Amerika'da Ehliyet Almak
-
@crazycells abi .mesela ben new yorkda yasiyorum .fakat online internete gidib Washington ehliyetin alsam bana verirlermi ?ikinci sorum ,bu ehliyet amerikanin tum eyaletlerinde kecerlimi ?
-
@luksemburq Ehliyet başvurusu yaparken DMV sizden "Proof of residency" dokümanları da istiyor. Bu fatura olabilir, paycheck olabilir veya banka ekstresi gibi adres belirten belgeler olabilir. Eger Washington'da yasadiginizi belirten bir belge sunamazsaniz alamayacaginizi düşünüyorum. (Bu durum boyle degilse duzeltin lütfen). Ayrıca alinan ehliyet ABD'nin her yerinde geçerli oluyor. Ancak baska bir eyalete taşınma durumunuz olursa tasinmis oldugunuz eyaletin ehliyetini almanız gerekir.
-
@luksemburq @crazycells görmeden ben cevap vereyim ehliyet başvurularında senden (Türkiye söylemiyor) ikametgah istiyorlar. Yani o eyalette yaşadığını kanıtlaman gerekiyor. Fatura, banka dökümleri, kira sözleşmesi vs gibi evraklardan 2 tane istiyorlar. Herhangi bir eyaletten aldığın ehliyet diğer eyalette bir süre geçerli sonra yine o eyaletin ehliyetine çeviriyorsun ama sınavsız.
-
@mhepekiz birde ehliyyet sinav sorularin nerdem bula bilirim ?
-
@luksemburq Ilk gönderiyi inceleyin.
-
@Edelweiss nerde yazmissin ilk gonderiyi .bulamadim
-
@luksemburq sen önce bir eyalet olarak karar versen şıpsevdi gibi sürekli o bu eyalet dolaşıyorsun neden böyle yazdım çünkü her eyaletin sorularını bırak alma şekli bile farklı. Önce sen eyalete kara ver sonra ben bizzat sana yazarım sorularını. Mesela teksasta online bir kursa giriyorsun fakat başka eyalette bu online kurs yok. En basit örnek bu. Sen karar ver ben sana dökümanları yazarım.
-
@Elvis-Lider-Kanbur @mhepekiz Alman ehliyetiniz varsa sınavsız ehliyetinizi alabiliyorsunuz. Bilginize,
-
Arkadaslar Washington state’de; Almanya, Japonya, Guney Kore, Kanada- British Columbia, Tayvan ehliyetiniz var ise ve bu eyalette ikametinizi ispat ederseniz sinavsiz ve surus testsiz ehliyetinizi alabiliyorsunuz. Sanirim amerikanin cogu eyaletinde bu ulke vatandaslari ehliyetini degistirebiliyor.
-
Iyi gunler, @crazycells Ben 2019 green card talihlisi olarak 5 gün önce Floridaya giris yaptım. Ehliyete başvurmak istedim ve DMV ofisine gittim. Vizeyle birlikte SSN numarası istediler. Bende SSN olmadığı için ofisine gidip başvuru yapmak istedim. Ancak oradada ülkeye giriş süremden 21 gün geçmesi gerektiğini söylediler. Ehliyet alabilmem için başka SSN olmadan alamazmıyım acaba bir biliginiz varmı. Ayrıca Green Card DS260 formunda SSN numarasınında olmasını işaretlemiştim acaba onla birlikte mi gelecek yoksa ofise gidip tekrar başvurmam mı gerekecek. cevaplar için teşekkürler şimdiden
-
@Sinan SSN olmadan ehliyet alamazsınız. Green card ve SSN muhtemelen farklı zamanlarda gelir. Çünkü birisi USCIS, digeri SSA tarafından gönderiliyor. 21 gün içersinde SSN kartiniz ulaşmazsa gidip yeniden başvurabilirsiniz.
-
New Jersey Driver manuel kitabına çalışan var mı arkadaşlar İngilizcem çok fazla olmadığı için zorlanıyorum çevirirken Türkçesini bulma ihtimalim var mı
-
@hjkkll daha önce yükledim ben buraya arama butonundan arayın bulamazsanız hemen yazın linki paylaşıyım
-
-
@ayvalik10 new york .
Sadece sinav sorularini nerden bula bilirim? -
New york icin bir iki farkli app var. Bana sorularin birebir cikacagi soylenmisti,ben oncesinde bir tanesini indirdim ve sorulari ezberledim ama sinava girdigimden mantiken ayni ama birebir ayni degildi, dolayisiyla gecemedim. Diger app i indirdim ve oradan calistigimda sorular birebir ayni cikti. App in adi yanlis hatirlamiyorsam Driver start Ny tu. Trafik lambasi logolu.
-
@balcinerb abi .kusura bakma .ama benim telefonum apple deyil😥 .samsung telefonudu 😂.new york sinavin apple deyil ,samsunga gondere bilirmisin 🤲🤲🤲?
-
@luksemburq Internette ufak bir araştırmayla bulabileceğiniz bu konuyla alakalı yüzlerce kaynak var. Google'a sadece "New York DMV Exam Questions" yazarak en üstlerde bulduğum iki siteyi yazıyorum:
https://driving-tests.org/new-york/nys-permit-practice-test/
Bu da DMV'nin kendi sitesi:
https://dmv.ny.gov/driver-license/drivers-manual-practice-tests
Buradaki quizzlere calisabilirsiniz.
-
-
@luksemburq play store olarak aynı program var
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum