Merhaba biraz karışık olacak ama önce 2 yıllık meslek yüksek okulundan mezun oldum sonra tecilimi bir süre kullandım ama ne kadar kullandığımı hatırlamıyorum sonrasında 4 yıllık lisansı bitirdim (Bu sene temmuz ayında mezun oldum) acaba 2 yıllıktan sonra burdan da mezun olunca tecil hakkım yenileniyor mu yoksa yok sen kullanmışsın mı deniyor emin olamadım e devlette 2024'e kadar ilişkisi yoktur diyor askeriyeye de sormak istemiyorum çünkü amerikadayken döviz ile askerlik yapmak istiyorum şu anda askeriyeye sorarsam ve askere çağırılırsam green card aşamalarında problem yaşabileceğim için 6 gitmek istemiyorum. E devletten baktığımda 1. AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ERTELEME ŞARTLARI DEVAM ETTİĞİ SÜRECE 31/12/2024 TARİHİNE KADAR
ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR.
2. ERTELEME ŞARTLARININ SONA ERMESİ HALİNDE (MEZUN/TERK VB.) ERTELEME İPTAL EDİLECEKTİR. BU DURUMDA
E-DEVLETTEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNDEN ASKERLİK İŞLEMLERİ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI
GEREKMEKTEDİR.
Söylediğim gibi bu şekilde gözüküyor fakat 2. maddeden dolayı biraz endişeliyim çünkü temmuz ayında mezun oldum ve tecil yenilendi mi yenilenmedi mi bilmiyorum askerlik şubeye sorarsam da farkına varıp askere çağırırlarsa diye çekiniyorum çünkü tam vize süreci yapmam gereken işlemler olacak askerdeyken yapamam