir yol haritasi ortaya cikartilirdi su andaki DV sureci ile ilgili. Ancak, herkesin bildigi gibi Trump zaten gocmenlik olayinin iyice kisitlandirilmasi ve sinirlandirilmasi yonunde bir politika izliyor. O yuzden, buyuk ihtimalle, eger senatodan cok buyuk bir baski gelmezse, acil hareket etme adina bu konuda bir adim atmayacaktir.
Henuz daha mali yilin sona ermesine 3.5 ay var. Son 2-3 ay kala konsolosluk acilsa bile buyuk bir cogunlugu yetistirebilirler.
-
Konsoluklar 1 günde kaç mülakat yapıyorlar acaba
-
@nfs741, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Konsoluklar 1 günde kaç mülakat yapıyorlar acaba
Sorun kapasite değil artık bence, sorun ; dv 2020 programının devam edip etmeyeceği. Süreç normale dönerse 1 ayda bile tamamlanabilir.
-
trump şimdide kafayı OPT ye öğrencilik sonrası kısa zamanlı(3 seneye kadar) deneyim kazanmaya yönelik programa kafayı takmış durumda. abd için yetişmiş eleman sağlayan bir uygulamayı sırf sonrasında gitmiyorlar abd de kalıyorlar diye kısıtlamaya çalışıyor adam.
-
@ozN, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Bizim süreç resmen talihsiz talihliye döndü, onbinlerce insan hayatına yön verebilmek için birkaç kurumun 2 dudağının arasından çıkacak sözleri aylardır bekliyorlar. Bu süreçte Amerika'ya göç etme hayali ile istifasını verip işinden çıkanlar, evini arabasını satanlar, planlarını hatta hayatını bu işe göre şekillendirenler oldu/olduk. Resmen elimiz kolumuz bağlı hiçbir şey yapamadan bekliyoruz. Gerçekten psikolojik olarak çok yoruldum ben, gerçekten çok yoruldum, sürecin bu kadar mental açıdan yoracağı aklımın ucundan dahi geçmezdi. @crazycells Ali Cihan abi, senin şuan yaşanan bu süreçle ilgili realistic yorumlarını öğrenmeyi çok isterim. Bildiğin gibi Amerika'daki işsizlik rakamlarının gayet iyi bir oranda düştüğü haberlerini Trump paylaştı daha sonra 33500'e case numberlara kadar evrak onayı alan arkadaşlarımız oldu. Ülkemizdeki corona durumuda şuan kontrol altına alınmış görünüyor ve rakamlarda zaten gün geçtikçe iyicene düşüyor. Ama buna rağmen ortalıkta çok fazla olumsuz şeyler dönüyor. Mesela EO uzatılacak hatta daha kapsamlı yeni bir tane ile. Ya da DV2020 süreci artık iptal edilecek gibi. Yani ben gerçekten anlamıyorum, Amerikalılar işsiz kaldı dediler rakamlar gayet düştü ve düşmeye devam ediyor. Corona var dediler o da büyük ölçüde kontrol atına alındı. Yani göçmen karşıtı bir politikaları varsa neden bu çekilişi yaptılar, neden bu kadar insana umut verdiler? Ben gerçekten çok doldum ya, bu neymiş arkadaş neredeyse 350 milyon insanın yaşadığı ülkeye bir avuç 20-30 bin kişi daha alacaklar. @crazycells abi, senin değerli tecrübelerin hepimiz için çok önemli. Sence bu noktadan sonra süreç ne olur? Artık umudumuzu en düşük seviyeye getirip hayatımıza devam mı etmeliyiz? Bi' sevinip bi' üzülmekten artık ne yapacağımızı şaşırdık.
Ne deseniz haklisiniz ama maalesef ABD bunu sadece bir grup insana verilmis sans olarak goruyor... "Eger her sey planlandigi gibi giderse bu kisiler vize alip ABD'ye gelebilir, eger gitmezse yapacak bir sey yok" gozuyle bakiyorlar daha cok... Zaten bu nedenle surekli vize basili pasaport elinize gecene kadar buyuk beklentiler icine girmeyin diyoruz.
ABD icerisinde "gocmenlik" deyince ABD vatandaslarinin akrabalari, ABD'de kacak yasayan kisiler akla geliyor daha cok... Yani bizim forumumuz icin Diversity Visa onemli olsa da, ABD'deki insanlar ve yoneticiler icin cok onemli bir konu degil maalesef. O nedenle bu konuda ozelinde buyuk cabalar harcanacagini sanmiyorum maalesef.
Su an sistemdeki en olumlu durum, vizelerin cogunun hala orada bekliyor olmasi. Yani su an Turkiye'deki konsolosluk acilsa ve DV dosyalarini incelemeye baslarsa KCC maksimum sayida dosyayi direkt gonderecektir konsolosluga, cunku bir konsoloslukta verilecek vizelerin kotayi dolduramayacagini biliyorlar.
Fakat iste sorun su ki, ne konsoloslugun ne zaman acilacagini biliyoruz, ne acildiktan sonra kac kisiye mulakat vereceklerini, ne Trump'in secim oncesi bunu yine bir show amacli kullanip kullanmayacagini, ne de Coronavirus'un ikinci dalgasinin gelip gelmeyecegini...
ABD'nin icindeki atmosfer su an olumlu, yani her sehri ve birimleri acmaya yonelik bir girisim var, eger Coronavirus'un ikinci dalgasi baslamazsa ve bu ivmeyle devam ederse konsolosluklari da en yakin zamanda acmak isteyeceklerdir. Tabii ki konsolosluklar bulunduklari ulkelerin durumuna gore acilip acilmaya hala kendileri karar verebililer, ama bu emir DOS'tan da gelebilir... Ben de konusup cok umut vermek istemiyorum, cunku herkesin bu zamandan sonra vize almasi mumkun olsa da, bunu gerceklestirmek icin konsoloslugun bu amacla hareket edip daha cok mesai yapmasi gerekiyor. Bunun gerceklesme ihtimali biraz dusuk, fakat konsolosluk normal hizina bile Temmuz'dan sonra donse, bekleyen dosyalarin buyuk bir bolumunu isleyebilirler...
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@ozN, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Bizim süreç resmen talihsiz talihliye döndü, onbinlerce insan hayatına yön verebilmek için birkaç kurumun 2 dudağının arasından çıkacak sözleri aylardır bekliyorlar. Bu süreçte Amerika'ya göç etme hayali ile istifasını verip işinden çıkanlar, evini arabasını satanlar, planlarını hatta hayatını bu işe göre şekillendirenler oldu/olduk. Resmen elimiz kolumuz bağlı hiçbir şey yapamadan bekliyoruz. Gerçekten psikolojik olarak çok yoruldum ben, gerçekten çok yoruldum, sürecin bu kadar mental açıdan yoracağı aklımın ucundan dahi geçmezdi. @crazycells Ali Cihan abi, senin şuan yaşanan bu süreçle ilgili realistic yorumlarını öğrenmeyi çok isterim. Bildiğin gibi Amerika'daki işsizlik rakamlarının gayet iyi bir oranda düştüğü haberlerini Trump paylaştı daha sonra 33500'e case numberlara kadar evrak onayı alan arkadaşlarımız oldu. Ülkemizdeki corona durumuda şuan kontrol altına alınmış görünüyor ve rakamlarda zaten gün geçtikçe iyicene düşüyor. Ama buna rağmen ortalıkta çok fazla olumsuz şeyler dönüyor. Mesela EO uzatılacak hatta daha kapsamlı yeni bir tane ile. Ya da DV2020 süreci artık iptal edilecek gibi. Yani ben gerçekten anlamıyorum, Amerikalılar işsiz kaldı dediler rakamlar gayet düştü ve düşmeye devam ediyor. Corona var dediler o da büyük ölçüde kontrol atına alındı. Yani göçmen karşıtı bir politikaları varsa neden bu çekilişi yaptılar, neden bu kadar insana umut verdiler? Ben gerçekten çok doldum ya, bu neymiş arkadaş neredeyse 350 milyon insanın yaşadığı ülkeye bir avuç 20-30 bin kişi daha alacaklar. @crazycells abi, senin değerli tecrübelerin hepimiz için çok önemli. Sence bu noktadan sonra süreç ne olur? Artık umudumuzu en düşük seviyeye getirip hayatımıza devam mı etmeliyiz? Bi' sevinip bi' üzülmekten artık ne yapacağımızı şaşırdık.
Ne deseniz haklisiniz ama maalesef ABD bunu sadece bir grup insana verilmis sans olarak goruyor... "Eger her sey planlandigi gibi giderse bu kisiler vize alip ABD'ye gelebilir, eger gitmezse yapacak bir sey yok" gozuyle bakiyorlar daha cok... Zaten bu nedenle surekli vize basili pasaport elinize gecene kadar buyuk beklentiler icine girmeyin diyoruz.
ABD icerisinde "gocmenlik" deyince ABD vatandaslarinin akrabalari, ABD'de kacak yasayan kisiler akla geliyor daha cok... Yani bizim forumumuz icin Diversity Visa onemli olsa da, ABD'deki insanlar ve yoneticiler icin cok onemli bir konu degil maalesef. O nedenle bu konuda ozelinde buyuk cabalar harcanacagini sanmiyorum maalesef.
Su an sistemdeki en olumlu durum, vizelerin cogunun hala orada bekliyor olmasi. Yani su an Turkiye'deki konsolosluk acilsa ve DV dosyalarini incelemeye baslarsa KCC maksimum sayida dosyayi direkt gonderecektir konsolosluga, cunku bir konsoloslukta verilecek vizelerin kotayi dolduramayacagini biliyorlar.
Fakat iste sorun su ki, ne konsoloslugun ne zaman acilacagini biliyoruz, ne acildiktan sonra kac kisiye mulakat vereceklerini, ne Trump'in secim oncesi bunu yine bir show amacli kullanip kullanmayacagini, ne de Coronavirus'un ikinci dalgasinin gelip gelmeyecegini...
ABD'nin icindeki atmosfer su an olumlu, yani her sehri ve birimleri acmaya yonelik bir girisim var, eger Coronavirus'un ikinci dalgasi baslamazsa ve bu ivmeyle devam ederse konsolosluklari da en yakin zamanda acmak isteyeceklerdir. Tabii ki konsolosluklar bulunduklari ulkelerin durumuna gore acilip acilmaya hala kendileri karar verebililer, ama bu emir DOS'tan da gelebilir... Ben de konusup cok umut vermek istemiyorum, cunku herkesin bu zamandan sonra vize almasi mumkun olsa da, bunu gerceklestirmek icin konsoloslugun bu amacla hareket edip daha cok mesai yapmasi gerekiyor. Bunun gerceklesme ihtimali biraz dusuk, fakat konsolosluk normal hizina bile Temmuz'dan sonra donse, bekleyen dosyalarin buyuk bir bolumunu isleyebilirler...
Güzel bir otelde, her şey dahil tatilin son gününe uyanmış hibi hissediyorum. Müthiş zaman geçirmişsinizdir ama artık vaktiniz de gelmiştir hani, yerinizi resepsiyon önünde valizleriyle tıpkı sizin o otele ilk girdiğiniz gündeki gibi heyecanla bekleyen ailelerle doluduracaklardır v en az bu yazdıklarım kadar karmaşık hissiyatım.
-
..............
-
................
-
milletle oyun oynuyorlar
-
Covid19 belası henüz sonlanmamışken, sadece kendisini değil toplum sağlığını hiçe sayıp, yapılmaması gereken ne kadar çok şey varsa hepsini yapan insanlara çok laflar hazırladım
Hepimizin hayallerine, ideallerine kavuşmasına engel oluyorlar ve bence bu çok büyük günah. 2. Dalga konsolosluklar açılmadan başlar mı, ne zaman başlar (çünkü başlayacak yani bu gidişata göre!) gibi soruları düşünmekten uykularım kaçıyor..Şu süreçte en büyük dileğim başta erkek arkadaşım olmak üzere, bütün konsolosluktan randevu maili bekleyen forumdaşların bu maili alması ve sürecin onlar için ARTIK! sorunsuz devam etmesi

Benzer Başlıklar
155
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum