Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • benim askerliğin tecil süresi Ocak da son bulacak eylülde randevu alırsam ve girersem Ocak olmadan da Amerika’ya giriş yaparsam herhangi bir problem yaşar mıyım ya da havaalanında durdururlar mı sonuçta senin askerliğin geliyor diye bir şey çıkar mı?bu arada 28 yaşındayım

  • ⭐⭐⭐⭐

    @hakan-karademir çıkabilirsiniz hiç bir problem yaşamazsınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hakan-karademir, içinde söyledi: Tecil Öncesi Ülkeden Çıkış

    benim askerliğin tecil süresi Ocak da son bulacak eylülde randevu alırsam ve girersem Ocak olmadan da Amerika’ya giriş yaparsam herhangi bir problem yaşar mıyım ya da havaalanında durdururlar mı sonuçta senin askerliğin geliyor diye bir şey çıkar mı?bu arada 28 yaşındayım

    Tecil bitmeden cikmis oluyorsunuz dolayisiyla bir problem yasamazsiniz. Daha once soyle bir ileti de yazmistim forumda, dediginiz surecin sonrasi icin bilgi veriyor:

    @crazycells, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili

    New York Baskonsoloslugu'ndaki konsolosumuzun ve Konsolosluk'taki askeri islemlerden sorumlu memurumuzun verdigi bilgileri aktariyorum:

    Bakaya kalmak ya da yoklama kacagi olmak istenen bir durum degil... Eger askerlik gorevinizi saglik, egitim, cifte vatandaslik, yurtdisinda yasama, calisma ve okuma vs. gibi nedenlerle ertelemezseniz yoklama kacagi sayilirsiniz, eger yoklamanizi yaptiysaniz fakat sonrasinda askeri celbiniz geldiginde birliginize teslim olmazsaniz bakaya kalirsiniz.

    Yoklama kacagi olan veya bakaya kalan kisilerin bilgileri jandarma ve polis Genel Bilgi Tarama (GBT) sisteminde gorulur. Ilk kez GBT sorgulanmasinda yakalanirsaniz size 15 gun icerisinde askerlik subesine gideceginize dair bir belge imzalatilir ve yurtdisina cikmaniza izin verilmez. Bakaya kaldiginiz gunle orantili olarak idari para cezasi da odeyebilirsiniz. Eger yurtdisinda yasiyorsaniz, yurtdisinda okuyorsaniz, yurtdisinda calisiyorsaniz ya da cifte vatandasliginiz varsa o durumda yakalandiginizda gidip konsolosluga tecil islemlerini yapmak icin size 3 aylik erteleme suresi veriyorlar. Bu 3 aylik sure icerisinde ABD'ye gelip konsoloslukta tecil islemlerinizi yaptirmalisiniz.

    Diyelim ki size verilen 3 ayin sonuna gelindi ve siz hala konsolosluga gitmediniz, gitmeniz gereken tarihten 8 ay sonra gittiniz. O durumda askeriyeye neden bu kadar gec gittiginize dair bir savunma dilekcesi yaziyorsunuz. Eger savunma dilekceniz Turkiye'deki ilgili Askerlik subesi tarafindan kabul edilirse para cezaniz affediliyor, ama savunmanizi gecerli bulmazlarsa ayrica idari para cezasi odemeniz gerekiyor.

    Bakaya kalan ya da yoklama kacagi olan kisilerin yurtdisina cikmaya calismamasi gerekir, ozellikle de OHAL olan bugunlerde bu girisiminiz havalimanindaki polis memurlari tarafindan sorgulanir. Bu nedenle tecil sureniz bitmeden uygun sekilde askerlik gorevinizi tecil ettirmenizi tavsiye ederim.

    Not: 1. kez GBT sorgusuna yakalanirsaniz ne olacagini yazmistim... 2. kez yakalanirsaniz bu sefer jandarma veya polis ekiplerince alikonulup en yakin askerlik subesine teslim edilirsiniz ve askere alma islemleriniz yapilir. Daha sonra bakaya kaldiginiz gun ile orantili olarak ceza odersiniz ve serbest birakilirsiniz. Fakat dosyaniza zorla subeye getirildiginiz yazilir. Eger bundan sonra da askeri birlige teslim olmazsaniz ve 3. kez GBT sorgusunda yakalanirsaniz bu durumda mahkemeye sevk edilirsiniz, yine para cezasi bir de hapis cezasi alirsiniz. Hapis cezaniz bittikten sonra serbest birakilmayip dogruca askeri birlige teslim edilirsiniz (3. kez yakalaninca once serbest birakilirsiniz, mahkeme sureci bittikten ve hapis cezasi aldiktan sonra birlige teslim edilirsiniz).


  • @crazycells 2010 da yapılan yasa değışıklığıyle kışının seyahat hakkı yalnızca mahkeme kararı ıle kısıtlanabılıyor. Asker kaçağı veya bakaya durumunda olmak yurtdışına çıkışlarda herhangi bir problem oluşturmuyor yoklama kaçağı durumundayken 3 defa yurtdışına gittim durduran veya soran olmadı. Peki greencardı olurda kazanırsam asker kaçağı olduğum için ds260 belgelerınde veya herhangi bir noktada problem yaşar mıyım ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jakesayrun, içinde söyledi: Tecil Öncesi Ülkeden Çıkış

    @crazycells 2010 da yapılan yasa değışıklığıyle kışının seyahat hakkı yalnızca mahkeme kararı ıle kısıtlanabılıyor. Asker kaçağı veya bakaya durumunda olmak yurtdışına çıkışlarda herhangi bir problem oluşturmuyor yoklama kaçağı durumundayken 3 defa yurtdışına gittim durduran veya soran olmadı. Peki greencardı olurda kazanırsam asker kaçağı olduğum için ds260 belgelerınde veya herhangi bir noktada problem yaşar mıyım ?

    bilgilendirme icin tesekkurler.

    Hayir, askerlik islemleri Green Card sureclerini etkilemiyor.


  • @jakesayrun bu durumda asker kaçagıysam bile green kartımı alıp yurtdısına cıkabilirim, örnek olarak benim 24.11.2023 tecilim bitiyor, büyük ihtimalle aksilik olmaz ise ekim-kasım mülakatımız gelir ve aralık gibi de amerikaya gidecegiz insallah, aksilik olmaz ise şayet, askerligimin bitmesi durumu etkilemeyecektir diye düşünüyorum, sorunsuz ülkeden cıkabiliyor olacagım, söylenenlere göre?


  • @canym merhaba benimde 1 ocak 2024 tarihine kadar yoklama kaçağı olarak gözükücem case number ımda 600lerde sizce o tarihe kadar her şey yolunda giderse abd ye giriş yapmış olurmuyum ? yada şöyle bi seçeneğim var önlisans mezunuyum dgs sınavına girip tecil işlemini halledebilirim


  • @jakesayrun evet yaşarsınız askerlikle ilişiğiniz yoktur kağıdı diğer şekilde alamazsınız


  • @canym aynı sorun bendede var kardeşim şanslıyız ki case numberlar ımız çok düşük benimde 1 ocağa kadar tecilim var ben dgs ye girdim bide açıköğretimden bi bölüm yazıp tekrar tecil deneyeceğim umarım mülakatı olabildiğince erken alırız


  • @ismail-kansız irtibatta kalalım birbirimizi bilgilendiririz duruma göre, inşallah sorun yaşamayız dedigin gibi, numaralar düşük senin ocaga kadar gelecektir, benim bi konsolosluk taşıma durumum var, yetiştirebilrisem inşallah bi sorun yaşamam, umarım sana ekim gibi mülakat gelecektir zaten, benim şöyle bir artım daha var asıl talihli ben degilim, cok bakmayabilir evraklarıma, hayırlısı olsun hakkımızda insallah


  • @Rhonster Bu başlığa bu bilgiyi öğrenmek için girdim. Açar açmaz direkt ilk karşıma çıkan sizin mesajınız oldu. Teşekkürler valla 🙂


  • Tecilin bitmesine 1 ay kala ülkeden çıksak bir şey olur mu acaba ya çok gerilimli 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @utkuuck askerlik şubesi senin için bir yakalama emri çıkarmadığı için polisler sistemden senin tecili görmedikleri için hepsine el sallaya sallaya çıkış yapabilirsin. Ancak Türkiye giriş yaparken o el salladığın kişiler hakkında emir çıktıysa geeell - geeell diyecekler ondan dolayı amerika da iken askerlik işlemlerini e devletten takip etmeyi unutma sakın.


  • @utkuuck Teciliniz hala devam ettiği için yüksek ihtimalle bir sorun olmayacaktır, ABD'de zaten konsolosluk üzerinden tekrar tecil ettirebileceksiniz


  • 2010 yılında yapılan değişiklik ile artık yurtdışı yasağı ancak mahkeme kararları ile olabilyor. 2010 öncesiydi onlar. Yani hakkınzda bir yakalama tutuklama kararı yoksa bakaya da olsanız tecilli de olsanız tecilinizin süresi de bitse herhangi bir şey olmayacaktır. Anayasa madde 23 🙂


  • bir sorum var arkadaşlar benim tecilim yıl sonu bitiyor Aktif Auzef öğrencisiyim yaşım 28 otomatik tecil olur mu sınır 30 kadar biliyorum sizce ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uğur-Vartay okul öğrenci olduğuna dair belge gönderdiği için otomatik tecil oluyordu. Sen bağlı olduğun askerlik şubesini aradığın zaman belgen gelip gelmediğini öğrenebilirsin. Ayrıca e devletten de görebilirsin. Eğer öğrenci belgen gelmedi ise ozaman öğrenci işleri ile görüşürsün belgeyi ne zaman gönderecekler öğrenirsin.


  • @ayvalik10 çok sağolun rahatlattınız vallahi, gidince zaten tecil edeceğim aklımda ilk o var


  • @heycan teşekkürler ben de öyle düşünmüştüm, ilk işim o olacak gidince


Benzer Başlıklar

  • 19
  • 3
  • 272
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum