Tax return W-2, Vergi formu
-
Cocuk claim yaparken, cocugun SSN olmasi lazim, en az 6 ay sizinle ayni adresde yasamasi lazim, baska birisi tarafindan claim yapilmamasi lazim. Ayni tax yili icinde dogan cocuklar, o yil sizinle yasamis gibi kabul edilir.
-
@MySea, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu
Cocuk claim yaparken, cocugun SSN olmasi lazim, en az 6 ay sizinle ayni adresde yasamasi lazim, baska birisi tarafindan claim yapilmamasi lazim. Ayni tax yili icinde dogan cocuklar, o yil sizinle yasamis gibi kabul edilir.
Bir ekleme yapayım bu bilgiye;
Çocuğun SSN olmaması durumunda dependent credit oluyor ve $2000 değilde $500 veriliyor. Ben geçen sene bu şekilde yaptım.
Ayrıca çocuk olmasada bakmakla yükümlü olduğunuz 6 aydan fazla kuralı ile herhangi bir kişi olabiliyor. -
Evet onun detaylarina girilirse, cok daha fazla ince faktorler var. Ben genel hatlariyla yazdim.
-
Evinize enerji saving iyilestirme yaparsaniz, bu masrafida qualified expense olarak yazabilirsiniz
-
Sanirim enerji saving hybrid araba alirsaniz, yine yazabilirsiniz.
-
Vergi iadesi yaptığınız tarihe göre (eğer iade alacaksanız) paranın hesabınıza yatacağı (veya çekin postalanacağı) tarihleri aşağıda görebilirsiniz. Direct deposit seçeneğini seçerseniz para yaklaşık 2 hafta içinde hesabınıza geçiyor.

-
W2 formlarınız gelmeden vergi iadesi/borcu durumunu hesaplamak için:
https://turbotax.intuit.com/tax-tools/calculators/taxcaster/
-
@crazycells abi 2 sorum olucak .
- Tax return nedi ?
2)irs nedi ve irse hangi vergileri vermemiz lazim ?
- Tax return nedi ?
-
@sami-nur, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu
@crazycells abi 2 sorum olucak .
- Tax return nedi ?
2)irs nedi ve irse hangi vergileri vermemiz lazim ?
Forum kaynaklarını daha verimli kullanmak adına, bu tür soruları @crazycells değil de Google yanıtlasa daha iyi olur. Sevgili @crazycells daha zor ve spesifik sorular ile ilgilensin.
- Tax return nedi ?
-
@Femini92 tax return w 2 ne demek ?
-
merhaba arkadaşlar.
Bilgisi olan arkadaşlara 1-2 sorum olacaktı. İlk girişimi yaptıktan sonra 1 yıl Amerika'da kaldım ve dönüş yaptım. Ve hala Türkiye'deyim. Haziran gibi Amerika'ya dönmeyi düşünüyorum.
-2019 yılı vergi beyanımı buradan verebiliyormuyum yoksa illa nisana kadar orada olup vermem mi lazım. Ayrıca Türkiye'den aldığım maaşımı da beyanıma eklemelimiyim.
-eşim kısa bir süre kalıp Türkiye'ye döndü ve tekrar hiç giriş yapmadı. 2019 yılı için vergi beyanında bulunmak zorunda mı?
şimdiden teşekkürler -
@Mustafa33, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu
merhaba arkadaşlar.
Bilgisi olan arkadaşlara 1-2 sorum olacaktı. İlk girişimi yaptıktan sonra 1 yıl Amerika'da kaldım ve dönüş yaptım. Ve hala Türkiye'deyim. Haziran gibi Amerika'ya dönmeyi düşünüyorum.
-2019 yılı vergi beyanımı buradan verebiliyormuyum yoksa illa nisana kadar orada olup vermem mi lazım. Ayrıca Türkiye'den aldığım maaşımı da beyanıma eklemelimiyim.
-eşim kısa bir süre kalıp Türkiye'ye döndü ve tekrar hiç giriş yapmadı. 2019 yılı için vergi beyanında bulunmak zorunda mı?
şimdiden teşekkürlerVergi beyanını Türkiye'den yapabilirsiniz. Online siteleri kullanmanız yeterli.
ABD dışındaki geliri ücretsiz beyan etmek Turbotax gibi araçlarla mümkün değil. Muhasebeci (CPA) ile yapmak zorunda kalacaksınız.
Göçmen statüsü kazandığınız tarihten itibaren vergi mükellefi oluyorsunuz. ABD'de bulunduğu süre önemli değil. Yıllık geliri limitlerin üzerinde ise beyanda bulunması gerekir. -
@Mustafa33 Online olarak yapabilirsiniz sanirim. Evli oldugunuz icin "married joint" yapmaniz yarariniza olur. TR'den maasiniz varsa, "foreign income" olarak beyan etmeniz gerekir.
-
Merhabalar, 2019 yılında 2 ay ABD’de Green Kart ile çalıştım ve şu an Türkiye’deyim. Vergi beyannamesi yada vergi geri iadesi nasıl yapılıyor hiçbir fikrim yok. Bunun için bir bilgi paketi, geri iade için önerebileceğiniz firmalar var mı yada bu işi kendim yapabilir miyim? Muhtemelen tüm vergilerimi geri alacağım çünkü fazla bir miktar kazanmamıştım.
-
@pistolstar, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu
Merhabalar, 2019 yılında 2 ay ABD’de Green Kart ile çalıştım ve şu an Türkiye’deyim. Vergi beyannamesi yada vergi geri iadesi nasıl yapılıyor hiçbir fikrim yok. Bunun için bir bilgi paketi, geri iade için önerebileceğiniz firmalar var mı yada bu işi kendim yapabilir miyim? Muhtemelen tüm vergilerimi geri alacağım çünkü fazla bir miktar kazanmamıştım.
Ne şekilde çalıştınız? Hangi form var elinizde? Eğer sadece W2 formu varsa online olarak kolayca yapabilirsiniz.
Ben kendi vergi beyanımı adım adım anlattığım bir rehber hazırlıyorum. Birkaç gün beklerseniz onu buraya koyarım, ona göre siz de yaparsınız.
-
@knnrn, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu
Ben kendi vergi beyanımı adım adım anlattığım bir rehber hazırlıyorum. Birkaç gün beklerseniz onu buraya koyarım, ona göre siz de yaparsınız.
Aynı konuya bende uğraşmaya başlamıştım, o halde sana bırakayım.
-
Bir gönüllü serbest çalışan olarak bu tarz bir rehber yapabilseydi, ihtiyacı olanlar için o da çok yararlı olurdu eminim.
-
@knnrn cankurtaranlık yaptım. W-2 formum online olarak gönderildi yani elimde bulunuyor. Rehber bittiği zaman gönderirseniz sevinirim.
-
Bir sorum var, Agustos ayina kadar CA'da Lyft yapmistim. Agustos ve sonraki aylarda TX. Ancak Lyft yolladigi formlarda beni CA daki eski adresimde gosteriyor ve TurboTax'a da oyle aktariyor. Federal kismi tamam ama Eyalet returnu CA uzerinden gorunuyor. CA'da vergiler farkli. Bunu nasil duzeltebilirim. Formun ilk asamasinda CA disinda baska eyalette gelir elde ettinizmi sorusunda TX yazdim ve kaydettim.
Bu arada return cok komik rakamlara dustu. Yapilan is icin girilen her harcamada Federal return dusuyor ve eyalet artiyor, ama eyalet ayni oranda artmiyor.
Turbotax da gelir elde edilen eyalet sadece1 tane mi gorunecek? -
Bir süre araştırdım ama net bir sonuç bulamadım. Aslında basit bir sorum var.
2019 Kasım'da ABD'ye green card ile geldim. Ocak ayında çalışmaya başladım.
2019 için vergi beyanı yapmam gerekiyor mu?
Yaparsam ilerde artısı olur mu(Corona aid vs.)?
Veya istesem sıfır gelirle beyan yapabilir miyim?
2019 Yaparsam o sene içerisindeki Türkiye'de kazandığım gelirleri de göstermen gerekir mi?Teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum