Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    insan ister istemez güvenemiyor buradakilerin söylediklerine.


  • @Rhonster iki sevkiyat oldu biri 10 nisanda yardım olarak bizim askeri uçak gitti.ikinci gideni para vererek kendi uçakları geldi aldı.ihracat izni verildi diye haber yapılmıştı .


  • Buda mi yalandi yani? Hani yardimdi bu tibbi malzemeler?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Buda mi yalandi yani? Hani yardimdi bu tibbi malzemeler?

    İadeler ile ilgili de yandaş medyada henüz tıss yok. Bir kaç saate başlarlar, doları yükseltmek için bu ürünleri kasıtlı iade ediyorlar diye...


  • Bu iade konusu ayni zamanda İngilterede hukumete elestiri olarak da seslendiriliyor. Biz de ayri haber, orada da ayri bir haber niteligi var.


  • Siyasilerin Allah bir dedigine inanilir sadece... Ona da inandiginiz kitaptan bir kere daha kontrol ederek...


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu siteden COVID-19 icin yurutulen asi calismalarini (su an icin 99) ve ilac calismalarini (su an icin 173) , ve bu calismalarin hangi asamada oldugunu ogrenebilirsiniz:


  • 7 Mayıs 2020,12:15 EDT Forbes Göç İncelemesi

    Yeni H-1B Vize Kısıtlamalarına Neden Olabilir
    Stuart Anderson

    Trump yönetimi yakında yabancı doğumlu bilim adamları ve mühendisler için H-1B vizelerine başka bir dizi göç kısıtlaması önerisinde bulunabilir. Bazı gözlemciler, göçün sınırlandırıldığına dair bu kamuoyu görüntülerini, yönetimin koronavirüs pandemisini ele alma eleştirisini saptırma çabası olarak görüyorlar. Analistler, yeni önlemleri yürürlüğe koymadan önce, yeni H-1B dilekçeleri için düşük yıllık sınır ve ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) tarafından uygulanan yüksek inkâr oranları da dahil olmak üzere halihazırda mevcut olan H-1B'ler üzerindeki kısıtlamaları dikkate almasını önermektedir. . Son veriler H-1B inkâr oranlarının rekor seviyelerde olduğunu göstermektedir.

    Trump yönetimi, 22 Nisan 2020'de, çoğu yeni göçmenin girişini en az 60 gün boyunca askıya alan ve geçici vizelerle ilgili ek önlemler önermek için 30 günlük bir inceleme emri veren bir başkanlık bildirisi yayınladı . Gözden geçirmenin ardından gözlemciler H-1B vize sahipleri, F-1 öğrencileri ve diğerleri üzerinde yeni kısıtlamalar beklemektedir. Yeni bir kısıtlama, herhangi bir kişinin ülke dışından gelen bir H-1B vizesine girişini askıya almak ve / veya girişlerine yerine getirilmesi zor olacak yeni şartlar koymak şeklinde olabilir

    USCIS politikaları nedeniyle, H-1B kategorisi, avukatlar gibi oldukça kısıtlayıcı olmaya devam ediyor ve veriler bu tartışmayı destekliyor. Yeni bir Amerikan Politikaları Vakfı (NFAP) analizine göre, ilk istihdam için yeni H-1B dilekçeleri için 2015 mali yılında% 6'dan inkâr oranları 2020 mali yılın ilk çeyreğinde% 30'a yükseldi . (“İlk” istihdam için H-1B dilekçeleri öncelikle yeni istihdam içindir, tipik olarak H-1B yıllık sınırına göre hesaplanır.) 2019 mali yılında, ilk istihdam için inkâr oranı% 21 iken oran 24'tür. 2018 mali yılında% FY 2015 inkâr oranından 3 ila 4 kat daha yüksek (Trump uygulamasından önce).

    En çok onaylanan yeni H-1B dilekçelerine sahip 25 şirketin tümü, ilk istihdam artışı için H-1B inkâr oranlarını 2015 mali yılının 2020 mali yılının ilk çeyreğine kadar gördü. (Bkz Tablo 2.) Sadece inkâr oranları olan büyük teknoloji şirketleri bile 2015 mali yılında% 1, 2020'nin ilk çeyreğinde ilk istihdam için H-1B dilekçelerinde çok daha yüksek inkâr oranları yaşadı: Amazon'un inkâr oranı% 16, Google'ın% 14, Facebook'un% 8 ve Apple'ın H-1B inkâr oranı 8 %. Ek çeyrek verileri bize bu eğilimin ne kadar sürdüğünü gösterecek.

    “NFAP raporuna göre, "Daha önceki mali yıllarda olduğu gibi, en yüksek inkar oranları, Amerikan şirketlerine bilgi teknolojisi veya diğer iş hizmetleri sunan şirketler için." “Veriler USCIS'in, bilgi teknolojisi (BT) hizmetleri sunan şirketler için davalara karar vermek için farklı bir standart oluşturduğunu gösteriyor. Avukatların belirttiği gibi, göçmenlik yasası, firmanın türüne göre yapılan yargılama için farklı bir standart belirtmediği veya yer çalışmasının yapılacağına rağmen bu durum söz konusudur. ”

    2020 mali yılının ilk çeyreğinde, ilk istihdam için H-1B inkâr oranı, BT hizmetleri veya diğer iş danışmanlığı hizmetleri sunan 12 büyük şirket için 2015 mali yılı ile karşılaştırıldığında 20 puan veya daha fazla arttı. Bu ve diğer şirketlerin çoğu yüksek inkâr oranları ile isabet eden ABD şirketleri. (Veriler, H-1B vizelerinin Hindistan merkezli şirketler tarafından kullanılmasının son yıllarda önemli ölçüde azaldığını gösteriyor, buraya bakın .)

    Everest Grup CEO'su Peter Bendor-Samuel gibi teknoloji trendlerini takip eden insanlar, teknik yetenek sağlayarak birçok yüksek vasıflı yabancı uyruklu ve hizmet sunan şirketlerin Amerikan şirketlerinin rekabet gücünü artırdığını söylüyor. Bendor-Samuel, “Dijital dönüşümler ve dijital platformlar yeni başlıyor ve yakın geleceğe baktığımızda, dijital ve BT becerilerine olan talep arttıkça mevcut beceri eksiklikleri de artacak” dedi. “Bu yönetim ABD'nin rekabetçiliğine zarar vermek istiyorsa, bu hayati emeğe erişimi kısıtlamak mükemmel bir yaklaşım olacaktır.”

    Gelişmiş analitik ve bulut bilişim, dijital dönüşümün iki unsurudur. “Dijital dönüşüm, dijital teknolojiyi bir işletmenin tüm alanlarına entegre etmek, temelde çalışma şeklinizi değiştirmek ve müşterilere değer sunmaktır” diye açıklıyor Girişimci Projesi . “Bir işletme çeşitli nedenlerle dijital dönüşümü üstlenebilir. Ancak açık arayla, en olası neden şudur: Bu, birçokları için hayatta kalma meselesidir. ”

    Modası geçmiş eski bilgi teknolojisi sistemlerini değiştirmek dijital dönüşümün önemli bir unsurudur ve “Yeni teknoloji benimsemekten daha eski süreçleri ve eski teknolojiyi dökmekten daha çok” diyor. Bu bazen kötü yönetilen geçişlere yol açar. “Geçtiğimiz yıllarda bir avuç vakada, H-1B vize sahipleri, bazı yabancı uyrukluların yeni sözleşmelere geçişi yönetmek için sahaya geldikten sonra işten çıkarılmakla suçlandı - teklif için çıkan sözleşmeler ve endüstri profesyonelleri, sözleşmeyi imzalayan işletmenin bazı H-1B vize sahipleri istihdam edip etmediği, işten çıkarmalar veya en azından personel devri ile sonuçlandıysa, ”diye belirtiyor NFAP analizi. “Geçmişe bakıldığında, bu davalar şirketler tarafından dijital dönüşüm gerçekleştirme girişimleri olarak görülmeli, maalesef uzun süreli çalışanları temel olarak eski sistemlerde eğitilemez kariyer durumlarında eğitilmiş bırakabilecek dönüşümler. Bu tür çalışanlara, bu durumlarda yerleştirilmeden önce devam eden eğitim çabaları, en iyi kariyer korumasını sağlayacaktır. ”

    Hâkimler, H-1B uzmanlık mesleği, işveren-işçi ilişkisi ve bir H-1B çalışanının gelecekteki tüm işleri veya sözleşmeleri listelemesi gerekip gerekmediğine dair kısıtlayıcı ajans yorumlarını hedefleyen, yüksek inkâr oranlarına katkıda bulunan çeşitli USCIS politikalarına karşı çıkmıştır.

    10 Mart 2020, ITServe Alliance / L.Francis Cissna'daki karar, H-1B dilekçesinin, Yargıç Collyer'in görüşünün Columbia Bölgesi'nde dava açmasına yasadışı bir şekilde reddedildiğine inanan herhangi bir şirketin Jonathan'a not etmesine izin verecek . Wasden of Wasden Banias, LLC. ( Buraya bakın .)

    30 günlük incelemenin ardından, yönetim halihazırda gündemde olan (ancak yayınlanmayan) bir H-1B düzenlemesi ile ilerlemenizi önerebilir : “[R] uzmanlık mesleğinin tanımını gözden geçirir. . . İstihdam ve işveren-işçi ilişkisinin tanımını gözden geçirir. . . [ve] işverenlerin H-1B vize sahiplerine uygun ücretleri ödemelerini sağlamak için tasarlanmış ek gereklilikler önermek. ”

    Politika yapıcılar, yıllık sınırlı bir sınır nedeniyle, mevcut göç yasasının şirketleri ve teknoloji alanlarında yüksek vasıflı yabancı uyruklu kişileri istihdam etme becerilerini zaten önemli ölçüde kısıtladığını görmezden geliyorlar. Son 18 mali yılda, işverenler bu sınırlar nedeniyle yıllık H-1B vizesi alımını tüketmiştir.

    ABD yasalarına göre, şirketler toplu olarak yalnızca yılda 85.000 yeni H-1B dilekçesi kullanabilirler - yıllık 65.000 limit ve ABD ileri derecesine sahip yabancı uyruklular için bu limitten 20.000 muafiyet. Bu sayıyı perspektife sokmak gerekirse, 85.000 yeni H-1B dilekçesi 165 milyon ABD iş gücünün% 0,05'ine eşittir.

    Mart 2020'de, işverenler H-1B piyango için yaklaşık 275.000 yabancı doğumlu profesyonel için kayıt gönderdi - yıllık 85.000 sınırının üç katından fazla. Bu, talebin mevcut yasanın ötesinde en az 190.000 bilim adamı, mühendis ve diğer profesyonel olduğunu ve daha sonraki aylarda ortaya çıkabilecek bir talep içeriyorsa muhtemelen daha yüksek olacağını gösterir.

    Ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerin (havayolları, oteller ve restoranlar) az sayıda H-1B vize sahibi istihdam ettiğini belirtmek gerekir. H-1B'ler, yabancı bir vatandaşı ABD'de uzun vadede çalışmak için işe almanın tek pratik yoludur. (Mart piyangosunda seçilen H-1B profesyonelleri 1 Ekim 2020 veya daha sonrasına kadar çalışmaya başlayamazlar.)

    Ekonomistler Giovanni Peri, Kevin Shih, Chad Sparber ve Angie Marek Zeitlin tarafından yapılan bir araştırma , son durgunluğa baktı ve H-1B vizesi sahiplerinin girişini reddetmenin ABD doğumlu profesyoneller için iş büyümesine zarar verdiğini keşfetti. “Bilgisayarla ilgili endüstrilerdeki ABD doğumlu çalışanların iş sayısı, son H-1B vize piyangolarında çok fazla başvurunun reddedilmemesi olmasa bile, 2005-2006 ve 2009-2010 arasında en az% 55 daha hızlı artacaktı, “Ekonomistleri sonuçlandırdı.

    Trump yönetimi , cumhurbaşkanı “liyakate dayalı” göçü desteklediğini belirtmesine rağmen, yabancı doğumlu mühendisler ve uluslararası öğrencilerin mezun olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışma yeteneği üzerinde yeni kısıtlamalar getirmeye hazır görünüyor ve bunlar en yetenekli insanlar Amerika'ya kabul edildi. Ekonomistler, ekonomik bir gerilemeden kurtulmanın yolunun daha fazla yatırımcı, girişimci ve yüksek düzeyde üretken bireyleri cezbetmek olduğunu not eder - onları diğer ülkelere götürmek değil.


  • @ibrahimasar katılıyorum, herkesin şartları elverdiğince kendine göre bir yaklaşım tarzı oluyor, herkesin elinden gelenin en iyisini yapabilmesi her zaman temennim.

    Bunun dışında, iletilerinizi okuduğum kadarıyla espri anlayışınız ve o yöndeki düşünce durumunuz (sense of humor ve state of mind demek istiyorum, İngilizce daha güzel karşılıyor ) hiçbir koşulda formundan bir şey kaybetmez umarım 🙂

    İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim. İşe giderken ve gelirken hiçbir yere dokunmadan maratonu tamamlamayı öğrendim. Aynı şekilde gün içinde yüzüme dokunmamayı da. Bu sefer de üzerime, kıyafetime bulaşmış mıdır acaba şüphesi oluyor. Yine de azami ölçüde dikkat edeceğiz artık, yapacak başka bir şey yok. Siz de çok dikkat edin. El yüze değmesin, onun dışında havadan gelme ihtimalini de maskeyle durdurmaya çalışıyoruz. Umarım arkadaşınız da bir an önce sağlığına kavuşur


  • @FreeWoRLD sağlık bakanlığı bu konu ile açıklama yaptı
    20200508_095304.jpg


  • @ayvalik10 ben 20 martta İstanbula geldim. Bu plani Ocak ayinda yapmistim ve biletimi almistim. Donusum Nisandi ancak ucuslar kapaninca burada kaldim. Aslinda erteleyecektim ancak isyeri virus nedeniyle kapaninca ve ne zaman normale donecegi belli olmadigindan Tr ye gelmek daha iyi olur diye dusundum ve geldim. Simdi de ucuslarin ne zaman baslayacagi net olmadigindan 15 mayıstaki tahliye ucusuyla gitmek iyi fikir olurmu onu dusunmeye basladim. Malum su an oradada durum o kadar iyi degil. İsyeri faaliyete Temmuzda baslayacak ve yuzde 50 kapasite ile baslayacak. İnsallah hersey kısa surede normale doner.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @roccorocco Çok teşekkür ederim cevabından dolayı sen GELME Türkiye ye burada olunca gidemiyorsun ya ap kaldın 2 defa gittin geldin şimdi yine gidemiyorsun Türkiye yaşamak sana artık çekilişten sonra yaramıyor amerikaya git kış kış kış git ya 🙂


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @roccorocco Çok teşekkür ederim cevabından dolayı sen GELME Türkiye ye burada olunca gidemiyorsun ya ap kaldın 2 defa gittin geldin şimdi yine gidemiyorsun Türkiye yaşamak sana artık çekilişten sonra yaramıyor amerikaya git kış kış kış git ya 🙂

    😀 Evet Tr-Usa hattında yıldızım barısmadı. Şu sıralar hiçbir yer hiç kimseye yaramiyor. Allah Dv2020 ve 2021 lilere kolaylık versin. Su donemde gitmekte zor burda kalmakta.

  • Yasaklı

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @FreeWoRLD sağlık bakanlığı bu konu ile açıklama yaptı
    20200508_095304.jpg

    Zaten dun sabah medya'da bu haber verilmeye baslandiktan sonra resmi bir NHS gorevlisinden veya hukumet yetkilisinden haberi konfirme eden bir aciklama duyulmadi. Sonra birden ortadan kayboldu o haber. Bugun ise hic bahsedilmedi. Normalde Turkiye aleyhine birsey oldugunda, bati medyasinda gunlerce bozuk plak gibi calar dururdu.


  • İnsanlar hangi kafadalar anlamak güç

    Aşısı bulunana kadar geçmeyecek bu lanet şey , sanki herşey bitmiş gibi davranıyorlar

    COVİD-19 POLİKİLĞİNDE çalışıyorum bize bile gelen sayısı çok ama çok azaldı ama ,

    Gerçekten hasta olan mı yok ?

    Yoksa insanlar tamamıyla saldı mı artık çözemedik ..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @azuleverde, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @ibrahimasar katılıyorum, herkesin şartları elverdiğince kendine göre bir yaklaşım tarzı oluyor, herkesin elinden gelenin en iyisini yapabilmesi her zaman temennim.

    Bunun dışında, iletilerinizi okuduğum kadarıyla espri anlayışınız ve o yöndeki düşünce durumunuz (sense of humor ve state of mind demek istiyorum, İngilizce daha güzel karşılıyor ) hiçbir koşulda formundan bir şey kaybetmez umarım 🙂

    İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim. İşe giderken ve gelirken hiçbir yere dokunmadan maratonu tamamlamayı öğrendim. Aynı şekilde gün içinde yüzüme dokunmamayı da. Bu sefer de üzerime, kıyafetime bulaşmış mıdır acaba şüphesi oluyor. Yine de azami ölçüde dikkat edeceğiz artık, yapacak başka bir şey yok. Siz de çok dikkat edin. El yüze değmesin, onun dışında havadan gelme ihtimalini de maskeyle durdurmaya çalışıyoruz. Umarım arkadaşınız da bir an önce sağlığına kavuşur

    Maalesef arkadaşımız bu gece vefat etti, sabah haberini aldık. 13-15 yaşlarında iki kızı vardı. Şakası yok bu işin. Sizlere de kolaylıklar diliyorum.


  • @ibrahimasar basiniz sagolsun. kalanlara sabirlar dilerim.


  • Basiniz sagolsun sayin @ibrahimasar .


  • @ibrahimasar Basiniz sagolsun!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum