Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Turkiye'de calisiyordum...

    Burada sevdigim isi yapiyorum!

    Cok mu polyannaci oldu?


  • @semavi bence çok klas bir cevap oldu 👍


  • Daha klasi bence Turkiye'de calisiyordum burada da calisiyorum olabilir.

    Saka bir yana ben TR de sinema reklam sektorunde calisiyordum 10 yili askindir buraya geldigimde de ayni sektorde devam ettim 3-4 gun sonra ise basladim geldigim gibi.Bu kesinlikle yanlis anlasilmasin TR de calisirken zaten cogunlukla yabancilarla calisiyordum ve 10 senelik networkumu burada insa etmeye baslamistim o yuzden geldigim gibi sikinti cekmedim.Onun disinda bir gocmenin girebilecegi en zor imkansiz sektorlerden birisi diyebilirim amerika icinde malesef..Adamlar daha yeni yeni kadinlarin bu sektorde calismasini hazmetmeye basladilar sanirsin sene 1930lar.


  • Gida muhendisiyim ve Turkiye de gida uretimi yapan fabrikalarda uretim muhendisi, vardiya muhendisi, uretim sefi olarak uzun yillar calistim. Amerika ya geldigimde 10 yilin uzerinde tecrubem vardi. Su anda MA de gida uretimi yapan bir firmada production supervisor olarak calismaktayim. Turkiye ile kiyaslanirsa gelirim cok cok daha iyi. Ancak Amerikada da supervisor olarak calismak en az Turkiye deki kadar zor. Acik konusmak gerekirse, TR de egitim sistemindeki bozukluk ve lise caginda yapilan yanlis yonlendirmeler ile bu meslekte takili kaldim ve yillardan beri memnun olmadigim bir sektorde calismaktayim. Gelirim iyi ama stres cok fazla. kazandigim para disinda is kalitesi olarak Amerika da aradigimi buldugumu soyleyemem. Genel olarak uretim yapan sirketlerde calisma sureleri cok uzun ve altimda calisan problemli insanlari yonetmek kolay degil. Su an calistigim sirkette haftada 55-60 saat calisiyorum. Turkiye de de bu durum ayniydi. Ayni zamanda CC lerden birinde IT okuyorum. Niyetim meslek degistirmek. Amerika ya 20 li yaslarda gelmis olsam cok daha iyi olurdu. Turkiye de fabrikalarda posamiz ciktiktan sonra buraya geldik, su anda maci goturuyorum bakalim sonunda ne olacak. Cesaret edip kendi isimi kurabilirsem bu cok iyi olurdu. Ancak tek basina olmuyor malesef. Ayrica elimizde sanatimiz yok. Bazen dusunuyorum, acaba universite egitimi yerine bir meslek ogrensek daha mi iyi olurdu diye. En azindan kendi isimi kurar, ruhumu ozgurlestirirdim...

  • ⭐⭐⭐

    @hasbelkader

    O uretim stresini cok iyi bilirim. Otursam kitap yazabilirim.

    Sanirim cok benzer bir durumdayim sizinle ve resmen benimde duygularimi ve dusuncelerimi ozetlemissiniz. Meslekte 10. senemi doldurdum yakin zamanda ve Turkiye'ye gore bir alt kademeden burada ayni isime devam ediyorum. Gelir acisindan son derece iyi ama toplamda 10 senem uretim yapan fabrikalarda gecti (otomotiv) ve yordu bir hayli. Ayni ise burada da devam edince hayatin bir kismi hic degismedi gibi oldu.

    Belki ABD'ye gelince kacarim diye dusunmustum ama is transferi ile buraya geldim ve ayni ise devam maalesef. Ileride bir kapi denk gelse mutlaka denemek isterim acmayi. Bir seyler yapmak sart.


  • @FreeWoRLD tonaj baskısı bir taraftan kalite baskı diğer taraftan. Biliyorsun tonaj arttıkça kalite problemleri artar. Neticede insanla çalışıyorsun. Bir de insanların yaptıkları hataları kabul etmemesi ya da türlü türlü mazeretler uydurması beni deli ediyor. Disiplinli çalışma yok, işe geç gelme, tatilden geç dönme, birbirleriyle geçinememe vs vs insan kaynaklı sorunlardan rutin üretim raporlama, üretim planlama, processes iyileştirme çalışmalarına zaman kalmıyor. Hergün en az bir saat geç çıkılır mı. Ömür törpüsü resmen. Çalışanı Manager a şikayet etmek de çözüm değil. Çünkü düşük işsizlik ortamında kalifiye işçi bulmak zor. Özellikle gıda işi katmadeğerli bir iş olmadığı için saatlik 15 - 16 dolara işçi makina operatörü bulmak zor. Patronların Türkiye dekilerden farkı yok, işçiye hakettiğini vermiyorlar. Tüm işçiler düşük maaştan şikayet ediyor. Sonra işçi performansı düşüyor ve bu benim performansım oluyor. Artık başkalarının yaptığı işten sorumlu olmaktan bıktım. Adam hata yapıyor, sorumlusu ben oluyorum. Neymiş bana bağlı çalışıyormuş. E ben memnun değilim bununla çalışmak istemiyorum deyince işi bilmeyen ben oluyorum. Kusura bakma kafanı şişirdim. Yemin ediyorum makina operatörü olarak çalışsam daha iyi. O pozisyona da başvurunca overqualified olduğum gerekçesiyle red alıyorum. Bu supervisor pozisyonu resmen yapıştı üstüme. Bir türlü kurtulamıyorum. Evet dediğin gibi birşeyler yapmak şart. Kendi işin olsa hatası da senin olur, iyi yaparsan da senin olur. Elaleme çalışmak kötü birşey. Modern kölelik düzeni. Şimdiki iş hayatı çok acımasız hatayı affetmiyor. Oysa ki insan doğası gereği hatalarından öğrenir. Aslında altımda çalışan o işçilere de kızmamalıyım. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

  • ⭐⭐⭐

    @hasbelkader Emin ol cok iyi anliyorum. En iyi anlayanlardan biri olabilirim. Ayni yollardan bende gectim ve geciyorum.

  • ⭐⭐⭐

    Evvela çok güzel bir başlık olduğunu ve o güzel paylaşımlardan dolayı siz değerli arkadaşlarımıza şükranlarımı ifade etmek isterim 😊

    Şuan hali hazırda Amerika da yaşamakta olan arkadaşımda sizlerin dediği gibi burada mesleğin çok önemli olduğunu dile getirdi.

    Otomobil ustası ve terzi gibi mesleklerin buralarda az olduğunu ifade etti.

    söylediği cümle de nerde huzur orda mutluluk 🙏


  • @FreeWoRLD teşekkür ediyorum empatin için.hepimiz için hayırlısı neyse o olsun


  • ........


  • @gokcell, içinde söyledi: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

    Suudi Amerikada

    Detaya gel 🙂👍


  • ........


  • Tekstil mühendisiyim. Türkiye'de ve bir kaç ülkede tekstil ithalat ve ihracatı üzerinde çalıştım. 8 aydır New York'tayım, 5 aydır bir firmanın yurt dışı üretimlerini yönetiyorum. Bir yandan da bir Hong Kong firmasının temsilciliğini yapıyorum.

    Tekstil özelinde; Türkiye'den ağırlıklı olarak ev tekstili alıyorlar. Benim Çin ve Bangladeş tecrübelerim de olduğu için hazır giyim alanında da rahat iş buldum ama ev tekstiline odaklanırsanız daha rahat iş bulma şansınız var. Çalışabileceğiniz çok fazla firma var ve üretim konusunda gerçekten çok az bilgileri var(Türkiye'de tekstil sektöründe çalışanların geneline kıyasla). Eğer iyi bir tekstil tecrübeniz varsa ve bunu iyi pazarlayabilirseniz burada çok iyi işler bulabilirsiniz.


  • ya ben ziraat muhendisiyim, uretim istiyorum bulamiyorum 😁 mecburen it ye yoneldik


  • @Ercan-Tekoglan aman hiç üretime bulaşma. Bulaştın mı kurtulamıyorsun. 2001 yılından beri yetti gari, bir türlü kurtulamıyorum. IT de kalmanı tavsiye ederim kardeşim.

  • ⭐⭐⭐

    @hasbelkader, içinde söyledi: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

    @Ercan-Tekoglan aman hiç üretime bulaşma. Bulaştın mı kurtulamıyorsun. 2001 yılından beri yetti gari, bir türlü kurtulamıyorum. IT de kalmanı tavsiye ederim kardeşim.

    +1 🙂


  • @ozancanan tekstil ürüleri üretim durumları nasıl o alanda iş bulmak kolay mı ? teşekkürler.


  • @birumut New Jersey de baya bir yer gördüm ama üretimden kaçıp buralara geldiğim için pek ilgilenmedim. Detaylarını çok bilmiyorum. Bir de internette Los Angeles'ta gördüğüm üretim yapan yerler vardı.


  • turkiye'de spor akademisinden mezun oldum kisa bi sure spor salonunda calistim.
    amerika'ya tasindim trucking isinde calistim, cdl'im var.
    su an amerikan ordusunda calisiyorum.
    ordudan cikinca polislige gecmeyi dusunuyorum.

    daldan dala atliyorum.


  • @tfnsylmz Ordudaki goreviniz nedir?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum