Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)


  • @Adama-Coulibaly, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    Arkadaşlar, İmzalanması için metni resmi olarak daha hazır değilmiş: https://a.msn.com/r/2/BB132jeO?m=en-us&referrerID=InAppShare
    Bu konudada kendi bakışımı söyleyebilmek isterim. Green Card çekilişinde kazanmak için tek yaptığımız başvurmaktı ya, ve milyonlarca kişiden seçildik, benzer şekilde de pozitif olup geri kala süreyi bekleyelim derim, kendimize hiç strese sokmaya gerek yoktur. Hayırlısı ise kesin olacaktır. Ne dersek desek kaderimizde varsa olacaktır. 1 Kapı kapanır bin kapı açılır. Süreci beklerken kendi mesleğimizin alalnında yeni şeyleri öğrenmeye odaklanabiliriz, İngilizceyi geliştirmeye çalışabilriiz vb..
    Allah bu Covid-19 dan korusun gerisi gelir arkadaşlar :)..Bol şanslar hepimize.

    Bugun imzalayacagını söylemisti. O konuda bile tutarsız. İmzalayacaksa hemen imzalasın vakit kaybetmeden de,sürec baslasın bi an önce. Temennimiz hiç imzalamaması yönünde tabi

  • ⭐⭐

    Ben TR deyim eşim ve oğlum ABD de


  • @Erkangeziyor bugün imzalayacağı olay 60 günlük dondurma kararı. Yani vizelerin üzerinde 60 gün işlem yapılmayacak.


  • @Erkangeziyor söyleyipte imzalamadigi oluyor mu


  • Bu tip kapsamlı engelleme genelgesi için sanmıyorum öyle 2 günde karar verilsin, yapılsın..seçim için yapılmış bir hamle zaten, çünkü Trump uzundur greencardı kaldırmak istiyordu zaten, ama işte devlet yapısındaki bazı temel ilkelerden dolayı yapamıyordu. ABD göçmen ülkesi sonuçta..


  • @mkonca siz hangi aşamadasınız?


  • @mkonca, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @Erkangeziyor söyleyipte imzalamadigi oluyor mu

    oluyordur tabi. Mesela dava acılırsa mahkeme sonucu beklenir. Ama Avrupa ya ucuları 1 ay kapatacagını soylemisti ve hemen kapatıldı ve hala acılmadı. Bu da oyle bi karara benziyor gibi.


  • K vizelerini etkiliyomu bilginiz varmi?


  • @Ali-Naci-Okay, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    K vizelerini etkiliyomu bilginiz varmi?

    Etkileyecek gibi görünüyor.


  • Arkadaşlar benim genel bir sorum var, umarım yaanlış yerde sormuyorumdur fakat çok sık şunu duymaya başladık forumdaki arkadaşlardan "hakkımızı kimse yok saymaz,bize verlien bir hak bu sonuçta" vs gibi. Fakat GC talihlisi olmak bir hak niteliğinde mi? Vize alan ya da GC çoktan alan arkadaşlardan bahsetmiyorum. Henüz vize alıp almayacağı belli olmamış, "talihli" statüsündeki arkadaşlardan söz ediyorum kendim de dahil. Yani bu iş bir "hak" kisvesi altında korunuyor mu? Neticede bu "hak"kı veren taraf USA, yine alan taraf kendileri olabilir, bu sebeple bir koruyuculuğu var mı bu statüsün diye merak ettim.


  • @heroinchains çekiliş kazanmış olmak, sürecin kesin sonuçlanacağına veya GC vizesi alacağınıza dair bir hak tanımıyor. Zaten çekilişi kazandığınızı öğrendiğiniz sayfada da yazar, "bu vize değildir" diye.

    Hatta, vize mülakatı yapıp geçici göçmen vizeyi almak size ülkeye giriş hakkı tanır ancak bu hak, güvenlik vs. gibi gerekçelerle girişte iptal bile edilebilir. Yani ülkeye girip yasal olarak PR statüsü kazandığınızda oturma ve çalışma için hak kazanmış oluyorsunuz.


  • @coder Teşekkür ederim, fakat bunu biliyorum. Forumdan arkadaşların "böyle bi hakkımız var sonuçta" demelerine istinaden bu bir hak statüsünde , bound by law mu diye sormak istemiştim.


  • İmzalamiş Trump. Canlı yayını izledim. Canlı yayına gelmeden imzaladım dedi. 60 günlük, 60 gün daha uzatabilirim veya 60 gün olmadan kaldırabilirim durdurma kararını dedi. Sorulan detay verirmisiniz sorusuna daha sonra o konuya gelicez dedi. Hem dışardan gelenlere hemde içerde olanların green card sürecini askıya aldığını söyledi. Başka bir bilgi yok. Sadece dediği gibi saha önce sağlık çalışan olanları falan ayrı tutmuş. Yani böyle bir dv yılı daha önce görülmemiştir. Hayırlısı olsun.



  • @heroinchains maalesef yönergeler ortada ve gayet açık iken bunu neye dayanarak hak gördüklerini bilemiyorum.


  • @İrem-Güzel, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    İmzalamiş Trump. Canlı yayını izledim. Canlı yayına gelmeden imzaladım dedi. 60 günlük, 60 gün daha uzatabilirim veya 60 gün olmadan kaldırabilirim durdurma kararını dedi. Sorulan detay verirmisiniz sorusuna daha sonra o konuya gelicez dedi. Hem dışardan gelenlere hemde içerde olanların green card sürecini askıya aldığını söyledi. Başka bir bilgi yok. Sadece dediği gibi saha önce sağlık çalışan olanları falan ayrı tutmuş. Yani böyle bir dv yılı daha önce görülmemiştir. Hayırlısı olsun.

    Bazı haber kaynaklarında elinde gocmen vizesi olanlar haric diyor. Acaba hangisi dogru?


  • @heroinchains malesef bu bir hak değil şanstır.zaten adı üstünde bu bir piyango hak olsa göçmen avukatı bulup dava açma hakkı olurdu.


  • Benim anladığım kadarıyla elinde göçmen vizesi olanları kapsamıyor. Bizim göçmen vizemiz 15 temmuzda doluyor uçuşlar açılırsa 30 haziran a elimizde bilet var aslında re entry permit başvurusu yapıp yaklaşık 40 gün kalıp dönecektik. Ancak bu karmaşadan dolayı 10 gün kalıp bir sene sonra gitmeyi planlıyoruz. İmzalanan kararname ile ilgili farklı bir yorumu olan var mı.



  • Arkadaşlar merhaba, imzalanan metni inceledim, bir kısımda aklıma takılan bir şey var. Alttaki kısımda mevcut vizesini almış olan kişileri etkilemeyeceğini mi söylüyor yoksa ben mi yanlış anladım? Bilgilendiren olursa çok sevinirim.

    "Sec. 2. Scope of Suspension and Limitation on Entry. (a) The suspension and limitation on entry pursuant to section 1 of this proclamation shall apply only to aliens who:

    (i) are outside the United States on the effective date of this proclamation;

    (ii) do not have an immigrant visa that is valid on the effective date of this proclamation; and

    (iii) do not have an official travel document other than a visa (such as a transportation letter, an appropriate boarding foil, or an advance parole document) that is valid on the effective date of this proclamation or issued on any date thereafter that permits him or her to travel to the United States and seek entry or admission."


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum