Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba..2018 Grenncard'lıyım.ilk girişim 2018 Eylülünde 4 günlük bir giriş yaptıktan sonra 2019 temmuzundan beri Amerikada yaşamaktayım.Bu sürede Amerikada 3 işte çalıştım vergilerimi otomatik kesildi.Açıkcası ilk kez bu işlemi yapacağım ve maalesef görüştüğüm 2 Türk Muhasebe/Vergi danışmanı 500 dolardan kapı açtılar.

    Birde bilenlerden akıl almak istediğim konu Tr'de devam eden ortaklı az sermayeli bir şirket var.Şirket fesih süresinde 2 senedir doğru dürüst bir gelir yok.Bunuda bildiricem sanırım fakat herhangi bir sıkıntı yaratır mı?

    Şimdiden teşekkür ediyorum,Mutlu günler..


  • Merhaba @katakomp

    Benim durumum da seninle birebir aynı. 2018 4 gün kaldım. 2019 Nisan'dan beri buradayım. Bir kaç arkadaşa sordum ve Turbotax uygulamasını önerdiler. Biraz baktım kolay görünüyor, kendim yapıcam. Yorumlarımı daha sonra paylaşırım.

    TR gelirleri için 15 yıldır burada yaşayan arkadaşım bildirme dedi ama onun riskini almak size kalmış.


  • @katakomp Kendiniz online turbotax, taxslayer, taxact veya credit karma gibi sitelerden yapabilirsiniz. Kisisel bilgileri girdikten sonra, W2 daki bilgi ve rakamlar girilecek. Ve aynen uygulamanin yonlendirmelerini takip edin. Bir seferde tamamlamaniza gerek yok. Dinlene dinlene sakince yapin. Daha cok zaman var. Bosuna 300, 500 dollar odemeyin, cebinizde kalsin. 😁

    Turkiye'den gelir yoksa bildirmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yalniz bankalarda ve borsada toplamda $10K ve uzeri yatiriminiz varsa ve ABD vatandasi veya greencardli iseniz, 2014 den beri bu kurumlar IRS'e bildirimde bulunmak durumundalar (FATCA kurallari cercevesinde). Yani bunlari bildirirseniz, ileride basiniz agrimaz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Walmart içerisinde tax dönemi çalışan Jackson Hewitt tax service ile işlemlerimi gerçekleştirdim. Hem durumunun karmaşık olması sebebiyle hemde işlemlerin doğru yapılması açısından tercih ettim. Yapılan işlemin durumuna göre servis ücreti hesaplaniyor. 48 usd den ucretleri basliyor. Alınacak tax return durumuna göre ben 125 USD ödedim.

    İşlemler Yarım saat kadar surdu. Eşim green kartlı olmadığı için vergi mükellefi beyaninda bekar gozuktum. Gerçek anlamda evli olmama rağmen sistemde işlemler bekar olarak yürütülmesi gerekiyor .Aksi halde muhasebe usulüne göre borçlu çıkıyorsunuz.

    İkinci husus emekliyim. Emekli maaşı Türkiye'den ABD banka transferi veya bikiminiz ABD nakil olmadığı için bu kısım gelir beyaninda üzerinde maksub (dahil) edilmiyor. Eşimin tasarrufunda kalması ve paranın ABD intikali olmaması sebebiyle beyanda bunu bildirmenize gerek yok. Eğer banka veya diğer kurumlarla para transfer edilmiş veya ulkeye sizin marifetinizle giriş yapmışsa beyan etmeniz gerekli. Obama çare de olanların geliri yüksek göstermesi yillik limiti asmasi Sorun olabilir dikkat. Seneye turbo veya credit karma ile işlemi yapacagim. İşlem Formlari elimde mevcut.


  • @ozancanan Değerli yorumların için teşekkürler..


  • @MySea @redsat2000 Gerçekten tecrübeleriniz ve değerli yorumlarınız çok yardımcı oldu.Benim bankalarda $10K üstünde param,kira gelirim ve borsa gelirim yok.Sadece aktif iş yapmayan bir şirket var.Mailleştiğim bir türk muhasebeci şirketiniz varsa zor bi form dolduracaksınız gibi bir mail gönderdi.Pasif şirket ve limited olduğunu söylediğimde cevap vermedi:)Turbotax'le yapmaya çalışacağım teşekkür ediyorum..


  • @katakomp Eger sirketin faaliyeti yoksa ve 2019 yilinda herhangi bir gelir veya zarar yapmadiysa, bence tax return'de gostermenize gerek yok.

    Eger faaliyetteyse ve tek sahibi siz iseniz, siz kendi tax returnunuzu yaparken, kar ve zararlari Schedule C de report edip, 1040 tax returnunuzde gostereceksiniz. IRS tek sahipli LLC sirketleri sole proprietorships olarak degerlendirir.

    Eger birden fazla sahibi varsa, herkes kendi hisse oranina gore kar ve zarari gosterecek. IRS bu durumdaki LLC sirketleri ise partnerships olarak degerlendiriyor.

    Benim bilgilerim bu konuda bu kadar.


  • @MySea abi merhaba .mesela ben is yerimde calisiyorsam ve benim patronum bana dese ki ,social security numberi ver bana ,ben senin yerine vergi dolduruyim ,o zaman ben vere bilirmiyim yoksa yok ?
    Güvenlik açisindan sordum sadece .hiç kimseye itibarim kalmadi 😥😔


  • Yasal calisiyorsaniz, zaten patronunuz sizin SSN bilginize her an ulasabilir.

    Sizin tax return yapmaniza yardim etmesinde bir sorun yok. Ama benden tavsiye, bunu yaparken, mutlaka yaninda olun.


  • Merhabalar,
    1 sorum olucak yardimci olabilirseniz cok sevinirim. 2019 Eylul ayinda ilk girismi yaptim. 3 hafta kalip TR ye geri dondum. 17 Subat itibari ile temelli yerlestim. Eylul ile subat arasi TR de calistim. 2019 icin Tax file olusturmam gerekir mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @travelwithdrone, içinde söyledi: Amerikada Vergi ödeme sistemi

    Merhabalar,
    1 sorum olucak yardimci olabilirseniz cok sevinirim. 2019 Eylul ayinda ilk girismi yaptim. 3 hafta kalip TR ye geri dondum. 17 Subat itibari ile temelli yerlestim. Eylul ile subat arasi TR de calistim. 2019 icin Tax file olusturmam gerekir mi ?

    Bence 2019 için vergi beyanı yapmasanız sorun olmaz.


  • @travelwithdrone ABD de geliriniz olmadigi icin 2019 icin yapmaniza gerek yok bencede.


  • Yorum yapan arkadaslara tesekkur ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    amerika da olupta hala haberi olmayanlar için


  • Yanlis anlasilma olmasin, tax return yapmak icin son tarih hala 15 Nisan. Vergi odemek icin olan tarih sadece uzatildi, 15 Temmuz'a. Yani herkes yine 15 Nisan'a kadar tax return yapmak durumunda. Yapamiyacaksaniz, extension icin basvurmalisiniz.

    https://home.treasury.gov/news/press-releases/sm948


  • Tekrar duzeltme yapalim, yeni bilgi: Tax filing suresi 15 Temmuz'a uzatiliyor.


  • Tax filing 15 Temmuz ile ilgili bir sorum olacak ; ben 1040 formunu manuel doldurup posta ile gonderecegim. Ayni zamanda 2555 i de posta ile iletecegim. Postaya verdigim tarih mi filing gunu sayiliyor yoksa postanin IRS e ulastigi gun mu ? Hic bu sekilde yapan , bilen var mı ? Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Amerikada Vergi ödeme sistemi

    Tax filing 15 Temmuz ile ilgili bir sorum olacak ; ben 1040 formunu manuel doldurup posta ile gonderecegim. Ayni zamanda 2555 i de posta ile iletecegim. Postaya verdigim tarih mi filing gunu sayiliyor yoksa postanin IRS e ulastigi gun mu ? Hic bu sekilde yapan , bilen var mı ? Tesekkurler

    postaya verdiginiz gun olacak, fakat elinizde kanit olmasi icin USPS kayitlarini saklayin, bu sekilde sonradan ceza verirlerse bu belgelerle zamaninda gonderdiginizi gosterebilirsiniz.

    Adres icin su sayfadan yararlanabilirsiniz:


  • @crazycells tesekkurler. Su an Turkiyedeyim ve formlari PTT, FEDEX ya da DHL ile gonderecegim. Amerika ici olsa USPS kayit kabul ederler ama yurtdisi gonderince gene elimdeki kayitli evrak kabul olur mu sizce. IRS sayfasinda baktim, goremedim. PTT taahutlu gonderim ornegi mesela ya da FEDEX gibi ozel firmalarin baska ulkeden cikis tarihi kabul oluyor mu. Genelde herkes online yapiyor , ben maalesef duz kagitla hallediyorum 🙂


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 113
  • 24
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum