Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Tax return W-2, Vergi formu

Taşındı Vergi Sistemi
413 90 32.6k 82

Benzer Başlıklar

  • Amerika İçinde Uzaktan(Remote) Çalışınca Vergi

    Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    273 Bakış
    Engin2841E
    İndeed vb. sitelerde meslek saat ücretini kontrol ettiniz mi? Ortalama saat ücretine kaç Dolar görünüyor. Muhtemelen Brüt ücret olacaktır.Benim kafama takılan konu burada şu aslında diyelim ki siz Teksas da yaşıyorsunuz fakat farklı bir eyaletteki iş teklifiniz onaylandı o zaman hangi eyalet sistemine göre vergilendirme olacak bu önemli
  • H1B ile tax return

    Vergi Sistemi
    9
    1 Oy
    9 İleti
    560 Bakış
    wantiW
    Video hic yapmadigim icin biraz zor. Anca bir kanala davet lazim :) Aslinda olay sizin fiziken nerde oldugunuz diye hatirliyorum. Siz direkt normALde doldurabilirsiniz.
  • Non Resident Alien Tax Return

    Vergi Sistemi non resident alien evlilik yoluyla greencard tax
    5
    3 Oy
    5 İleti
    460 Bakış
    M
    @Tugba biz randevu aldik gittik itin number icin basvuru formu doldurduk ve tax formlarini doldurduk ikisi ile beraber irs te elden verdik kagitlari. pasaport alin yaniniza ve kagitlarda hicbir bilgi eksik vermeyin. ben adresimi hatirlayamadim tr deki adam da hic onemli degil ulke adini yaz birak dedi bize de kanit lazim adres kaniti istiyoruz foreign adresi kanitiyla birlikte ekle diye kagit geldi. aklinizda bulunsun irs i randevu almak icin arayin esinizle birlikte belgeler doldurulmus halde gidin yardimci olurlar.
  • Work and Travel İçin Vergi İadesi

    Taşındı Vergi Sistemi
    11
    1 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    Eren BülbülE
    Merhaba arkadaşlar, 2025 yazında J1 Summer Work and Travel programı ile New Hampshire (Salem), Canobie Lake Park bünyesinde çalıştım. Şu an Sprintax üzerinden vergi beyannamemi hazırlıyorum ancak bir noktada takıldım ve tecrübelerinize danışmak istedim. W-2 formumdaki bilgiler şu şekilde: Gross Pay (Box 1): 8,540.70 $ Federal Tax Withheld (Box 2): 554.91 $ Sprintax verilerimi girdiğimde, toplam vergi yükümlülüğümün (Tax Liability) 853 olduğunu ancak maaşımdan sadece 555 kesildiğini söylüyor. Sonuç olarak 298 $ federal vergi borcu (Amount you owe) çıkarıyor. Asıl sorum şu: Sprintax doldururken "About Your College" kısmını atlıyor ve Türkiye-ABD arasındaki Vergi Anlaşması'nı (Article 20 - Tax Treaty) uygulamıyor. WAT öğrencileri için bu vergi anlaşması (5000 $ muafiyet) geçerli değil mi? Aranızda bu yıl benzer bir borç durumuyla karşılaşan var mı? İşverenin az vergi kesmiş olması normal bir durum mu? Sistem mi bir hata yapıyor yoksa SWT öğrencisi olduğum için bu %10'luk vergi dilimine girip aradaki farkı ödemem mi gerekiyor? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum