• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Talking Cats
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 15
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Talking Cats

@Talking Cats

Engineer

1
    İtibar
    17
    Profil Görüntülemeleri
    15
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Adana Yaş: 41

Talking Cats Takip etme Takip Et

Talking Cats tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

@ebaris86 çok teşekkür ederim 🙂

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Talking Cats
      Talking Cats

@tufank çok teşekkür ederim bilgiler için 🙂

Talking Cats
      Talking Cats
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@tufank çok teşekkürler.

Talking Cats
      Talking Cats

@serdareskici çok teşekkür ederim bilgiler için 🙂

Talking Cats
      Talking Cats

merhabalar..
      turist vizesini ankara konsolosluğundan almaya hak kazandım. 1 hafta içinde belirlemiş olduğum postaneye geleceğini söylediler. sürece gelince;

maalesef ki güzel ülkemiz ( bir kürt olarak bunu çok rahat söyleyebilirim -ki kendimi hiçbir türk vatandaşından ayrı görmem- ülkemiz dünyanın bence en güzel ülkesi olma potansiyelinde , sadece cahil insanlar ve kötü yönetim nedeniyle rezil durumdayız ) son yıllarda avrupa ve amerika hatta tüm dünya nazarında kara listede, yeşil pasaportumla dahi girerken avrupa ülkeleri ahret soruları soruyordu son zamanlarda.

bence vizeyi almak çin en önemli mesele -ki şu

videoda'da emekli abd konsolos çalışanının da söylediği gibi- adamların size türkiye'ye döneceğiniz konusunda güvenmesi lazım, sizin türkiye'de güçlü bağlantılarınızın olduğuna inanması lazım. bunun için de sizin en iyi yapacağınız şey bence pasaportunuzu ( özellikle gelişmiş ülkelere giriş çıkış yaparak ) doldurmak, yeşil pasaportlu biri olarak bunu yapmak benim için sadece maddi açıdan zor oldu ve sonuçta amacıma ulaştım. normal pasaportu olanlar için önerim yakın ülkeler, vizesiz ülkeler, sonra polonya, romanya,makedonya,karadağ gibi kolay vize veren ülkeler sonra schengen ülkeleri olabilir. ayrıca şu da önemli bence: örneğin giriş polonya çıkış çekya olsun. gezdiğiniz, turist olduğunuz belli olsun. ds-160 forumu doldururken bir ülke değil 2 veya 3 ülke yazarsınız bu şekilde. olabildiğince pasaportu doldurmaya bakın. zaten vize başvurusu yaptığınızda en az 1 sene sürecek randevu gelmesi, o süreçte gezebilirsiniz. randevuya az bir süre kala da yeni bir ds-160 formu doldurarak (gezdiğiniz tüm ülkeleri yazarsınız) ve bunu ais üzerinden eski formu güncelleyerek başvuruya girebilirsiniz.

diğer nokta uzun süredir aynı iş yerinde veya meslekte çalışıyor olmak veya kendi mesleğinizi yapıyor olmak. üzerinizde taşınır/taşınmaz mal olması da avantaj ama belgelere bakarlar mı bilemem.

gelelim benim mülakata: sanırım 1 dakika sürdü, ve çok büyük ihtimalle önceden verilip verilmeyeceği belliydi. yukarıda bahsettiğim videodan da bunu öngörebilirsiniz.içeri giriş yaptım 2 nolu kapıda fotomu aldılar 1 nolu kapıda parmak izi verdim sonra sıraya girip mülakat için bekledim. baya da kalabalıktı millet erkenden gelmiş randevu saatine bakmadan de herkesi içeri almışlar, benim randevu saatimde olmasına rağmen sıranın sonlarındaydım. mülakatı yapan görevliler türkçe biliyorlardı ama pek iyi değillerdi sanırım. yakın bir mesafe var ve mikrofon kullanıyorlar bu yüzden hemen her şeyi duyabiliyorsunuz. benim ingilizcem çok iyi değil ben kendi kendime öğrendim ona rağmen kendime güvenim var, mülakat yapanlar arasında mükemmel ingilizce konuşan akademisyenler de vardı hiç konuşamayan turist adayları da vardı. önceleri herkese onay verdiklerini gördüm ve rahatladım ama sonra neredeyse kimseye vermemeye başladılar bu da beni korkuttu.

sıra bana geldiğinde turist vizesi için orada olmama rağmen ingilizce konuşmaya karar verdim, sorulan sorular:

• nereye gideceksin?
      • new york, manhattan ve belki de miami. daha önce avrupa'da birçok başkent gezdim stockholm, berlin, viyana (bunu söyledim çünkü bence önemliydi) şimdi de amerika'yı gezmek istiyorum.

[burada araya girmek istiyorum çünkü önemli, orada bulunan ve tercümanlık yapan hanımefendi görevli beyefendiye bir şey gösterdi. küçük bir ekran gibiydi köşede bir yerde yeşilimsi bir ışık yanıyordu sanırım. ki bu da yukarıdaki videoyu doğruluyor, öncesinde onay olup olmayacağı belli, orada son kez bir yoklama yapıyorlar. ]

• nerede ne kadar zamandır çalışıyorsun* (bunu bilgilerimi teyit etmek için sorduğuna eminim)
      • 15 yıldır falanca yerde çalışıyorum.
      • usa de tanıdığın kimse var mı?
      • hayır yok
      • vizeni onaylıyorum
      • teşekkürler
      Talking Cats
      Talking Cats

Talking Cats tarafından gönderilen son iletiler

@Hilal-Coskun denemeye devam edin. ben de epey uğraştım hiç erkene çekemedim ama sonradan kendileri bana mail gönderdi, uzun süre bekleyenler için öne çekiyorlar. benim kasım idi temmuza çektim.

Talking Cats
      Talking Cats

merhabalar..
      turist vizesini ankara konsolosluğundan almaya hak kazandım. 1 hafta içinde belirlemiş olduğum postaneye geleceğini söylediler. sürece gelince;

maalesef ki güzel ülkemiz ( bir kürt olarak bunu çok rahat söyleyebilirim -ki kendimi hiçbir türk vatandaşından ayrı görmem- ülkemiz dünyanın bence en güzel ülkesi olma potansiyelinde , sadece cahil insanlar ve kötü yönetim nedeniyle rezil durumdayız ) son yıllarda avrupa ve amerika hatta tüm dünya nazarında kara listede, yeşil pasaportumla dahi girerken avrupa ülkeleri ahret soruları soruyordu son zamanlarda.

bence vizeyi almak çin en önemli mesele -ki şu

videoda'da emekli abd konsolos çalışanının da söylediği gibi- adamların size türkiye'ye döneceğiniz konusunda güvenmesi lazım, sizin türkiye'de güçlü bağlantılarınızın olduğuna inanması lazım. bunun için de sizin en iyi yapacağınız şey bence pasaportunuzu ( özellikle gelişmiş ülkelere giriş çıkış yaparak ) doldurmak, yeşil pasaportlu biri olarak bunu yapmak benim için sadece maddi açıdan zor oldu ve sonuçta amacıma ulaştım. normal pasaportu olanlar için önerim yakın ülkeler, vizesiz ülkeler, sonra polonya, romanya,makedonya,karadağ gibi kolay vize veren ülkeler sonra schengen ülkeleri olabilir. ayrıca şu da önemli bence: örneğin giriş polonya çıkış çekya olsun. gezdiğiniz, turist olduğunuz belli olsun. ds-160 forumu doldururken bir ülke değil 2 veya 3 ülke yazarsınız bu şekilde. olabildiğince pasaportu doldurmaya bakın. zaten vize başvurusu yaptığınızda en az 1 sene sürecek randevu gelmesi, o süreçte gezebilirsiniz. randevuya az bir süre kala da yeni bir ds-160 formu doldurarak (gezdiğiniz tüm ülkeleri yazarsınız) ve bunu ais üzerinden eski formu güncelleyerek başvuruya girebilirsiniz.

diğer nokta uzun süredir aynı iş yerinde veya meslekte çalışıyor olmak veya kendi mesleğinizi yapıyor olmak. üzerinizde taşınır/taşınmaz mal olması da avantaj ama belgelere bakarlar mı bilemem.

gelelim benim mülakata: sanırım 1 dakika sürdü, ve çok büyük ihtimalle önceden verilip verilmeyeceği belliydi. yukarıda bahsettiğim videodan da bunu öngörebilirsiniz.içeri giriş yaptım 2 nolu kapıda fotomu aldılar 1 nolu kapıda parmak izi verdim sonra sıraya girip mülakat için bekledim. baya da kalabalıktı millet erkenden gelmiş randevu saatine bakmadan de herkesi içeri almışlar, benim randevu saatimde olmasına rağmen sıranın sonlarındaydım. mülakatı yapan görevliler türkçe biliyorlardı ama pek iyi değillerdi sanırım. yakın bir mesafe var ve mikrofon kullanıyorlar bu yüzden hemen her şeyi duyabiliyorsunuz. benim ingilizcem çok iyi değil ben kendi kendime öğrendim ona rağmen kendime güvenim var, mülakat yapanlar arasında mükemmel ingilizce konuşan akademisyenler de vardı hiç konuşamayan turist adayları da vardı. önceleri herkese onay verdiklerini gördüm ve rahatladım ama sonra neredeyse kimseye vermemeye başladılar bu da beni korkuttu.

sıra bana geldiğinde turist vizesi için orada olmama rağmen ingilizce konuşmaya karar verdim, sorulan sorular:

• nereye gideceksin?
      • new york, manhattan ve belki de miami. daha önce avrupa'da birçok başkent gezdim stockholm, berlin, viyana (bunu söyledim çünkü bence önemliydi) şimdi de amerika'yı gezmek istiyorum.

[burada araya girmek istiyorum çünkü önemli, orada bulunan ve tercümanlık yapan hanımefendi görevli beyefendiye bir şey gösterdi. küçük bir ekran gibiydi köşede bir yerde yeşilimsi bir ışık yanıyordu sanırım. ki bu da yukarıdaki videoyu doğruluyor, öncesinde onay olup olmayacağı belli, orada son kez bir yoklama yapıyorlar. ]

• nerede ne kadar zamandır çalışıyorsun* (bunu bilgilerimi teyit etmek için sorduğuna eminim)
      • 15 yıldır falanca yerde çalışıyorum.
      • usa de tanıdığın kimse var mı?
      • hayır yok
      • vizeni onaylıyorum
      • teşekkürler
      Talking Cats
      Talking Cats

@tufank çok teşekkürler.

Talking Cats
      Talking Cats

@serdareskici çok teşekkür ederim bilgiler için 🙂

Talking Cats
      Talking Cats

çok teşekkür ederim bilgiler için. Turistik amaçla gitmek istiyorum. randevuyu ilk doldurduğum DS-160 formu istanbul konsolosluğu içindi ve sonrasında Ankara'ya daha erken bir güne randevuyu çektim ayrıca o günden bu yana farklı ülkeleri de ziyaret ettim. bunun için yeni bir DS-160 formu doldurmam gerekecek mi?

Talking Cats
      Talking Cats

@fxu

teşekkür ederim bilgiler için.

"çocuklarım henüz 10 ve 5 yaşlarındalar o yüzden uzun uçak seyahatlerinden kötü etkilenebileceklerinden ötürü vizeyi şimdilik kendim için alıyorum " diyeceğim. umarım sorun yaratmazlar.

Talking Cats
      Talking Cats

merhabalar..

ara ara turist vizesi için olan randevumu öne çekmek için kontrol ederdim. birkaç gündür kontrol etmiyordum ve dün bir mail geldi [email protected] adresinden.. "randevunuzu öne çekebilirsiniz " diye. normalde hiç boşluk bulamazken her ay için beşer sekizer gün boşluk görünce şaşırdım. en yakın tarih olan 23 temmuza aldım randevumu. tecrübeli arkadaşlara bazı sorularım olacak yanıtlarlarsa sevinirim.

ailem için değil sadece kendim için vize randevusuna gideceğim. yeşil pasaportum var 15 yıllık kamu personeliyim. üzerime bir araba var sadece.

nasıl giyinmek gerekir, bir önemi var mı?
      ingilizce mülakat yapmak avantajlı mıdır?
      10 ülke gezdim şimdiye kadar, ama pasaporta 6 ülke işlendi bir önemi var mı? (isveç- norveç-danimarka-almanya-avusturya-çekya-slovakya-macaristan-yunanistan-polonya)
      bankada para göstermek avantajlı mıdır?
      hangi belgeleri yanımda getirmem avantaj olacak?
      hangi soruya ne şekilde cevap vermek gerekiyor?

şimdiden teşekkürler.

Talking Cats
      Talking Cats

merhabalar..

ara ara turist vizesi için olan randevumu öne çekmek için kontrol ederdim. birkaç gündür kontrol etmiyordum ve az önce bir mail geldi "randevunuzu öne çekebilirsiniz" diye. normalde hiç boşluk bulamazken her ay için beşer sekizer gün boşluk görünce şaşırdım. en yakın tarihlerden olan 23 temmuza aldım randevumu. tecrübeli arkadaşlara bazı sorularım olacak yanıtlarlarsa sevinirim.

kamu personeliyim, ailem için değil sadece kendim için vize randevusuna gideceğim. yeşil pasaportum var 15 yıllık kamu personeliyim. üzerime bir araba var sadece.
      *yeni formu ne zaman doldurmalıyım neye dikkat etmeliyim ( ilk randevum İstanbul'du şimdiki Ankara)
      *bankada para göstermek avantajlı mıdır?
      *nasıl giyinmek gerekir, bir önemi var mı?
      *ingilizce mülakat yapmak avantajlı mıdır?
      *6 ülke gezdim şimdiye kadar, bir önemi var mı? (ilk doldurduğum formdan sonra 3 ülke daha gezdim )
      *hangi ekstra belgeleri yanımda getirmem avantaj olacak?
      *hangi soruya ne şekilde cevap vermek gerekiyor?

şimdiden teşekkürler.

Talking Cats
      Talking Cats

@tufank çok teşekkür ederim bilgiler için 🙂

Talking Cats
      Talking Cats

@ebaris86 çok teşekkür ederim 🙂

Talking Cats
      Talking Cats