DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hsn-kartal, içinde söyledi: Merak ettiğim bir soru

    @stardium siz neden bunun için ayrıca bir başlık açma ihtiyacı duydunuz? Mevcut B1- B2 sayfasına yazmanız daha uygun olurdu

    Zaten öyle yaptım. Gördüğünüz gibi konu "Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)" forumu içerisinde yer alıyor. Sorumla ve konuyla alakasız ileti göndermezseniz sevinirim.


  • @stardium merak ettiğim bir soru diyerek insanlar acaba neymiş merak etsin girsin diye yazmışsınız, bu başlık altında yazdığınızı görüyorum lakin siz şahsına münhasır sadece kendinizi ilgilendiren bir konuyu başlık olarak acmissiniz, diğer açılan başlıklar geneli ilgilendiren başlıklar.O zaman B1-B2 turist vizesi kısmında soru soracak herkes kendine bir başlık açsın böyle mi olacak yani? Ayrıca nerde ne yazacagima ben karar veririm bana göre yanlış söylemek ihtiyacı duydum


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @stardium şimdi bana burda 4 ayrı hakaret etti bu arkadaş sn @crazycells birde size şikayet ediyor siz bakın, siz söyleyin ben uzatmıyorum


  • Şahıs bana özel sohbetten real de görüşelim burası sanal dünya burada yazarsın tabi filan diyor bilginize 🙂 @crazycells


  • Merhabalar Sayın @stardium , yukarıda edit yaparak bana soru yönelttiğiniz için açmış olduğunuz başlığa yazıyorum. Öncelikle bu konuya bir açıklama getirmek istiyorum kendi adıma. Sayın @admin 'in ilgili başlıkta da belirttiği gibi forum kullanımı açısından üyelerin ilgilendikleri konularla alakalı daha doğru tespitlerde bulunup forumun kullanımının herkes adına daha verimli olması adına ''Lutfen sorularinizi sadece ilgili bolumlerde sorun, eger soracaginiz konuyla ilgili daha once bir baslik acilmissa yeni bir baslik acmak yerine halihazirda var olan basliklari kullanin.'' şeklindeki beyanına istinaden açmış olduğunuz başlığın forum kullanımını zorlaştırdığı, hali hazırda bu konuyla alakalı bir başlığın forumda olmasından mütevellit bu başlığın doğru bir amaca hizmet etmeyeceği fikrinden dolayı ''dislike'' verdim. Sizin beni tanımadığınız gibi benim de sizin hakkınızda bir fikir sahibi olmadığımı anlayacağınızı umuyorum. Sizin ilgili gönderinize (-) vermemin yegane sebebi diğer üyelerin forum kullanımına katkı sağlamak, sizin de bu ve olası ileriki dönemlerde açacağınız buna benzer başlıkların diğer üyeler adına kullanım zorluğu oluşturduğu fikrini size verebilmekti. Umarım sorunuza açıklık getirebilmişimdir. Ayrıca yukarıda bulunan iletinizdeki üstencil, genelleyici ve saldırgan tutumunuz sayın adminler tarafından değerlendirileceğine inancımı tam.

    Yukarıda sizin için yapmış olduğum açıklamaya ek olarak size soru sormak istiyorum. Benim için sarfetmiş olduğunuz negatif oylarda ne gibi bir yanlışlık gördünüz, örnek olması adına negatif oy verdiğiniz iletilerden sadece iki tanesini ekleyeceğim.

    DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları-Post13139
    Bu iletimde sorusu olan bir üyemize yardım etmeye çalışmışım ve ilgili üye teşekkürlerini dile getirmiş.

    DV2024 Mülakat Deneyimleri-Post1300
    Bu iletimde bir üyenin DV sürecini başarılı bir şekilde tamamlamasından mütevellit tebriklerimi dile getirmişim ve ilgili üye verdiği cevapla etmiş olduğum tebriği olumlu karşılamış, teşekkürlerini dile getirmiş.

    Saygılar..


  • Merhabalar Sayın @Revolter;

    Konuyu açmış olduğum forum kategorisi: Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) burasıdır.

    Bu foruma tıkladığımızda, içeriğinde yer alan diğer konulardan birkaçı şöyledir:

    -DS-160 Formuna girilen eyalet-şehir harici başka eyalet-şehirden havalimanında giriş yapılabilir mi ?
    -C1/D Vizemi kullanarak Amerika'da 20-25 günlük bir seyahat yapabilir miyim?
    -Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?
    -DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

    Gördüğünüz üzere bu başlıklar ile benim açmış olduğum konu, aynı forum kategorisi içerisinde yer almaktadır. Ancak, yukarıdaki hiçbir başlıkta (benim ki dahil) herhangi bir admin/moderatör uyarısı görmemekteyim. Hatta sn @crazycells bu sorulara yanıt vermiş ve forum kültüründe yer aldığı üzere bu başlıklara yanıt yazarak insanlara yardımcı olmuş. Görünen o ki yanlış bir durum yok öyle değil mi? @Revolter

    Ayrıca, bahsi geçen başlıklarda her nedense sizin burada göstermiş olduğunuz duyarlılığı görmemekte ve herhangi bir uyarı mesajınıza rastlamamaktayım.

    Problem nedir?

    Ek olarak, daha konuyu açtığım andan itibaren siz @Revolter ve @hsn-kartal , 4 yıldır içerisinde bulunduğum ve temel kültürü bir yardımlaşma forumu olan, konumu tamamen saptırdınız. İnsanlar şuanda burada tamamen alakasız ve kendilerini hiç alakadar etmeyen, gereksiz bir tartışma izliyorlar.

    Buna sebep olduğunuz için gerekenin yapılacağına inancım tam.


  • @Revolter engelledim geçtim, özelden de yazdı saçma sapan cevap vermeye değmez bir kişilik


  • Tekrardan merhabalar Sayın @stardium , sorduğunuz soru mülakat esnasında olası (umarım görüşmenizde bir sorun yaşamazsınız ve istediğiniz vizeyi alırsınız) bir sorun ile alakalı görüş danışma mahiyetinde ve bahse konu durum ile alakalı B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları başlığı bulunmakta. İlgili başlıkta ya vakti zamanında sizin ile aynı sorunu olan bir üye vardır ya da siz ilk olursanız da gelecekte benzer bir sorunu olacak üyenin size verilecek cevaptan faydalanma imkanı vardır. Malumunuz her sorusu olan üye sorusu ile alakalı yeni bir başlık açsa üyeler için doğru cevaba ulaşmak fazlasıyla meşakkatli olacaktır. Bahse konu eksi verdiğiniz iletimlerimde yeni bir başlık açan üye olmadığı ve doğru başlıkta sorularını sordukları için böyle bir aksiyonda bulunmadım. Takdir edersiniz ki burada konumuz bahse konu başlıklardaki soruların içeriği değil, soruların sorulduğu başlıklar. Eğer daha önceden bu konu üzerinden yapmış olduğum duyarlılıklar özelinde örnek isterseniz izninizle birkaç tanesini ekleyeceğim.

    DV2025 Sohbet Odası
    DV2025 Sohbet Odası
    DV2025 Sohbet Odası
    DV2025 Sohbet Odası
    DV2025 Sohbet Odası
    DV2025 Sohbet Odası
    DV2025 Sohbet Odası
    DV2025 Sohbet Odası

    Ek olarak ''4 yıldır içerisinde bulunduğum ve temel kültürü bir yardımlaşma forumu olan, konumu tamamen saptırdınız. İnsanlar şuanda burada tamamen alakasız ve kendilerini hiç alakadar etmeyen, gereksiz bir tartışma izliyorlar.'' dediğiniz için cevap vermek istiyorum. Forum üzerinde üye başlangıç tarihi üzerinden bir hiyerarşik yapı izlenmediği için Devrecilik mantığı yok. Foruma üye olan herkes üye olduğu tarihe bakılmaksızın forumda soru sormak, kurallara uymak ve elinden geldiğince bu güzide forum kültürünü ileriye taşımak adına çabalaması gönül borcudur. Konuyu saptırdığımı iddia ettiğiniz için Sayın @crazycells , Sayın @gucarslan veya başka bir yöneticimiz illaki bu yazıları inceleyecektir. Eğer bu iddianız ile paralellik gösteren bir kanıya varırlarsa başta sayın yöneticilerimizden ve değerli tüm forum üyelerimizden özür dilemek borcumdur. Eğer öyle ise şimdiden herkesten özür diliyorum ve sizin ile bu konu üzerine tartışmayı kendi adıma son veriyorum. Değerli adminlerimiz inceledikten sonra gerekli aksiyonları alacaklardır.

    Esenlikler..


  • Merhabalar küçük bir sorum olacaktı geçen yılın greencard talihlisiyim ama randevu tarihi alamadığım için greencard sahibi olamadım bu yıl B1/B2 turist vizesine başvurmayı düşünüyorum bu bana bir sorun oluşturur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @stardium maalesef bu sekilde basliklara izin vermiyoruz, o nedenle actiginiz basligi ilgili konuyla birlestirdim. B1/B2 vizesini alma amaciniz tamamen turistik mi? Yoksa 6 Haziran'da gerceklesecek cok specifik bir etkinlik icin mi ABD'ye gideceksiniz?


  • @crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @stardium maalesef bu sekilde basliklara izin vermiyoruz, o nedenle actiginiz basligi ilgili konuyla birlestirdim. B1/B2 vizesini alma amaciniz tamamen turistik mi? Yoksa 6 Haziran'da gerceklesecek cok specifik bir etkinlik icin mi ABD'ye gideceksiniz?

    Evet, her yıl düzenlenen oyun yapımcılarının katıldığı bir etkinlik için kış ortasında başvuru yapmıştım, randevu tarihini daha erken alırım diye düşünmüştüm. Fakat en erken 5 hazirana çekebildim. Böylelikle, gidiş tarihimden 1 gün öncesi vize görüşme tarihi oldu ne yazık ki. Sizce ne yapmalıyım. Eğer bu durum vize alma sürecimde bir dezavantaj yaratacak olursa, etkinlikten vazgeçip ileri tarihler belirtsem, bu sefer de ds-160'da bir tutarsızlık olacak... Bu sebeple kafam çok karıştı.

  • ⭐⭐⭐

    @stardium vize alma sebebiniz sadece bu etkinlik ise ve onay aldığınızda artık çok geç olacaksa seyahat planınızı tekrar oluşturmanızı tavsiye ederim. Eğer her sene gerçekleşen bir etkinlik ise bunu kaçırdığınızı ama seneye tekrar katılmak istediğinizi de söyleyebilirsiniz. Burada önemli olan vizeyi alma / kullanım amacınızı ve ülkeye geri döneceğinizi görevliye doğru bir şekilde anlatabilmek.

  • ⭐⭐⭐

    @Eren-1 DS-160 formunda bunu dürüstçe belirtir ,mülakatta sorulursa da kısaca cevaplar ve ABD ye ziyaret için makul bir plan oluşturursanız vize alma şansınız var tabi ama bir garantisi yok. Daha önce göçmen bir vize türüne başvurduğunuz için ziyaret amacınızı ve vizeyi uygun olarak kullacağınızı görevliye anlatmanız gerekecek.


  • @tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @stardium vize alma sebebiniz sadece bu etkinlik ise ve onay aldığınızda artık çok geç olacaksa seyahat planınızı tekrar oluşturmanızı tavsiye ederim. Eğer her sene gerçekleşen bir etkinlik ise bunu kaçırdığınızı ama seneye tekrar katılmak istediğinizi de söyleyebilirsiniz. Burada önemli olan vizeyi alma / kullanım amacınızı ve ülkeye geri döneceğinizi görevliye doğru bir şekilde anlatabilmek.

    Anladım, çok teşekkürler. Peki yeni bir ds-160 doldurmalı mıyım, çünkü ds-160 ta belirtilen ve mülakattan 1 gün sonra abd girişi gözüken tarih haliyle imkansız hale geliyor. Bunu yeni bir ds-160 ile düzeltmeli miyim yoksa konsoloslukta görevliye bunu belirtmem yeterli olur mu acaba.

  • ⭐⭐⭐

    @stardium sadece bunun için yeni bir form doldurmanıza gerek yok. eğer bu etkinlik haricinde başka bir seyahat planınız var ise tabi ki yeni bir form doldurarak belirtebilirsiniz.


  • @tufank Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, şimdi içim rahatladı.


  • çok teşekkür ederim bilgiler için. Turistik amaçla gitmek istiyorum. randevuyu ilk doldurduğum DS-160 formu istanbul konsolosluğu içindi ve sonrasında Ankara'ya daha erken bir güne randevuyu çektim ayrıca o günden bu yana farklı ülkeleri de ziyaret ettim. bunun için yeni bir DS-160 formu doldurmam gerekecek mi?

  • ⭐⭐⭐

    @Talking-Cats sadece İstanbul / Ankara değişikliği için yeni bir form doldurmanıza gerek yok ancak seyahat ettiğiniz ülkeler ile ilgili bilgiyi forma dahil etmenizde fayda var. Bu nedenle yeni bir form doldurabilirsiniz. Görüşmeye gireceğiniz DS-160 form numarasını AIS üzerinden 1 seferlik güncelleme hakkımız olduğu için yeni DS-160 formunu görüşmeye 15 - 20 gün kala doldurmanız daha sağlıklı olacaktır.


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 1654
  • 3
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

43.4k
Kullanıcı

4.5k
Konu

439.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum