Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,

    Eşimin MS hastalığı var. Sigorta yaptırırken bunla ilgili herhangi bir bildirim yapmamız gerekiyor mu? Bu tarz hastalıklar sağlık sigorta masrafını arttırıyor mu? Arttırıyorsa ne kadar arttırıyor?

    Amerika'ya gitmeden önce bunlarla ilgili bilgi alabileceğimiz, önerebileceğiniz sigorta şirketleri var mı?

    Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozancanan Obama'dan önce sigorta bile yaptıramazdınız. Ama ACA sayesinde sigorta şirketleri pre-existing condition nedeniyle kimseyi reddemez veya yüksek primler isteyemez. Sigorta primini belirleyen tek kriter yaşınız olabilir.

    Gerçi bu yasa nedeniyle sağlık sigortası primleri herkes için arttı. O nedenle karşı olanlar çok. Ancak bence Obama'nın ABD'ye kazandırdığı en iyi şeydir ACA.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Watch this short video on GTL's Hospital Indemnity plan! This product is perfect for people with a Medicare Advantage plan that has a daily hospital co-pay. The plan can reduce or eliminate the co-pays during an inpatient hospital stay and the premiums are a fraction of what you would pay for a Medicare Supplement! Many people who enjoy the extra benefits a Medicare Advantage plan provides but want to reduce or eliminate hospital co-pays without paying a high monthly premium will love this product!

    Give me a call today at 609-752-4204 to learn more!


  • Merhaba sormak istedigim hastane borclarini odemessek ne gibi sikintilar olabilir


  • @kursat68, içinde söyledi: Sağlık Sigortası Masrafları

    Merhaba sormak istedigim hastane borclarini odemessek ne gibi sikintilar olabilir

    Amerika'daki statunuz nedir? Vatandas, greencardli, ogrenci, turist vs?


  • @MySea, içinde söyledi: Sağlık Sigortası Masrafları

    @kursat68, içinde söyledi: Sağlık Sigortası Masrafları

    Merhaba sormak istedigim hastane borclarini odemessek ne gibi sikintilar olabilir

    Amerika'daki statunuz nedir? Vatandas, greencardli, ogrenci, turist vs?

    Green cardliyim esimin hastene masraflari ama bilgilere benimde ismim yazili


  • Hastane bir sure sonra borcu collection agency 'ye devreder. Onlar bir sure sizin pesinizde kosarlar ve alamazlarsa, ya mahkemeye giderler yada eyaletten talepte bulunurlar. Eyalet oderse, tax payers odemis olur. Yani o eyalette vergi odeyen herkes.

    Greencardli olarak size bir etkisi ileride olur mu, hicbir bilgim yok. Ayrica kredi skorunuza yansiyabilir.


  • @ozancanan öncelikle çok geçmiş olsun. Sigorta yapmadan önce 50-60 soruluk detaylı soru cevap formu dolduruyorlar. Ben telefonda yapmıştım, ms hastalığı da sormuşlardı. Hatalı beyan durumlarına karşı yaptırımları var, ve bilgilerin doğruluğunu teyit ediyor musunuz diye sorup kayıt altına alıyorlar sesinizi. Tahminim var diye yanıtlansa , ya primi artırır ya da ilgili hastalık tedavisini kapsam dışı bırakır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglarcan Hayır, böyle bir şey yapamaz. ACA sonrasında bu dediğinizi yapmak federal olarak yasaklandı.

  • ⭐⭐⭐

    Konudan bağımsız olarak, sağlık masrafları ile ilgili sorular için;

    Fair Health organizasyonunun websitesini tavsiye ederim. CPT kodları ile veya tanımı ile arama yapabilirsiniz.

    Bölgenize göre prosedürlerin ortalama mastaflarini verecektir.

    E6151D1A-27B3-400E-A448-5A6DCD3FFCA9.jpeg

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    karın ağrısı için hastaneye gidip daha sonra ilerleyen zamanda apandist ameliyatına alınan bir kişiye gelen fatura resimdedir. Sol taraf ödemesi gereken tutarlar. Sağ tarafta ise ödediği tutar bulunmaktadır.

    Adsız.jpg

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 abd ye gitmeden yapılacaklar listesine apandist i aldırmayı da mı eklesek acaba? Bazı denizcilik firmaları bunu istiyor personelinden ama bunu benim isteyeceğim aklıma gelmezdi.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Sağlık Sigortası Masrafları

    karın ağrısı için hastaneye gidip daha sonra ilerleyen zamanda apandist ameliyatına alınan bir kişiye gelen fatura resimdedir. Sol taraf ödemesi gereken tutarlar. Sağ tarafta ise ödediği tutar bulunmaktadır.

    Adsız.jpg

    Toplamda tum bu islemler icin odedigi miktar $972.22. Gerisini sigorta odemis (ortadaki miktarlar). Sigortasi olmasaydi, $60k odeyecekti.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea Ben de aynı şeyi söyleyecektim. Ayrıca soldaki tutarlar şişirilmiş faturalama nedeniyle öyle. Dikkat ederseniz 60 bin dolar fatura edilmiş, sigorta 12 bin kadar ödemiş, hasta da 972 dolar ödemiş. Toplamda ödenen 13 bin dolar civarında ve hesap kapanmış. Soldaki tutarları ciddiye almaya bile gerek yok. Sigorta olmasaydı da muhtemelen 10 bin dolar civarında bir şey çıkaracaklardı. Sistem böyle maalesef.


  • @knnrn Sigortamız varsa kendi sigortamızın bünyesindeki bir hastaneden yararlanıyorsak, aslında çokta korkulacak bir şey yok gibi. Bu işin tek sıkıntı yanı, Allah korursun dışarda bir kaza geçirip ambulansla sigortanın kapsamadığı bir hastaneye götürülmen sanırım, yanlış mıyım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozN, içinde söyledi: Sağlık Sigortası Masrafları

    @knnrn Sigortamız varsa kendi sigortamızın bünyesindeki bir hastaneden yararlanıyorsak, aslında çokta korkulacak bir şey yok gibi. Bu işin tek sıkıntı yanı, Allah korursun dışarda bir kaza geçirip ambulansla sigortanın kapsamadığı bir hastaneye götürülmen sanırım, yanlış mıyım?

    Bu durumda sıkıntı yaratan sigorta türü genelde HMO oluyor. Bizim sigortamız PPO olduğu için anlaşmalı olmayan kurumlarda da çok sorun yaşamıyoruz. PPO türü sigortanız varsa ve network içi bir kuruma/hekime giderseniz sizin için daha karlı oluyor tabii.

    "HMO stands for Health Maintenance Organization, and the coverage restricts patients to a particular group of physicians called a network.1 PPO is short for Preferred Provider Organization and allows patients to choose any physician they wish, either inside or outside of their network."

  • ⭐⭐⭐⭐

    Dün abd seyahati için seyahat sigortası yaptırdım. Kişi başı 12.94 euro tuttu şu anki kur ile 198 tl verdim. 30000 euro teminatı var. Diğer bagaj kaybı, uçak kaçırma gibi teminatlar da var. Giden herkese tavsiye ederim. Temelli gidersek de 6 aylık yaptıracağım. Ne olur ne olmaz diye.


  • @denizci10 Hocam biraz ayrıntı verebilir misiniz, (bankadan gibi)Teşekkürler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 yurtdışı sağlık sigortasını SAKIN 6 aylık yaptırma. Çünkü Sigortacılık yönetmeliğinde yurtdışına çıkınca hiç dönmeden en fazla 90 gün için seni korur yani 91 günden sonra yurtdışı sağlık seyahat sigortası karşılamaz. 90 gün sonra tekrar Türkiye giriş yapıp tekrar çıkarsan bir 90 gün daha aktif hale gelir.

    @melcem bu konuda sana yardımcı olurum hatta çok daha fazla bilgi alman için sana resimler yükledim. İlk 2 resim @denizci10 yaptırdığı standart poliçe. 3-4 resimler ise kapsamlı olan poliçedir. AK sigorta yetkili acentesiyim oradan biliyorum. Şimdi sen nereden biliyorsun diye sorabilirsin baştan yazıyım istedim.

    seyahat.page1.jpg
    seyahat.page2.jpg

    premium.page1.jpg
    premium.page2.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐

    @melcem ben sigortacıma yaptırdım. Quick sigortadan yapmış. Covid teminatlı istedim nolur nolmaz diye. Covidsiz 9.5 euro ydu. Tarihleri ve ülkeyi söyledim bir de kimlik bilgilerimi o kadar. Sonra yaptılar.


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 3
  • 867
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

69
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum