Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sadkins Merhaba, tek başınıza geldiğinizi varsayıyorum. Ben de yaklaşık 2,5 yıldır ABD'deyim. Tek başıma geldim. Bahsettiğiniz durumları ben de çokça yaşadım ama yavaştan azalıyor diyebilirim. İzmir'den geldiğinizi yazmışsınız. İzmir'in havasına suyuna alışmış bir insanın kuzey bölgelerde yaşaması bence zor oluyordur. Ben de İzmir'den geldim ve öbür etkenleri de göz önünde bulundurarak Houston'a yerleştim. Burada çok farklı millet ve kültürden insan bulunduğu için, belki ben de kültür şokunu zamanla atlattım sanırım. Bir de iş hayatının yoğunluğu nedeniyle de belki kendimi çok dinlemedim ve suyun akışına bıraktım herşeyi.

    Dediğim gibi, çok farklı farklı etkenler var bu şoku yaşamaya sebep olan. Eğer birşeylerin değişmesini istiyorsanız ve gücünüz de varsa, Türkiye'ye dönmeyi değil, farklı bir şehire taşınmayı ve orayı tecrübe etmenizi tavsiye ederim. Elbette kolay olmayacak, herşeye yeniden alışmak, yeni ev, yeni sokaklar, ne nerededir, vs vs. Ama belki de yapılması gereken budur. Onun için kendinizi toparlayıp, alternatiflerinizi gözden geçirin ve en uygununu uygulamaya koyun.

  • ⭐⭐⭐

    @sadkins
    @MegaShintai ye katılıyorum. Eyalet değiştirmeyi bence ciddi düşünebilirsiniz. ABD’nin bir güzel yanı, her isteğe hitap edebilecek bir eyaleti, bir şehri olabilmesi.


  • @sadkins kultur sokunun etkisinden olsa gerek bu sekilde dusunuyorsunuzdur. İlk 6-7 ay bende bu dusuncelerdeydim. Su an 10 uncu ayındayım. Ancak zamanla ozellikle son iki uc aydir bu dusuncem degisti. Sizin bu durumunuz cevrenizle ilgili de olabilir. Aliskin olmadiginiz bir iklim bile ruh halinizi etkileyebilir. Bence kisa bir ara verip bir Turkiye yapin derim. Aileniz eski arkadaslariniz ve cevrenizi gormek iyi gelecektir. Tek iseniz veya mumkunse sehir/eyalet degistirmeniz de iyi olabilir.
    Bizler ozellikle yasi 30 u asmis kisiler Tr de belirli bir mesleki kariyer veya sosyal cevre edinmis kisiler birden bu cok kulturlu bir yapiya girmesi ve bu kalabalik icinde yalnizlasmasi zaman zaman bizleri olumsuz dusuncelere itebilir. Bunun onune gecmek icin ya herseyi akisina birakmak gerekiyor ya da biraz daha zaman tanimaniz gerekiyor. Yine olmuyorsa ruhen bu izdirabi cekmektense ve artik buradaki gunluk yasamanizi da olumsuz etkiliyorsa son care ruhunuzun ait oldugu ve mutlu oldugunuz yere donmek daha dogru karar olacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadkins siz bu forumda yazıyorsunuz okuyorsunuz ama en önemli ayrıcalığını unutmuşsunuz ve o şekilde yaşıyorusunuz. Burada ki herkes bir ailenin ferdidir. Eğer bir fert başına kötü bir şey geldiyse yada yardım istiyorsa herkes koşa koaş yardıma gelir. Kuzeyde yaşıyorum diyorsun da
    fff.jpg

    böyle bir yer de nerdesin ismini koyar mısın çünkü sana yardımcı olmak isteyen insanlar dolu. Oraya gitmeden önce ne okudun ne mezunusun gittin ne iş yapıyorsun yada nerelere başvuru yaptın. Hiçbir bilgi yazmıyorsun. Bence önce sen kendini bir tanıt hangi özelliklerin var ne becerilerin var ona göre sana yardımcı olmak için uğraşalım. İçine kapan ondan sonra benim kimsem yok diyorsun. @roccorocco ilk gittiği ki yazılarını oku bak ki senden 1 yıl sonra geldi oraya fakat şimdi düzen kurdu. Nasıl kurdu neler yaptı. 2 yıl orada olupta hala bu durumda isen sıkıntı var sende bu sorunu çözmemiz için kendini yazar mısın


  • @ayvalik10 merhabalar bu konuda cok hakilisiniz iletisim konusu bende gunlerdir celiskideyim,
    nisan gibi amerika virginia"ya giris yapicam once kendim yerlesip ev,is bulup sonrasinda esim ve oglumu getiricem,benden sonra yaklasik 3 ay sureleri var,
    arkadaslar ben turizimciyim 18 yildir otel ve restaurantlarda Food&Beverage outlet bolumunda calisiyorum son 8 yildir yonetici pozisyonunda calismaktayim cruise gemileri ile 72 ulkede bulundum ve buyuk oteller cv"imde mevcut ingilizcem iyi akici sekilde konusuyorum (ama gittigimde genede kursa gitmeyi dusunuyorum ayrica esimide yazdiricam)bu yuzden virginia beach bolgesini sectim orada tanisip sosyallesmek adina tanidigi olan yada onerileri olan ev kiralari yasam sartlari vs ile ilgili konularda oneri verebilen tanidiklarimiz varsa yazarsa cok mutlu olurum,ayni zamanda is imkanlari bana uydugu yaklasik 258 tane otel 300 tane restaurant oldugu ve kiralarin gayet makul oldugu icin bu bolgeyi sectim orada bi kac ay yasayan yakin arkadasimin tavsiyesi ile buraya yerlesmeyi dusunuyorum...
    tavsiyeleriniz icin ck tesekkurler virginia beach"te gorusmek uzere sevgiler saygilar...

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10 hocam çok güzel konuya deyindiniz saolun bugün size uzanan yardım eliyle yarın sizler yardım eli olursunuz 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civan1453 mesaj olarak atıldı. Kafana yatmayan bir şey olursa hemen yazar mısın.


  • @ayvalik10 muhtesem cok tesekkurler,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civan1453 biz burada aileyiz yeter ki yardım isteyin biz koşa koşa hatta uçarak geliriz seni dertten kurtarırız


  • @ayvalik10, içinde söyledi: ⚡ Kultur Soku ⚡

    @sadkins siz bu forumda yazıyorsunuz okuyorsunuz ama en önemli ayrıcalığını unutmuşsunuz ve o şekilde yaşıyorusunuz. Burada ki herkes bir ailenin ferdidir. Eğer bir fert başına kötü bir şey geldiyse yada yardım istiyorsa herkes koşa koaş yardıma gelir. Kuzeyde yaşıyorum diyorsun da
    fff.jpg

    böyle bir yer de nerdesin ismini koyar mısın çünkü sana yardımcı olmak isteyen insanlar dolu. Oraya gitmeden önce ne okudun ne mezunusun gittin ne iş yapıyorsun yada nerelere başvuru yaptın. Hiçbir bilgi yazmıyorsun. Bence önce sen kendini bir tanıt hangi özelliklerin var ne becerilerin var ona göre sana yardımcı olmak için uğraşalım. İçine kapan ondan sonra benim kimsem yok diyorsun. @roccorocco ilk gittiği ki yazılarını oku bak ki senden 1 yıl sonra geldi oraya fakat şimdi düzen kurdu. Nasıl kurdu neler yaptı. 2 yıl orada olupta hala bu durumda isen sıkıntı var sende bu sorunu çözmemiz için kendini yazar mısın

    Merhaba. Oncelikle zaman ayirdiginiz icin tesekkur ederim. Foruma uye olur olmaz cok az goz gezdirdikten sonra bunlari yazmistim. Kayit olurken, malum, mail adresimi de verdim. Dikkatimi ceken bir bildirim de almadigim icin paylasimima gelen cevaplari da aninda goremedim. Internet kullanimi degil ama forumun yabancisiyim diyebilirim.
    Cevaplari henuz gordum.
    Konu basligini elimden geldigince secerek buldum ve oraya yazdim.
    Ancak simdi goruyorum ki yeterince okumadan yazmisim, bunun icin affiniza siginiyorum. Anladigim kadariyla bu forum genellikle, Turkiye' den Amerika' ya green card, egitim, iş dolayisiyle gelen ve gelmek isteyen kisiler tarafindan olusturulmus.

    Ben fazla okumadan bodozlama diyebilecegimiz bir sekilde, kafama gore yazmisim. (Normalde huyum degildir.)
    Neler dusunebileceginizi dusunmeden paylasmisim. Cevabinizda cok haklisiniz. Tekrar okudugumda anladim bunu..

    Herhangi bir tehlikede degilim. "Yardima ihtiyacım var" diyebilecegim kadar olumsuz bir durumla karşı karşıya değilim. (Bu çok ayri bir konu.)
    Evde tek kaldığım ve ciddi anlamda bunaldığım bir animda buldum burayi. Bir sekilde, ufacik da olsa bir endise yarattiysam ozur dilerim.

    Buraya evlenerek geldim. Esim Amerikali. Isi geregi Turkiye' de bulundugu surede tanistik ve 2 sene suren birliktelik sonunda evlenmeye karar verdik. Esimle tanısmadan once Amerika' ya gelme gibi bir amacım yoktu. Evliligim mutlu ve huzurlu. Esim Turkiye' yi ve kültürümüzü çok seviyor, benimsiyor. O' ndan yana hicbir sıkıntım yok.
    Tek basima gelmedim ve yalniz
    yasamiyorum.
    North Dakota eyaletindeyim. (Soğuk demis miydim..?)
    2 sene icinde cocuk bakiciligi, satis danismanligi ve "teacher's aid" lik yaptim. Son isimde, yani ogretmen yardimciligi(?)nda , ilk ve maalesef en çarpıcı deneyimimi yaşadim. Bu son is tecrubem beni su anda içinde bulundugum bunalima iten ilk basamak diyebilirim.
    Ilk paylasimimda da belirtmeye calistigim gibi, mızmızlanmayı birakip kafami kaldirsam daha iyi bir durumda olacagimin farkindayim. Sadece henuz o gucu toparlayamiyorum kendimde.
    Ornek verdiginiz, buraya benden once gelen arkadas icin mutlu oldum. Ama ben, ve hiçbirimiz, aynı degiliz. Umuyorum en kisa zamanda ben de toparlanip yoluma bakacagim.
    İnanin bunlari yazarken dahi yüzüm kızarıyor. Kişisel sıkıntılarımla kimseyi boğmak degildi amacım, hiç olmadı. Anlık bir gafletle ne geldiyse aklima yaziverdim.
    Forumun potansiyelinin farkina varmadim henuz.
    Kopuk kopuk yaziyorum, farkindayim. Cevaplari gordugum an duzeltmek istedim.
    Tesekkur ederim. Sevgiler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadkins sakın burada kimseden özür dileme. Keşke herkse bu kadar anlayışlı içten samimi olsa fakat işte Türkiye yaşamanın verdiği hırçınlık saldırmalar elinde olmadan oluyor. 2 sene olduğu için sana tüm delivery işleri açıldı. Uber mesela. 1 yıl ehliyet istiyordu. Yapabileceğin tüm delivery işlerinden hesap oluşturdun mu. Uber - lyft - yemek delivery firmaları - amazon delivery işleri ki amazon sadece 2 farklı delivery işi var. flex ve food olarak. İnan bu delivery işleri ile sürekli insanlarla irtibat halinde olacağından sana ilaaaççççç gibi gelecek. @redsat2000 ile bir görüş walmart girme koşullarını sorarsın. Çünkü eşin vatandaş belki sana etkisi olur. Türkiye de hangi okuldan mezun oldun. Üniversite ise hangi bölümü bitirdin. Onu da yazarsan sana iş bakalım. Ayrıca eşin vatandaş olduğu için sana çok daha kolay iş ayarlayabilir. Bence devekuşu olmayı bırak etrafa aslan kaplan ayı gibi saldır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadkins kebap king Adres: s, 2424 13th Ave S, Fargo, ND 58103, Amerika Birleşik Devletleri
    kebap house Adres: 107 8th Ave W, Williston, ND 58801, Amerika Birleşik Devletleri

    bunlarla konuş delivery işleri olur. Yada restaurantta ihtiyaçları vardır.

    Yakınında havalimanı var ROADIE UYGULAMASI yapabilirsin.


  • @sadkins Yalnizlik! Malesef yasadiginiz eyalet cok ISSIZ bir eyalet. Hem cok soguk hemde cok fazla kalabalik olmayan bir yer. Orada zaten cok fazla yeni gocmene denk gelmek de zordur, hatta eskiler bile cok azdir. Daha onceden bir arkadasim da Montana'daydi ve yalnizliktan cok bunalim takiliyordu. Bir yolunu buldu ve eyalet degistirdi. En son Seattle, Washington'daydi ve cok memnundu.

  • ⭐⭐

    Hazır DV2021 mülakatları başlamak üzereyken ve DV2022 süreci de başlamaya yakınken bu başlığı tekrar dirilteyim istedim.

    Bu tarz başlıkları tüm o "Amerikan Rüyası" başlıklarından daha çok seviyorum.
    Umarım sadece iyi güzel hoş şeylerin değil de, hayatın gerçeklerinin gösterildiği bu ve bunun gibi başlıklara ilgi ve yorum artar.

    Böyle kültür şoku, hayatın gerçekleri, hayaller/hayatlar tecrübeleri paylaşıldıkça ciddi anlamda çok şey öğreniyorum, aydınlanıyorum 🙂
    Önlem almak için, hazırlıklı olmak için birebir.

    Daha önce tanıştığım Sivaslı bir kadının hikayesini anlatayım ben de sizlere 🙂

    Amerika'dayken tercümanlık yapan, turist gezdiren bir kadınla tanışmıştım, Sivaslı.
    Amerika'ya göç edeli epey zaman olmuş. İlk geldiği zamanlardan konuştuk. Kendi ağzından aktarıyorum:
    "Amerika'ya ilk gelişimde New York'ta yaşamaya başladım. Hiç yabancı dil bilmiyordum. Orada Türk mahalleleri var, bu mahallelerde 20 yıldır Amerika'da yaşayıp da hala İngilizce öğrenememiş insanlar var. Ben onlardan biri olmak istemedim. Buraya adapte olmak, kültürü, dili öğrenmek istedim. Zaten bu sebeple geldim buraya. Hiç dil bilmiyor olmama rağmen onlarla beraber yaşamadım. Bazen dil bilmediğim için evin yolunu soramayıp, hangi toplu taşımayı kullanmam gerektiğini bilemeyip 2 saat evime yürümek zorunda kaldığım, yemek alamayıp aç kaldığım zamanlar oldu. Ama pes etmedim, kendimi zorlamaya devam ettim. Yavaş yavaş öğreniyorum derken 6 ayda tam anlamıyla konuşmaya başladım İngilizce'yi. Hiçbir şey kolay değil ama ne kadar direnirsen, çabalarsan o kadar çok şey başarabiliyorsun."

    Biz bunları konuşurken yanındaki gezdirdiği turist İngilizce değil, sanıyorum ki Fransızca konuşuyordu 🙂 İngilizce ile sınırlamamış kendini bu geçen zamanda anlaşılan 🙂

    Gerçi yine mutlu son bir hikaye oldu ama ne kadar ekmek o kadar köfte 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Çok çok faydalı bir içerik olmuş, hepsini tek tek okudum aklımın bir köşesine yazdım. Olurda birgün hayallerimiz gerçekleşirse bizi nelerin beklediğini az çok anlamış oldum. Tecrübelerini yazan herkese çok teşekkürler 🙏🏻


  • Eskilerden bir reklam dizisi...😄


  • Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum