• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. coder
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 12
    • Konu 1
    • İleti 146
    • En İyi 96
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

coder

@coder

Software Eng.

235
    İtibar
    891
    Profil Görüntülemeleri
    146
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Austin, TX Yaş: 42

coder Takip etme Takip Et

coder tarafından gönderilen en iyi iletiler

• Census 2020 - ABD Nüfus Sayımı

Herkese merhaba,

Mart 2020 itibariyle ABD'de nüfus sayımı süreci başladı. US Census Bureau tarafından yürütülen bu sürede ABD'de posta sistemine kayıtlı ikamet adreslerine (house, apartment vs.) bir zarf postalanıyor. Posta herhangi bir isme değil, adresteki current resident adına gönderiliyor. Bu postayı aldıysanız, belirlenen tarih aralığında yönergeleri izleyerek sayıma katılmak yasal zorunluluğunuz oluyor. Lütfen cevaplamayı ihmal etmeyin.

Nüfus sayımı işleminde, hanede yaşayan kişi sayısı ve bu kişilere ait bilgiler soruluyor genel olarak. Posta ile gönderilen formu doldurup, bu postanın içinden çıkan gönderi pulu kendi üzerinde olan zarfa koyup gönderebilir ya da formu online olarak doldurabilirsiniz. Formu online doldurmak için posta ile gelen zarfın içerisinde adresinize atanmış Census ID numarasını girerek işleme başlamanız gerekecek. Formu online doldurmak için https://2020census.gov/ adresini ziyaret etmek gerekiyor. Formu doldurmak çok uzun sürecek bir işlem değil.

Ayrıca bu sitede formun nasıl doldurulacağına dair yönergeler mevcut. Form doldurma işlemi İngilizce dışında 12 farklı dilde gerçekleştirilebiliyor ancak Türkçe bu diller arasında değil. Kamu hizmetlerinde / bürokratik işlerde bir çok İngilizce hukuksal terimlere, kavramlara hakim olamayabiliriz. Bunun için farklı dillerde kılavuzlar da hazırlanmış. Güzel haber şu ki Türkçe bir kılavuz ve detaylı bir video anlatımı da hazırlamış Census. Aşağıda verdiğim linkten erişebilirsiniz.

Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamış ve duymamıştım, gelen postayı kaldırıp atmak yerine biraz araştırınca edindiğim bilgileri sizinle paylaşmak istedim.

Türkçe açıklama ve video'nun bulunduğu ana sayfa: https://2020census.gov/tr.html
      Türkçe Kılavuz: https://2020census.gov/content/dam/2020census/materials/languages/guides/Turkish-Guide.pdf

Devlet İşleri ve Bürokrasi içinde yayımlandı
      coder
      coder
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

Herkese Merhaba,

Bugün itibariyle vize mülakatını tamamladım. Uzun ve sıkıcı bekleyiş son ana kadar devam etti. 8:30 randevusu için, 8:15’de sıraya aldılar, 8:20’de içerideydim.

Girişte sorun yaşamamak adına tüm elektronik cihaz, sıvı, metal eşyaları yanınıza almayın. Ben evraklarım dışında araba anahtarı ve cüzdanımla girdim.

Sıra numarası verildi ve bekleme alanının sonunda duvara yakın kısımda oturup beklemem söyledi. Yaklaşık 40dk beklemenin ardından 2dk içinde evrakları teslim ettim. Bazı insanların evrak teslimi çok uzun sürdü gözlemlerime göre. Nedenini bilmiyorum. Evrak teslim işlemi, bekleme alanının sonunda soldaki koridorda gerçekleşiyor. (10’lu numaraya sahip bankolar)

Yaklaşık bir 45dk beklemeden sonra vezneye para yatırma sırası geldi. (7 numaralı gişe, zaten Cashier diye yazıyor). Nakit 340 usd verdim, 10 dolar üzerini verdiler ve ödeme belgesini dosyama koydular. Dosya onlarda kalıyor.

Yaklaşık 20-25dk beklemenin ardından yine evrak teslim gişesinin orada 10’lu numaralardan birinde numaram işaret edildi. Genelde interview için 5-6 numaralı gişelerde işlem yapılıyordu ben orada beklerken diğer tarafta belirdi numaram.

Ve sakallı abi beni bekliyordu 🙂 Güzel bir günaydın ve hoşgeldin ile karşıladı. İngilizce konuşabilir misin dedi, denerim diyip gülümsedim, o da deneyelim o zaman dedi ve gülümsedi. İngilizce olarak, gerçeği söyleceğine sağ elini kaldırım yemin eder misin? dedi, ben de sağ elimi kaldırıp “I swear” dedim böylece o faslı geçtik.

Ne iş yaptığımı sordu, yazılım mühendisi olduğumu söyleyince, hangi dilde yazıyorsun dedi. Java ve C# ihtiyaca göre değişiyor dedim, güzel diyerek tebessüm etti.

Hangi okuldan mezun olduğumu sordu, söyledim. Master diplomamın e-devlet çıktısını vermiştim evrak tesliminde. Dilerse diplomanın aslının yanımda olduğunu söyledim gerek yok kırışmasın büyükmüş, konsolos bey’e verirsiniz dedi. Görüşmede konsolos sormadı diploma aslını.

Daha önce ABD’ye dip gitmediğimi sordu. gitmediğimi ilettim.

Avrupa’da hangi ülkelere gittiğimi sordu. Sanırım pasaportumda giriş çıkışları doğrulamak amacıyla sordu bunu. İlk başta anlam veremedim, yanlış mı anladım diyerek tekrar etmesini rica ettim. Fransa’ya, ingiltere’ye falan gittin mi dedi? Pasaportumda ki geçmiş tarihli vizeleri teyit etmek istediğini o zaman anladım ve vize olan ülkeleri sayarak gittiğimi söyledim.

Nerede yaşıyorsun istanbul mu diye sordu, hayır ankara’da dedim. Yalnız mı ailenle mi diye sordu, yalnız yaşadığımı söyledim.

Nereye gitmeyi planlıyorsun diye sordu. Ben de arkadaşımın adresini vermiştim, şimdilik oregon görünüyor, iş durumuna göre değişir tabi dedim. Haklısın dedi.

Mali evraklara baktı ve hesapta ne kadar var göremedim dedi. Bendeki kopyasını kontrol ederek miktarı söyledim. Tamam dedi. Araç ruhsatımı ve değerini gösterir belgeyi de eklediğimi söyledim. Bende, gördüm sorun yok dedi güldü.

Son olarak, ds-260 formunda belirttiğim adresin değişmesi için adresin yazılı olduğu kapıdı verdiğimi, gerekli güncellemeyi yapıp yapmadığını sordum. Kağıdı kontrol etti ve sorun yok dedi.

Son cümle olarak, tebrik ederim, vizenizi onayladım (congratulations, i issued your visa) diyerek, cumaya kadar Belirttiğim PTT şubesine pasaportumun gönderileceğimi söyledi. Teşekkür ettim ve ayrıldım.

Halâ içimde “bir şeyler ters gitmiş olabilir mi?” korkusu var içimde. Pasaport gelene kadar sürecek sanırım.

Süreci yaşayan, uzun bekleyen herkese kolaylıklar diliyorum. Umarım herkesin beklediğine değer.

Bu süreçte bilgi ve tecrübeleri ile destek olan herkese çok teşekkürler. Özellikle, @crazycells @semavi @mhepekiz @ayvalik10 a teşekkür ediyorum.

Sevgiler.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      coder
      coder
    • RE: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

ben soruma net cevap bulamamıştım, son dönemde giriş yapıp tecrübe edinenler var mı diye sormuştum ancak daha önceki dönemlerde bu süreci yaşamış arkadaşlar cevap vermişlerdi.

3 gün önce giriş yaptım ve tecrübemi paylaşmak isterim. Türkiye'de İstanbul havalimanı dış hatlardan çıkış yaparken pasaport kontrolünden geçtikten sonra sağda gümrük noktası var. Oraya gittim ve görevli memura üzerimde 10K USD'den fazla nakit olduğunu ve beyan etmek istediğimi söyledim. Ne kadar olduğunu sordu. Ben her ihtimale karşı min. tutmayı düşündüğüm için 13K kadar bir parayla çıktım. Miktarı söylediğimde beyan etmenize gerek yok, çok değilmiş dedi. Normalde olması gerekeni yaptınız, teşekkür ederim dedi ve beyanımı almadan gönderdi beni.

Houston US gümrüğünde ilk giriş işlemlerini yaptıktan sonra bagajımı alıp çıkarken, son bir X-Ray'den geçirdiler ve ne kadar naktim olduğunu sordular. ben aşağıda linkini verdiğim FinCEN Form 105'i önceden doldurup printout etmiştim. Miktarı söyledim, formu verdim, parayı görmek istedi deste büyüklüğüne baktı teşekkür edip sisteme kaydımı yaptıktan sonra gidebileceğimi söyledi.

TR'den çıkarken de, US girişinde de 10K üzeri nakit götürüyorsanız beyan etmek istediğinizi mutlaka söyleyin arkadaşlar.

İlgili Form linki: https://fincen.gov/sites/default/files/shared/fin105_cmir.pdf

Bankacılık içinde yayımlandı
      coder
      coder
    • RE: Texas, Austin

öncelikle @mhepekiz 'in değerlendirmelerini oldukça gerçekçi bulduğumu söyleyerek başlayayım. çok önemli noktalara dikkat çektiğini düşünüyorum.

1- IT sektöründeki insanların veya bu sektöre girmek isteyenlerin google, apple vb. şirketlere olan talep ile ilgili husus
      2- Austin'in çok güzel havası var, manzarası güzel hadi oraya gidelim.

bu iki argüman ekseninde değerlendirecek olursak konuyu;

Austin, şehir olarak yeni gelişmekte olan ve IT sektörünün son on yılda ivmelendiği bir şehir. diğer Teksas şehirlerine göre genç nüfusun olması, eyalet kapsamında vergi avantajları ve IT şirketleri için teşviklerin olması apple, google, adobe gibi büyük firmaların, Bay Area ve Seattle bölgelerindeki maliyetleri düşürmek açısından yaşam maliyetlerinin düşük olduğu, firma açısından da vergi avantajları vb. sunan, genç nüfusun olduğu bölgelere kayma stratejileri var. Bu bölgelerden sadece birisi Austin ve şu dönemde en popüleri. Seattle ve Bay Area bölgelerine göre yaşam maliyetleri çok daha düşük ancak maaşlarda buna göre belli seviyelerin üzerine çıkmıyor. Zaten firmalar da bu nedenle buralarda ofisler açıp belirli birimleri kaydırıyor.

İyi bir Sr. Software Engineer / Developer için Auistin bölgesinde 100-150K erişilebilir bir rakam gibi görünüyor istatistikleri incelediğimizde. Ancak iyi bir Sr. Engineer / Developer nedir? nasıl olmalıdır? Ben bu şartları karşılıyor muyum diye düşünmek gerekir.

Biliyorum bu başlığın konusu değil ancak Austin konusuyla ilintili olduğu için bu girdinin devamında değinmek istiyorum bu konuya. İyi bir Sr. Engineer / Developer'ın tanımını yapmadan önce bize Sr. niteliğini katacak şeyin ne olduğuna bakalım. Tecrübe dediğimiz şey kesinlikle yıl değil. Çalıştığınız süre içerisinde kaç farklı projede, kaç farklı problemi, nasıl çözdüğümüz ve bunların bize neler kattığı ile alakalı. Özetle yazılım geliştirme / mühendislik konusunda tecrübe, çözdüğümüz problemlerdir diyebiliriz. 10 yıl tecrübemiz olabilir ancak bu 10 yılı nasıl geçirdiğimiz önemli. 10 yıl içerisinde sıradan işler yapıp, hiç bir çalıştığı projenin sonunu görmemiş, uçtan uca tasarım, geliştirme, devreye alma süreçlerini görmeden geçirmiş birisindense, 5 yıl süre çalışmış, bir yazılım yaşam döngüsünün tüm süreçlerinde yer almış, bu süre içerisinde karmaşık problemleri çözmüş ve nasıl çözdüğünün farkında olup, bunu aktarabilen bir kişi ile çalışmak elbette bilinçli mühendislik takımlarının çalışma arkadaşı seçerken tercihi olacaktır. Burada kilit nokta, problem çözme yeteneğinizin ne kadar geliştiği, kaç farklı case ile karşılaştığını ve bu caselerden çıkardığınız derslerin yeni işe gireceğiniz firmaya katacakları. Eğer bir işe alım uzmanı ve mühendislik takımını bu konuda ikna edebilirseniz o işi almamanız için bir neden olmayacaktır.

Şimdi Austin konusuna dönecek olursak, eğer gerçekten iyi bir geliştirici / mühendis iseniz ve bunu gösterebilecek yeteneklere sahipseniz Austin'de iş bulma şansınız olacaktır. Şu an açık pozisyon / kalifiye çalışan oranı doyum noktasına ulaşmamış görünüyor. Şayet gerçekten iyi bir geliştirici / mühendis isek ve uzun süredir iş bulamamışsak oturup kendimizi yeniden değerlendirip, eksiklerimizi görüp, kendimizi yeniden konumlandırmalıyız ve eksiklerimizi gidermek için neler yapmamız gerektiğini belirleyip, gerekirse mesleki açıdan bizden daha tecrübeli ve objektif birilerinin görüşlerine başvurmamız gayet iyi bir başlangıç olacaktır.

"ABD tecrübemiz yoksa bir step geriden başlamalıyız" konusuna, şayet kendimizi doğru konumlandırmış isek, yani yukarıda tanımını yaptığım kapsamda bir geliştirici / mühendis isek, Türkiye'de veya dünyanın başka bir yerinde Sr. Engineer olarak konumlanabiliriz, bunun için bir engel yok. Ancak sırf çalıştığımız yıl ve firmaların bizlere verdiği unvanlar sebebiyle kendimizi böyle konumlandırmış isek, yeniden konumlandırma yaparak bulunduğumuz ortama uyum sağlamamız kaçınılmaz bir gerçek olacaktır.

Bu noktada kendimden örnek verebilirim. Yaklaşık 15 yıldır, çok farklı domainlerde farklı teknolojilerle, farklı seviyelerde bir geliştirici olarak çalıştım Türkiye'de. Şu an büyük bir IT entegratör / telekomünikasyon şirketinde mimar olarak çalışıyorum. Uçtan uca kurumsal çözümlerin tasarımı, geliştirmesi ve devreye almasından sorumluyum 20'den fazla mühendise teknik liderlik yapıyorum. Pozisyonum gereği, müşteri ve iç paydaşlarla yoğun iletişim halindeyim ve çalıştığım departmanın diğer departman ve müşteriler ile teknik kontak noktasıyım. Bu veya benzer pozisyonlarda (örn. pre-sales / teknik satış vs.) mevcut yetkinliklerimle ABD'de çalışmaya kalkarsam, iş bulmakta zorlanabilir veya çalışmakta zorlanabilirim. Bunun sebebi dil ve kültür. Burada bir çok problemi çözerken sadece teknik konularla uğraşmıyoruz. İnsan faktörü de var ve bunlarla da uğraşmak durumundayız. Örneğin bir teknik satış / satış öncesi ekibinde çözüm geliştirici / mimar olarak çalışmak o ülkenin çalışma kültürünü, sosyal yaşamını, genel kültürünü, tarihini, popüler kültürünü, insan ilişkilerini yönetebilmek için bilmeyi gerektirir. Bu sebeple ülkenin çalışma kültürüne ve saydığım diğer değişkenlere alışıp benimseyene kadar kendimi Sr. Engineer / Developer olarak konumlama kararı aldım. Kendini yeniden pozisyonlama, bu örnekte bahsettiğim gibi teknik yetkinlik dışındaki nedenlerden dolayı da gerçekleşebilir.

Burada front-end developer şöyle olmalı, şunu bilmeli, backend developer dediğin şöyle olur gibi noktalara girmeyeceğim. Onunla ilgili düşüncelerimi fırsat bulduğumda ilgili başlıkta paylaşacağım.

Texas içinde yayımlandı
      coder
      coder
    • RE: ABD'deki Turk Youtuber tavsiyeleri

@murat-taskin ne samimiyetsizliğini gördünüz can bey'in bilmiyorum ancak, çok değerli bilgileri boş muhabbet yapmadan bu kadar düzgün ifade edebilen başka birini hatırlamıyorum.

Şahsen üzüldüm kanalı kapatmasına. bilgileri değerli bulan ve bu yüzden takip eden insanlar için kayıp olmuş. Bir şekilde beğenmeyen insanların takip etmemek gibi bir seçenekleri varken, anlamsızca olumsuz yorumlar yapıp karalaması hoş değil. İnsanları anlamak gerçekten güç.

edit: @cancolpan kanalı tekrar açmanıza ve hatta yeni videolar gelecek olmasına çok sevindim. Gerek sizin, gerek @semavi nin verdiği magazinden, boş muhabbetten uzak değerli bilgiler. tabi kıymetini bilene.

Sosyal Medya Hesapları içinde yayımlandı
      coder
      coder

@ewredlgr KCC'ye gönderdiğiniz belgelerin süresi geçmiş olacağı için aynı belgelerin güncel tarihli olanlarını e-devlet'ten alıp, evrak tesliminde onları verin. işimi şansa bırakmayayım derseniz KCC'ye gönderdiğiniz belgelerin de bir çıktısını alıp yanınızda bulundurun ama istenmeyecektir. ben öyle yaptım sormadılar bile. güncel olanları verdim. Aşağıdaki adreste de görebileceğiniz gibi, e-devlet çıktıları kabul ediliyor.

Diploma'nın da aslı ve fotokopisi yanımdaydı ama e-devlet çıktısını da almıştım. e-devleti verdim aslını, mülakat esnasında sorarlarsa gösterirsiniz dediler ancak mülkatı yapan vize konsolosu sormadı bile. Sanırım e-devlet üzerinden barkodlu doğrulama yapıldığı için diplomanın aslından daha çok güveniyorlar. Sahte diploma ibraz edilebilir ancak e-devlet doğrulaması bunu ortadan kaldırıyor.

Turkey

Turkey

Bu konunun ilk girdisinde ve sonraki bir çok post'da yer almasına rağmen, hap gibi bilgi isteyen ve aramakla uğraşmak istemeyen arkadaşlar için kendi tecrübelerimle de birleştirerek tekrar yazayım.

Aşağıdaki belgelerin güncel halini e-devletten alıp evrak teslimde bunları verebilirsiniz.

• Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Kaydı (İngilizce, İbraz edilecek kurum: US Embassy)
      • Vukuatlu Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile fertleri için, en detaylı olan)
      • Mezun Belgesi

Bunların dışında kalan aşağıdaki belgeleri ise asılları ve fotokopilerini (yanında belirttim) götürmeniz gerekiyor.

• AIS kaydı'nın çıktısı
      • Geçerli Pasaport ve eski pasaportlarınız,
      • Sağlık Raporu (Unganlar'dan alınan sarı zarf)
      • 2 adet 5x5 fotoğraf
      • Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi, (varsa)
      • Diploma aslı,
      • Mali belgeler
        • Banka hesap dökümü,
        • Araç ruhsatı ve fotokopisi, TSB'den alabileceğiniz araç bedelini gösterir çıktı (varsa)
        • Tapu senedi ve fotokopisi ile emlakçı vs. den alınacak bedel gösterir yazı (varsa)

Son olarak vize harcı olan 330$'ı ben nakit olarak ödedim. Banka provizyon vermez, bağlantı hatası oluşabilir gibi durumlardan doğacak riski minimize etmek için kredi karktı ödemesi yerine nakit tercih ettim. Kart ile ödeyecekseniz kartınız mutlaka yurt dışı alışverişe açık olsun ve mümkünse birden fazla bankaya ait kart bulundurun. Aynı bankaya ait kart olursa ve pos cihazı o bankaya bağlantı kuramazsa diğerinden deneme şansınız olur. Düşük bir risk olsa da önlem almak lazım.

Herkese başarılar.

coder
      coder

Vize basılı pasaportum da bugün geldi arkadaşlar. sorunsuzca sürecin büyük bölümünü atlattık. Bundan sonrası yerleşme süreci. 🙂

Herkese kolaylıklar diliyorum.

coder
      coder

arkadaşlar mail geldi az önce bana. dvlottery sayfasını kontrol ettiğimde henüz mülakat tarihi ile ilgili bilginin yansımadığını gördüm. yarına falan güncellenir en geç diye düşünüyorum.

edit: tekrar kontrol ettim, bilgiler yansıdı. 5 Ağustos.

coder
      coder
    • RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@knnrn teşekkürler.

Enpara'dan transfer tecrübemi paylaşayım.

Enpara'daki hesabımdan BOA'daki hesabıma, Account Number, SWIFT Code ve Ad-Soyad bilgileri ile transfer gerçekleştirebildim. Routing number'a uluslar arası para transferinde gerek olmadı.

Enpara 41 TL, aracılar ve BOA 30 USD kesti 10K için. Transferi TR'de sabah 10 gibi yaptım, 6 saat sonra kontrol ettiğimde BOA hesabına ulaşmıştı.

edit: Bir güncelleme yapayım, Aracılar ve BOA 30 USD aldı demiştim, bugün fark ettim ki araclar 30 USD + 15 USD BOA almış.

coder
      coder
    • RE: Texas, Austin

@loki-boi meslektaşmışız. ben de DV2019 talihlisiyim. süreç olumlu tamamlanırsa, SF Bay Area bölgesine yerleşmektense IT alanında iş imkanlarının olması sebebyile Austin'e yerleşmeyi planlıyorum. O yüzden deneyimlerinizi merakla bekleyeceğim.

Bu süreçte bazı araştırmalar yaptım. Austin'i bir çok şehirle yaşam maliyetleri ve iş imkanları açısından inceleme şansım oldu. Tabi bu incelemeler internetteki mevuct kaynaklar üzerinden gerçekleşti.

Öncelikle IT çalışanları için Austin ciddi bir alternatif olmaya başladı. Çok büyük olmasalarda Google, Amazon, Apple, Microsoft, DELL, AMD gibi firmaların ofislerinin olması bölgenin canlanması ve firma sayısının artmasını sağladığını düşünüyorum. Bu artış, iş imkanlarının artması anlamına geliyor. Çalışan için çok alternatif demek, iş veren için de rekabet demek. Bu da çalışanın lehine ücretlerin yükselmesi demek.

Bugün indeed üzerinde Software Engineer pozisyonu için arama yaptığımda 4429 adet iş ilanı görünüyor. ayrıca 90-100k yıllık bürüt ücret rapor edilmiş. Income Tax eyalet için alınmadığında, SF ve yine IT sektörünün canlı olduğu Seattle bölgesine göre ciddi bir avantaj oluşuyor.

Mali konulara gelmişken, Austin'de yaşam masrtaflarını numbeo'da SF-CA, San Jose-CA, Mountain View-CA, Seattle-WA, Portland-OR karşılaştırdığımda, küçük kalemlerde farklılık gösterse de (meyve sebze gibi), ev kirası, ev satınalma fiyatları (square/ft), utilities (elektrik, su vs..), yeme içme, spor salonu, eğlence vb. Austin daha avantajlı görünüyor.

Daha önce de söylediğim gibi bunlar kağıt üzerindeki veriler. Bakalım sizlerin deneyimi bu bilgileri doğrulacak mı? O yüzden değerlendirmeleriniz bizler için çok kıymetli. Özellikle ev kiralama vs. gibi işleri nasıl çözeceksiniz çok merak ediyorum.

Şimdiden bol şanslar. Umarım herşey istediğiniz gibi olur.

Texas içinde yayımlandı
      coder
      coder

coder tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)

@orhanozbekk

seyahat edeceginiz icin normalden daha fazla risk altindasiniz o yuzden, ucus icin zorunlu olmasa da asinizi olun. aksi taktirde ABD'de virusu kaptiginizda ya da gelmeden once kapip bir sekilde ABD'ye girdikten sonra hastaligi burada cok agir gecirebilirsiniz. boyle bir riski almamaniz faydaniza olur.

PCR testi yeterli mi?, asi zorunlu mu gibi konularda en guncel bilgileri dis isleri'nin sitesinden takip edebilirsiniz. su an icin PCR negatif veya hastaligi gecirdiyseniz, iyilestiginize dair resmi bir belge sunmaniz gerekiyor. ABD'ye giris icin asi zorunlu degil.

International Travel
      Yolculuk içinde yayımlandı
      coder
      coder

@cüneyt-tarıkman

ilgili baslikta sorunuza cevap bulabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2034/abd-ye-havalimanından-nakit-parayla-giriş-yapmak?page=1

coder
      coder
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

volvolarin kabin filtresi degisimi tab bir iskence. torpido ve dash'in bir kismi sokulmek zorunda kaliyor. basit bir kabin fitresi degisimi icin ekstra iscilik parasi odemek zorunda kaldim. onun disinda genel olarak stabil arabalar. bende bir tane s60 var, abs ve dtsc service required diyip duruyor bu ara. obd 2 cihazi ile okudum, bazi sensorlerden veri alamiyorum diyor. sensor arizasi olabilir bakalim ne dert acacak basimiza.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      coder
      coder
    • RE: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

@tolgasatir tasari ile ilgili haberde soyle bir metin var ;

"Tüm Yeşil Kart sahipleri, üç yıl sonunda ilave güvenlik taramalarını, İngilizce dil sınavı ile ABD yurttaşlık bilgileri sınavını geçtikleri takdirde ABD vatandaşı olmak için başvuru yapabilecek. Başvuru yapacakların 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla ya da öncesinde bizzat ABD'de bulunmaları gerekiyor. "

ben bu ifadeden sadece kacak olup vatandasliga gececekler icin bir duzenleme olacagini anlamadim.

Gündem içinde yayımlandı
      coder
      coder
    • RE: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

cok konusulmamis ama tasarida, GC sahipleri icin 5 yil olan vatandasliga basvuru bekleme suresi 3 yila iniyor anladigim kadariyla. yanlis mi anladim ben?

Gündem içinde yayımlandı
      coder
      coder

@yasin

bildigim kadariyla swift kodu yasanilan bolgeye gore degismiyor. Bir BoA hesabina US Dollar olarak gelecek para icin BOFAUS3N ; dolar disinda yabanci para birimi gelecekse BOFAUS6S girilmesi yeterli oluyor. swift kodu uluslararasi bankacilikta hangi bankaya hangi ulkede hangi para birimi ile transfer yapildigini gosteriyor. Sehir ve eyalet vs gibi bilgiler yer almiyor. Sonrasinda hesap numarsi giriyorsunuz zaten. Para BoA'ya geldikten sonra iceride ilgili hesaba yonlendiriliyor.

How to Send Wire Transfers in Online Banking or Mobile App

How to Send Wire Transfers in Online Banking or Mobile App

Send wire transfers directly from online banking or within the mobile app. Learn how to send and receive international or domestic wire transfers online.

coder
      coder
    • RE: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

@Stickezz sizin gibi benzer bir durumu H-1B vizesi ile yaşayanlar da olmuş.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      coder
      coder
    • RE: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

Nisan ayında gelen executive order'ın uzatılması ve kapsamının genişletilmesi konusunda bazı haberler çıkmaya başladı. henüz netleşmiş bir durum olmasa da aşağıdaki gibi haberler dolaşmaya başladı.

Özellikle H-1B, H-2B ve J1 vizeleri hedef alınıyor gibi.

https://www.am22tech.com/trump-executive-order-coronavirus/

Gündem içinde yayımlandı
      coder
      coder
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@ByDoski siz zaten 2020 talihlisi değil misiniz? 2021'e de mi başvurdunuz? 2021 için çıkmamış, onu diyor mesajda.

coder
      coder
    • RE: Amerikan Pasaportu Basvurusu

@crazycells yeterince açığa kavuştu konu. teşekkür ederim 🙂

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      coder
      coder