dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
-
@Onur-AKYILDIZ düğmeye basıldıgına dair kaynak belirtirsen daha iyi olur onur bey
-
@abdiyos bir sey bilmeden sadece kaos yaratiyorsunuz 70 bilmem kac tane kisitli ulke var o zaman onlarin hepsi mahkemeye basvursun onlar onaylasin ne sacma konusma bu Green Kart herkesi kapsayan bisey sen basvurdun mahkemeye dur sana vereyim gibi bir sey sacmalik ve para kaptirmak icin avukatlara acilan yol onlarda kaos yaratip milletin parasini yiyor sacma sapan seylere inanmayin vermiyorsada vermesinler cokta fifi yani.
-
-
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2019 bekleme odası
-
@hsndmn gülücem ama ahahahaha yazmak istemedim yoksa hahahaha mıydı ?

-
@gözde
Cidden o arkadaşa boşuna o kadar şey demişim şimdi anlıyorum. Neler varmış neler... -
heyecan bastı yine

-
@tanti aynen , bir yandan da o günün gelmesini istemiyorum, büyük umutsuzluk var bende de

-
@vecihi valla gelsin artık çıktıysa da bilelim çıkmadıysa da böyle arada kalmak daha sıkıntılı oluyor
-
sayin @badman bazi yanlis anlasilmalar olmus, fakat gozde hanim cevap vermis siz de ozur dilemissiniz. Bence bu konuyu kapatalim, yanlis anlasilmalar uzerinde daha fazla yorum yapmanin anlami yok
Ayrica "niyet okuma" yapmanizi tavsiye etmem, internet ortaminda butun niyet okumalar ya tartismalara ya da kavgalara donusuyor, istisnalari az... Acik bir sekilde bir istek yapilmadigi surece lutfen insanlara es bulmaya calismayin
Bu forumun amaci bu degil zaten. Siz iyi niyetle yazmis olabilirsiniz, kotu bir amaciniz oldugunu dusunmuyorum ama bu davranislar baska arkadaslar tarafindan yanlis anlasilabilir, ya da su an oldugu gibi cok yanlis kisilere konuyu aciyor olabilirsiniz. Zaten internet ortaminda birbirimizin yuzunu gormedigimiz bir mecrada konusuyoruz, cumleler yazilar ifadesiz oldugundan karsi tarafindan icinde bulundugu anlik duygulara gore yanlis anlasilmaya acik; ayrica diger arkadaslari da ne taniyoruz, ne de hayatlarini biliyoruz o nedenle asgari musterekte bulusmamiz lazim. -
@vecihi DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@tanti aynen , bir yandan da o günün gelmesini istemiyorum, büyük umutsuzluk var bende de

adamlar harbi büyük ülke
bir programla sinir sistemimizi psikolojimizi etkileyebiliyorlar -
@gözde oda var haklısınız fakat işte insan son günlerde farklı piskolojiler içinde oluyor . @tanti gerçekten büyük ülke seviyorum ben amerikayı, farklılıkları zenginlik olarak kullanıyorlar, insanları ayrıştırmak için değil

-
@vecihi ne yapalım çıkmazsa bir daha olmadı bir daha çıkana kadar deneriz

-
@vecihi 20 sene geçermiş ben hala deniyorum

-
Pazartesi gecesi bir şenlik ateşi yakalım şarkılı sohbetli gidenlere de kalanlara da

-
@gözde Valla sormayın forumdaki ankete baktımda 8. başvuruda çıkan var
Ben o kadar umutlu olamam galiba 
-
@hsndmn yine de tansiyonu yukseltmeyelim sayin hsndmn, insanlari tehdit ederek ya da tehditkar konusarak hicbir yere varamayiz
ayrica kimsenin yazilanlardan dolayi kirilip alinmasini istemeyiz. Yanlisa yanlisla karsilik verirsek sorunlari cozemeyiz, bence hatalar tanindi, bir daha olmayacagina da eminim
o nedenle konuyu kapatip, forum meselelerine geri donelim 
-
@crazycells Günlük yaşamımda kesinlikle tehditkar bir insan olmadım. @gözde ile aralarında olan konu için yorum yazdım ve benim için konu kapanmıştı. "@badman nerden biliyon sen benim internetten tanıştığımı eşim türkiyede okudu aynı üniversitede tanıştık evlendik sen çok fazla olmaya başladın tanımadığın insanlar hakkında konuşmayı bırak" bu mesajdan sonra çok sinirlendiğim için öyle birşey yazdım. Arkadaş bir kaç gündür gözüme batmaya başlamıştı. Ses çıkarmadım. Belki de esnaf olduğumdandır ama niyetler üzerine insan sarrafı olduğumu düşünüyorum. Bu güne kadar karşı tarafın niyeti konusunda hiç yanılmadım.
-
@alpecino DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
Sevgili Arkadaşlar size bir uzmanlık sorum olacak
Benim eşim Green karta başvuramayacak olan ülkeler arasında vatandaşlığı dolayısıyla onun adına değil sadece kendi adıma başvurumu yaptım eşimin vatandaşlığı benim elenmemede sebeb olabilirmi acaba diye merak ediyorum öyleyse sonuçları kontrol bile etmeme gerek kalmayacak
selamlar iyi şanslar
Sayin @alpecino sanirim forumdan cikmissiniz ama okuyacaginizi farzederek ben sorunuzu cevaplayayim. Green Card'a basvuramayacak ulkeler demek yanlis olur, bu yapilan sadece Green Card cesitlilik vizesi cekilisi. Green Card almanin bir suru farkli yolu var, her ulke vatandasi green card alabilir.
Ama diger yollardan farkli olarak cekilisin bir amaci da ABD'ye son 5 yil icinde 50.000'den daha az gocmen gonderen ulkelere daha fazla firsat tanimak, o nedenle her yil cekilise basvurabilecek ulke listesinde degisiklikler olabiliyor.
Esiniz eger basvuruya uygun olmayan bir ulkede dogduysa sizin uzerinizden cekilise kendi adina da basvuru yapabilir (Turkiye diye isaretleme yaparak), siz veya esiniz cekilis talihlisi olursaniz ikiniz de Green Card alabilirsiniz, bu konuda "vatandasliktan" ya da dogum yerinizden dolayi sorun yasamazsiniz. Bol sanslar!
-
@crazycells sonuç olarak da burada 2 aydır çoğu insan ile belli düzeyde bir samimiyetim var. Çevremde tanıdığım insan ne ise benim için burada samimi olduğum kişi de aynıdır. Böyle şeyler görünce sinirleniyorum. Ne gereği var ne güzel konuşuyoruz muhabbet ediyoruz zaman geçiyor. Zaten kalmış 3 gün. @badman kişisine yazdığım son mesajın son cümlesi için kusura bakmayın biraz doz aştı.
-
geçen sene bizde böyleydik :)) whatsapp grubunda ne kavgalar tartişmalar olurdu . olacak bu tür seyler . sizin daha 2019 eylüle kadar yolunuz var çok enteresan tipler çıkacak karsınıza :))
-
Arkadaş göçmeden, beyin göç etmiş olabilir..
@gözde DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
Kelin merhemi olsa kendi başına sürer o zaman demezler mi madem bu kadar çok biliyorsun neden hala çekiliş sonucu bekliyorsun bulup birini evlenip gitseydin
-
sayin @likable lutfen provokatif cumlelerden kacinalim.
-
Mesajlarımı okuduğunuzu varsayarak üzüldüm açıkcası provokasyonla uzaktan yakından alakam Yok buradaki arkadaşların benimle hemfikir olduğunu biliyorum. Neyse uzatmanın manası yok..
@crazycells DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
sayin @likable lutfen provokatif cumlelerden kacinalim.
Benzer Başlıklar
146
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k