Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular


  • Öncelikle böyle bir başlık açmak neden aklıma geldi, trulia'dan ev bakarken veya US'de yaşam ile ilgili youtube videoları izlerken farkettim gibi garip garip sorular geliyor insanın aklına. Sonra saniyeler içinde unutuluyor bu sorular. Ama düşündüm de kimisi için bu soruların cevabı eyalet, şehir, bölge seçiminde önemli rol oynayabilir.
    Başlıktaki gibi, bu sorular cevaplanmak zorunda değil, çoğu absürd görünecektir, detayın dibi gibi gelebilir ve hatta takıntılı birisinin soruları gibi durur. İşte o soruları olan birileri sorabilsin istedim. Cevaplanmasa bile diğerlerinin de aklına böyle soruların sorulabileceği, ve olası cevapların tercihlerde etkili olabileceği gelir ve kim bilir böylece gidilip yerleşildiğinde karşılaşılacak süprizlerden de sakınılmış olur. Birazdan aklıma gelen bir iki soruyu soracağım 🙂


  • ABD'de yaşarken TR'de SGK emekliliğimizi devam ettirmenin bir yolu var mıdır? Zamanı gelince toplu yurt dışı borçlanması yapmak yerine her ay ödemek daha mantıklı geliyor. Bu sayede hem sağlık sigortası devam eder TR'ye izne geldikçe sağlık hizmetlerinden yararlanırız hem de TR'deki geçmişte yatırdığımız emeklilik prim ve gün sayısı boşa gitmemiş olur, zamanı gelince de TR'den de emekli oluruz.


  • @entelman Facebook grubunda borçlanma konusu epey işlendi ama aylık prim ödeme çok net değil. İsteğe bağlı bağkur sigortası tarzı sigortalar var ama Yurtdışı durumu nedir bilmiyoruz. Ama salt sağlık için uygulanan ve önerilen bir başka çözüm de özel sağlık sigortası. Bu aralar 2k-3k TL arası yıllık yataklı tedavi dahil tam kapsamlı sigortalar var. Aylar önce sormuştum birisine 2-3 ay sonra yeniden fiyat alırım. Tüm sigorta şirketlerinden veri derleyip teklif sunan online uygulamalar var. Ama US'de kazanç biraz iyiyse oradaki sigortayı yüksek tutmak da mantıklı, yine de 500$/kişi verip TR de tam kapsamlı sağlık sigortası alınabilir. Üstelik bu aralar melez ürünler moda. Hayat + BES + Sağlık sigortası vb. Ve bunların kombinasyonları. Son yazdığım bilgi kulaktan dolma ve teyide muhtaç.


  • Ya benim de tek derdim o koca koca evleri nasıl temizleyeceğiz? 🤦♀


  • 3 oda 1 salon 120m2 evimi bile temizlemek isknce geliyor yardımcı tutuyorum. Orada Ne yapacağım bilmiyorum 🤷♀


  • @damladav
    Hahah 🤣 evet bende onu merak ediyorum .


  • Temizlikciler de Servet alıyormuş. Buradaki gibi ver 150₺ tüm evi temizlesin olayı da yok


  • temizlik orada baya bi sektör . evin dışını temizleyip geçinen insanlar duydum.
    Kaldı ki evin içide büyük olunca sıkıntı olabilir.

    Bizim hep bahçeli ev hayalimiz var. kısmet olurda alır veya kiralarsak temizlik tüm hafta sürer herhalde. 🤣
    temizlik bitmeden 2. temizliğe başlama zamanı gelir gibi :))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @damladav Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular içinde söyledi:

    Ya benim de tek derdim o koca koca evleri nasıl temizleyeceğiz? 🤦♀

    😊

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @damladav Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular içinde söyledi:

    Temizlikciler de Servet alıyormuş. Buradaki gibi ver 150₺ tüm evi temizlesin olayı da yok

    Benim bir arkadaşım 2 haftada bir temizlik hizmeti alıyor. 3 yatak odalı müstakil evini 2 kadın gelip 4 saatte tertemiz yapıyor. Ödediği ücret 90 dolar.


  • @knnrn aaa süpermiş. Ayda 180 eder ki bence iyi bir oran. Artık biz de zamanı gelince uygun birilerini arayacağız 🙂


  • @damladav Aynen ben de bu sorudan korkuyordum. Ama ne olursa olsun gerekirse tüm temizliği ben yaparım ama büyük ev. Çünkü memleket Amerika. Japonya olsa o zaman küçük ev derdim. En iyi uyumsağlayan kalır 🙂


  • @caglaror Aslında temizliği zorlaştıran ana faktör büyüklükten ziyada karmaşıklık. Bizim TR evlerde zilyon tane eşya, ne işe yaradığı belirsiz, yılda 1 kez kullanılır belki belki 2 yılda bir. Koltuklar yere sıfır, hele çekyat diye bir şey var ki piüü, kaldır sil bakalım altını silebiliyor musun? Tül yok mu hele o tül, tül ne arkadaş ya. Vitrin diye bir eşya var, içine hiç kullanmadığın ama gösteriş için koyduğun üstelik pahalı cam ve seramik cıncık boncuk koyuyorsun. Geçen sene GC sonucunu öğrendikten bir süre sonra evi ve eşyaları sattık. O ara fark ettik ki biz resmen eşyaların maddenin kölesi olmuşuz.
    Bir biriktirme, yığma, saklama hastalığı. Böyle atasözü mü olur arkadaş "sakla samanı gelir zamanı". Ata-sata dağıta bitiremedik eşyaları. Bir kısmının nereden geldiğini ne zaman aldığımızı ve ne sıklıkla kullandığımızı bile hatırlamıyoruz.
    Nihayet 1 yıl gibi bir sürede en son eşimin dağ bisikletini sattık ve 2 bavula düştük. Benzer hatalara US'de düşmemeyi umuyoruz ama evin büyük ve bahçeli olması hayalim 🙂


  • @caglaror sizin gidişinizi de sabırsızlıkla bekliyorum. O büyük ve bahçeli evi alana kadar takip edeceğiz sizi. Siz de bize bol bol video çekip yorum yazacaksınız inşallah.


  • @reader Sizin için de aynı dilekleri diliyorum. Şuna yürekten inanıyorum "her insanın doğduğu yer (coğrafya-ülke vb), içine doğduğu edilgen olarak edindiği kültür (buna din de dahil) ve cinsiyet dışında tercihler yapması ve öyle yaşayabilmesi hakkı olmalı".
    Ortalama ömrü TR için 70-90 arası sayarsak bu yaşlara gelmemiş herkes istediği yaşamı, ülkeyi, dini, cinsiyeti vb. elde etmek konusunda iddasını kaybetmemelidir. 70-90 arası (bu kadar TR de yaşadıktan sonra) terazi biraz şaştığından biraz geç kalınmış olabiliyor.

    Pes etmeyin!
    Videolara bu ay başlayacaktım, ama ihtimalle Ağustos ayına kaldığımızdan, ilk çekimleri öteledim. Geri dönüşü düşünmediğimden videolarım sivri dilli ve yorumlara kapalı olacak. Ama bolca veri aktarımı yapacağıma şüpheniz olmasın.


  • @caglaror kesinlikle katılıyorum. 1 haftadır eşya dağıtıyoruz ve bitmedi. Sürekli söylediğim şey de su oldu: bir daha ev kurarsam asla böyle gereksiz eşyaları almayacağım. 4 senede 1 kere bile kullanmadığım bi ton yemek takımı servis takımı vs. Boşa yer tutuyormuş dolaplarda


  • Toz diye bir şey yok burada... Inanması güç...
    Beylikduzunde 7. Katta ki evimde toz olurdu. Burada olmuyor...

    Temizlik dert etmeyin....

    Çok büyük örümcekleri denk gelmedim...

    Ama daha önce dediğim gibi... Tavukları zaten bahçede böcek kalmasın diye aldım ben...


  • karavanda yaşamak istiyorum eve para gömmek çok gereksiz geliyor.çekme karavan olacak ve şortla karavanın önünde oturup bira içmek isterim.evlerin vergisi de çok galiba.beton yığınının içinde yaşamak üstüne evin vergisi içine eşya doldurması temizliği ne gerek var.konteynır evler de çok güzel geliyor bana.en önemlisi suç oranının düşük olduğu yer bulmak.


  • @zagatoff Bize yakın bir Walmart’ın otopark alanında bir çift karavanda yaşıyor. Çok garip gelmişti ama şimdi alıştık. Aylık en az $1300 ceplerine kalıyordur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zagatoff Burada evler genelde beton değil. O nedenle evde bile olsanız "beton yığını" olmuyor. Büyük şehirlerin karavan parklarında yaşayanlar genelde çok fakir kesim. Rap şarkılarında sıkça geçer "trailer park" gibi şeyler. Tatil bölgelerinde ise durum farklı tabii ki.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum