Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikada Vergi ödeme sistemi

Taşındı Vergi Sistemi
95 32 5.6k 36

Benzer Başlıklar

  • LLC Vergi Beyanları Hakkında

    Vergi Sistemi
    7
    0 Oy
    7 İleti
    382 Bakış
    MySeaM
    @emresurmeli Onceki yil gelir olmamasina ragmen, bircok eyalette "no activity" beyani yapmaniz gerekir. Bunu bir muhasebeci yardimi ile geriye donuk yapabilirsiniz. Bu yilki vergi beyanina baslamadan once, tavsiyem, oncellikle gecen yilki no activity beyanini yapmaniz. ABD'de LLC sirketlerdeki giderlerin genel kurallari: 1- Giderlerin isle ilgili olmasi gerekir. 2- Belgelendirme sarti vardir, yani fatura, makbuz veya sozlesme vb gibi. Bu belgeler sirket adina duzenlenmis olmalidir. Eger belge yoksa, kanunen gider sayilmaz. 3- Tasarlanan veya planlanan harcamalari o vergi yili icin gider gosteremezsiniz. Fiilen gerceklesmis olmasi gerekir. 4- Giderler piyasa kurallarina uygun olmalidir. Kurallara uymayan giderler icin yapilan odemeler ortulu kazanc sayilir ve gider olarak kabul edilmezler. Vergi mevzuatina uygun kaydedilmeli. Asagidakiler genel giderlerdir: Personel maaslari, ofis masraflari (kira, elektrik, telefon, internet vb), arac ve ulasim giderleri, demirbas ve amortisman giderleri, reklam ve pazarlama giderleri, danismanlik hizmetleri, sigorta ve finansal giderler (sigortalar, bankacilik masraflari vb), is ile ilgili vergiler.
  • 1099-NEC Self-Employment Vergi Bildirimi

    Vergi Sistemi
    9
    1 Oy
    9 İleti
    690 Bakış
    I
    Estimated tax yılsonunda toplam olacak vergi borcunuzun (Uber sizin adına devlete vergi vermiyor) 4 taksitte ödenmesi. Bu verginin hesaplanmasında self-employment tax ve income tax hesaplamanız lazım. Bunların hesaplamasında vergiden düşülebilen (mesela schedule C içinde yakıt, personal income için standard deduction) kısımları da hesaba katmalısınız. Bu hesap için daha çok bilgi Income Tax Return başlığında var. Normal maaşlı işlerde de bu vergiler ödeniyor (self-employment yerine payroll tax) ama bu vergileri işveren maaşınızdan kesip devlete ödüyor. Buna witholding deniyor. Estimated tax de bu ödemenin sizin tarafınızdan yapılması. Normal şartlarda her çeyrek bu beyannamenin ve verginin ödenmesi gerekiyor. Gerekmeyen durumlar: Yılsonunda varsa withold edilen meblağ düşüldükten sonra kalan toplam vergi borcunuzun $1000 altında olması. Diğer withold edilen meblağnın vergi borcunu en az 90% karşılaması. Diğer withold edilen meblağnın geçen senenin vergi borcunun en az 100% kadarı olması. Bu vergileri ödemeniz gerektiği halde ödemezseniz vergi borcunu faizi ve cezası ile ödemeniz gerekir. Son olarak bu hesaplar zor olduğu için self-employed vergi yazılımlarından birini kullanmanızı öneririm eğer meslek olarak böyle devam edecekseniz. Ben QuickBooks Self-Employed kullanıyorum. https://www.irs.gov/businesses/small-businesses-self-employed/estimated-taxes https://turbotax.intuit.com/tax-tips/small-business-taxes/estimated-taxes-how-to-determine-what-to-pay-and-when/L3OPIbJNw
  • Work and Travel İçin Vergi İadesi

    Taşındı Vergi Sistemi
    11
    1 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    Eren BülbülE
    Merhaba arkadaşlar, 2025 yazında J1 Summer Work and Travel programı ile New Hampshire (Salem), Canobie Lake Park bünyesinde çalıştım. Şu an Sprintax üzerinden vergi beyannamemi hazırlıyorum ancak bir noktada takıldım ve tecrübelerinize danışmak istedim. W-2 formumdaki bilgiler şu şekilde: Gross Pay (Box 1): 8,540.70 $ Federal Tax Withheld (Box 2): 554.91 $ Sprintax verilerimi girdiğimde, toplam vergi yükümlülüğümün (Tax Liability) 853 olduğunu ancak maaşımdan sadece 555 kesildiğini söylüyor. Sonuç olarak 298 $ federal vergi borcu (Amount you owe) çıkarıyor. Asıl sorum şu: Sprintax doldururken "About Your College" kısmını atlıyor ve Türkiye-ABD arasındaki Vergi Anlaşması'nı (Article 20 - Tax Treaty) uygulamıyor. WAT öğrencileri için bu vergi anlaşması (5000 $ muafiyet) geçerli değil mi? Aranızda bu yıl benzer bir borç durumuyla karşılaşan var mı? İşverenin az vergi kesmiş olması normal bir durum mu? Sistem mi bir hata yapıyor yoksa SWT öğrencisi olduğum için bu %10'luk vergi dilimine girip aradaki farkı ödemem mi gerekiyor? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı

    Taşındı Vergi Sistemi
    24
    1 Oy
    24 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    @uaa491, içinde söyledi: GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı Selamlar, Tax filing sezonuna girdik bildiginiz gibi. Bu sene ben ilk defa tax filing yapacagim ve dual-status alien olma konusunda teyide ihtiyacim var. Daha once Amerikada hicbir sekilde bulunmadim. 2022 Nisanda GreenCard ile geldim. Dual Status alien olmuyorum diye biliyorum ve dolayisiyla standard deduction yapabiliyorum. Greencard ile benim gibi Ameirkaya gelip daha onceden vergi bildirimi yapan arkadaslardan bilgi rica ediyorum. Tesekkurler Hayır, dual status değilsiniz. O durum örneğin J-1 ile ABD'de yaşarken green card aldığınızda oluyor. Normal bir şekilde vergi beyanı yapacaksınız.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum